Ucuza gitmişsiniz ne demek? Siz insansınız, eşya değil. Kimsenin size böyle konuşmasına izin vermeyin sakın. Ben de yeni nişanlandım sayılır, ne bilezik istedim ne set. Kendi içlerinden gelmiş kibar bi set ve 2 bilezik yapmışlar. Takmıyorum bile sakladım hepsini. Evlenirken de hiçbir şey istemeyeceğim. Yaparlarsa yine yatırım olsun diye saklarım veya altın hesabı açar bankaya atarım. Ki benim nişanlımın ailesinden bağımsız olarak kendi maddi durumu çok iyi. Ona rağmen istemiyorum. Sevgi ve mutluluğun düğün sürecinde takılan takılarla alakası olmadığına inanıyorum.
Bu konu dışında arsa alıp almayacağınıza veya bu arsa için bileziklerinizi satıp satmayacağınıza eşinizle birlikte karar vermeniz gerekiyor. Kayınpederiniz yalnızca öneri verebilir. Oturun eşinizle konuşun. Mantıklı bir yatırım mı, o arsa gelecekte değerlenecek bir yerde mi, eğer arsa alınacaksa kesinnlikle sizin üzerinize mi olacak ve bilezikleriniz olmadan mutsuz olmanızın sebebi nedir vs... mantıklı bir yatırım değilse ve içinize de sinmiyorsa arsa konusunda geri adım atmayın. Eşinizin ailesiyle münakaşaya girmeden eşinizle halledin. Sonuçta bu sizin aileniz, kayınpederinizin değil.