Kayık gibi sallanıyorum...acil.

vertigo hastalığı gibi geldi bana da önc kulak burun boğaz a gidin

norolojiye gittim, emin olmak için MR çekelim dedi, vertigodan şüphelendi.. 1 hafta sonra çıkıcak sonucum..başım hala durmaksızın dönüyor hanımlar.. çare bulamıyorum, huzursuzum sürekli, akşamları 2 katına çıkıyor hep ağlıyorum sinirlerim mahvoldu... ne iyi gelir bu baş dönmesine? ilaç olmasın başka ne olabilir ne hafifletir...

kulak burun boğaza git bence 1 hafta beklemektense dayımın eşi yeni geçirdi aynı belirtiler vardı ilaç vermiş iyileşti çok şükür

Son düzenleme:
migren de olabilir vertigo da.önce bir nörologla görüşün vertigoysa zaten k.b.b.ye yönlendirir.

Geçmiş olsun.. Vertigo ise stresten olur ani hava değişiminden olur,rakım değişiminden.... Belli egzersizler vardır onları 3-4 gün düzenli yapın düzelir.. İç kulaktaki denge kristallerinin oynaması yüzünden denge bozuluyor sürekli baş dönmesi oluyormuş,eşime olduğu için çok araştırdım..Nöroloji uzmanı da anlattı.. Baş dönmen arttığında gözlerini kapatmak yerine bir noktaya sabit bak,daha iyi gelir.. Zamanla geçer ama o kristaller bir kere oynadı mı, maalesef tekrar eder..

geçmiş olsun canım. bende de oluyor ara ara bu durum. bazen daha da şiddetleniyor. benim ilacım var betaserc. 8 mg. çok iyi geliyor, vertigo ilacı.

canım büyük olasılıkla vertigo meniere olabilirsin KBB gitmeni tavsiye ederim hayatını olumsuz etkilememesi açısından

Yüksek ihtimal vertigo...
Kulak burun boğaza gidin, nörolojiyi de ihmal etmeyin...

Son düzenleyen: Moderatör:
kbb gittim, bayıldın mı hiç falan dedi.. bu yaşta ciddi bişey olabileceğini düşünmüyorum, b12 tahlili yapalım bi de kulak basıncını ölçelim dedi.. sonuçlarımı bugün götürücem bakalım... kan ilacına başladım aynı zamanda hiçbir değişme yok kanımda düşük ya. eğer kansızlıktansa bu yaşadığım şey (ki inşallah öyledir) bundan sonra ben cahilim hiçbişey bilmiyorum diyeceğim çok sıkıntı yaşıyorum kızlar öyle böyle değil...

Annanemde beoleydı b12. Eksıklıgınden her ay sımdı ıgne oluyor duzenlı haber ver muhakkak

Annanemde beoleydı b12. Eksıklıgınden her ay sımdı ıgne oluyor duzenlı haber ver muhakkak

ahh ahh bu doktorlar.. nöroloji doktoruda izindeymiş, pazarteside yokmuş.. çıldırtan baş dönmemle kalakaldım.. madem izne çıkıcaksınız söyleyin kardeşim 1 haftadır bekliyorum yaa b12 için doktor normal seviyelerde hatta beklediğimden yüksek çktı dedi.. kulak basıncımda sorun yok.. ama ben deli gibi dönüyorum.. hayattan soğudum yemin ederim.

Bas donmen yattigin yerden kalkarken oluyorsa BPV'dir. Genelde tek kulakta oluyor. Mesela diyelim gece sol tarafina yattin. Sabah soldan kalkarken anidendunya firil firil donuyorsa, mide bulantin da oluyorsa BPV'dir. Ic kulaktaki denge kristallerinin yerinden oynamasiyla oluyor. Epley manevrasi diye bir sey var. Bunu yaptigin zaman yuzde 90 iyilesiyor. Ama ilerde tekrar edebiliyor tabi ki. Doktora git, eger BPV ise, sana yapsin o manevrayi gecer.

Ama soyledigim gibi belirtileri: basin fildir fildir donmesi (yani dunya etrafinda donuyor)

Eger yer, altindan kayiyor gibi oluyorsa psikolojik de olabilir. Bana ikisi de oldu ordan biliyorum.

Vakit gecirmeden doktora git bence. Illa ki ciddi birsey oldugundan degil de, icin rahat etsin

cok gecmis olsun

Bu arada arkadaslar,

vertigo, bas donmesinin genel adidir. Bas donmesinin "sebebi" vertigodur diyemeyiz. Mesela Meniere hastaliktir ve bas donmesine (yani vertigo'ya) yol acar. Benzer sekilde stres, BPPV, B12 eksikligi gibi bircok problem de vertigo'ya yol acar. Yani vertigo bir teshis degil, semptomdur.

Neyse konumuza donelim.

Doktor donene kadar bir sunu dene bakalim:

How to do the Epley Maneuver - YouTube

bu biraz once yazdigim Epley manevrasi. Evde de yapilabiliyor. Eger ic kulak problemiyse kisa vadede rahatlatir seni.

Ben manevrayı evde yapmamanı öneririm çünkü eğer pozisyonel vertigo değilse, baş dönmeni artırabilirsin. doktor bana hiç manevra yapmamıştı çünkü pozisyonel değildi. zaten meniere sendromu çıktı 1 yıl sonra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…