Kayın aile

Evet maalesef davetiye verirken insanlara takıları çocuklara takmayın gelinin şirret ailesi alacakmış. Siz bize elden verin gibi şeyler söylemişlerdir :)
Başıma geldi çünkü. Eşimin ailesi köyde düğün yapmak istedi illa altın toplayacağız diye. Ben istemiyordum hiç düğün. iki düğün yaptılar bir köyde bir yaşadıkları şehirde. Köydeki çok önemliymiş de çok altın gelecekmiş neyse hiç altın takılmadı sonuç olarak bizimkiler elden aldı. Umrumda olmadı da yani yapıyorlar böyle şeyler :) gidip orada yorulduğuma üzüldüm.

Yani geçmiş gitmiş, takıları zamanında düğünlere kayınaile götürdüğünde göre misafirler de iadesini onlara yapmıştır. Siz de hiç Bir düğüne takı takmazsınız ödeşirsiniz.

Kayınvaliden, gelin damadın üzerine takmayın bize getirin demiş olabilir. Bizim düğünde de böyle oldu

Olan olmuş sizin takıları iç ettilerse de yapabileceğiniz bir şey yok. Bundan sonra kırk yılda bir görüşün.

Bunu bir tek benim kp yaptı sanıyordum. Meğer cok yapan varmış

Benim kuzenimin başına da diğer taraftan geldi. Kız ve ailesi mülayim insanlar. Oğlan tarafı düğün öncesi diyor ki altınları biz alacağız çünkü onlar bize takılıyor bizim taktığımız insanlar hep. Amcamlar tüm akrabalara davetiye verirken uyardı üzerine bir şey takmayın diye. Yengem topladı altınları ama kızına verdi yine el altından. Biz yakın kuzenler olarak da aramızda para topladık bozdurulmayacak pırlanta set aldık. Böylece sadece erkek tarafının altınları gitti

Kayınbabanınz size ev mi aldı?

Benim ailemde her şeyi verdi. Kimseye takmak için bir şey istemedi. Eşimin ailesi çok değişik. Allah tan babasına benzemiyor

Siz erkek tarafının kinasina katilmadiniz ama eşiniz oradaydı sonuçta. Ona takı takan olmamış mı?

Benim kardesimin de yakin zamanda düğünü olacak ama yakalarindan siyirip almak söyle dursun gelin odasina bile girmem beni ilgilendirmez ki nasil girip toplayabilirler ? Ailem bile takiya karismayiz cocuklar istedigi gibi degerlendirsin balayina giderken bile vermesinler bankaya koysunlar diyor.Aileye vermislerdir misafirler ondan yoktur emin olun benim esimin ailesi düğünden önce uyaniklik yapip borclara alacagiz senin tarafindan takilanlari da demisti normalde kiz tarafindan takilan geline kalir erkek tarafi alacaksa alir erkek tarafi masraf yaptiysa kiz tarafi da yapiyor kiz tarsfindan tskilanlari da alacagiz demelerini ilginc bulmustuk hala bile ilginc geliyor ne haddine bana takilanlari almak ne salakmisim tamam demisim (düğün borclarini kendimiz ödedik oysa ki ama onlar ödemis gibi gösterdiler) ben de madem öyle tembihleyebildigim yakinlarimi tembihlemistim düğünden önce ya da kınada anneme verin düğünde takmayin alacaklar diye cok bir sey degil ama en azindan 7 8 tane grami kurtarmistim sonra annem ihtiyacim oldukca 3 5 verdi muhtemelen esinizin ailesi de yakinlarindan bu sekilde temin etmistir.Gelin ve damadin takisina karisilmaz ya haram bence ona el uzatmak istemek

Arkadaşlarım yorumlar için teşekkür ederim Evi bana değil kendilerine aldılar bana çeyrek altın taktılar düğünde sadece onun dışında hiçbir şey takmadılar.
Eşim bana hiçbir şey takılmadı diyor kınada, birkaç kişi para takmış eşime o kadar onun dışında bildiğimiz bir şey yok .

Aslında çok belli değil mi? Durumları ne kadar kötü olursa olsun erkek tarafı, akrabalar falan hiç altın takılmamasının imkanı var mı?

Okadar cevresı olupta takınızın olmaması anormal. Dediginiz gibi kınada onlara verılmıstır. Düğünde bile cogu aile misafirlere ,gelinin üzerine takılmasın elden verin derler. Sizinkilerde kendileri almış anlaşılan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…