- 11 Temmuz 2016
- 2.052
- 3.512
- 133
- 33
- Konu Sahibi AfetiDevran34
-
Bazen köyde vs düşünüyorum. Belki yürüyüp geçtiğimiz yılların altinda o şekilde gömülüp unutulmuş kimler vardır diye... ÜzücüNasıl bir ülkeyiz yarabbi, bir can ölüyor,öylesine gömüp geliyor dede. Tek başına. Taşı yok, kaydı yok,kimlik zaten yok. Korku filmi gibi.
Yani çok alâkasiz olacak ama dede torununu gömdüğü yeri unutuyor, öldüğünü unutuyor. Evlatlık falan mı vermişler acaba diye düşünmeden edemiyor insan. Benim de abim ölmüş 90 da. Halam dedem vs, görümüşünü bile tarif ediyorlar bebeğin. Annem de 16 yaşındaymış. Yani üstünden 50-60 sene geçse hadi tamam derim ama yani 22 senede bir torunun olduğunu unutmak için çok uzun bir zaman değil. Kafamda deli sorularıheryerde çocuk mezarimi, bir salgin falanmi varmiş kizamik vs gibi
ya mezarlik cabuk dolarda her yerde de cocuk mezari dolmaz sanirim.Mezarlıkların ne kadar çabuk dolduğunu görseniz inanamazsınız
Başınız sağ olsun : (Benimde bebeğim vefat etti, mezarı var cennet kuşumun. İlk zamanlar mezar baya yüksekti, yaza doğru (sonhabaharda kaybettik) mezar yağmur kar rüzgar gibi sebeplerle ve belki de toprağın çökmesiyle baya küçüldü. Sonra mermerle yaptırdık biz ama etrafta pek çok bebek mezarı artık kaybolmaya başlamıştı. Otlarda uzayınca neredeyse gözükmüyorlar. Hatta yapılı mezarlar bile bakımsızlıktan dağılmaya başlamış.
Mezarı yaptıracağımız zaman demişlerdi ki, 3 yıl mezarın satın alınması bekleniyor satın alınmazsa üzerine başkaları defnediliyor. İlk defnederken orayı satın almıyorsunuz nereyi gösterirlerse oraya defnediliyorsunuz ama mezar taşı yaptırmak isterseniz satın almanız ve o yerin size ait olduğunu ispatlamanız gerekiyor.
Sizinkiler taş yaptırma konusunda geç kaldıkları için, üzerine başka mezar yapıldığını düşünüyorum maalesef.
cocugun yasiyo olma ihtimali ölmüs olma ihtimalinden daha yuksekYani çok alâkasiz olacak ama dede torununu gömdüğü yeri unutuyor, öldüğünü unutuyor. Evlatlık falan mı vermişler acaba diye düşünmeden edemiyor insan. Benim de abim ölmüş 90 da. Halam dedem vs, görümüşünü bile tarif ediyorlar bebeğin. Annem de 16 yaşındaymış. Yani üstünden 50-60 sene geçse hadi tamam derim ama yani 22 senede bir torunun olduğunu unutmak için çok uzun bir zaman değil. Kafamda deli soruları
Zorla evlendirilmiş, evlilik içinde tecavüze uğramış bir kadın olabilir annesi.Vah giden yavruya. Kimsesiz gibi gitmis. Dede kotu biri ama tek suclu degil. Asil suc anne babanizin malesef. Kucuklerdi diyorsunuz da cocuk yapmayi bilmisler, olusune de sahip cikmayi bileceklerdi.
Ben olayda gizlenen bir sey oldugunu dusunmuyorum. Dede umursamamis, bir yere gommus, o kadar umursamamis ki hatirlamiyor bile. Yazik, bu dunyadan iz birakmadan giden bebege. Kimse sahip cikmamis.
Annesi bebeğin cenazesini yıkamış.cocugun yasiyo olma ihtimali ölmüs olma ihtimalinden daha yuksek
Bu yorumunuzdan beri aklıma getirmeye çalıştığım bir söz vardı. Şimdi geldi, belki duymuşsunuzdur.Eskiden çocuğun kıymeti mi var mis ki? Biri ölür ,biri doğar gözüyle bakarlarmis. Gerçi konu sahibinin zamanı çok da eski değilde. Dede düşünce olarak eski
kendi bebeği olduğuna emindir umarim yani anneyi babayi dusununce 6 aylik bir cocuk var kimlik yok, cocugun cenazesini dede tek basina goturmus gommus falan.Annesi bebeğin cenazesini yıkamış.
Anne 6 aylik bebeğini tanır canım.kendi bebeği olduğuna emindir umarim yani anneyi babayi dusununce 6 aylik bir cocuk var kimlik yok, cocugun cenazesini dede tek basina goturmus gommus falan.
ustune dede birde sizin çocugunuz mu öldü diyor
Hayır malesef yok iki taraftada en büyük buzleriYa bişey dicem ama sizlere çok ütopik gelebilir, abinizin yaşlarında diğer aile fertlerinin çocuğu var mı? Yani yaşasaydı amcamın oğlu kadardı, yada halamın oğlu kadardı diyebileceğiniz kuzeniniz var mı?
Tabii ki öldü ailem kimseye muhtaç değil ki desem ki dedem sattı oda trilyonluk paraya zerre ihtiyacı yokherkesin susması çok ilginç. anneniz bebeğin öldüğünden emin mi? görmüş mü yani öldükten sonra? birine para karşılığı verilmiş olma ihtimalini düşündüm bende. veya dede, baba alelade bir yere gömdü ve bu yüzden gizliyorlar. hani üzerine başka bir mezar dahi gelmiş olsa ada pafta resmi bir evrak olması gerekiyor. en azından o mezarın satın alınmadığı, ve üzerine başka mezar geldiğine dair bir delil olması için
Öyle belki ama düşünsenize torununu yokmuş soruyoruz diyor ki sizin çocuğunuz mu öldü bilmiyordumİşte her şeyi dedenize yüklemeyin, dedeniz kötü olabilir size dedelik yapmamış olabilir ama babanızın adını dahi anmadığı bebekten dedeniz sorumlu değil, babanız biliyor söylemek istemiyor, ki zaten mezar yerini bile satın almadıklarından araştırsanız da bir şey çıkmaz, 27 yıl önce gömülmüş mezarına sahip çıkılmamış, kimsesiz sahipsiz satın alınmamış mezar başkasına satılmıştır.
Ayrıca mezar yerinin belli olmaması vicdanen rahatsız ediyor olabilir fakat birini anmak için illa da mezara gerek yok, abiniz hayrına öksüz yetim bir çocuğu sevindirin.
Amin inşallah bu dünyada hiçbir bedel ödemesi umarım öbür tarafta en ağır şekilde öder.O yüzden salağa yatıyor sizin çocuğunuz mu öldü hiç haberim yok diye. Günahkârlığına yakışır cinsten bir ölüm diliyorum ona. Sürüne sürüne gebersin.
Dedem bebek daha yeni doğduğunda kar kış demeden sokağa attı anne babamı hemde çok zengin olmasına rağmen sırf işkence çeksinler diye o kadar gaddardı annemde mecbur sırtında yeni doğmuş çocukla çalıştı ve çocuk ağır rahatsızlandı 6 ay hastanede yattı ve öldüDedeniz nasıl sebep oldu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?