Yavrum, güzelim bir saniye yazdıklarını tarafsız olarak oku, sonra insanlara kız, kocana mana buluyorlar diye.
-Babasına maddi yönden bağımlı, kendi ayaklarının üzerinde duramayan, babası höt dedi mi sinen bir adam profili çıkıyor eşin hakkında yazdıklarından. Tabi sana kızacak "kabahat sende" diye, sana arka çıkıp evden mi kovulsun? 5 parasız, evsiz barksız?
-Hiiiç burada "ana-babanı silmişsin, değer miydi?" diye soranlara kızma. Buyur arkanda anan-baban olsaydı seni ezemezlerdi böyle. Yangından mal kaçırır gibi evlendirmişler, sende razı gelmişsin. Herhangi bir değerin yok o ailede senin. Hizmetçisin, damızlıksın o kadar. Kocan azıcık adam olaydı, şimdiye kadar resti çeker çıkar giderdi hala onların eline bakıyor. Aferin çok tatlıymış gerçekten. Efsane düşünceli bir adammış helal olsun.
Yahu herşeyi geçtim cidden ne aceleniz vardı? Ya evlenicem diye okul bırakılır mı? Valla diyecek bir kelime bulamıyorum. Kendi düşen ağlamaz, gideceksin yalvar yakar ailenden özür dileyeceksin, kendini affettiriceksin. Onlar sana arka çıkar ancak. Okuluna da kaldığın yerden devam edeceksin.
Yok hayatımın kontrolü benim elimde değil, olaylar benim dışımda gelişiyor bahanesine sığınma. "Kendim ettim kendim buldum" lafına mükemmel bir örneksin.
Azıcık sesiniz çıksın ya. Toplayın tası tarağı gidin, 1 lokma 1 hırka da olsa geçinir gidersiniz, çalışacağım dedikten sonra geçinir insan. Ama yok rahat böyle. Kayınpederin dükkanında çalış, kayınpederin evinde otur, sonra "beni eziyorlar."
Kocan yanaşmıyor mu? Onun keyfi yerinde madem bırak devam etsin keyfine. Sen ailenle aranı düzelt, onların desteğini al. Okuluna geri dön, bir meslek edin. Sonra çok lazımsa koca da olur. Hayret bir şey, kendi elinle hayatının içine etmişsin be canım. Bari artık dizginleri eline al.
Şunu da ekleyeyim, buraya yazan herkes hemen hemen aynı şeyleri yazdı. Derdimiz senin psikolojini bozmak değil, vaktinde bir eşin dostun sana böyle konuşsaydı belki bir durup düşünürdün "acaba hata mı yapıyorum?" diye. Aklını başına al gözünü seveyim.