- Konu Sahibi kaderzedemiyim
-
Canım gerilme utanma da o senin eşin,hayat arkadaşın ve bu senin seçimin.
yaş farkı yüzünden yaşadığın sorunları az çok kestirebiliyorum bu zor değil.
İnsan sevdiğinden utanmamalı,ki sevgin zedelenmiş azalmış olmalı ki bu duyguyu yaşıyorsun.
Yerin de olsam,oturur eşimle açık seçik konuşurum...
Bunalıma girdiğimi,duygu karmaşası yaşadığımı,kendisine bakmasını daha özenli olmasını vs. vs.
İçim de ne varsa usturuplu bir şekil de renci de etmeden dile getirir,onun da bazı şeyleri düşünmesini sağlamaya çalışırdım.
Eminim ki konuşmuşsundur net olmasa da dolaylı yollardan anlatmışsındır,
ama bıkma usanma nasıl olsa yine aynı olacak diye düşünme gerekirse defalarca konuş.
Erkekler umursamıyor gibi dursalar da konuştuklarımız akıllarında kalıyor.
İnşallah durumunu biran önce toparlarsın.
Konu başında çocuksuyum demişsiniz, madem huyunuzu biliyordunuz niçin 15 yaş farkı olan adamla evlendiniz?
Benim ablamın da eşi ondan 16 yaş büyük.
Zaten şunu söyleyeyim, siz kadınlığınızın doruklarındayken onun cinsellikten soğuma zamanı gelecek.
Yazık üzüldüm adama, sizi tatmin etmeye çalışmak bir yandan, istenmediğini anladı mı acaba?
Burada bir arkadaşın yazdığı gibi silkelenin bence ve onunla evlenirken geçirdiğiniz zorlukları düşünün. Hakime ben sıkıldım bu adamdan artık sevmiyorum diyerek boşanmak isterseniz hakim güler zaten neler duyuyoruz okuyoruz bu ülkede.
Çok çabuk sevip hemen bıkmayalım, evlilik bu şakası yok.
Aslında bazen içimde olup bitenleri anlamak için bir uzmana danışayım diyorum ama sanki gittiğim kişi bi tanıdık çıkacak yada eşime ulaşacak vs gibi düşüncelere dalıyorum dişlerimi sık sık sıkarken buluyorum kendimi bu aralar arada uykusuzluk problemi çekiyorum ve sürekli Allaha beni bu durumdan kurtarması bana bir yol göstermesi için dua ediyorum ne istediğini bilememk çırpınmak çırpınmak ama bir türlü daldığın yerden çıkamamak çok kötü bazen ruh gibi dolandığım oluyor etrafta
evet canım benzer değişimler bende yaptım eşimde aslında dış görünüme aşırı öenm veren biri değildim ama bilmiyorum şuan eşimle kavga ettiimiz için dğru dürüst cevap veremiyorum kusura bakma sinirlerim çok bozuk(peki eşinizle evlenirken onu fiziksel olarak çekici, yakışıklı buluyormuydunuz?çünkü o zamanda pek küçük sayılmazmış,40 yaşında. yani şöyle söyliyim,benimdeeşimle aramda 8-9 yaş var,bazen bende düşünüyorum fiziksel olarak ileride nedurumda oluruzdiye ama,şöyle söyliyim ben eşimi evlendiğimiz zamandan daha çekici buluyorum.3 yıllık evliyim ben 27 o 35 yaşında,evlendiğimizde zayıftı,saçı,kıyafeti hiç hoşuma gitmiyordu,evlendikten sonra müdahale edebildiklerime ettim,saç,kıyafet kolay zaten de,mesela vitamin takviyesi yaptım,sağlıklı beslenmesi için uğraştım,spora yönlendiriyorum,hatta kendi kullandığım bakım kremlerinin daha etkilisini ona uyguluyorum....ve bakıyorum bakıyorum şu anda kendinden küçüklerden çok daha fit durumda,iyimi yaptım kötümü bilmiyorum ama ben onu fiziksel olarak daha çok beğeniyorum.ama herşeyi konuşuyorum onunla beğenmediğim herşeyi söylüyorum müdahale ediyorum,fikrimi almadan asla giyinmez mesela... yani bilemiyorum sizdeki durumu ama örnek vermek istedim,eğer sizde dış görünüşünüzü önemsemeyen biri olsaydınınz bu kadar sorun olmazdı ama öyle değil sanırım.Allah yardımcınız olsun...
canım benim anlattığın olayların bir çoğunu bende o kadar çok yaşadım ki..aslında onu seviyorsun fakat her yaptığı hareket sana batıyor ..normal bile davransa..bunun sebebi kafanda takılıp kaldığın şey..yani takıntılar ve bu sende kaygı bozukluğu yani anksiyete dediğimiz şeye sebep oluyor..
ne mi yapmalısın öncelikle bi psikiyatriste gitmeni öneririm demiyorum kesinlikle gitmelisin diyorumsnra daha sağlıklı düşünme ye başladığında tekrar evliliğini gözden geçirebilirsin..lütfen yanlış anlama sen hastasın demiyorum ama anlattıkların aynı benim yaşantılarım..
evet canım benzer değişimler bende yaptım eşimde aslında dış görünüme aşırı öenm veren biri değildim ama bilmiyorum şuan eşimle kavga ettiimiz için dğru dürüst cevap veremiyorum kusura bakma sinirlerim çok bozuk(
çok sağol canım evet bende ciddi ciddi düşünmeye başladım doktora gitmeyi gerçekten normalde tartışmayı hiç sevmeyen bir insanım evlilik hayatımızda eşimle şimdiye dek nerdeyse hemen hemen hiç tartışmadık ama az önce ordan burdan olaylardan tartıştık ve sinirlerim çok bozuk sinirimden ağlıyorum
bence sen bunalimdasin
cocuk,ev isi, is hayati
bence hepsi yordu seni dogumdan sonra saglikli dusunemiyorsun
çok üzüldüm şimdi..benim de böyle kötü dönemim olmuştu..dengesizdim seviyorum ama yaklaşamıyorum gibi..düşününce kendimi kastığımı farkettim..senin dişlerini sıktığın gibi..sonra ayrılmaya karar verdim..aileme anlattım..babam önce psikoloğa gitmem konusunda destekledi..tabiki eşim bu arada çok destek oldu ki eminim senin eşinde destek olur..bi kaç ay sonra rahat ve sağlıklı düşünmeye başladığımı farkettim..şimdi evliyim kızım var .tabiki ara ara hala sıkıldığımız zamanlar olur ama bu herevlilikte olan şeyler..lütfen bir gün bile erteleme ve bi uzmana görün..Allahım hem gönlüne hem yuvana mutluluk huzur versin..
Kızlar şunu söyleyeyim evet ev işi çalışmaya hayatı ve çocuk yorucu ama eşim bana bu konularda çok yardımcıdır hatta yardımcıdanda öte neredeyse eşit şekilde yaparız ev işini ve çocuğun bakımını.Eşimin aile tarafıylada hiçbir sorunum yok hepsi çok iyiler.Kızlar sizinle yazıştıkça birşey farkettim benim derdim sanırım eşimle değil kendimle.Ben sürekli bekar olmayı istediğimi farkettim rahat rahat gezip tozmayı yalnız kalmayı yalnız bir yerlere gitmeyi istediğimi vs. Ben evlenmeden önce çok başına buyruk bir insandım öğrecilik hayatımda vs.SOnra okul hayatı bitip iş hayatına atılınca insanlardan yana çok sıkıntılar yaşadım ve eşimle tanıştığım dönemde oan sığındım bi nevi ve hemen evlendim onunla.babam demiştiki kızım acele ediyosun bi mesleğinin tadını çıkar kazandığın paranın tadını çıkar gez toz sonra pişman olcaksın demiştiArkadaşım öncelikle şunları tespit edelim birlikte.Buradaki arkadaşlarla elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışalım sana da. Gün içinde ev işlerinden ve çocuktan çok mu yoruluyorsun?İnsanların bakış açısından fazla etkileniyor olabilir misin? Onun dışında senin veya onun ailesinden tahammül edemediğin şekilde saçma sapan davranıp,bağdaşamayacağın,uyum sağlayamayacağın,kafanı meşgul eden,sinirlerini yıpratıp beyin enerjini çeken birileri var mı? bu sonuncusunu yabana atma. Onun ailesinden sinirlerini bozan birileri varsa fazlasıyla ileri gidiyorlarsa,o da bunun için tepki göstermiyorsa mesela bilinçaltından eşine tepki geliştirmiş olabilirsin .Senin yüzünden bunları yaşıyorum hesabı.Cinsel ilişki esnasında kafanın rahat ve boş olması çok önemlidir. Sadece o anda ne yaptığınıza odaklan. Gerekirse bazı dergilerden,filmlerden yararlan.Bu ayıp bişey değil. . Ya da insanların bakış açısı,seni utandırmaları, eşinle seni kıyaslamaları yine sen farkında olmasan da eşine karşı bilinçaltında tepki yaratmış olabilir. Önemli olan insanların ne düşündüğü değil,senin ne düşündüğündür. Kimse fiziksel olarak dört dörtlük değildir. Ne adamlar var 50 yaşında olup 20 yaşındakilere taş çıkartabilecek olan yaş konusuna takılma. Burada yok babam yaşında bilmem ne diyenlere aldırma. Güzel olan yanlarına yoğunlaş eşinin. Ne bileyim komik gelecek belki poposu güzeldir,güzel öpüşüyodur,ses tonu güzeldir. Sırf cinsel çekim olmadığı için ayrılsan da ne yapacaksın arkadaşım. Hayatına başka biri girse,cinsellik iyi olsa bile bu her şeyi halleder mi? Yuvana değer ver.Kendine telkin et. Ben değerliyim,eşim değerli,sevdiğim yönleri şunlar vs. diye. Bizi bilgilendirmeye devam et,Allah yardımcın olsun.
eşim iyi bir insan diyorsun.hz. mevlananın bir sözü var sizin yerinizde olmayı isteyen çok insan var.bence sen eşi tarafında şiddete uğrayan hanımlara filan bir bak ve eşine sarıl güzelim.kendinden kötüye bak.birde <ya vedud> esmasını bolca oku.birbirinize muhabbetiniz inş. artar.
Evet bendede dönemsel oluyor ama her dönem bir öncekinden daha ağır geçiyor benim için.Sanırım sırf bu nedenle bile yardım almam lazım şu sıra dişlerimdeki problem için bayağı para döktüm doktora bu işler biter bitmez özel bi psikologa gideceğim çnkü devletteli psikolgu ailecek tanıyoruz ona gitmek istemiyorum.İnş bi hal çaresi bulunuz.Mesela bugün daha iyi hissediyorum kendimi dahada sakin hissettiğim bir gün eşimle konuşacağım çünkü ben kendimi biliyorum tutup tutup sonra birden hepsini patlayıveriyorum öyle yapmamaya çalışacağım inş.geçmiş olsun durumunu belki anlayamam ama bi arkadaşım senle aynı durumda 6 ayda bi olduğunu anlatmıştı bi ara eşiyle hiç bi sorunu yok ve o doğumdan sonra bu hale geldiğini söylüyor düşün onun 5 yıl olmuş doğum yapalı destek almanı öneririm
o kadar güzel teşhis etmişsin ki eşlerimizde soğuyoruz dediğimiz aslında kendimizle alakalı sorunlarımız olduğu anlamına geliyor bazı zamanlarda çünkü düşündüğümüzde eşimizin bize davranışında ilgilenmesinde bir azalma yok bazen geçmişe özlem bazen sağın solun tesirinde fazla kalmamız etkiliyor ruh halimizi beklentilerimizde yaşımıza göre değişebiliyor ...sizin gerçekten çoğu insanın imreneceği bir evliliği var ve toparlanmayacak bir sorun da değil bu gibi durumlar dönemsel oluşuyor herkesin eşimle arama soğukluk girdi dediği bir dönem emin ol vardır ama olaya negatif yaklaşıp eksiklikleri düşündükçe ayrı dünyaların insanı olduğunuzu bile düşünebilirsiniz bu çok üzer yorar sizi...ama bu zamanlarda elinizden geldiği kadar evliliğinizin artılarını düşünürseniz atlatmanız kolay olur evliliğinde öyle telafizi zor sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız varki onları düşündükçe aslında dört dörtlük olmasada 4 3 lük bir evliliğim olduğu için seviniyorum ...bu soğukluğun yaş farkıyla alakası olduğunu sanmıyorum 9 yılınız güzel geçmiş 2-3 yıldır farklı düşünceler içindeyseniz bir bayanın 30 yaşı kendini en tok en kadınsı hissettiği dönemdir ve beklentisi en yükseklerdedir buda geçici birşey emin olun yeterki bu düşüncelerle eşinizi evliliğinizi yıpratmayın kırarım demeyin gerekirse eşinizi karşınıza alıp iç dünyanızı paylaşın neden böyle olduğumu bilmiyorum bu beni çok üzüyor beraber ne yapabiliriz deyin çözümü tek başınıza bulamazsınız evlilik hayat arkadaşlıpı dert arkadaşlığı dostluk yeri geldiğinde annelik babalıktır yok kırarım incitirim demeyin sakladıkça iç dünyanızda bı sıkıntı büyür ve telafi edilemez bir raddeye gelir eşinize dürüt olup paylaşın konuşun bütün içtenliğinizle eşler birbirini anladığı sürece inanın çözülmeyecek hiçbir sıkıntı yok hayat dört dörtlük değil bizde değiliz eşimizde olamaz önemli olan eksiklikleri sizin feragat edebileceğiniz şeylermi değilmi yuvanızın kıymetini bilin inşallah tez zamandada içine düştüğünüz bi depresif halden kurtulur ve çok mutlu olursunuz
ne oluyor kızlar yaa , toparlanın bırakın kocalardan soğumayı falan , bir süre sonra hayat rutine girince normalleşiyor herşey onun için size öyle geliyor olabilir. Azıcık rutinin dışına çıkın , kocalarınızla dışarı çıkarken en şık kıyafetleri seçin , bunu giymeni istiyorum deyin ,şöyle traş falan olsunlar , sizde giyinin süslenin , çocukları birilerine devredip şöyle bir fasıla gidin , gein tozun ne biliyim yapın bişeyler . öyle evde oturup kocamdan soğudum demek olmaz. hayatına renk katmaya çalışın düzelir herşey...
o da olmazsa birkaç gün uzaklaşın bakalım akşam eşiniz olmadan yatağa girebiliyormusunuz? o na göre karar verin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?