- 28 Mart 2013
- 12.845
- 17.419
- 498
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
-
Düğünü merkezde yaptık onlar kına yaptı kendi ilçelerinde orda takılmış olacağını düşünüyorum. Düğüne akrabalardan çok fazla kşmse gelmedi faha çok arkadaşlar ve benim tarafımTakilan altinlarin nasıl ulaşmamis olabileceğini anlamadim. Gelmeyenler aileye verdi ama onlar size vermedi diye mi dusunuyorsunuz?
Takilanlari ustunuzde almis olamazlar, alsalar fark ederdiniz.
Dugun fotograflari, videolari yok mu? Onlara bakarsaniz en azindan fiziken takılıp sonradan yok olup olmadiklarini anlarsiniz.
Burayı anlamdım eşinin ailesi size evmi aldı ?bana yeni ev aldıkları ve borçlu oldukları hiçbir takı takmayan kayın ailemin
Hayır kendilerineBurayı anlamdım eşinin ailesi size evmi aldı ?
Evet orayı zatem kabullendim ben hiçbir beklentiye de girmedik ama bize takılan altınlarla kaynıma araba alma işi midemi bulandırdı ve fazlasıyla soğuttu beni acaba böyle nir ihtimal olabilir mi diye görüş almak istedim daha çok. Yoksa kendi kendimi mi dolduruyorum diye düşünüyorumÇok fazla para altın takı muhabbeti var bu yazdıklarınızda. Haklı dahi olsanız, insanların huyunu değiştiremezsiniz. En temizi böyle insanlardan olabildiği kadar uzak durun, beklentiye girmeyin. Yakın olmayın. Onun dışında zaten takmak isteseler yapmak isteseler yaparlardı. Bu size değil oğullarına verdikleri değeri gösterir. Bunu sorgulamak yerine , durumu gözlemleyip anlayıp mesafe koymak daha mantıklı gibi.
Anladim. Yani dugune gel(e)meyenler onlarin adına taksinlar diye aileye verdi ama onlar iç etti diye dusunuyorsunuz. Gelin odasında üstünüzdeki paralari toplamaya çalışan bir aile bunu da yapmis olabilir, sasirtmaz.Düğünü merkezde yaptık onlar kına yaptı kendi ilçelerinde orda takılmış olacağını düşünüyorum. Düğüne akrabalardan çok fazla kşmse gelmedi faha çok arkadaşlar ve benim tarafım
Evet bu çok mantıklı bunun dışında başka bir yol görünmüyor gibi. Teşekkür ederimdüğün baska sehirde olunca insanlar anneye babaya verirler takılarini, bu boyledir yani.
aldilarsa da ic ettiler demektir.
bunu ogrenmenin tek yolu esiniz zarfi takisi olmayan ama takmasi gereken bir yakin akrabaya (mesela amcasina) sorsun yengeniz de yanindayken "amca biz bir deftere bize takilani edeni yazıyoruz, borc nihayetinde ustumuzde kalmasin diye. videodaki herkesi yazdik ama siz gelemediniz düğüne, var miydi verdiginiz , onu da yazalım nolur nolmaz" desin. eger evet ceyrek gondermistim falan derse annesine sorsun "hani amcamin ceyregi?" diye.
takmadiysa da utansın pislik adam yegenine bir gram bile takmadigi icin
win-win
Eşimle konuştuk bunu o da çok mahcup bu konuda maalesef çok kötüydü, bundan dolayı ben emin gibiyim eğer kendimi doldurmuyorsam.Anladim. Yani dugune gel(e)meyenler onlarin adına taksinlar diye aileye verdi ama onlar iç etti diye dusunuyorsunuz. Gelin odasında üstünüzdeki paralari toplamaya çalışan bir aile bunu da yapmis olabilir, sasirtmaz.
Direkt soramayacaginiz icin sizin taraf da cimri cikti diye saka yollu laf atabilirsiniz ama altin yemek icin laf yemeye de razi olabilirler. Cirkinlesmeden acabileceginiz bir konu degil bence, cirkinlesseniz bile kabul edeceklerini de sanmam. Anca esiniz cok samimi bir akrabasina "sakasina" sitem edecek de, akraba "yegenim biz annenlere vermistik, gelmedi mi sana" diyecek de oyle çıkacak ortaya. O da zor.
Ayni kelime tercihleriyle ayni anda ayni seyi yazmaniz hic hos olmadi yengenc hanimdüğün baska sehirde olunca insanlar anneye babaya verirler takılarini, bu boyledir yani.
aldilarsa da ic ettiler demektir.
bunu ogrenmenin tek yolu esiniz zarfi takisi olmayan ama takmasi gereken bir yakin akrabaya (mesela amcasina) sorsun yengeniz de yanindayken "amca biz bir deftere bize takilani edeni yazıyoruz, borc nihayetinde ustumuzde kalmasin diye. videodaki herkesi yazdik ama siz gelemediniz düğüne, var miydi verdiginiz , onu da yazalım nolur nolmaz" desin. eger evet ceyrek gondermistim falan derse annesine sorsun "hani amcamin ceyregi?" diye.
takmadiysa da utansın pislik adam yegenine bir gram bile takmadigi icin
win-win
aklin yolu birdir:)Ayni kelime tercihleriyle ayni anda ayni seyi yazmaniz hic hos olmadi yengenc hanim
Kayın pederim bilezikleri taktık, salonu tuttuk şeklinde anlatan biri o yüzden muhtemelen öyle oldu.Ne güzel kendiniz kimseye bağımlı olmadan her şeyinizi halletmişsiniz. Para konusunda da yapmak istemeyeni vermek istemeyeni değiştiremezsiniz bu kafaya takmanız da yersiz. Bizim burada da mesela düğüne gidenler takacağı şeyi geline damada takmıyor, takı sandığına atmayıp anne babalardan birine veriyorsa onlar evlenen çifte verilmiyor. Veren kişi zaten ebeveynlere veriyor düğünde borca girdiklerini düşünüp. Belki onlarda da öyledir
Hayır erkek kınasına gidilmez bizim adetlerdeBir de şeyi merak ettim, siz onların ordaki kınaya katılmadınız mı?
Yüz göz olmaktan ziyade midem bulandı benim bu muhabbetlerden ve fazlasıyla uzak duruyorum bu sebepten açtım konuyu da açıkcası, yersiz yere mi böyle düşünüyorum diye.İhtimal var ama ben senin yerinde olsam umursamazdım. Bu insanlarla yüz göz olmak gereksiz olur. Eşin seninle aynı düşüncedeyse kendini kullandırmıyorsa bence onuda üzmeye değmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?