Onu sakın yapma sonra karşındaki insanın gözünde yalancıdan farkın kalmaz ilerde bununla itham edilirsin sen zaten bana en ufak bişeyde yalan söylüyodun vs diye..Kaybetme korkusu kötü bişey bunu hepimiz biliriz ve yaşamışızdır ama yalan söyleyip kaybetmektense dürüst ol öyle kaybet.Önce bu içindeki korkuyu yenmelisin ve nolursa olsun sakince alıp karşına bak durum böyle böyle diyebilmelisin eğer seni anlayabiliyosa karşındaki zaten sorun yoktur ve ben doğru zaman kollandığında ve sakin konuşulduğunda sıkıntı olabiliceni pek düşünmüyorum enazından denemelisin derim
Allah Allah..
Bana yapildigini dusundum de, acaip sacma. ben orda biriyle tartisicam, karsimdaki kisi bana kendi dusunduklerini benden korktugu icin soyleyemeyecek, yok bilmem kim soyle boyle diyor diye yalan konusacak. Sanirim o kisi benimle tartistigi icin degil, boyle ozguvensizce kendi dusunduklerini baskalari soylemis gibi soyledigi icin ondan sogur, saygimi yitirir, arami acardim. Kas yapayim derken goz cikartiyorsunuz. aman dikkat edin. yakinda hadi gecmis olsun demeyelim size.
Bu yaptığınız şey çok kötü ve tehlikeli. Önce bunun farkına varın.
İnsanların ağzından bir şeyler uyduruyorsunuz. Kendi düşüncelerinizi onların ağzından söylüyorsunuz. Üstelik zamanla ortaya çıkıyor. Çıkar zaten, hiçbir şey saklı kalmaz. Zamanla insanlar sizden uzaklaşacaktır. Arkanızdan kötü konuşacaklar, yalancı diyecekler, iftiracı diyecekler vs. Bu bence psikolojik bir bozukluk olsa gerek. Sizin bu yaptığınız şeyi çevremde biri daha yapıyor. Üstelik çok yakın bir akrabam. Resmen aile ilişkilerimizi paramparça etti bu kişi. Lütfen yapmayın. Ne olur vazgeçin. İnsanlara karşı mert olun. Dümdüz olun, neyseniz o olun. Bu şekilde insanları kaybetseniz bile en azından ben dürüst davrandım diyebilin. Bunu bir kez yapmaya zorlayın kendinizi, eminim ki devamı gelir. İlerde başınıza iş alırsınız yoksa.
Bu zamana kadar yapmış olabilirsin ama bundan sonra yapmayabilirsinhepimiz bazen kaybetme korkusuyla aramızın açılması korkusuyla yada panik anında mutlaka ufak tefek yalanlara sığınıyoruz bu bi gerçek ama önemli olan devamını getirmemek.
Kesinlikle öyle. Kendi kendinizin doktoru olabilirsiniz. Kendinize hakim olmaya çalışın. Hep aklınızda olsun. Yapmamalıyım bunu diye. Bir an olsun aklınızdan çıkarmayın. Asıl insanları bu şekilde kaybedersiniz. Hem de hakkınızda kötü düşünürler. Bunu hep hatırlatın kendinize. Bir de nacizane tavsiyem, insanlara bu kadar fazla anlam yüklemeyin. Kaybetme korkusu yaşamak kötü birşey.Ne güzel yazmışsın yabanmersini
Haklısın sonuna kadar ,suçluyum suçluyum ötesi yok ...
İnan benimde mumum yatsıya kadar yanıyor çıkıyor ortaya
Sonra onlara açıklama yapacam derken ortaya çıkıyor yalan söylediğim
Yaptığım çok yanlış saçma ... bu konuyla ilgili kimden yardım almaya çalıştıysam faydasını göremedim
Psikoloğa gittim ,ben ne yapabilirim , sen kafanda bitirebilirsin dedi bana ..
Engel olamıyorum ,uyuyamıyorum,offf ,inan çok zor durumdayım ya
Sanki liseli kız gibi saçma sapan düşünüyorum
Yani en fazla dediğin gibi dürüstlükten kaybederim
Kesinlikle öyle. Kendi kendinizin doktoru olabilirsiniz. Kendinize hakim olmaya çalışın. Hep aklınızda olsun. Yapmamalıyım bunu diye. Bir an olsun aklınızdan çıkarmayın. Asıl insanları bu şekilde kaybedersiniz. Hem de hakkınızda kötü düşünürler. Bunu hep hatırlatın kendinize. Bir de nacizane tavsiyem, insanlara bu kadar fazla anlam yüklemeyin. Kaybetme korkusu yaşamak kötü birşey.
Siz de kendinize savunma mekanizması kurmuşsunuz ama yanlış bir yöntem bu.
Bu işi kafanızda bitirmeniz gerekiyor önce. Kendinizi şartlayın ne olur. Böyle giderseniz hem kendinize hem çevrenize zarar verirsini. Geçmişte yaşadığınız o haksızlığı tekrar tekrar bile bile yaşamak bu. Kişisel gelişim kitapları okumayı deneyin. Acaba sinirlenince bir hışımla mı çıkıyor ağzınızdan o kelimeler? Hırslanıyor musunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?