- 22 Ocak 2022
- 1.051
- En iyi cevaplar
- 1
- 1
- 18
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Baktım ismi bile yok hepimizin var ama onun yokE-Devletten soyağacınıza baktınız mı? Abinizin durumu nasıl görünüyor? Ölüm tarihi ya da ölüm tespiti tarihi giriliyor.
Bende en kısa sürede gidicem baba kalsa bu sene gitmezdim sınavım var ama annem çok ısrar ederse gidicemİnsanın aklı karışıyor ; annenizin doğum yaptığı hastaneye gidin, arşivden bebeğin doğum belgesini isteyin, annenizi götürürseniz zorluk çıkarmazlar. Yani önce bebeğin doğduğunu kanıtlayın sonra da ölüm belgesine ulaşın, hastanede yattığ sürede tutulan tıbbi kayıtları araştırın, bu arada kimliksiz bebek 6 y hastanede yatamaz, babanıza mutlaka bildirilmesini söylemiştir görevliler, bence hastaneden yola çıkın, gerisi çorap söküğü gibi gelir, aileniz ebeveynleriniz bir şeyler gizliyor gibi konu sadece dede değil gibi görünüyor
Bizim kimliğimizi bile 2 3 sene sonra çıkartmışlar neden orasınıda bilmiyorumçok enteresan ya, kimlik yok hadi neyse bebekmis hasta oldugu icin ugrasamamislar zamaninda.
muhtar nerde defin kaydi nerde cocugun gomuldugu yere nasil hemen gidip baska mezarlari dikkisler.
hadi mezari diktiler cocugun mezarina onca sene kaybolana kadar neden en azindan bir kazik bile çakilmamis.
bizim koyumuz 7 kere dolmus bosalmis bir koy.
bizden cok onceleri ermeniler yasamis hala ermenilerin mezarlarinin bile taslari vs var.
nasil boş boş gitmis defnetmis dedeniz anlamadim
Bizimkiler de mezar yapıcakmış toprak biraz oturunca ancak bir gitmişler ki her yer çocuk mezarı hepsi aynı resmenKaçak defnedildiyse bulunamaz ki. Kayıt yok başında mezarı belirten bir şey yok. Kendilerini suçlamasınlar.
Bizimkiler de ilk doğan çocuğunu kayıtsız gömmüşler ama kendileri mezar yapmışlar taştan oradan biliyoruz.
Bilemiyorum ki bebekten önce o kadar çocuk mezarı yokmuş hep yetişkin varmış bir ay sonra gittiklerinde birsürü çocuk mezarı yapılmış şimdi bile binlerce mezar var diyorlar Ki hergün yüzlercesi gömülüyorheryerde çocuk mezarimi, bir salgin falanmi varmiş kizamik vs gibi
Cidden miBu arada konuyu biraz dağıtıyorum ama buralarda bir konu vardı. Bir ailenin çocuğu güya depremde ölmüş ve konu sahibini o ölmüş çocuk olarak göstermişlerdi sanırım. Kayıtlar uyuşmuyordu falan. Sonra konu çözülmedi gitti konu sahibi.
Hayır annem emin hatta bebeği bahçesinde yıkamışlaranneniz yikanan ve ölen bebegin kendisine ait olduguna emin mi ?
konunuzda cok eksiklik var benim aklima baska bir olu dogan bebegin dedeniz tarafindan annenizin cocugu olduguna inandirilip asil bebegi baskasina verdigi geliyor.
yani sizin cocugunuz mu öldu demesi, bebegin hic bir kayit olmadan gomuldugunun iddia edilmesi vs çok tutarsiz
Mezarlıklarda 2000 den itibaren çok detaylı bir arşivleme çalışması yapıldı buna doğu da dahil. Karadenizde de vardı bu durum hatta eşimin köyünde herkesin kendi arazisi içinde aile mezarlığı var ancak arşivleme ve yeni kanunlardan sonra işler düzene girdi. Ben çocukken kimsenin bulamadığı babaannemin mezarını bu arşivleme sayesinde bulduk, belki o kadar detaylı çalışma yapılmamıştır ama görüşmekte fayda var. Konu sahibesininin anlattığı durum çok tuhaf, hastane kayıtlarından başlayarak araştırılmalı bence doğup yaşamış bir çocuk buharlaşmış gibi kaybolamaz mümkün değil, bir şekilde kayıtlara geçmiş olmalı doğum belgesi, ölüm belgesi, hastane kayıtları evde olsa tamam diyeceğimde hastanede doğmuş ve yine orada tedavi görmüş yavrucakMaalesef dogu bolgesinde o zamanlar mezar yeri satin alma vs yok bos bulduklari yere cenazeyi gömme durumu vardi mezarlikkar mudurlugununde konu sahibine yardimci olabilecegini sanmiyorum
Hayır aradan 1 ay geçmiş gitmişler ziyareteSeneler sonra gelip her yer mezarlık diyecek kadar süre boyunca neden ziyaret etmediler de şimdi akıllarına geldi ki? Orayı kazıp yeni cenaze defneden kişiler kemikleri bulup kenara çekip yeni cenazeyi koymuştur bile. DNA testi olayı da olmaz zaten. Kim izin versin sizin mezar açmanıza? Bide ona para mı yeter?
Evet sadece ziyaret edip dua etmek istiyoruz ama sorduğumuzda diyor ki sizin bebeğiniz mi öldüDedeniz mezarın yerini biliyorsa niye saklıyor. Sadece dua okumak istemiyormusunuz.bi insan niye bunu saklar anlamadım
Kesinlikle katılıyorum. 92 yılında doğmuşum, kimligim yokmuş, hastaneye yatmam gerekince çıkarmışlar. O yüzden 93 görünüyor kimlikte doğum tarihim. Mutlaka bir kimlik bir şey vardır ama bir pislik var işin içinde. İnsan ölen torununu unutur mu ne alaka yani.İnsanın aklı karışıyor ; annenizin doğum yaptığı hastaneye gidin, arşivden bebeğin doğum belgesini isteyin, annenizi götürürseniz zorluk çıkarmazlar. Yani önce bebeğin doğduğunu kanıtlayın sonra da ölüm belgesine ulaşın, hastanede yattığ sürede tutulan tıbbi kayıtları araştırın, bu arada kimliksiz bebek 6 y hastanede yatamaz, babanıza mutlaka bildirilmesini söylemiştir görevliler, bence hastaneden yola çıkın, gerisi çorap söküğü gibi gelir, aileniz ebeveynleriniz bir şeyler gizliyor gibi konu sadece dede değil gibi görünüyor
Amin Allah razı olsunİzinsiz gomulduyse artık orada bir mezar bile olmayabilirüzgünüm ama cenaze çözünmeye uğradıktan sonra nasılsa boş arazi diye üstüne başka definler de yapılmış olabilir... Mekanı cennet olsun...
Sizin babaannenizin ki kayıtlıydı muhtemelen Allah rahmet eylesinMezarlıklarda 2000 den itibaren çok detaylı bir arşivleme çalışması yapıldı buna doğu da dahil. Karadenizde de vardı bu durum hatta eşimin köyünde herkesin kendi arazisi içinde aile mezarlığı var ancak arşivleme ve yeni kanunlardan sonra işler düzene girdi. Ben çocukken kimsenin bulamadığı babaannemin mezarını bu arşivleme sayesinde bulduk, belki o kadar detaylı çalışma yapılmamıştır ama görüşmekte fayda var. Konu sahibesininin anlattığı durum çok tuhaf, hastane kayıtlarından başlayarak araştırılmalı bence doğup yaşamış bir çocuk buharlaşmış gibi kaybolamaz mümkün değil, bir şekilde kayıtlara geçmiş olmalı doğum belgesi, ölüm belgesi, hastane kayıtları evde olsa tamam diyeceğimde hastanede doğmuş ve yine orada tedavi görmüş yavrucak
Valla burada da onu diyorlardı kiiii konu sahibi gitmişti o konuda öyle kaldı galiba. @Seridina hatırlamıştı konuyu. Başlığı hatırlıyor musun kız ?Cidden mi
Tövbe estağfurullah Ölen birini neden canlı gösterdiler anlamadım
Kimliğini yok olsa e devlette ismi görünür ama yok hepimizin var onun ismi yokKesinlikle katılıyorum. 92 yılında doğmuşum, kimligim yokmuş, hastaneye yatmam gerekince çıkarmışlar. O yüzden 93 görünüyor kimlikte doğum tarihim. Mutlaka bir kimlik bir şey vardır ama bir pislik var işin içinde. İnsan ölen torununu unutur mu ne alaka yani.
Malesef öyle mezarlığa gittiğimde o kadar sahipsiz mezar vardı ki resmen tahtası çürümüz toprak catlayıp dümdüz olmuştu muhtemelen abimin ki de öyle olmuşturBazen köyde vs düşünüyorum. Belki yürüyüp geçtiğimiz yılların altinda o şekilde gömülüp unutulmuş kimler vardır diye... Üzücü
Allahım tövbe yaValla burada da onu diyorlardı kiiii konu sahibi gitmişti o konuda öyle kaldı galiba. @Seridina hatırlamıştı konuyu. Başlığı hatırlıyor musun kız ?
Başka bir kimlik kullanmış olabilirler mi ? Bir üye sormuş ya hani aynı yaşta kuzeniniz vs var mı diye, yokmuş gerçi ama buna benzer bir şey olmuş olabilir. Kaç doğumlu olması gerekiyordu rahmetli abinizin ?Kimliğini yok olsa e devlette ismi görünür ama yok hepimizin var onun ismi yok
Belki doğum belgesi filan olabilir bilemiyorum ama ağır rahatsızdı hastaneye kaldırdılar ve altı ay ortasında kaldı öldü
Bizim memlekette iş böyle ölüye diriye rahat yok.Allahım tövbe ya
Vallaha öleni bile rahat bırakmıyorlar
Burada bazı arkadaşlar kesin birşey bulmadan resmi olarak birşey yapmayın başınıza iş alırsınız dedi bende cidden korktum araştırmaya ne yapsam çok kararsızım bir canı gömüp terkettiler ve söylemiyorlarMezarlıklarda 2000 den itibaren çok detaylı bir arşivleme çalışması yapıldı buna doğu da dahil. Karadenizde de vardı bu durum hatta eşimin köyünde herkesin kendi arazisi içinde aile mezarlığı var ancak arşivleme ve yeni kanunlardan sonra işler düzene girdi. Ben çocukken kimsenin bulamadığı babaannemin mezarını bu arşivleme sayesinde bulduk, belki o kadar detaylı çalışma yapılmamıştır ama görüşmekte fayda var. Konu sahibesininin anlattığı durum çok tuhaf, hastane kayıtlarından başlayarak araştırılmalı bence doğup yaşamış bir çocuk buharlaşmış gibi kaybolamaz mümkün değil, bir şekilde kayıtlara geçmiş olmalı doğum belgesi, ölüm belgesi, hastane kayıtları evde olsa tamam diyeceğimde hastanede doğmuş ve yine orada tedavi görmüş yavrucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?