- 28 Mart 2020
- 21.362
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.867
- 598
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun Allah annenize sabır versin inşallah söyleyince insanlar öyle şey olurum diyor ama cidden oluyor kimse inanmasada Allah hepimizin yardımcısı olsun
çok enteresan ya, kimlik yok hadi neyse bebekmis hasta oldugu icin ugrasamamislar zamaninda.Yaşlı başka kimse yok bir dedem biliyodu o da öldüğünü bile unutmuş
Binlerce mezar dikilmiş
Babam gidip araştıracak ancak pek umutlu değil çünkü çok baştan savma yapmış dedem gömmüş gelmiş gerisi yok bir tahta bile çakmamışlar
banada oyle geldi yani tutarsizlik çokİnsanın aklı karışıyor ; annenizin doğum yaptığı hastaneye gidin, arşivden bebeğin doğum belgesini isteyin, annenizi götürürseniz zorluk çıkarmazlar. Yani önce bebeğin doğduğunu kanıtlayın sonra da ölüm belgesine ulaşın, hastanede yattığ sürede tutulan tıbbi kayıtları araştırın, bu arada kimliksiz bebek 6 y hastanede yatamaz, babanıza mutlaka bildirilmesini söylemiştir görevliler, bence hastaneden yola çıkın, gerisi çorap söküğü gibi gelir, aileniz ebeveynleriniz bir şeyler gizliyor gibi konu sadece dede değil gibi görünüyor
Aynı şeyi düşündüm.deden hastanede nasil öldürmüs olabilir ki yenidogan bebegi annen deden den supheleniyorsa anneni basina baska bisey gelmis olabilir mi yeni evliyken
heryerde çocuk mezarimi, bir salgin falanmi varmiş kizamik vs gibiSiz sağolun Allah razı olsun
Anne babam o zaman 17-18 yaşındaymış pek annem bişey bilmediği için birşey yapamamış defnedildikten sonra ziyarete gittiklerinde bir bakmışlar ki heryerde çocuk mezarı
koy mezarliginada oyle kafasina göre gomemez, heleki yil 95 imis ben daha eski yillar gibi dusunmustum.Evethatsanede doğdu hastanede öldü annem daha 17 18 yaşındaymış o zaman ve bu sebeple hiçbir şeyden anlamıyormuş
Anneme şimdi sordum diyor ki elimde hiçbir belge yok o zaman küçüktüm sadece mezarlığı biliyor
Sordum diyor ki tarla bağ bahçe değildi devletin mezarıydı dıyor bende eminmisin köy mezarlığı filan olabilir diyorum
Bu olay 1995 te olmuş, olayın oldugu yillar da böyle bi salgin yoktuheryerde çocuk mezarimi, bir salgin falanmi varmiş kizamik vs gibi
bende 95 de oldugunu sonradan okudum, kizamik salgini icin 1800 e gerek yok ki.Bu olay 1995 te olmuş, olayın oldugu yillar da böyle bi salgin yoktu
Yani 1800 yıllarda degil.
Konu sahibinin eksik bilgiye sahip oldugunu düşünuyorum
Anne,baba,dede hatta yakın akrabalarin bildigi başka şeyler oldugu kesin
Maalesef dogu bolgesinde o zamanlar mezar yeri satin alma vs yok bos bulduklari yere cenazeyi gömme durumu vardi mezarlikkar mudurlugununde konu sahibine yardimci olabilecegini sanmiyorumBölgenin mezarlıklar müdürlüğüne gidin, defnedilen her cenazenin paftası ve parseli orada kayıtlıdır, görevliler bulmanıza yardımcı olur.
heryerde çocuk mezarimi, bir salgin falanmi varmiş kizamik vs gibi
Hastanede öldürmemiş. Yenidoğanken evden atmış. İlk sayfalarda yazıyor.Aynı şeyi düşündüm.
Evet hatırladım o konuyuBu arada konuyu biraz dağıtıyorum ama buralarda bir konu vardı. Bir ailenin çocuğu güya depremde ölmüş ve konu sahibini o ölmüş çocuk olarak göstermişlerdi sanırım. Kayıtlar uyuşmuyordu falan. Sonra konu çözülmedi gitti konu sahibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?