Kavgalıyken susup kendi içimize dönmek doğru mu?

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.687
6.069
198
5,5 yıllık ilişkimizin başlarında çocuklugun verdiği fevrilikle hunharca kavga ederdik. kavgayı kapatmaz uzatırdık.
ilişkimizde şuan kavgamızı edip söylemek istediklerimizi söyleyip o anki sinirle konuyu halledemeyeceğimizi düşünüp konuyu buzluğa alan sevgilim mi doğrusunu yapıyor yoksa kavgayı sıcağı sıcağına konuşup o an halletmeye çalışan ben mi?
doğrusu nasıl sizce?
sevgilim kavgayı ettikten sonra konuyu kapatırmış gibi yapıp 2 3 gün sakinleşmemizi bekler. konuşmayız ben küserim o da sakinleşmeyi bekler kendince. sabah günaydın gece iyi geceler. şuraya gidiyorum haberin olsunlar dışında.
ben de kavgalıyken daha da kavga etmek isterim. hırsımı alana kadar.
sevgilimle 2 3 gün konuşmazken soğukluk olursa diye korkuyorum. ama kavgalıyken hala kavga ederken de brbirimizi daha çok kırmaktan korkuyorum. sizce doğru olan nedir?

eklemeyi unutmuşum. ayrı şehirlerdeyiz yüzyüüze de konuşamıyoruz

Son düzenleme:
Kavga aninda ofkenin vermiş olduğu gazla ağızdan cok degisik sozler cikabiliyor ve bu da saygiyi yavas yavas tuketiyor sinir aninda yutkunmak ya da 10 a kadar saymak bunun icin tavsiye ediliyor aslinda kavga aninda pek bisey cozumlenmiyor insan karsidakini dinlemeden sadece kendi icindekileri haykırmak istiyor o yuzden sanirim en dogrusu sakin kafayla düşünmek tabi bu sureyi kusmeden geçirmek lazim biraz mesafeli olmak yeter

Konuşarak çözmek en doğrusu ancak erkekler örtmekten yana çünkü konuşmayı pek sevmezler
Gelip özrünü dilerse uzatmak manasız ama farkında değilse hatasının yahut sen, ortada sorun vardır ve büyüdükçe büyür
Ama bi kadına yakışan gerçekten sessizliktir ben şahsen böyleyim eşim gelip konuşur

Sinirliyken insan düzgün düşünemiyor. Ağzına geleni söyleyebiliyorsun karşındakini kırabiliyorsun. Sakinleşip sakin kafayla olayları iki taraftanda düşünüp daha sonra kızdığın ya da seni rahatsız eden olayları karşındakini suçlamadan anlatmak daha etkili oluyor

konuyu 2 3 gün sonra sakince konuşuyoruz ama 2 3 gün doğru dürüst konuşmuyoruz..

2-3 saat desen neyse de 2-3 günlük soğukluk durumu abartılı. Zaten konuyu uzatıp kavga etsenizde max 2-3 gun küs kalırsınız. Ne anladım o zaman ben bu kavgayı uzatmama durumundan.

2-3 saat desen neyse de 2-3 günlük soğukluk durumu abartılı. Zaten konuyu uzatıp kavga etsenizde max 2-3 gun küs kalırsınız. Ne anladım o zaman ben bu kavgayı uzatmama durumundan.
sanırım sinirliyken ağzımızdan çıkan kelimeler daha yaralayıcı olursa diye düşünüyor, daha doğrusu öyle söylüyor.

2-3gün uzun bir süre değil mi?

Sağlıklı ilişkide öc alınmaz. Bir sorun varsa çözmeye çalışırsın. Çözümsüz sorunların olduğu bir ilişki bitmelidir kesinlikle.

2-3gün uzun süre gibi:/
2-3 gün bana da uzun geldi.
Ben normalde konunun büyüklüğü ve tartışma anındaki tavrına oranla yarım saatte atarım sinirimi. Daha doğrusu mantıklı konuşulabilir kıvama gelirim... eşim hemen modunu değiştirebilir. Dolayısıyla, bizim evde çok işlevsel bir yol.
Dolayısıyla; sevgilin haklı dedim ama uygulama hatası var burada.
Tartışmayı pause a almak, o tartışmanın öfkesini ve abuk davranışlarını-tribini sürdürebileceği anlama gelmiyor.
Arada sevgi saygı varsa, kavga sebebi aldatılma kandırılma gibi ilişkiyi parçalayacak bir konu değilse, kişiler tartışmayı dondurmadan akıllı davranıp, birbirlerine bel altı vurmadıysa. Pause deyip öpüşülüp koklaşılabilir bile...

tartışmayı donduruyorsa tamamen donduracak.
yok öyle ben bir yandan tribimi atarım, diğer yandan ''tamam tamam... Şimdi konuşmayalım demek''
Neyse çok uzatmıyım,
Yöntemi araştırırsanız çok etkilidir. Galiba sizinki mevzuyu tamamen işine geldiği gibi yorumlamış :)))))) ÇAKAL

Benim eşim de böyledir soru olduğunda kavga etmek tartışmak istemez, her şeyi konuşarak çözemeyiz der.

Mola verilebilir hem kan basıncı düşer hem aklı selim yavaştan ayyuka çıkar o molada, lakin bu mola 2 3 bilemedin 4 saat olur 3 gün sinir geçmesini bekleyecek ne kavgası olur ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…