- 3 Nisan 2023
- 2.312
- 4.616
- 63
- 25
- Konu Sahibi eliffdiyebiri
-
Yılda 1 2kez alsınlar,abim değil mi kafasında.Aldığınız eşyaları verirken söyleyin şu kadar tuttu türk parasıyla ama sen şu kadar versen yeter abi diye belirtin galiba orda çok ucuz hediye ediyorlar diye düşünüyor kayın bey
Siz söyleyin verirken miktarı istersen su hesaba yatır diye de mecbur tutun yoksa daha çok başınız ağrır eğer eşin demiyosa siz deyin kırılırsa kırılsın herkes ne sartlarla calisyorYılda 1 2kez alsınlar,abim değil mi kafasında.
Hediyenin siparişi olmaz bence.Onlar bizim için iki maaş, çok rahatlar,hersey orada ucuz alırlar diye düşünüyorlar.Eşimin bekarken aldığı aracı gelirken bıraktık.Sözde parasını vereceklerdi. O da yalan oldu.Ihtiyacimiz olunca verecekler sözde
Esin düşünmüyorsa sende düşünme .ben olsam böyle yapardimBu sefer maddi olarak bizi çok çok aşacak
O yüzden bu kadar deliriyorum ya.Bize göndersin parasini Diyorum.Para kesiyorlar ne gerek var diyor eşim.Turkiyedeki hesabimiza atsin diyorum.
Bu durumda aslında kaynınıza alınanlar sizin maaşla alınıyor. Yani aslında siz alıyorsunuz. Şu kocalardaki rahatlık kimsede yok yaEşim benim maaşım olmadan evi gecindiremez.Sadece kira elektrik su 1400 euro.Ee yeme içme derken elinde para kalmıyor.Dediginiz gibi büyük meblağ alacağım aklı başına gelsin.Kvye iban atmakta aklıma geliyor.
Kardeşi alışmış yemeye. Türkiye’ye gelseniz bile bir şeyler bekleyecek sizden. Bu sefer daha çok zorlanırsınız çünkü kocanız donu istense verecek insan.Tamamda ne yapabilirim.Zaten sürekli kavga ediyoruz. Ne yapayım geri Turkiyeye mi gelelim.Burasi için o kadar emek verdik.
Vermeyin işte. Bundan sonra bütün masrafları eşinize yıkıp kendi maaşınızı belirli şeylere harcayın.Bizde çocuk yok,napacaklar maaşı, onlar kardeş kafasindalar.Bu saatten sonra işe girmez o.Ben ufak miktarlara birsey demiyorum.Ama maaşımin yarısını bulan miktarları neden ben ödüyorum
Tabiki haklısınız.Sonucta buradada geçim sartlari çok mükemmel değil.Ileride başka ülkeye gitmeye çalışıyoruz.Ayrica biz buraya gelirken kimse destek olmadı.Ama şimdi beklentileri var bizdenInsan kendi emegine acir ya, uzuldum cidden.
Ben de kendi aileme veya esimin ailesine gore daha yuksek gelirde kaliyorum. Ama bu tarz emegimi ic etmiyorum. Karsiliksiz hediyelesirim mesela, ama hediye rituelinde kalirim. Siparis etti ise birsey parasini odemeli, veyahut odeme plani belli olmali, aksi durumda almam. 2 cocugum oldugu icin kalabalik sayiliriz, eger ki ziyarete gidiyorsam maddi yuk olusturmamaya dikkat ederim. Kendi aileme veya esimin ailesinde isek alisveris yaparim, veya baska birine gidiyorsak elim bos gitmem. Ama dedigim gibi hediyelesmede birakmak lazim bu tarz seyleri. Yoksa elbette ki bi yerde sizi rahatsiz eder. Neticede baskasi icin calisip kazanmiyorsunuz.
Arabamız yok.Araba aldırmayı düşünüyorum.Bu tip kocalari sürekli borca sokmak lazım sanirimKendinizi borca sokun araba varsa model yükseltin, ev yoksa ev alın. Bir şekilde borç olunca veremez. Yıllar önce staj yaptığım yerdeki abla aynı bu sebepten eşini büyük bir borca soktu. Hem iki kişi emekli hemde calisiyolardi, kızları da uniden mezun olmuş çalışmaya başlamışlardı, kadın eş ailesinden dolayı çıldırmışti. Nasıl olsa sizde maaş çok deyip herkes sürekli borç istiyormuş. Avcılar da güzel bir ev aldirmisti
Kv ler hem emekli hem kv evden çalışıyor.Durumlari da çok iyi.Ben peşin atması taraftariyimAllah kolaylık versin. Eşin zaten para beklemiyor. Gelmeyeceğini biliyor.Benim kaynım da para isterken maaş alınca atarım derdi hiç bir şeyi geri atmadı. O muhtemelen annesini başı ağrımasın, annesine yük olmasın diye yapıyor.
Evet dediğiniz gibi ben almış oluyorum.Evlilikte sen ben yapmamak gerek evet ama artık yapacağımBu durumda aslında kaynınıza alınanlar sizin maaşla alınıyor. Yani aslında siz alıyorsunuz. Şu kocalardaki rahatlık kimsede yok ya
Tabiki haklısınız.Sonucta buradada geçim sartlari çok mükemmel değil.Ileride başka ülkeye gitmeye çalışıyoruz.Ayrica biz buraya gelirken kimse destek olmadı.Ama şimdi beklentileri var bizden
Arabamız yok.Araba aldırmayı düşünüyorum.Bu tip kocalari sürekli borca sokmak lazım sanirim
Kv ler hem emekli hem kv evden çalışıyor.Durumlari da çok iyi.Ben peşin atması taraftariyim
Tabiki.Ne ev ne araba var.Kiradayız.Umrunda değil kiAma daha arabaniz bile yok. Alin eski arabanizin parasini pesinat olur.
Cidden esini size haksizlik yapiyor kesin ve net. Araban yok, birikimin yok, neymis kayna konsol hediye etmis beyefendi. Olabilir mi.
Hadi kayin ogrenci olur, abisi burs verir. O zaman farkli. Ama lukse giren hediyeyi suanda alacak durumda degilsiniz ki siz.
Zaten artık eşimin tüm parasini eve ayırıp,kendi maaşımı kenara atacağım.Kardeşine alacak parası kalmayacak.Ama daha arabaniz bile yok. Alin eski arabanizin parasini pesinat olur.
Cidden esini size haksizlik yapiyor kesin ve net. Araban yok, birikimin yok, neymis kayna konsol hediye etmis beyefendi. Olabilir mi.
Hadi kayin ogrenci olur, abisi burs verir. O zaman farkli. Ama lukse giren hediyeyi suanda alacak durumda degilsiniz ki siz.
Kv can sıkıntısına çalışıyor. İhtiyaçları yok.kv kp emekli zaten. Evleri kendinin.Zaten kv evden de çalışıyor, artık hayatta işe girmez kaynim.Ben maaşı ayırarak tepki koymayı düşünüyorum. Önce araba paramızı versinler diyeceğim eşimeBen sizi fazla niyetli gördüm. Eşinizi bile bile yapıyor. Kp var mı bilmiyorum ama eşiniz annem hem emekli hem yazık hala çalışıyor diye düşünüyor bence. Annem kardeşimle baş edemez bende böyle destek olurum diyebilir, düşünebilir.
Siz nasıl tepki koyabilirsiniz onu düşünün.. aranızın iyi olmadığı kvden yardım beklemeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?