kayin dede xD

grateful2425

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Haziran 2019
754
2.258
43
34
güncelleme: 9. sayfada

Selam Kizlar,

sanirim bu benim gelecekteki büyük dertlerden olucak. (yoksa olaaacak mi yaziliyordu???) icim skildi ondan konuyu uzata uzata anlatmak istiyorum.

eski konudan biliyorsunuz esimin dedesini yanimiza tasidik. dede 90 yasinda.

benim 8-9 senedir tanidigim baska bir dede diyim artik 70 yasinda arkadasim/babam gibi sevdigim bir insan var. her konuda yanimda olan biri. misal msj yazsam cok aciktim ben yeaaah diye ya yemek getirir yada malzemeyi gelip alir bizde yapar. beraber yürüyüs yapariz resmen beni esimi evlatlari yerine koyar öyle davranir bu zamana kadar hep yanimizda oldu ve yalnisi olmadi. esimde cok sever kendisini.

neyse bugün bize oturmaya geldi esiyle. oturduk konustuk. oglumla oynadi oglum dede der kendisine hoppidi gubbuti hersey güzel. dedenin surati düstü anladim birsey oldugunu neyse giderken arkadasim bana sarildi eside sarildi ikisiylede sag sol öpücük kondurduk yanaklara. esimede sarildilar disari ciktik. kapida 5-10 dk durdum ben, kapanis sohbeti yapiyordum. eve girdim dede suratima bakmiyor. esim yine cilgina döndü dedeye kiziyor ben noluyooo noluyoooo girdim dedeyi savunuyorum bagirma bu adam 90 yasinda diye.

neyse bizimki kenara gecti durumu anlatti. esime sen ne bicim erkeksin yasli erkek gelmis karinin dudagina yalap sap öpüyör yaptigina bak sen iti kopugu eve sokamazsin diye. esimde ipler kopmus, yaninda olmasam seni bilmesem dedeme inansam resmen olay sana patlicak vs. diye esim baya parladi.

benim tek söyledigim sey: iyi iste gördün nasil biri oldugunu ona göre inanmazsin olayi büyütme dedeyede bagirma. burda üzülmesi gereken benim ama bosver oldu.

neyse gectim ütü yapiyorum dede odasinda esyalarini ütüleyip odasina getirdim adam duvara bakiyor dönüp bana bakmiyor vs. vs.

icimden o an kafasina saplatasim geldi birsey demeden ciktim.

simdi birsey olmamis gibi devam ediyorum ben ama icimden öyle böyle degil bögürmek istiyorum sana noluyor. rütbeni dedeligini bile hayatima karisma diye. bi yanimda aman adam 90 yasinda bos ver diyor.

ben napiyim? bi kac gün trip mi yapiim?

Son düzenleme:
90 yasinda ninemiz vardi. :) Rahmetli oldu, o yaşta birinin soylediklerini ben ciddiye alamiyorum acikcasi hele ki o yasta birine bagirmak çok cirkin.
Bilmiyorum bizim 90 yasindaki nine oyle dinç bir nine degildi, ona bakinca sadece merhamet hissediyordum muhtacti, ben o kadar yaşli birine kufur etse bile bagirip cagiramam sanirim. Eşim de o kadar merhametsiz degildir heralde.

Oyle asiri yumusak kalpli bir tipte degilim ama hayvanlar ve 85-90 yasindaki insanlara karsi farkli bir yumusak karnim var.

Allah aşkına gelmiş 90 yaşına. Eşiniz de onun söylediğini ciddiye alıp , bağırıyor mu adama ?
Trip atsan ne atmasan ne, he deyin geçin .
Bu saatten sonra fikrini değiştirecek hali yok ya.

Ama 70 yaşında diğer dedenin de yemek malzemeleri filan alıp gelip yemek yapması da ilginç geldi bana . Yani kötü anlamda ilginç değil , sadece ‘ilginç’ geldi :)

bende esime bunu anlatmaya calisiyorum

ama dede asiri fit ne dedigini ne ictigini cok iyi bilip anlatir isine gelmeyini duymaz ama sanirim ben cok bunaldim. misal temizlik yaparim pesimde dolanir o öyle olmaz böyle olur. sonra degistirir istedigi gibi yapar. üstüne sürekli rapor istiyor benden ben ztn her disari ciktigimda onu yanimda gezdiririm cani skilmasin diye.

ceketin yeteri kadar uzun mu kisa mi. utanip daralmaya basladim. bu olayda cok fena gerdi

Sıkmayın canınızı, önemli olan eşinizin ne bildiği, gördüğü ve hissettiği size ve o amcaya karşı. 90’lik filintayı iplemeyin boşverin

Boyle adama bagirip cagiracaksaniz huzur evine yollayin bari ne diyeyim. Sunun surasinda daha kac sene yasayacak bu adam kazik cakmadi ya gelmiş 90 yasina.
Ben öldükten sonra kendimi yerdim heralde o bagirmalarim vs aklima gelirdi hakli bile olsam. Nebileyim ben kendimden pay biciyorum sizi bilemem tabi, nasil rahat edeceksiniz oyle yapin elbet

bende bagirmiyorum bu yüzden sürekli esimle kavga ediyoruz bagirma pisman olcaksin takms demekden dilimde tüy bitti.

Ne trip atması ya, dua edin her kendi işini görebildiği gün için. Çişini yapmasın ama trip atsın. Allah size de ona da yardım etsin. Adamın vücut yaşı 90, vücudu 2020’de kafa hala 1950. Normal değil mi? Şimdi bunları eşinizle aynı yaşta biri de söyleyebilirdi, ne saçma insanları okuyoruz her gün burada. Ne güzel Allah sizden razı olsun. İki dedeye de bakıyorsunuz.

Yanınıza aldığınız dedie degil mi ?
Demislerdi size yapamazsin zorlanirsin djye.

(70 yaşında biri ile de arkadas olmak benlik değil mesela. O anca bilmem kim amca olur benim için. Evime gelip yemek vs yapmasi bana tuhaf gelirdi ) ama neyse buna takilmayim konu bu değil. Dediğim gibi kendi tercihinizdi tamamen. Şimdi de alttan almaniz lazım yaşlı sonuçta

Bende anlamadım hiç zaten kafasında yara çıkan dede konusu vardi ya o bu konu sahibi Yani bile isteye aldilar eve adamı. Evi falan vardı. Ama temizlik hastasi olduğu için kafasinda yara gecmiyordu. Çocukları bakmayınca alacagm dedi burda alma etme dediler. Benim için dert değil ne derse yaşlı sonuçta dedi.

Son düzenleme:
Valla ben bile garipsedim 70 yaşındaki adam nasıl arkadaşınız oluyor diye. Akrabalık bağınız yok anladığım kadarıyla. Ailenizin dostuydu da sizi de mi bireysel ziyarete geliyor? Yoksa siz kendiniz tanıştınız, samimiyet geliştirip baba kız gibi mi oldunuz? Çok fazla rastlanılan bir arkadaşlık şekli değil bu. Yanlış anlamayın eşleriniz ile birlikte görüştüğünüz çok sevdiğiniz bir insanmış, altında bir şey aramıyorum. Ancak eşinizin dedesi epey yaşlı olduğu için eski kafalıdır, belki erkek kadın arkadaş olamaz diye bile düşünyor olabilir, uygunsuz bulmuştur. Siz boşverin, bu yaştan sonra fikrini değiştiremezsiniz, görmezden gelin bence.

69 yaşındaki babamla o kadar arkadaş gibi değilim...
Yani bize bile değişik bir arkadaşlık olarak geldiyse 90 yaşında dedenin bu boyutta görmesi çok da anormal degil.
He deyin geçin ona..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…