kavgaları sırasında nasıl davranmalıyım?

fatos hanim

aynı saLkımda ayrı 2 üzüm
Kayıtlı Üye
27 Mart 2008
1.710
106
163
düzeltilmiş 16 aylık ikiz kızlarım var.. fiziksel olarak aşağı yukarı aynılar... sizinde başınızdadır, zaman zaman hiç olmayacak şeyler için kavga ediyorlar
hınçlarını alamayıncada birbirlerine zarar veriyorlar... bu aralar saçlarını çekiyorlar sürekli...

sizler bu durum karşısında neler yaptınız, yapıyorsunuz merak ettim..

nasıl davranılmalı?

tepki verilmemeli mi birbirlerini tanımaları ve güçlerini anlamaları için, yoksa zarar verene ceza mı verilmeli ve nasıl bi ceza? şuan cezadan anlamazlar diye düşünüyorum konuşuyorum ama konuşmaktanda anlamıyorlar ki :)))

cevaplarınız için şimdiden tşk ederim.......

canım benimkilerde 18 ayını bitirmek üzereler aslında iyi anlaşıyolardı ama son zamanlarda biraz hırçın oldular...birbirlerini ısırıyolar vuruyolar...ben de hayır diyorum kardeş cici diyorum kardeşini seviyorum bak sende cici yap falan oda öle yapıyo...biraz kızmakta fayda var bence yaptıklarının yanlış olduğunu anlamaları için ama bu cici yap olayı işe yaradı onlarda cicci cicci diyolar:34: tavsiye ederim

düzeltilmiş 16 aylık ikiz kızlarım var.. fiziksel olarak aşağı yukarı aynılar... sizinde başınızdadır, zaman zaman hiç olmayacak şeyler için kavga ediyorlar
hınçlarını alamayıncada birbirlerine zarar veriyorlar... bu aralar saçlarını çekiyorlar sürekli...

sizler bu durum karşısında neler yaptınız, yapıyorsunuz merak ettim..

nasıl davranılmalı?

tepki verilmemeli mi birbirlerini tanımaları ve güçlerini anlamaları için, yoksa zarar verene ceza mı verilmeli ve nasıl bi ceza? şuan cezadan anlamazlar diye düşünüyorum konuşuyorum ama konuşmaktanda anlamıyorlar ki :)))

cevaplarınız için şimdiden tşk ederim.......

k
Benimde 21 aylık ikiz kızlarım var..bizimde saç çekmelerimiz bitti..şimdilerde kafaya oyuncak vurmalarımız başladı...ilk zamanlar bağırıyordum sakın bağırmayın.Dila sesimden ürktü ve korkmaya başlar hale geldi farkında olmadan yaptım ama hatamın farkına varır varmaz...kavga çıktığında yanlarına gelip El a Dila kardeş ...bak Dilaya vurursan o senin kardeşin olmaz diyerek anlaşmaya başladılar bu sayede birbirlerine sarılmayı öğrendiler..bu süreler gelip geçici.Cezadan anlamazlar siz ne söylerseniz aksini yapmak istiyeceklerUnutmadan bu durumlarda olayı çıkaran yaramazın dikkatini başka yöne çekmeyi denerseniz hemen unutuveriyorlar benimkilere öyle ypıyorum.bize sadece biraz sabırlı olmak düşüyor.Alllah kolaylık versin...

k
Benimde 21 aylık ikiz kızlarım var..bizimde saç çekmelerimiz bitti..şimdilerde kafaya oyuncak vurmalarımız başladı...ilk zamanlar bağırıyordum sakın bağırmayın.Dila sesimden ürktü ve korkmaya başlar hale geldi farkında olmadan yaptım ama hatamın farkına varır varmaz...kavga çıktığında yanlarına gelip El a Dila kardeş ...bak Dilaya vurursan o senin kardeşin olmaz diyerek anlaşmaya başladılar bu sayede birbirlerine sarılmayı öğrendiler..bu süreler gelip geçici.Cezadan anlamazlar siz ne söylerseniz aksini yapmak istiyeceklerUnutmadan bu durumlarda olayı çıkaran yaramazın dikkatini başka yöne çekmeyi denerseniz hemen unutuveriyorlar benimkilere öyle ypıyorum.bize sadece biraz sabırlı olmak düşüyor.Alllah kolaylık versin...

benim ayri yumurta ikiz kizlarim su an 6 yasinda
kavgalari sirasinda ilgiyi baska yöne cekmek güzel bir düsünce ben de öyle yaptim
kiskanclik ve kavga ne yaparsaniz yapin hep oluyor
benim kizlardan biri daha baskin görmedigim yerde hala kardesini dövüyor

slm fatoscum benim üçüz kizlarimda 15 ayliklar bizimde kavgalar basladi bende napacami bilmiyorum bazen kiziyorum bagiriyorum ama anlamiyolarki
bende diger arkadaslarin yaptigini yapiyorum cici yap kardese diyorum unutuyolar o zmn
birde dikkatini baska tarafa cekiyorum
allah kolaylik versin hepimize

cevaplarınız için teşekkür ederim.. genelde saç çeken cansu oluyor.. bende diyorum ayyy cici cici ayy didi didi diyor ama sonra gene yapıyor:27: sanırım görmezden gelip ilgilerini başka yöne çekmek işe yarar deniycem... tekrardan tşk ederim..

slm fatoscum benim üçüz kizlarimda 15 ayliklar bizimde kavgalar basladi bende napacami bilmiyorum bazen kiziyorum bagiriyorum ama anlamiyolarki
bende diger arkadaslarin yaptigini yapiyorum cici yap kardese diyorum unutuyolar o zmn
birde dikkatini baska tarafa cekiyorum
allah kolaylik versin hepimize

canım kendinmi bakıyorsun üçünede.. maşallah büyüdüler yaa dün gibi daha hamilelik haberlerimizi paylaşmalarımız dua etmelerimiz...

canım kendinmi bakıyorsun üçünede.. maşallah büyüdüler yaa dün gibi daha hamilelik haberlerimizi paylaşmalarımız dua etmelerimiz...

dun gibi ya hamile kaldik dogum yaptik ve simdi nerdeyse 1.5 yasina geldiler canim
hayir canim iki kisi bakiyoruz hep gunduz bakiciyla aksamda annem geliyor yanliz bakmak mumkun degil canim cok huysuzlar benim cadilar
ggece daha kucuk bebekler gibi cok uyaniyorlar
allahim guc kuvvet versin hepimize zor gercekten buyudukcede dahada zor oluyor

senin kizlarda buyudu masallah nasillar

dun gibi ya hamile kaldik dogum yaptik ve simdi nerdeyse 1.5 yasina geldiler canim
hayir canim iki kisi bakiyoruz hep gunduz bakiciyla aksamda annem geliyor yanliz bakmak mumkun degil canim cok huysuzlar benim cadilar
ggece daha kucuk bebekler gibi cok uyaniyorlar
allahim guc kuvvet versin hepimize zor gercekten buyudukcede dahada zor oluyor

senin kizlarda buyudu masallah nasillar

iyiler canım çok şükür... cemre bi ara rahatsızdı üst solunum yolu enf. geçirdi ama şükürki atlattık......
1,5 yaşına girdiler artık herşeyin daha bir farkındalar ve kendilerini farkettirmek istiyorlar.......

:)

Gecmis olsun canım maşallah büyümüşler iyi olmalarına çok sevindim
Allah korusun kızlarımızı
Benimkiler de iyi şükür sadece daha uykumuz düzene girmedi napcam bilmiyorum
Gece çok uyanıyorlar allahım güç versin bizlere

ben kızıyorum valla. benimkilerden irem asabi biraz vuruyo o zman bende kızıyorum bidaha yaparsan seni odaya kapatıcam diorum (en büyük korkusu) eğilip bereni öpüyo sonra:DDD fatoş naparsan yap yiycekler birbirlerini cicim:D

Back
X