Kaybolan Hislerim Geri Gelmiyor, Geçmiyor..

Bana kalırsa psikologluk bir durum yok. Size duygu yükleyemez ki psikolog. Ayrıca gitsen bile size diyeceği sevmiyorsan kendini bu hayata mecbur bırakma..

Ama hayat böyle işlemiyor işte. Düzen, sorumluluklar, evlat, aile bir sürü etken var bu kararı alırken.

Yazdıklarınızı okuyunca acaba dedim evlilikte duygusal beklentileriniz çok mu yüksek? Zira bana kalırsa tüm evliliklerde aşk yerini zamanla saygı, sevgi, bağlılığa bırakıyor.

Ben de nerdeyse 1.5 yıldır aynı durumdayım ama benim sebebim var eşim ailesine çok düşkün beni onlara çok kez ezdirdi beni haklıyken haksız duruma düşürdüler özür dilettiler eşim hiç yanımda olmadı senin de böyle hissetmeme sebep olan bir şeyler vardır kimse kimseden durduk yere soğumaz iyi dusun

Dogumdan sonra mi boyle oldun?
Bende de boyle oldu cunku...atlattım ama yinede cocuktan once ki gibi değilim...

Ben en yakın can ciğer arkadaşıma böyle olmuştum. Durduk yere ondan soğumuştum, konuşmak istese kaçıyordum hatta. Bu bizim ilişkimizi inanılmaz yıprattı. 1 senedir toparlanamadık ve en sonunda resmen koptuk. Gidince anlıyorsunuz değerini. Ben bu düşüncelerin kafamda var olan şeyler olduğuna kendimi ikna ettim ve aslında böyle düşüncelere hapsolmamam gerektiğini kendime telkin ettim. Kafanızda var olan sorunlar, kafanızda kendinizle konuşarak aşabileceğiniz şeyler. Depresyonun eşiğinden döndüm, sırf kendimi telkinlemem sayesinde.
Boş kalmak da bunları yaratabilir. Ortada somut bir neden yoksa bunlar gerçekten beynimizin bize oyunları.

evli değilim, onu belirteyim.

ama bu işin psikologla ya da psikiyatristle çözülebileceğini zannetmiyorum. aşkınız bittiyse eğer bu psikolojik bir bozukluk değil ki. hormonlarla alakalı bir durum. bitmiştir, bu kadar basit. psikolog sizin tekrar aşık olmanızı sağlayamaz ki.

ben zaten sosyal medyadaki “50 yıllık eşine hala ilk günkü gibi aşık” safsatasına inanmıyorum. olamaz ki. ya da en azından çok sık görülen bir durum olduğuna inanmıyorum, öyle diyeyim. vücut değişti, hormonlar değişti, öncelikler değişti. eskisi gibi her an her saniye eşinizi düşünemezsiniz, onu arzulayamazsınız. ben hissettiklerinizin doğal olduğuna inanıyorum.

aşk bitti diye sevgi bitmiyor. evliliğiniz böyle de devam edebilir. ya da aşksız yaşayamam derseniz ayrılabilirsiniz de.

peki bu şekilde bir ömür evlilik yürür mü eşime karşı hislerim olmadan sizce ?
Geçmiş konularınızı okuyunca size hak verdim.
Kim olsa öyle bir eşten soğur.
Eşinizle aranızda sevgi saygı kalmamış.
Sanırım tek ortak noktanız çocuk kalmış.

Eğer eşiniz evliliğiniz için çabalasaydı eminim siz de uğraşırdınız.
Fakat eşinizde bu ışığı göremediğiniz için üzgün ve kararsızsınız.

Evliliğiniz çocuk için belki yürür ama ömrünüz bu evlilikte zayi olur.

Kuranda der ki bir işden boşaldığın zaman başka işe başla aslında bir çok hastalığın reçetesinin bu olduğunu düşünüyorum boş kalmak boşlukta olmak insanları zarara sokuyor tabi alışmak zor geliyor ama boş insan en tehlikeli insandır bana göre

aynı durumdayız bende okul öncesi öğretmeniyim okulda surunerek gidiyorum ama yaz tatilini hiç sevmiyorum ben kronik depresyon ve anksiyete hastasıyım suan kabusum pedofili 8 yaşında oğlum var hep oda ölse bende ölsem kurtulsak diye düşünürken buluyorum kendimi 10 yıldır hayat anlamsız 33 yaşındayım dün doktora gittim ama ben artık ilaçlada duzrlemiyecegimi düşünüyorum bransinuz ne hocam okul zamanI iyimisiniz peki

Geçmiş olsun, branşım sınıf. Okul zamanı sabahları çok kötü uyanıyorum, öğlene doğru biraz kafam dağılıyor, ama eve yorgun geldiğim için uyukluyorum. Yaz tatilinde yorulmadığım için beynim düşünüp duruyor. İlaç fayda etmişti bana ama almak istemiyorum, çünkü bırakınca eskiye dönüyorum ve çok güçsüz hissediyorum.

bende boyleyim benim Fibromiyalji de var sizde de varmı birde ben sınıfta hep yere yatmak istiyorum sizinde oylemi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…