Kayın konusu

Aldığınız eşyaları verirken söyleyin şu kadar tuttu türk parasıyla ama sen şu kadar versen yeter abi diye belirtin galiba orda çok ucuz hediye ediyorlar diye düşünüyor kayın bey

Insan kendi emegine acir ya, uzuldum cidden.

Ben de kendi aileme veya esimin ailesine gore daha yuksek gelirde kaliyorum. Ama bu tarz emegimi ic etmiyorum. Karsiliksiz hediyelesirim mesela, ama hediye rituelinde kalirim. Siparis etti ise birsey parasini odemeli, veyahut odeme plani belli olmali, aksi durumda almam. 2 cocugum oldugu icin kalabalik sayiliriz, eger ki ziyarete gidiyorsam maddi yuk olusturmamaya dikkat ederim. Kendi aileme veya esimin ailesinde isek alisveris yaparim, veya baska birine gidiyorsak elim bos gitmem. Ama dedigim gibi hediyelesmede birakmak lazim bu tarz seyleri. Yoksa elbette ki bi yerde sizi rahatsiz eder. Neticede baskasi icin calisip kazanmiyorsunuz.

Kendinizi borca sokun araba varsa model yükseltin, ev yoksa ev alın. Bir şekilde borç olunca veremez. Yıllar önce staj yaptığım yerdeki abla aynı bu sebepten eşini büyük bir borca soktu. Hem iki kişi emekli hemde calisiyolardi, kızları da uniden mezun olmuş çalışmaya başlamışlardı, kadın eş ailesinden dolayı çıldırmışti. Nasıl olsa sizde maaş çok deyip herkes sürekli borç istiyormuş. Avcılar da güzel bir ev aldirmisti

O yüzden bu kadar deliriyorum ya.Bize göndersin parasini Diyorum.Para kesiyorlar ne gerek var diyor eşim.Turkiyedeki hesabimiza atsin diyorum.

Allah kolaylık versin. Eşin zaten para beklemiyor. Gelmeyeceğini biliyor.Benim kaynım da para isterken maaş alınca atarım derdi hiç bir şeyi geri atmadı. O muhtemelen annesini başı ağrımasın, annesine yük olmasın diye yapıyor.

Eşim benim maaşım olmadan evi gecindiremez.Sadece kira elektrik su 1400 euro.Ee yeme içme derken elinde para kalmıyor.Dediginiz gibi büyük meblağ alacağım aklı başına gelsin.Kvye iban atmakta aklıma geliyor.
Bu durumda aslında kaynınıza alınanlar sizin maaşla alınıyor. Yani aslında siz alıyorsunuz. Şu kocalardaki rahatlık kimsede yok ya

Bizde çocuk yok,napacaklar maaşı, onlar kardeş kafasindalar.Bu saatten sonra işe girmez o.Ben ufak miktarlara birsey demiyorum.Ama maaşımin yarısını bulan miktarları neden ben ödüyorum
Vermeyin işte. Bundan sonra bütün masrafları eşinize yıkıp kendi maaşınızı belirli şeylere harcayın.

Tabiki haklısınız.Sonucta buradada geçim sartlari çok mükemmel değil.Ileride başka ülkeye gitmeye çalışıyoruz.Ayrica biz buraya gelirken kimse destek olmadı.Ama şimdi beklentileri var bizden

Arabamız yok.Araba aldırmayı düşünüyorum.Bu tip kocalari sürekli borca sokmak lazım sanirim

Kv ler hem emekli hem kv evden çalışıyor.Durumlari da çok iyi.Ben peşin atması taraftariyim

Tabiki haklısınız.Sonucta buradada geçim sartlari çok mükemmel değil.Ileride başka ülkeye gitmeye çalışıyoruz.Ayrica biz buraya gelirken kimse destek olmadı.Ama şimdi beklentileri var bizden

Arabamız yok.Araba aldırmayı düşünüyorum.Bu tip kocalari sürekli borca sokmak lazım sanirim

Ama daha arabaniz bile yok. Alin eski arabanizin parasini pesinat olur.
Cidden esini size haksizlik yapiyor kesin ve net. Araban yok, birikimin yok, neymis kayna konsol hediye etmis beyefendi. Olabilir mi.

Hadi kayin ogrenci olur, abisi burs verir. O zaman farkli. Ama lukse giren hediyeyi suanda alacak durumda degilsiniz ki siz.

Kv ler hem emekli hem kv evden çalışıyor.Durumlari da çok iyi.Ben peşin atması taraftariyim

Ben sizi fazla niyetli gördüm. Eşinizi bile bile yapıyor. Kp var mı bilmiyorum ama eşiniz annem hem emekli hem yazık hala çalışıyor diye düşünüyor bence. Annem kardeşimle baş edemez bende böyle destek olurum diyebilir, düşünebilir.

Siz nasıl tepki koyabilirsiniz onu düşünün.. aranızın iyi olmadığı kvden yardım beklemeyin.

sizde ailenize alın bi kaç ay.
Sizde kendi ailenize değer verin eşinizin ailesi yüzünden sıkıntıya giriyorsanız bikaç ayda kendi aileniz için girin sizin bu düşüncenizi bildiği için kendisi rahat rahat ailesine yardım ediyordur. Nasılsa eşim sıkışıklığa gelemez ondan geçiniriz ben istediklerini alayım diyordur. sizi tanıyorsa parayı ayırsanız bile harcamayacağınızı biliyordur.

Tabiki.Ne ev ne araba var.Kiradayız.Umrunda değil ki

Zaten artık eşimin tüm parasini eve ayırıp,kendi maaşımı kenara atacağım.Kardeşine alacak parası kalmayacak.

Kv can sıkıntısına çalışıyor. İhtiyaçları yok.kv kp emekli zaten. Evleri kendinin.Zaten kv evden de çalışıyor, artık hayatta işe girmez kaynim.Ben maaşı ayırarak tepki koymayı düşünüyorum. Önce araba paramızı versinler diyeceğim eşime

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…