- 10 Ekim 2014
- 32.697
- 147.140
- 798
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Iyi fikir yoksa her kafadan bi ses cikar:)işte bende aynı sizin dediklerinizi diyeceklerini bildiğim için nüfus cüzdanını alana kadar söylemeyeceğim :)
kayrada eski türkçede tanrı anlamına geliyor. ona da karşı çıkacaklar eminim ki :)
canım adım beste. İlk duyduklarında baba tarafının tepkisi "kuş besledim kafeste gibi hahaha kereste hahah" oluyor. Ben bestede dalga geçilecek bişey göremiyorum.
Sen düşün. Ne kadar bi tarafına takmaman gerektğini. Onlar için "bizim ismimiz dışında hepsi kötü, sadece bizimkini koyabilirler" dünyası.
Teşekkür ederim.Bu arada oğlum olursa Kuzey ismini düşünmüştük eşimle.Bu kadar olur:)Sana bisey diyeyim canim, benim de eger kizim olsaydi adi muhakkak Kumsal olacakti.. Cinsiyeti belli olmadan ismini koymustum kimsede umrumda degildi acikcasihatta ben Buğu Kumsal düsünmüstüm kendi annem bile Kumsal guzel ama Buğu ne dedi ama karisma dedim :) Allah saglik versin ogluşum olcak adina da Kuzey karar verdik benim yigenimin adi da Rüzgar ilerde de nasip olur da kizim olursa Kumsal.. Bence isim harika sende kimseyi takma kafana cocuk sizin karar sizin :)
Pek çok ailede, çocuğuma kumsal ismini koyacağım dediğinizde aynı tepkileri alırsınız. Kimse karışamaz, o ayrı. Ama eşinizin ailesinin tepkileri çok normal bence.
Arkasından da bir sürü dalgası geçilir bu isimlerin. Sonra alışılır. Ama ileride okulda, çevrede muhakkak dalgası geçilir. Neden bunu yapıyorsunuz ki çocuğunuza?
Benim arkadaşımın ailesi de onlara sesi çok hoş geldiği ve anlamı çok güzel olduğu için acayip bir isim koymuşlar ona. Tüm okul hayatı bu dalgayla geçmiş. Kız büyüyünce ismini değiştirmişti kimlikten ve kendine yeni bir isim seçip bundan sonra onu kullanmamızı istemişti.
Esila, bulem, hifa gibi Yen'i moda isimler de farklı ama anlamları bilinmediği için, kimse dalga geçmez. En fazla tekrar ettirirler. sizinki öyle değil.
Ela ismini eşim çok istedi.O çok sevdi Ela Kumsalı.Şimdi bende çok sevdim.Yani başta Kumsalı tek istesemde şimdi Ela Kumsal bir bütün gibi geliyorAllah evladinizi size bagislasin hayirli dogumlar dilerim. Bende iki isme soguk bakanlardanim. Ama insanlara da saygi duymaktayim fakat bir gorus benimki de afbuyurursaniz kusura bakmayin ama iki isim bende pek sevmiyorum. Ama ELA ismi cok guzel. Kumsal ismi de ayri guzel .ama ikisi bir arada olmamis
Böyle durumlarda biraz kocalara görev düşüyor. Ailesi ile bu muhabbetlerde sizi yalnız bırakmaması lazım. Hemen araya girip baba biz öyle beğendik deyip konuyu kapatacaktı. Hamile ve kadın halinizle kayınpederinizi gene iyi idare etmişsiniz valla bravo.Biz esimle zorlu bir bekleyis sonucu cok sukur bebek sahibi olabildik.Nasipse kızımız olacak.Ben Kumsal ismini cok istedim.Eşimde çok sevdi.Başına Ela koyalım dedi.Bizim.için özel bir anlamı vardı.Ela Kumsal koyduk nitekim.
3 görumcem var.Ve ben artık okumakla görgü sahibi olunmayacagina inaniyorum.Çunku 2 gorumcem ilkokul mezunu ve inanilmaz saygilililar.aramiz cok iyi ve kizimin ismini cok sevdiler ismiyle uasasin dediler.Surekli okul birinciliginile ovunen cok sevgili kucuk gorumcem ise aileye karsi muhalefetligi ile meshurdur.Kizimin ismini ogrenince " ben 2 isim hic sevmem,kizim olirsa klasik isim koyarim cokda guzel isim bulurum " dedi.Bende isim amne babaya ozel olmali.secim onlara ait, onlar mutluysa sorun yok dedim konu kapandi.
Dun aksam ise kayinvalidem hayal kuruyodu.Kumsalimiz dogunca soyle yapariz boyle yapariz ...vb Kayinpederim ise "kumsal ne" dedi.Torununun ismi dedik.Basladi bagirmaya.iste daha guzel.isim.koyun.Dedim ki baba senin onerin nedir( hala saygiyi korumaya calisiyorum) Elif, hatice mesela.anlamlari guzel olsun dedi.Bende Kumsalin anlami gayet guzel babab dedikce sinir kupune bindi.Kayinvalidem anne babanin hadddidir isme karar vermek desede susmadi.sen son" biz esimle cok severek koyduk ve sizde zamanla alisirisiniz yapacak bisey yok, " dedim.
Anlamiyorum.Insanin hevesi nasil.bu kadar kursakda birakilir.Begenmeye bilirsin.ama herseyin bir uslubu var.Ailemin tepkisi ismiyle yasasin kizim uzun omurlu olsun oldu.kalbimi cok kirdi hamile halimle.
Normalde aramiz iyiydi.
Kayinvalidem ve sevdgm.gorumcem takilma o oyle konusur sonra alisir desede hem kizginim hem kirginim.
Kumsal ismiyle nasıl dalga geçebilir ler?Onu algılayamadım.Ben öğretmenim.İlk öğretim ve anasınıfında çalıştım 1 yıl.Sizin dediğiniz durum ile hiç karşılaşmadım..doğa,deniz,toprak,yıldız,bulut isimlerinden bi farkı yok Kumsal'ınPek çok ailede, çocuğuma kumsal ismini koyacağım dediğinizde aynı tepkileri alırsınız. Kimse karışamaz, o ayrı. Ama eşinizin ailesinin tepkileri çok normal bence.
Arkasından da bir sürü dalgası geçilir bu isimlerin. Sonra alışılır. Ama ileride okulda, çevrede muhakkak dalgası geçilir. Neden bunu yapıyorsunuz ki çocuğunuza?
Benim arkadaşımın ailesi de onlara sesi çok hoş geldiği ve anlamı çok güzel olduğu için acayip bir isim koymuşlar ona. Tüm okul hayatı bu dalgayla geçmiş. Kız büyüyünce ismini değiştirmişti kimlikten ve kendine yeni bir isim seçip bundan sonra onu kullanmamızı istemişti.
Esila, bulem, hifa gibi Yen'i moda isimler de farklı ama anlamları bilinmediği için, kimse dalga geçmez. En fazla tekrar ettirirler. sizinki öyle değil.
Valla canim bu kadar tesaduf olur :) dur kiz bi dogsunlar azcik buyusunler aliriz kizinizi oglumuza nasipse
Hakkaten bugu ne ya biraz cocugunuzu da dusunun.Sana bisey diyeyim canim, benim de eger kizim olsaydi adi muhakkak Kumsal olacakti.. Cinsiyeti belli olmadan ismini koymustum kimsede umrumda degildi acikcasihatta ben Buğu Kumsal düsünmüstüm kendi annem bile Kumsal guzel ama Buğu ne dedi ama karisma dedim :) Allah saglik versin ogluşum olcak adina da Kuzey karar verdik benim yigenimin adi da Rüzgar ilerde de nasip olur da kizim olursa Kumsal.. Bence isim harika sende kimseyi takma kafana cocuk sizin karar sizin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?