- 29 Aralık 2014
- 1.473
- 3.699
- 83
- Konu Sahibi ManzaramDeniz
-
Hanimefendi bakin hanimefendinin koymak istedgi isim.gercekten kofuydu.isim ne hatrlamiyorum ama bircok.kiside ayni fikirdeydi benimle.hic duyulmamis soylenisi kaba bi isimdi.Gorumcemi cok kale almadim ama kp dun cok uzerime geldi.bagirmasi uzerime gelme haddi yokdu.ben buraya fikrini belirttgi icin kizsaydim tamam hakkisiniz.Konulmamais isme fikir soruluyorsa eger fikrimi soylerim.bunun savunma ile ne ilgisi vatlr Allah askina.yok artık.
alınganlığınız ve hassaslığınız sadece kendinize miydi M ManzaramDeniz ?
"konulmamışsa fikir belirtirim" diye açıklama yapmışsınız fakat bu fikir belirtmek de değil, çok kabaca bir eleştiri, karşı tarafa saygısızlık.
kaldı ki size de orda fikrinizi soran yoktu. tanımadığınız sıradan bir üyeye bunları diyebiliyorsunuz, ama yakınınız olan görümceniz diyemez mi. hiç hoş değil
Iste buda sahsi fikre girer.burda bircok kisi cok sevdi ismi.sevmeyen ise cok az.Cevremde duyan cok guzel tepkiler veriyor.2 isminin olmasi avantaj bu acidan.mesela ben zeynep ismini sevmem.ama fanatigi cok.ismim zeynep olsaydi inanin degistirirdim.ayni durum.sızın cocugunuz evet
ısım hakkınız sıze aıt evet
ama o ısmı omur boyu cocugunuz tasıyacak... sahsen benım adımı kumsal koysaydı aılem derdım baska ısım mı yoktu bula bula bunu mu buldunuz muhtemelen sadece elayı kullanmak ısterdım...
kayınpederınız evet haksız
gorumcenızın tavrında bı sorun gormedım yakın arkadasımda abımde kım gelse boyle dese bende fıkrımı soylerdım
sonucta kım ne derse desın zaten ıstedıgınız ısmı koyacaksınız ....
ama burda en cok dusunulmesı gereken cocuk ılerde ısmıyle mutlu olacak mı
ıkı ısmın cıkardıgı zorluklarla beraber ısımlerın bırbırıyle uyumsuzlugundan belkıde bu denlı tepkı cekmıstır
benım guzel ailem ne guzel ısım koymuslar bana... cok sanslıyım ve bunu dıyebılmek cok onemlı
Cok tesekkur ederimAdıyla yaşasın çok güzel bi isim Ela da Kumsal da çok güzel isimler. Ana baba beğendikten sonra başkalarına ne düşer söylemeye gerek yok. Gereken cevabı vermişsiniz. Eşinizin de size destek çıkması güzel. Hiç takılmayın. Kayınpederiniz çok istiyosa yapsın bi çocuk ne istiyosa koysun adını.
Amin cook tesekkur ederimmmmBoşver muhakkak öyle densiz tavırlar sergileyen insanlar çıkar. Gayet güzel isimler bulmuşsunuz. Bi de isminden çok bahtı güzel olsun kuzucuğun en önemlisi o boşver. Sağlıklı hayırlı bi şekilde kucağına alırsın inşallah canım.
:)Iste buda sahsi fikre girer.burda bircok kisi cok sevdi ismi.sevmeyen ise cok az.Cevremde duyan cok guzel tepkiler veriyor.2 isminin olmasi avantaj bu acidan.mesela ben zeynep ismini sevmem.ama fanatigi cok.ismim zeynep olsaydi inanin degistirirdim.ayni durum.
masallah gercekten kaynananı tebrık ettım ısım koymak anna babanın hakkıdır demesıne benım cocum yok sımdıden kaynanam butun cocuklarına ısmını koydurtamamıs bana dıo sen koy daha cocuk yok. eltım doguracak son söz bende ben ne dersem o dıo ben begenmessem olmaz dıo mal kadın yaaaaBiz esimle zorlu bir bekleyis sonucu cok sukur bebek sahibi olabildik.Nasipse kızımız olacak.Ben Kumsal ismini cok istedim.Eşimde çok sevdi.Başına Ela koyalım dedi.Bizim.için özel bir anlamı vardı.Ela Kumsal koyduk nitekim.
3 görumcem var.Ve ben artık okumakla görgü sahibi olunmayacagina inaniyorum.Çunku 2 gorumcem ilkokul mezunu ve inanilmaz saygilililar.aramiz cok iyi ve kizimin ismini cok sevdiler ismiyle uasasin dediler.Surekli okul birinciliginile ovunen cok sevgili kucuk gorumcem ise aileye karsi muhalefetligi ile meshurdur.Kizimin ismini ogrenince " ben 2 isim hic sevmem,kizim olirsa klasik isim koyarim cokda guzel isim bulurum " dedi.Bende isim amne babaya ozel olmali.secim onlara ait, onlar mutluysa sorun yok dedim konu kapandi.
Dun aksam ise kayinvalidem hayal kuruyodu.Kumsalimiz dogunca soyle yapariz boyle yapariz ...vb Kayinpederim ise "kumsal ne" dedi.Torununun ismi dedik.Basladi bagirmaya.iste daha guzel.isim.koyun.Dedim ki baba senin onerin nedir( hala saygiyi korumaya calisiyorum) Elif, hatice mesela.anlamlari guzel olsun dedi.Bende Kumsalin anlami gayet guzel babab dedikce sinir kupune bindi.Kayinvalidem anne babanin hadddidir isme karar vermek desede susmadi.sen son" biz esimle cok severek koyduk ve sizde zamanla alisirisiniz yapacak bisey yok, " dedim.
Anlamiyorum.Insanin hevesi nasil.bu kadar kursakda birakilir.Begenmeye bilirsin.ama herseyin bir uslubu var.Ailemin tepkisi ismiyle yasasin kizim uzun omurlu olsun oldu.kalbimi cok kirdi hamile halimle.
Normalde aramiz iyiydi.
Kayinvalidem ve sevdgm.gorumcem takilma o oyle konusur sonra alisir desede hem kizginim hem kirginim.
Bence herkes istedigi ismi koyar kimse de digerinin koydugu ismi begenmek zorunda degil ama cocugun gelecegi acisindan dusunerek yapmak lazim bunu. Okulda dalga gecilir mi? Kimden randevu aldin ? Doktor bugu hanimdan. Bugu mu ehe eheAskolsun niye oyle dedin ben cocugumu dusundugum icin zaten o ismini begendim :) bakalim önce saglikla ogluşumuzu kucagima alayim sonrasi nasip..
Pek çok ailede, çocuğuma kumsal ismini koyacağım dediğinizde aynı tepkileri alırsınız. Kimse karışamaz, o ayrı. Ama eşinizin ailesinin tepkileri çok normal bence.
Arkasından da bir sürü dalgası geçilir bu isimlerin. Sonra alışılır. Ama ileride okulda, çevrede muhakkak dalgası geçilir. Neden bunu yapıyorsunuz ki çocuğunuza?
Benim arkadaşımın ailesi de onlara sesi çok hoş geldiği ve anlamı çok güzel olduğu için acayip bir isim koymuşlar ona. Tüm okul hayatı bu dalgayla geçmiş. Kız büyüyünce ismini değiştirmişti kimlikten ve kendine yeni bir isim seçip bundan sonra onu kullanmamızı istemişti.
Esila, bulem, hifa gibi Yen'i moda isimler de farklı ama anlamları bilinmediği için, kimse dalga geçmez. En fazla tekrar ettirirler. sizinki öyle değil.
Süper... eş konusunda çok şanslısınız çanınızı sıkmaya hiç gerek yokÇok naifsiniz gerçekten teşekkür ederim..duygularıma tercüman olmuşssunuzEşimin başı ağrıyordu ve arka odada uyuyordu.Gitmeye yakın uyandırdım ve sahurda haberi oldu olaylardan.Oda çok sinirlendi.Kale bile alma dedi..Bidaha üstüne gelirse topu bana at dedi
kayınpederiniz sonuna kadar haksız zatenHanimefendi bakin hanimefendinin koymak istedgi isim.gercekten kofuydu.isim ne hatrlamiyorum ama bircok.kiside ayni fikirdeydi benimle.hic duyulmamis soylenisi kaba bi isimdi.Gorumcemi cok kale almadim ama kp dun cok uzerime geldi.bagirmasi uzerime gelme haddi yokdu.ben buraya fikrini belirttgi icin kizsaydim tamam hakkisiniz.Konulmamais isme fikir soruluyorsa eger fikrimi soylerim.bunun savunma ile ne ilgisi vatlr Allah askina.
Toplum olarak acik bulmaya insanlari vurmaya uzmeye ne kadar merakli olduk
Adıyla yaşasın inşallahKumsal diye sesleneceğiz.Bende tek isim taraftarıyım ama eşim çok istedi.Eşimde hak sahibi diye kıramadım.Şimdi çok sevdim bu ismi o ayrı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?