kayin dede xD

adami bosamakla tehdit ediyorum sökmüyor.
of Allahim tek istegim elime yüzüme bulastirmadan yasamak.

köpegimde hasta disari cikarcam. direk odadan ses bu saatde kiminle buluscan :).

ben napiomki benim derdim yokmuydu... kendi kendime konusurum iste böyle. ciddi söylüyorum surfs asiri mental destege ihtiacim var.

Allahtan sizin dogru hayatlariniz sayesinde bu dünya dönmeye devam ediyor. kusura bakma türkceyi 18 yasinda ögrendim...
Belli oluyor zaten.YEAAHH XD 2007 ergenlik döneminde kaldı, bilin istedim.
Ayrıca 90 yaşında adam, söyledikleri bu tarz konuşmaları çok çok normal. Çünkü adam yaşlı. Ciddiye alınacak bir durum değil. Lütfen bakamayacaksanız almayın. Yok kafasına şaplatacaktım bilmem ne.. Siz ona vurabilecek kişi misiniz? O sizin çocuğunuz mu? Çocuğa bile vurulmaz. Bakıyor olmanız sizin ona şaplatabileceğiniz, azarlayabileceğiniz anlamına gelmiyor. Bir iyilik yapıyorsanız düzgün yapmanızı tavsiye ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eşinizin tavrı, bağırması hiç hoş değil ama dede de çok masum gelmedi bana.

70'lik dede ve sizin için söylediklerini, ceketinizin boyuna kadar karışmasını, eve tadilat dolayısıyla gelen adamlar için "karın eve erkek alıyor" demesini düşününce, sizin yerinizde olsam dedeyi çocuğumla yalnız bırakmazdım.
"Abartıyorsun" diyen olabilir ama dedenin aklı başka şeylere çalışıyor belli ki. Eşinizin dedesi de olsa elin adamı nihayetinde. Düşünceleri çok da temiz olmayanından hem de.
Sonradan üzülmemek için temkinli olun bence.

yapcağın tek şey başka bakacak biri yoksa huzur evine göndermek sizin evden daha çok huzurlu olur.

Benimde amcam 75 80 yaslarindaydi gelini bakiyodu amcam babami arayip bunlar bana yemek vermiyor beni dovuyor diyip agliyodu halbuki oyle bisey yok yaslilik veya bunama belirtileri olabilir yasli diyip gecin yapacak bisey yok cunku

Ben de aynı şeyi düşündüm,o dedenin aklı uçkurunda belli ki. Çocuğu istismar filan etmiyordur umarım. Ayrıca konusahibine senin neyine 90 yaşındaki dede diyorum. Biz de bi 93 yaşında koca nine var evlere şenlik. Ben mi kötüyüm anlamıyorum ki iki çocuğuma bakarken bu kadar zorlanıyorum bir de dedeyle mi uğraşıcam

Yani ne terbiyesizsiniz, sevap işliyosunuz ama onu da elinize yüzünüze bulastiriyosunuz.
90 yaşında dede ya bu,kafasına şaplatmak istemeniz ne kadar acizce ben bu düşünceden bile utanirdim inanın,hic yakışıyor mu? O artık çocuk gibi olmuş yaş geçmiş ömür bitmiş nerdeyse, biraz idare etseniz ölmezsiniz heralde! Bide tavır yapmaktan bahsediyosun te Allah'ım yarabbim ya

80 yaşında anneannem vardı bir gün düşmüş kolu kırıldı. Neyse alçıya aldılar boynuna astılar. Tutturdu "bu benim bebeğim, tuvalette yalnız doğurdum kimse yardım etmedi" diye. İşin kötüsü eve gelen herhangi bir misafire ana avrat sövüyordu. "bebeğime bakmadınız, adını sormadımız, hayırlı olsun demediniz..." İşin asıl ilginç yanı hiç bir akli problemin olmaması. Yani kafa zehir gibi aslında sırf ilgi çekmek için yapıyor. Bazen sabretmesi zor oluyor sizi anlıyorım ama sabır neticede yaşlı çocuktan farksız. Ben anneanneme bakıp "acaba ben o yaşta nasıl olurum" deyip frenlemeye çalışırdım kendimi. Allah sabır versin. Allah dedeyi yatırmasın

Aslında (şaplak atmayı) düşünmek başka şey yapmak başka şey. insan sinirlenip çileden çıkınca aklına bin tane şey gelebilir anlık. Bu onu gerçekten yapmak istemek veya yapmak anlamına gelmez. Buraya onu yazmasaydı daha iyiydi çünkü insanlar ayıplıyor düşüncesini bile.

Sızı cok sevdim dede de bir asır yasamıs masallah, ve aklı melekeleri yerinde.
Ben simdıden dun ne yedıgımı unutuyorum.
Zaten doksanı da göremem, 60 görsem ıyı diyorum kendim ıcın

Ahiret ıcın calissa keske dede, dunyevı kotuluklerle ugrasacagına.
Hıcbısey yapma bak keyfine.

Bence dedeyi huzur evine gönderin, yazık günah. Üzüldüm adamcağıza
İyi düşünüyorsunuz ama huzur evine verince de kötü evlat olunuyor (huzur evlerini de bilirim biz babamı bir ara huzur evine yatırdık çıkardık, oralar da berbat yerler maalesef). Bir baba 9 evlada bakarmış 9 evlat bir babaya bakamazmış. Yaşlı bakmak çok zordur, 7/24 bakıcı olacak geriatrik hastanın bakımında, öyle yalnızca suratına bakmakla bakmak olmuyor. Bunun tuvaleti var, genital temizliği var, banyosuydu, yemesi idi içmesi idi, gıdası, diyeti, ilacı, dokturu, el tırnakları, ayak tırnakları, yatak yarası, kalkması düşmesi, kabızlığı, istekleri, kaprisleri, bunaklıkları, huysuzluğu, Bakan için de zor bakılan için de zor, mesela benim babam kimsenin elinden soyulmuş meyve yemeyen bir insandı, iğrenirdi, illa kendi soyacak. Bulaşıkları kendi yıkardı, başka biri yıkasa arkasından girer tekrar yıkardı. Sonra ise hiçbir işini kendi yapamaz hale geldi, yemeğini yemek dahil. Gündüz uyur, gece uyumazdı. Ben bir gece bilirim. Gözümden uyku akıyor, tam yatmışız. Babam bağırıyor kaldırın beni salonda tv izleyeceğim. Götürüyoruz salona izliyor sonra yatırıyorum, suyunu içiriyorum, pikesini örtüyorum. Yatıyorum, ertesi gün işe gideceğim, yastığa başımı koymuş tam uyuyacağım, yine bağırıyor, kaldırın beni salona gideceğim. Ne yapacaksın salonda? Kiraz yiyeceğim. Gece saat 4. Ben iptal. Düşünün aslında normal bir insan için gece saat 4 de kalkıp kiraz yemek en doğal hakkı… Bakana da zor bakılana da, Allah kimseyi yatırmasın.

Son düzenleme:

Belli bir yaştan sonra çeneye vuruyor sanırım, garip garip konuşuyorlar. Ama bu dede tehlikeli geldi bana.
Böyle adamları görünce hiç de öyle "ay yaşlıııı çok ponçiiik çok masuuum" diye düşünemiyorum. Kimin ne olduğu belli olmuyor. İnsanın en yakınları bile neler yapıyor. Çocukları herkesten korumak lazım.
Eşin dedesi de dış kapının dış mandalı bence. Çocukla yalnız kalmaması gerekir.
Konu sahibi gözünü dört açıyordur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…