Kaybolan Mezar

Bende en kısa sürede gidicem baba kalsa bu sene gitmezdim sınavım var ama annem çok ısrar ederse gidicem
İnanın 6 ay yatmış çok kötü hasta olduğu için de olabilir bende sizin gibi düşündüm ama yatmış ve hastanede ölmüş

Bizim kimliğimizi bile 2 3 sene sonra çıkartmışlar neden orasınıda bilmiyorum
Bebeği gömmüşler bir ay kadar sonra gelince bir bakmışlar ki her yer çocuk mezarı olmuş hepsi sanki aynı e isimde yazmamışlar tabii

Bizimkiler de mezar yapıcakmış toprak biraz oturunca ancak bir gitmişler ki her yer çocuk mezarı hepsi aynı resmen

heryerde çocuk mezarimi, bir salgin falanmi varmiş kizamik vs gibi
Bilemiyorum ki bebekten önce o kadar çocuk mezarı yokmuş hep yetişkin varmış bir ay sonra gittiklerinde birsürü çocuk mezarı yapılmış şimdi bile binlerce mezar var diyorlar Ki hergün yüzlercesi gömülüyor

Cidden mi
Tövbe estağfurullah Ölen birini neden canlı gösterdiler anlamadım

Hayır annem emin hatta bebeği bahçesinde yıkamışlar
Sırf anneme işkence yapmak için mi söylemiyor diye düşünmüyor değilim ki bu adam akli olarak sapasağlam sorsanız elli sene öncesini anlatır size

Maalesef dogu bolgesinde o zamanlar mezar yeri satin alma vs yok bos bulduklari yere cenazeyi gömme durumu vardi mezarlikkar mudurlugununde konu sahibine yardimci olabilecegini sanmiyorum
Mezarlıklarda 2000 den itibaren çok detaylı bir arşivleme çalışması yapıldı buna doğu da dahil. Karadenizde de vardı bu durum hatta eşimin köyünde herkesin kendi arazisi içinde aile mezarlığı var ancak arşivleme ve yeni kanunlardan sonra işler düzene girdi. Ben çocukken kimsenin bulamadığı babaannemin mezarını bu arşivleme sayesinde bulduk, belki o kadar detaylı çalışma yapılmamıştır ama görüşmekte fayda var. Konu sahibesininin anlattığı durum çok tuhaf, hastane kayıtlarından başlayarak araştırılmalı bence doğup yaşamış bir çocuk buharlaşmış gibi kaybolamaz mümkün değil, bir şekilde kayıtlara geçmiş olmalı doğum belgesi, ölüm belgesi, hastane kayıtları evde olsa tamam diyeceğimde hastanede doğmuş ve yine orada tedavi görmüş yavrucak

Hayır aradan 1 ay geçmiş gitmişler ziyarete
Anneme diyorum kesin baska cenaze defnettiler oraya sonuçta mezar taşı bile yapılmamış diyor ki yok kimse öyle bir vebal almaz kemiklerini görür elbet diyo
Zaten binlerce mezar var sahipsiz hangisini yapalım hangisini yapmayalım ki

Dedeniz mezarın yerini biliyorsa niye saklıyor. Sadece dua okumak istemiyormusunuz.bi insan niye bunu saklar anlamadım
Evet sadece ziyaret edip dua etmek istiyoruz ama sorduğumuzda diyor ki sizin bebeğiniz mi öldü
Unutmuşum diyor ama ben inanmıyorum unuttuğuna bu adam sapasağlam sorsanız kendi çocuklugunu anlatırım
Nasıl gömdüğü bir bebeği bilmez insan

Kesinlikle katılıyorum. 92 yılında doğmuşum, kimligim yokmuş, hastaneye yatmam gerekince çıkarmışlar. O yüzden 93 görünüyor kimlikte doğum tarihim. Mutlaka bir kimlik bir şey vardır ama bir pislik var işin içinde. İnsan ölen torununu unutur mu ne alaka yani.

Amin Allah razı olsun
Bende öyle düşünüyorum ama annem kabullenmiyor kimse öyle bir vebal almaz kemiklerini görmüyorlarmı diyor
Ama bencede başkasını defnettiler baska ne olabilir ki

Sizin babaannenizin ki kayıtlıydı muhtemelen Allah rahmet eylesin
İnşallah bizimki de kayıtlıdır ama sanmıyorum mezar satın almamışlar yaptırmamışlar yani hiçbir şey yapmamışlar gömmekten başka

Kimliğini yok olsa e devlette ismi görünür ama yok hepimizin var onun ismi yok
Belki doğum belgesi filan olabilir bilemiyorum ama ağır rahatsızdı hastaneye kaldırdılar ve altı ay ortasında kaldı öldü

Bazen köyde vs düşünüyorum. Belki yürüyüp geçtiğimiz yılların altinda o şekilde gömülüp unutulmuş kimler vardır diye... Üzücü
Malesef öyle mezarlığa gittiğimde o kadar sahipsiz mezar vardı ki resmen tahtası çürümüz toprak catlayıp dümdüz olmuştu muhtemelen abimin ki de öyle olmuştur

Kimliğini yok olsa e devlette ismi görünür ama yok hepimizin var onun ismi yok
Belki doğum belgesi filan olabilir bilemiyorum ama ağır rahatsızdı hastaneye kaldırdılar ve altı ay ortasında kaldı öldü
Başka bir kimlik kullanmış olabilirler mi ? Bir üye sormuş ya hani aynı yaşta kuzeniniz vs var mı diye, yokmuş gerçi ama buna benzer bir şey olmuş olabilir. Kaç doğumlu olması gerekiyordu rahmetli abinizin ?

Burada bazı arkadaşlar kesin birşey bulmadan resmi olarak birşey yapmayın başınıza iş alırsınız dedi bende cidden korktum araştırmaya ne yapsam çok kararsızım bir canı gömüp terkettiler ve söylemiyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…