Kayimpederim ve görümcemin kızımın ismine laf etmeleri

Herkes farklı isim koyucam derken aynılaşıyor..

Yorumları okudum da hep aynı 'farklı' isimler... Sanırım bunu bi 10 yıl sonra anlayacağız...

Kanıyla, canıyla besleyen sizsiniz.. kimse karışamaz.. Dedesi Elif desin dursun isterse. Benimsenen, anne baba nasıl sesleniyorsa o oluyor..

sızın cocugunuz evet
ısım hakkınız sıze aıt evet
ama o ısmı omur boyu cocugunuz tasıyacak... sahsen benım adımı kumsal koysaydı aılem derdım baska ısım mı yoktu bula bula bunu mu buldunuz muhtemelen sadece elayı kullanmak ısterdım...

kayınpederınız evet haksız
gorumcenızın tavrında bı sorun gormedım yakın arkadasımda abımde kım gelse boyle dese bende fıkrımı soylerdım
sonucta kım ne derse desın zaten ıstedıgınız ısmı koyacaksınız ....

ama burda en cok dusunulmesı gereken cocuk ılerde ısmıyle mutlu olacak mı
ıkı ısmın cıkardıgı zorluklarla beraber ısımlerın bırbırıyle uyumsuzlugundan belkıde bu denlı tepkı cekmıstır

benım guzel ailem ne guzel ısım koymuslar bana... cok sanslıyım ve bunu dıyebılmek cok onemlı

Hanimefendi bakin hanimefendinin koymak istedgi isim.gercekten kofuydu.isim ne hatrlamiyorum ama bircok.kiside ayni fikirdeydi benimle.hic duyulmamis soylenisi kaba bi isimdi.Gorumcemi cok kale almadim ama kp dun cok uzerime geldi.bagirmasi uzerime gelme haddi yokdu.ben buraya fikrini belirttgi icin kizsaydim tamam hakkisiniz.Konulmamais isme fikir soruluyorsa eger fikrimi soylerim.bunun savunma ile ne ilgisi vatlr Allah askina.
Toplum olarak acik bulmaya insanlari vurmaya uzmeye ne kadar merakli olduk

Adıyla yaşasın çok güzel bi isim Ela da Kumsal da çok güzel isimler. Ana baba beğendikten sonra başkalarına ne düşer söylemeye gerek yok. Gereken cevabı vermişsiniz. Eşinizin de size destek çıkması güzel. Hiç takılmayın. Kayınpederiniz çok istiyosa yapsın bi çocuk ne istiyosa koysun adını.

Iste buda sahsi fikre girer.burda bircok kisi cok sevdi ismi.sevmeyen ise cok az.Cevremde duyan cok guzel tepkiler veriyor.2 isminin olmasi avantaj bu acidan.mesela ben zeynep ismini sevmem.ama fanatigi cok.ismim zeynep olsaydi inanin degistirirdim.ayni durum.

Cok tesekkur ederim

:)
ismi şans getırsın ınsallah...

İsmiyle yaşasın.ben yazınızı okurken kendimi düşündüm ben çok saygisizim herhaldekp öyle laf soylucek bende ona açıklama yapicam ona mı kalmış dogurucagim çocuğun ismini asagilamak

Kötü anlamı olan veya anlamı olmayan isimlerin konmasina ben de karsiyim. Ama bunun disinda kime ne? Takmayin caninizi bu sıkmayın.
Toprak deniz yayla dağhan isim oluyorsa kumsal da olur. Kimsenin ben begenmedim diyisine takilmayin. Siz de onlarinkini begenmezsiniz muhtemelenm

Ben de klasik isim taraftariyim kizim olursa ya elif ya ayse koyucam ki en guzel kiz ismi bence zeynep. Yegenimin ismi. Kumsal da koymam ela da koymam bunu da belirteyim. Ama bu kimseye sizin koydugunuz ismi elestirme hakki vermez.

masallah gercekten kaynananı tebrık ettım ısım koymak anna babanın hakkıdır demesıne benım cocum yok sımdıden kaynanam butun cocuklarına ısmını koydurtamamıs bana dıo sen koy daha cocuk yok. eltım doguracak son söz bende ben ne dersem o dıo ben begenmessem olmaz dıo mal kadın yaaaa

Askolsun niye oyle dedin ben cocugumu dusundugum icin zaten o ismini begendim :) bakalim önce saglikla ogluşumuzu kucagima alayim sonrasi nasip..
Bence herkes istedigi ismi koyar kimse de digerinin koydugu ismi begenmek zorunda degil ama cocugun gelecegi acisindan dusunerek yapmak lazim bunu. Okulda dalga gecilir mi? Kimden randevu aldin ? Doktor bugu hanimdan. Bugu mu ehe ehe
Yani boyle manzaralari dusunmek lazim. Ben kimsenin ismiyle dalga gecilmesini istemem tabii ama herkes bu bilincte degil.
En basiti ben bile bazi isimlerde dalga gecmesem de ilk duydugumda gulmeden duramadigim oldu malesef.

Kumsal ismiyle neden dalga geçsinler ki? Bizim bilmediğimiz bir anlamı falan mı var?

Saglikla dogsun kiziniz kumsal ismini bende cok severim bosverin muhalefet edenleri , herkes cocuguna istedigi ismi koyar
Yanliz kullanis acisindan kumsal ilk isim olsa daha hos olur sanki , kulaga daha hos geliyor sanki kumsal basta olunca

önemli olan senin ve eşinin beğenmesi. O sizin bebeğiniz başkasının ne dediğini önemsiz. Akraba dahi olsa. Akraba dedikodu dışında işe yaramayan bazen ayak bağı olan gereksiz samimiyet. Başkaları ne der ne düşünür ummursamayın. Kızınız isminden rahatsız olursa değiştirir zaten.

kızlar dünyanın en güzel kelımesi ne diye size bir soru sorsam bana ne cevap verirsiniz

bilmiyorum

ama bana

göre

SA NA NE .....

cocuk benım koca benım sana sne düşüyor acabaa

Süper... eş konusunda çok şanslısınız çanınızı sıkmaya hiç gerek yok

kayınpederiniz sonuna kadar haksız zaten
ben görümcenizin tavrında bir sıkıntı olmadığını belirtmek için yazmıştım, yoksa kp konusunda tabii ki hemfikiriz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…