- 30 Ocak 2019
- 5.840
- 26.715
- 498
- Konu Sahibi grateful2425
Ne saçma bir anlatım.. ne saçma hayatlar..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşinizin beyni kıt falan değil. Vefasız tekrar tekrar söylüyorum çünkü ilk konunuzda dediğiniz gibi o cocuk gibi biri olmuş artık.
Ben yanınızda olurdum ama o durumda kalması bana mantikli gelmedi açıkçası.
Ve eşinizin 2 aydır bir adım atmamasi bu konuda. Bence siz en iyisi melisa çayı falan içip destekleyin kendinizi. Çünkü eşiniz dediğiniz gibi bunu da soyledim zor olan şeyi daha da zor kılıyor. Ama vefasiz birine vefayı asilayamazsiniz.
Ne saçma bir anlatım.. ne saçma hayatlar..
Doğru yanlış kavramlarınızı tekrar gözden geçirip bir de öğrendiklerinizi kullanabilirsiniz o zaman.Allahtan sizin dogru hayatlariniz sayesinde bu dünya dönmeye devam ediyor. kusura bakma türkceyi 18 yasinda ögrendim...
Belli oluyor zaten.YEAAHH XD 2007 ergenlik döneminde kaldı, bilin istedim.Allahtan sizin dogru hayatlariniz sayesinde bu dünya dönmeye devam ediyor. kusura bakma türkceyi 18 yasinda ögrendim...
yapcağın tek şey başka bakacak biri yoksa huzur evine göndermek sizin evden daha çok huzurlu olur.Selam Kizlar,
sanirim bu benim gelecekteki büyük dertlerden olucak. (yoksa olaaacak mi yaziliyordu???) icim skildi ondan konuyu uzata uzata anlatmak istiyorum.
eski konudan biliyorsunuz esimin dedesini yanimiza tasidik. dede 90 yasinda.
benim 8-9 senedir tanidigim baska bir dede diyim artik 70 yasinda arkadasim/babam gibi sevdigim bir insan var. her konuda yanimda olan biri. misal msj yazsam cok aciktim ben yeaaah diye ya yemek getirir yada malzemeyi gelip alir bizde yapar. beraber yürüyüs yapariz resmen beni esimi evlatlari yerine koyar öyle davranir bu zamana kadar hep yanimizda oldu ve yalnisi olmadi. esimde cok sever kendisini.
neyse bugün bize oturmaya geldi esiyle. oturduk konustuk. oglumla oynadi oglum dede der kendisine hoppidi gubbuti hersey güzel. dedenin surati düstü anladim birsey oldugunu neyse giderken arkadasim bana sarildi eside sarildi ikisiylede sag sol öpücük kondurduk yanaklara. esimede sarildilar disari ciktik. kapida 5-10 dk durdum ben, kapanis sohbeti yapiyordum. eve girdim dede suratima bakmiyor. esim yine cilgina döndü dedeye kiziyor ben noluyooo noluyoooo girdim dedeyi savunuyorum bagirma bu adam 90 yasinda diye.
neyse bizimki kenara gecti durumu anlatti. esime sen ne bicim erkeksin yasli erkek gelmis karinin dudagina yalap sap öpüyör yaptigina bak sen iti kopugu eve sokamazsin diye. esimde ipler kopmus, yaninda olmasam seni bilmesem dedeme inansam resmen olay sana patlicak vs. diye esim baya parladi.
benim tek söyledigim sey: iyi iste gördün nasil biri oldugunu ona göre inanmazsin olayi büyütme dedeyede bagirma. burda üzülmesi gereken benim ama bosver oldu.
neyse gectim ütü yapiyorum dede odasinda esyalarini ütüleyip odasina getirdim adam duvara bakiyor dönüp bana bakmiyor vs. vs.
icimden o an kafasina saplatasim geldi birsey demeden ciktim.
simdi birsey olmamis gibi devam ediyorum ben ama icimden öyle böyle degil bögürmek istiyorum sana noluyor. rütbeni dedeligini bile hayatima karisma diye. bi yanimda aman adam 90 yasinda bos ver diyor.
ben napiyim? bi kac gün trip mi yapiim?
Eşinizin tavrı, bağırması hiç hoş değil ama dede de çok masum gelmedi bana.
70'lik dede ve sizin için söylediklerini, ceketinizin boyuna kadar karışmasını, eve tadilat dolayısıyla gelen adamlar için "karın eve erkek alıyor" demesini düşününce, sizin yerinizde olsam dedeyi çocuğumla yalnız bırakmazdım.
"Abartıyorsun" diyen olabilir ama dedenin aklı başka şeylere çalışıyor belli ki. Eşinizin dedesi de olsa elin adamı nihayetinde. Düşünceleri çok da temiz olmayanından hem de.
Sonradan üzülmemek için temkinli olun bence.
Anlatım tarzına bir ben mi takıldım diye düşünüyordumNe saçma bir anlatım.. ne saçma hayatlar..
Aslında (şaplak atmayı) düşünmek başka şey yapmak başka şey. insan sinirlenip çileden çıkınca aklına bin tane şey gelebilir anlık. Bu onu gerçekten yapmak istemek veya yapmak anlamına gelmez. Buraya onu yazmasaydı daha iyiydi çünkü insanlar ayıplıyor düşüncesini bile.Yani ne terbiyesizsiniz, sevap işliyosunuz ama onu da elinize yüzünüze bulastiriyosunuz.
90 yaşında dede ya bu,kafasına şaplatmak istemeniz ne kadar acizce ben bu düşünceden bile utanirdim inanın,hic yakışıyor mu? O artık çocuk gibi olmuş yaş geçmiş ömür bitmiş nerdeyse, biraz idare etseniz ölmezsiniz heralde! Bide tavır yapmaktan bahsediyosun te Allah'ım yarabbim ya![]()
İyi düşünüyorsunuz ama huzur evine verince de kötü evlat olunuyor (huzur evlerini de bilirim biz babamı bir ara huzur evine yatırdık çıkardık, oralar da berbat yerler maalesef). Bir baba 9 evlada bakarmış 9 evlat bir babaya bakamazmış. Yaşlı bakmak çok zordur, 7/24 bakıcı olacak geriatrik hastanın bakımında, öyle yalnızca suratına bakmakla bakmak olmuyor. Bunun tuvaleti var, genital temizliği var, banyosuydu, yemesi idi içmesi idi, gıdası, diyeti, ilacı, dokturu, el tırnakları, ayak tırnakları, yatak yarası, kalkması düşmesi, kabızlığı, istekleri, kaprisleri, bunaklıkları, huysuzluğu, Bakan için de zor bakılan için de zor, mesela benim babam kimsenin elinden soyulmuş meyve yemeyen bir insandı, iğrenirdi, illa kendi soyacak. Bulaşıkları kendi yıkardı, başka biri yıkasa arkasından girer tekrar yıkardı. Sonra ise hiçbir işini kendi yapamaz hale geldi, yemeğini yemek dahil. Gündüz uyur, gece uyumazdı. Ben bir gece bilirim. Gözümden uyku akıyor, tam yatmışız. Babam bağırıyor kaldırın beni salonda tv izleyeceğim. Götürüyoruz salona izliyor sonra yatırıyorum, suyunu içiriyorum, pikesini örtüyorum. Yatıyorum, ertesi gün işe gideceğim, yastığa başımı koymuş tam uyuyacağım, yine bağırıyor, kaldırın beni salona gideceğim. Ne yapacaksın salonda? Kiraz yiyeceğim. Gece saat 4. Ben iptal. Düşünün aslında normal bir insan için gece saat 4 de kalkıp kiraz yemek en doğal hakkı… Bakana da zor bakılana da, Allah kimseyi yatırmasın.Bence dedeyi huzur evine gönderin, yazık günah. Üzüldüm adamcağıza![]()
Ben de aynı şeyi düşündüm,o dedenin aklı uçkurunda belli ki. Çocuğu istismar filan etmiyordur umarım. Ayrıca konusahibine senin neyine 90 yaşındaki dede diyorum. Biz de bi 93 yaşında koca nine var evlere şenlik. Ben mi kötüyüm anlamıyorum ki iki çocuğuma bakarken bu kadar zorlanıyorum bir de dedeyle mi uğraşıcam![]()