Kavga ve fare

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.609
598
Geçen ilknbüyük kavgamızı etmiş huzumirumız mutluluğumuz kaçmıştı. Eşim bey, benimle konuşmuyor yaptığım yemeği yemiyor.
Kavga akşamı eve geldik başım Çok ağrıyordu o sırada kendi yatağınızda attım ben. Sonra biraz kendime gelince ev felaketi bir kaç küçük toplama için ayağa kalktım makineye çamaşır attım bi geldim bacalar için kapaklar olur ya duvarda o yatağa düşmüş. Ben hiç hissetmedim oysa ki. (eşim daha önce düştüğünü ben ona kapıları çarparken düştüğü için sinirlenip yerine takmadığını iddia etti)
Uzun zamandır fare vardı bacada son katta oturuyoruz çünkü yağmur kar yağmaya başlayınca bizim oraya tıkırtıları geliyordu. İkimizde çok korkmayız aslında bahçeli evde büyüdüğümüz için. Ama o gün kavga ettik ya naz yapayım dedim, tutmadı. O dışarıda arkadaşlarının yanına gitmişti. Ben de mesaj attım. Böyle böyle kapak düşmüş küçük bi tane de fare inmiş diye.(Umarım başka yoktur.) tek dediği kapağı yerine takmışsındır umarım oldu.
Her neyse o gün ben içeride uyuyakalmışım üzerimi örtmüş ama kendi çalışma odasında gidip uyumuş. Fare var diye burda uyudum dedi. Ben de bu akşam baktım yine oraya yatıyor gittim oraya yattım. Sonra kalk vs dedi. Ben de evliliğimizin ilk günü söylediğimiz şeyi hatırlattım kavga da etsek aynı yastığa baş koyulacak dedim. Huysuzlana huysuzlana yattı. Ben de uyuma numarası yaptım merak ettim ne yapacak diye. Ama o da uyumuş gibi yapıyor biliyorumbtek fark ben ondan her zaman daha iyi uyuma numarası yaparım. Baktım ben uyuyorum diye sarıldı ellerimi tuttu. Sonra hemen uyudum, çünkü bir kadın olarak göreceğimi gördüm hayatta daha fazla online olmaya gerek yok :) sabah uyandırdım yine somurtkan konuşmayan adama dönüşmüş. Üzerini örtüp kalk şöyle uyu dedi.
Bıraksam ayrı uyuyacak bıraksam benimle hiç konuşmayacak resmen gurur yapıyor bir de diyor daha iyi günlerin benim inat halimi görmedin diye.
Bu dert içinde fareyi umursayan kim oldu peki sadece başka odada yatmaya bahane oldu.
Gideyim de bir çözüm bulayım ona da

Eşiniz baya tehlikeli sularda yuzuyor. Boyle konusmayarak, yatak ayirarak, inatcilik yaparak üstün gelemez, evlilik boyle birsey degil. Anca birbirinizi yipratirsiniz ve zamanla evliliginiz çatirdamaya başlar haberin olsun.

Tartisma illa ki olabilir ama konusmama olayini en fazla 2 saat filan yaparsin ve yatak filan ayrilmaz. Oyle ertesi gune sarkan küslükler bana normal gelmiyor ve boyle yapmaya devam ederse zamanla cekilmez olur.
Her kavgada ayagina gitmek biyerden sonra sana da zor gelecek.

Eşiniz baya tehlikeli sularda yuzuyor. Boyle konusmayarak, yatak ayirarak, inatcilik yaparak üstün gelemez, evlilik boyle birsey degil. Anca birbirinizi yipratirsiniz ve zamanla evliliginiz çatirdamaya başlar haberin olsun.

Tartisma illa ki olabilir ama konusmama olayini en fazla 2 saat filan yaparsin ve yatak filan ayrilmaz. Oyle ertesi gune sarkan küslükler bana normal gelmiyor ve boyle yapmaya devam ederse zamanla cekilmez olur.
Her kavgada ayagina gitmek biyerden sonra sana da zor gelecek.

İlk kez böyle ertesi güne sarktı kavgamız. 11 senedir gece uyumadan halledip öyle uyurduk. Evliliğimizde de küçük bir kaç sey oldu ama üzerine bile konuşmadan sarıldık uyuduk.
Resmen suratın kapıyı çarptım diye gurur yapıyor. Kendi yaptıkları ne olacak. Bunu hiç düşünmüyor.

İlk kez böyle ertesi güne sarktı kavgamız. 11 senedir gece uyumadan halledip öyle uyurduk. Evliliğimizde de küçük bir kaç sey oldu ama üzerine bile konuşmadan sarıldık uyuduk.
Resmen suratın kapıyı çarptım diye gurur yapıyor. Kendi yaptıkları ne olacak. Bunu hiç düşünmüyor.

4 aylik evli degil miydin? Gerinkalan 11 yili birlikte yasayarak mi gecirdiniz?

Asilmayacak küs uyunacak bir mevzu da yok ustelik bilemedim.

Bence daha fazla eşiniz beyin bu tavırlarını alttan almayın. Size küsün demiyorum ama peşinden yattığı odaya gitmeyin, siz olmanız gereken yerde normal tavırda olun. Öyle bunlar daha iyi günlerin diye sizi tehdit etmesi de çok yanlış.

İlk tartışmada yatak ayıran adam zamanla daha fazlasını yapabilir, sizde her zaman gönül alan tarafta olmak zorunda kalırsınız ki siz haksız bile değilsiniz tartıştığınız konuda.

4 aylik evli degil miydin? Gerinkalan 11 yili birlikte yasayarak mi gecirdiniz?

Asilmayacak küs uyunacak bir mevzu da yok ustelik bilemedim.

Yok liseden beri beraberiz. 5 senesi farklı şehirde, 3.5 senesi nişanlılık idi. Diğerlerinde de normal sevgililik modu işte. Ama evlendiğimizde şaşırtmadı evlendiğiö adam bana yıllarca kendini yanlış anlatmış hissiyatına kapılmadım hiç. O açıdan çok şükür. Son bir aydı annesinin bana söyledikleri yüzünden çok başının etini yedin biliyorum bence onun genel tepkisini böyle veriyor ama o da kendi yaptığını görmüyor.

Bence daha fazla eşiniz beyin bu tavırlarını alttan almayın. Size küsün demiyorum ama peşinden yattığı odaya gitmeyin, siz olmanız gereken yerde normal tavırda olun. Öyle bunlar daha iyi günlerin diye sizi tehdit etmesi de çok yanlış.

İlk tartışmada yatak ayıran adam zamanla daha fazlasını yapabilir, sizde her zaman gönül alan tarafta olmak zorunda kalırsınız ki siz haksız bile değilsiniz tartıştığınız konuda.

Öyle haklısınız. Son 1 aydır çok başının etini yedin annesi benimle konuştuğundan beri, çok ağladım zırladım. Sen beni anladıysan bu konuyu kapatıyorum dediğim 2.haftada annesi bu defa onunla konuştu 2 hafta da öyle geçti. Onun patlamasını bu şekilde yapıyor. Ama haksız değilim dediğiniz gibi kendi yaptığını görmüyor

Yok liseden beri beraberiz. 5 senesi farklı şehirde, 3.5 senesi nişanlılık idi. Diğerlerinde de normal sevgililik modu işte. Ama evlendiğimizde şaşırtmadı evlendiğiö adam bana yıllarca kendini yanlış anlatmış hissiyatına kapılmadım hiç. O açıdan çok şükür. Son bir aydı annesinin bana söyledikleri yüzünden çok başının etini yedin biliyorum bence onun genel tepkisini böyle veriyor ama o da kendi yaptığını görmüyor.

Evlilik başka sevgililik başka, sevgiliyken kavga edip telefonda gönül almaya benzemez pek, benim eşim de evlenince degismedi ama sevgiliyken olan sorunlarla evlenince olanlar farkli oluyor ve asil mesele ayni eve girince basliyor zaten.

O yuzden bu konuya 11 yilda ilk kez olarak bakmak dogru degil. Daha 4 aylik evlisiniz ve ettiginiz ilk buyuk kavgada yatak ayirip konusmuyor. Bu sıkıntili bir davraniş haline gelebilir zamanla, aliskanlik haline getirmemesi icin iyi bir konusma yapmak lazim.
Bu sefer siz gittiniz yanina ama baska kavgalarda da nasilsa geliyorsunuz diye ayni davranislara girebilir.

Öyle haklısınız. Son 1 aydır çok başının etini yedin annesi benimle konuştuğundan beri, çok ağladım zırladım. Sen beni anladıysan bu konuyu kapatıyorum dediğim 2.haftada annesi bu defa onunla konuştu 2 hafta da öyle geçti. Onun patlamasını bu şekilde yapıyor. Ama haksız değilim dediğiniz gibi kendi yaptığını görmüyor
Zamanında kocasının başını, ailesiyle ilgili oldukca şişirmis bunun zararını da o zaman için görmüş biri olarak, sürekli söylenmekten, ağlayıp sizlanmaktan vazgeçin derim. Siz zaten kayınvalidenize gerekli cevapları verebilen birisiniz konularınızdan gördüğüm. Kendiniz konuşun, bildiğinizi yapın, biraz daha net olun ama eşinize sürekli annesini şikayet etmeyin.

Bu küslük konusunu da uzatması hâlinde alttan almayın daha fazla.

Evlilik başka sevgililik başka, sevgiliyken kavga edip telefonda gönül almaya benzemez pek, benim eşim de evlenince degismedi ama sevgiliyken olan sorunlarla evlenince olanlar farkli oluyor ve asil mesele ayni eve girince basliyor zaten.

O yuzden 11 yilda ilk kez olarak bakmak dogru degil. Daha 4 aylik evlisiniz ve ettiginiz ilk buyuk kavgada yatak ayirip konusmuyor. Bu sıkıntili bir davraniş haline gelebilir zamanla, aliskanlik haline getirmemesi icin iyi bir konusma yapmak lazim.
Bu sefer siz gittiniz yanina ama baska kavgalarda da nasilsa geliyorsunuz diye ayni davranislara girebilir.

Sevgiliyken tabi daha farklı sorunlar oluyor ama onun kavga ediş şekli değişmedi yiğidi öldürüp hakkını yemeyim. Ben çok yükseldim ilk kez suratına kapı çarpıp böyle bağırdım. O başka bir yüzümü gördüğünü söyledi. Bi sakinleşsin ortalık konuşuruz inşallah.

Burçlardan pek anlamam bilmiyorum.Benimki Aslan ama kedi gibidir mesela :) Küsen erkek fobim var demekki iyi ki bir akreple evlenmemişim :)

Sizinki pohpohlayınca düzelir ya iki mırmır ah ne havalısın harika yapıyorsun gel bi sarılayım öpeyim bitti gitti :D uzunca bir süre o kapıyı suratıma çarptın ama diyecek barışınca bile.

Sevgiliyken tabi daha farklı sorunlar oluyor ama onun kavga ediş şekli değişmedi yiğidi öldürüp hakkını yemeyim. Ben çok yükseldim ilk kez suratına kapı çarpıp böyle bağırdım. O başka bir yüzümü gördüğünü söyledi. Bi sakinleşsin ortalık konuşuruz inşallah.

5 bucuk senelik evliyim. Benim de eşime sesim yukselmiştir illa ki, ilk yil ozellikle bikac saglam tartismamiz oldu ama bu 5 bucuk yillik evlilikte hicbir zaman yatak ayirma, küslük olmadi.

Sizin kavgada da uzatilacak birsey goremedim ben, yine de eşinizin tamamen hakli oldugunu dusunuyorsaniz özür dileyip kendinizi affettirmeye calisin madem.

5 bucuk senelik evliyim. Benim de eşime sesim yukselmiştir illa ki, ilk yil ozellikle bikac saglam tartismamiz oldu ama bu 5 bucuk yillik evlilikte hicbir zaman yatak ayirma, küslük olmadi.

Sizin kavgada da uzatilacak birsey goremedim ben, yine de eşinizin tamamen hakli oldugunu dusunuyorsaniz özür dileyip kendinizi affettirmeye calisin madem.

Tamamen haklı değil ikimizde de var. Yatak ayırma bahanesi de hala yatak odamızda bulunan minik bir fare.

Bence eşiniz sizin naz yaptığınızı anladı ve tutmamış dediğiniz gibi o yüzden karşılıklı konuşun derim.

ahaha cocuk gibi kusmek de neymis, gulun gecin allahinizi severseniz,
siz gene bildiginizi yapin ama.

Bu arada kapi carpmak bence daha kotu etki olarak,
bu konuda hatali oldugunuzu kabul ediyorsunuz zaten, ozrunuzu de dilediyseniz, en azindan bundan sonrais icin kendinize daha dikkat edebilirsiniz.

Back
X