Kaybolan Mezar

Nasıl bir ülkeyiz yarabbi, bir can ölüyor,öylesine gömüp geliyor dede. Tek başına. Taşı yok, kaydı yok,kimlik zaten yok. Korku filmi gibi.
Bazen köyde vs düşünüyorum. Belki yürüyüp geçtiğimiz yılların altinda o şekilde gömülüp unutulmuş kimler vardır diye... Üzücü

heryerde çocuk mezarimi, bir salgin falanmi varmiş kizamik vs gibi
Yani çok alâkasiz olacak ama dede torununu gömdüğü yeri unutuyor, öldüğünü unutuyor. Evlatlık falan mı vermişler acaba diye düşünmeden edemiyor insan. Benim de abim ölmüş 90 da. Halam dedem vs, görümüşünü bile tarif ediyorlar bebeğin. Annem de 16 yaşındaymış. Yani üstünden 50-60 sene geçse hadi tamam derim ama yani 22 senede bir torunun olduğunu unutmak için çok uzun bir zaman değil. Kafamda deli soruları

Vah giden yavruya. Kimsesiz gibi gitmis. Dede kotu biri ama tek suclu degil. Asil suc anne babanizin malesef. Kucuklerdi diyorsunuz da cocuk yapmayi bilmisler, olusune de sahip cikmayi bileceklerdi.

Ben olayda gizlenen bir sey oldugunu dusunmuyorum. Dede umursamamis, bir yere gommus, o kadar umursamamis ki hatirlamiyor bile. Yazik, bu dunyadan iz birakmadan giden bebege. Kimse sahip cikmamis.

Başınız sağ olsun : (

cocugun yasiyo olma ihtimali ölmüs olma ihtimalinden daha yuksek

@Student0202 ilk işiniz doğduğu ve öldüğü hastaneye gitmek olsun. Ölüm tarihini kesinleştirince mezar müdürlüğüne gidin.

Baktınız ki ortada mezar yok, o zaman benim aklıma gelen şey şu: mezarlığa gitmek. Anneniz ilk gittiği zamanki yeri hatırlıyordur. Ölüm tarihine bakarak kıyas yapabilirsiniz belki. Mezarlıkta çalışanlardan fikir edinebilirsiniz ne yapsak diye. Onlar yol gösterir.

En son çare de orada bir yerde olduğunu varsayıp anneniz dua etmeye ya da hasret gidermeye vs gidebilir.

Babanız sessiz kaldığına göre o da işin içinde. Cenazeye katılanlardan birini bulsanız onlar da yardımcı olabilirler.

Benim halam bebekken ölmüş, üstelik köyde evde doğmuş elli sene önce. Onun mezarı belli. Nasıl hastanede doğmuş bir bebeğin yeri belli değil. Anneniz gençken hiç mi gitmedi?

Fazla Müge Anlı mi izledim bilmem ama bebek evlatlık verilmiş bile olabilir.

Benim 40 sene evvel doğan ikiz dayılarım var-mış. Biri doğduktan hemen sonra, diğeri de yaklaşık bir ay sonra vefat etmiş.
İlk vefat edenin değil ama ikincisinin kimliği var. Ancak ikisinin de hastane kayıtları vesaire var.
Anneannem çok üzülüyor, bakımsız kaldı mezarları diyor diye -ki mezardan bahsedemeyiz, etrafını çevirmişler sadece- ben belgeleriyle beraber gidip yerini teyit ettirdim müdürlükte. Ardından mezar taşı yaptırdım.
Yani kimlik olmasa bile illaki yardımcı olurlar.

Zorla evlendirilmiş, evlilik içinde tecavüze uğramış bir kadın olabilir annesi.

Eskiden çocuğun kıymeti mi var mis ki? Biri ölür ,biri doğar gözüyle bakarlarmis. Gerçi konu sahibinin zamanı çok da eski değilde. Dede düşünce olarak eski
Bu yorumunuzdan beri aklıma getirmeye çalıştığım bir söz vardı. Şimdi geldi, belki duymuşsunuzdur.

Karı ölürse adı değişik olur, çocuk ölürse yaşı değişik olur.

Ne kadar acı...

Annesi bebeğin cenazesini yıkamış.
kendi bebeği olduğuna emindir umarim yani anneyi babayi dusununce 6 aylik bir cocuk var kimlik yok, cocugun cenazesini dede tek basina goturmus gommus falan.
ustune dede birde sizin çocugunuz mu öldü diyor

kendi bebeği olduğuna emindir umarim yani anneyi babayi dusununce 6 aylik bir cocuk var kimlik yok, cocugun cenazesini dede tek basina goturmus gommus falan.
ustune dede birde sizin çocugunuz mu öldü diyor
Anne 6 aylik bebeğini tanır canım.

Hayır malesef yok iki taraftada en büyük buzleri

Tabii ki öldü ailem kimseye muhtaç değil ki desem ki dedem sattı oda trilyonluk paraya zerre ihtiyacı yok

Öyle belki ama düşünsenize torununu yokmuş soruyoruz diyor ki sizin çocuğunuz mu öldü bilmiyordum
Gelde cinnet geçirme sanki insanla dalga geçiyor kendi ellerinle gömdün ne ara unuttun bu çocuğun öldüğünü
Annem her sabah kalktığında ilk ondan bahsediyor özlüyorum onu diyor yoksa bende bu kadar uğraşmam uğraşsamda şimdi uğraşmam çünkü uğraşacak çok başka şeylerin var

O yüzden salağa yatıyor sizin çocuğunuz mu öldü hiç haberim yok diye. Günahkârlığına yakışır cinsten bir ölüm diliyorum ona. Sürüne sürüne gebersin.
Amin inşallah bu dünyada hiçbir bedel ödemesi umarım öbür tarafta en ağır şekilde öder.

Dedeniz nasıl sebep oldu ?
Dedem bebek daha yeni doğduğunda kar kış demeden sokağa attı anne babamı hemde çok zengin olmasına rağmen sırf işkence çeksinler diye o kadar gaddardı annemde mecbur sırtında yeni doğmuş çocukla çalıştı ve çocuk ağır rahatsızlandı 6 ay hastanede yattı ve öldü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…