• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayın pederim altınlarıma göz dikti ?

Benimde eşim bilezikleri kendi aldı eşyaları ve kredi çekip evi yaptırdı inşaat haldeydi çünkü. Düğün yapamam dedi karşılıklı kayın pederden yardım istedik düğün salonu bari tutulsun diye fakat para yok diye bağırdı mecburen nikahtan gittik turalı kolyeyi kaynanamla eltim aldı keşke benimde fikrimi sorsaydınız dedim biz herşeyi sana mi sorucaz dedi kayinvalidem.. velhasıl kelam hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil. Görünen köyde klavuz istemez.
Tamam neticede evi size vermiş. Ama inşaattı diyorsunuz yani istiyorsunuz ki o masraflar da eşinizden çıkmasın. Inşaat halinde olunca evi vermemiş mi oluyor ? Bana böyle ev verseler inşaattı biz yaptırdık diyemem üzerine. Siz buraya dışarıdan görüş almak icin konu açmadınız mi? Ee biz de elbette dışarıdan yorum yapacağız. Ben eşim böyle masraf yapmışken düğün istemezdim ki yine de istemedim ev masrafimiz olmamasına rağmen. Sırf yıllardır çalışıp biriktirmiş harcayamam böyle heves için diye düşünmüştüm.
O yuzden sizi tam olarak anlayamıyorum kafa yapımız farkli
Kayinvalideniz de saygısızlık etmiş. Nisanliyken mi oldu bu durum? Nisanliniz ne yaptı bu saygısızlığa karşı? Mesela bana göre bunlar önemlidir, paradan altından çok.
Eşiniz taktıysa altınlarınızı o zaman niye es ailesi için düğünde 4 tane altın taktılar en ucuzundan minvalinde yazıyorsunuz ki.
Neticede konuya ne yaziyorsaniz o kadarını yorumlayabiliyoruz.

Benimde eşim bilezikleri kendi aldı eşyaları ve kredi çekip evi yaptırdı inşaat haldeydi çünkü. Düğün yapamam dedi karşılıklı kayın pederden yardım istedik düğün salonu bari tutulsun diye fakat para yok diye bağırdı mecburen nikahtan gittik turalı kolyeyi kaynanamla eltim aldı keşke benimde fikrimi sorsaydınız dedim biz herşeyi sana mi sorucaz dedi kayinvalidem.. velhasıl kelam hiç bir şey dışardan göründüğü gibi değil. Görünen köyde klavuz istemez.
Ayıptır sorması sizin aileniz nerde? Onlar ne yaptı?

gelın hanım sunu yapmadınız bunu yapmadınız ucuza gıttım deyıp durduysa buradakı gıbı konustuysa kayınpederde senın ustune arsa alayım madem ama butun param yetmez altınlarının ustunu tamamlarım demıstır buyuk ıhtımal...
Yine güvenmem :D Müge apla izliom.

Arkadaşlar düğün istememe rağmen kavga ettiler düğün yapmadılar nikahtan gittim. Benim ailem altın ne alırsanız alın karismayiz dediler kuyumcu 22 ayar 15 gram en uygunları dedi ve 4 tane bilezik aldilar bide turalı kolye çevremdeki insanlar bedavaya gitmişsin gibi alay ederek konuştular hepsine cevaplarını verdim tabi ama icim içimi yedi evleneli 1 sene oluyor şimdi kayın pederim diyorki ben arsa sorup soruşturuyorum. Size arsa alalım bilezikleri bozdurursunuz. Geri kalan üstünü de ben tamamlarım. Arsa sizin üzerinize olur.. eşime de baya söylemiş eşim tutturdu arsa alıcaz babam yarı parasını vericek ama benim uzerime olcak ne önerirsiniz?
Nasil bir kötü niyet yahu.

Adam arsayi üzerime yapin dememis borcumuz var ver dememis üstüne bende katacam demiş .Birde bedavaya gitmiş ne demek ya satilmis gibi

Arkadaşlar düğün istememe rağmen kavga ettiler düğün yapmadılar nikahtan gittim. Benim ailem altın ne alırsanız alın karismayiz dediler kuyumcu 22 ayar 15 gram en uygunları dedi ve 4 tane bilezik aldilar bide turalı kolye çevremdeki insanlar bedavaya gitmişsin gibi alay ederek konuştular hepsine cevaplarını verdim tabi ama icim içimi yedi evleneli 1 sene oluyor şimdi kayın pederim diyorki ben arsa sorup soruşturuyorum. Size arsa alalım bilezikleri bozdurursunuz. Geri kalan üstünü de ben tamamlarım. Arsa sizin üzerinize olur.. eşime de baya söylemiş eşim tutturdu arsa alıcaz babam yarı parasını vericek ama benim uzerime olcak ne önerirsiniz?
60 gr bilezik devede kulak. İnşallah sizin üstünüze olur. Elinizden almazlar.

Adam yarı parasını en vereyim demiş ne alaka göz koymak?

Ev ver, arsa alsınlar diye yardım et, baba evinden 2 hasırla gelen gelin hanım düğün yapmadılar diye laf etsin.
Sözüm meclisten dışarı babam bu yüzden pişmandı ilk gelininden; aç gözlü, ekonomik olarak ailene denk olmayan ailenin kızını almayacaksın derdi. Buldumcuk olunca ona yapılan 10 bileziğin üçü 2’li burma diye bedavaya geldim ben demişti. Kendi ailesi altın takmadı, çeyizini de biz yaptık, evi de biz verdik. Babam maddiyatında değil ama gerçekten davul bile dengi dengine. Olmuyor.

Size yapılan altınların aynısını benim kv ve kp im yaptı. Ucuza gitti ne demek kimse kendini satmıyor evlenerek! Arsa sizin üstünüze olacaksa kp iz nasıl altınlarınıza göz dikmiş oluyor ben eşime yalvarıyorum bir ev arsa alalım diye kp bana böyle bir teklifle gelse bir de arsa benim üstüme olacaksa koşa koşa gider alırım. Lütfen sakin kafayla düşünün eviniz de varmış ne güzel Allah daha çok versin, bence mükemmel fikir 💜💜

Sözüm meclisten dışarı babam bu yüzden pişmandı ilk gelininden; aç gözlü, ekonomik olarak ailene denk olmayan ailenin kızını almayacaksın derdi. Buldumcuk olunca ona yapılan 10 bileziğin üçü 2’li burma diye bedavaya geldim ben demişti. Kendi ailesi altın takmadı, çeyizini de biz yaptık, evi de biz verdik. Babam maddiyatında değil ama gerçekten davul bile dengi dengine. Olmuyor.
Teyzemin başında da vardı, teyzem bi dul kadın, çok varlıklı değildi ama bi başına 2 erkek evlat büyüttü, büyüğüne 4 - 4lük düğün yaptı, hiçbirşeyini eksik koymadı, bedel de istemedi, kaynanalık da etmedi. Kıymet bilinmedi, o saçaklı gelin baba evinde bir çekyata sığdığı günleri çabuk unuttu, g.tü kalktı. Kaynanalık etmeyen teyzem hakkında neler anlatmış millete o deli anası, teyzemi bilmeyen inanır.Neden sonra duydum ki kuzenim boşanıyormuş, neden dedim,'' Zaten biliyorsun düğün olmadan evvel de ayrılmışlardı anlaşamıyorlardı, 1 yıldır eve elini sürmemiş, bizim oğlan yemek temizlik yapmış, akşama kadar çocuğun yanında yatmış, ota b.ka küsüp anasının evine gidiyor, yağla balla geri getiriyordu bizim oğlan geri, en son canına tak etti kal orda dedi. '' falan anlattı annem böyle. Son duruşma görülmedi sanırım daha, hala gözünün içine bakıyormuş kadın, özür dilesin de götürsün geri diye. Aptal saptal kaprisler yapacak, kızılınca da özür dilenecek vay anasını ya.

Nasil bir kötü niyet yahu.

Adam arsayi üzerime yapin dememis borcumuz var ver dememis üstüne bende katacam demiş .Birde bedavaya gitmiş ne demek ya satilmis gibi
erkeklerin iş sahibi mallı mülklü kadın aradıkları kadar var.yoksa baksanıza ev de verse arsa da verse yaranamıyorlar

altın evlenene yardım etmek adına yapılır, kadını satın almak adına değil. sizin küçülerek söylediğiniz "nikahtan gittim" çevrenizde söylenen "bedavaya gitmişsin"le aynı zihniyet oluyor, şaşırmadım çevrenizde böyle insanlar olduğuna. çünkü aynı mantıktasınız bence.

adam altınlara göz dikmiyor, üstünü tamamlayıp eşinin üstüne yapacaksa bas baya size yatırım için yardım ediyor. eşimin mesleğinden dolayı arsa vs getirisini bilirim. gayette mantıklı bir yatırım. tabi anlarsanız.

Arsa büyük bir şehirde ise ve gelişebilecek umud vaad eden bir yerde işe ben kabul ederdim. Ama dağ başında ise etmezdim.

Kayinpederinizi en iyi sizbilirsiniz. Sonrasında ,buranın yarı parasını ben verdim diyerek sizi istemediğiniz şeylere mecbur birakmayacaksa kabul edin.

Hanımefendi arkadaşlarınız sizi ne olarak görüyor da, bedavaya gitmişsin gibi bir tabir kullanabiliyorlar? Ne kadar yakışıksız, kendisine ve kadına saygısı olmayan bir tavır.
Altınların size ait olduğunu düşünüyorsanız arsayı da kendi üzerinize yapmayı isteyebilirsiniz. Sonuçta arsa, altından daha çabuk değerlenen bir yatırım aracı.

Teyzemin başında da vardı, teyzem bi dul kadın, çok varlıklı değildi ama bi başına 2 erkek evlat büyüttü, büyüğüne 4 - 4lük düğün yaptı, hiçbirşeyini eksik koymadı, bedel de istemedi, kaynanalık da etmedi. Kıymet bilinmedi, o saçaklı gelin baba evinde bir çekyata sığdığı günleri çabuk unuttu, g.tü kalktı. Kaynanalık etmeyen teyzem hakkında neler anlatmış millete o deli anası, teyzemi bilmeyen inanır.Neden sonra duydum ki kuzenim boşanıyormuş, neden dedim,'' Zaten biliyorsun düğün olmadan evvel de ayrılmışlardı anlaşamıyorlardı, 1 yıldır eve elini sürmemiş, bizim oğlan yemek temizlik yapmış, akşama kadar çocuğun yanında yatmış, ota b.ka küsüp anasının evine gidiyor, yağla balla geri getiriyordu bizim oğlan geri, en son canına tak etti kal orda dedi. '' falan anlattı annem böyle. Son duruşma görülmedi sanırım daha, hala gözünün içine bakıyormuş kadın, özür dilesin de götürsün geri diye. Aptal saptal kaprisler yapacak, kızılınca da özür dilenecek vay anasını ya.
Buraya “babamın evine geldim kocam hala beni eve götürmedi ailesi doldurdu vijjjdansızlar” konusu açanların bir kısmının böyle olduğunu düşünüyorum. Adamları kaprisleriyle delirtip sonra kaynana terörü 🥺 diyorlar.

Buraya “babamın evine geldim kocam hala beni eve götürmedi ailesi doldurdu vijjjdansızlar” konusu açanların bir kısmının böyle olduğunu düşünüyorum. Adamları kaprisleriyle delirtip sonra kaynana terörü 🥺 diyorlar.
Anamın gelini gelse anan böyle böyle yaptı dese inanırım ama teyzemin kaynanalık ettiğine sülalesi toplanıp gelse beni inandıramaz. Teyzemin umrunda olmaz bi kere, rahatsız bir kadındır, kendi evinden başka yerde rahat edemez o, kötülük yapacak kadar umursamaz bile kimseyi. Bi de babasız çocuk büyütmek ne demek iyi bilir, bile isteye bu kötülüğü etmez, kötü biri değildir. Ben geldiğim geniş ailede kimsenin geline karıştığını, işine burnunu soktuğunu görmedim , huzur bozmak için bi taraflarını yırtan birini görmedim, ama onun anası her gün aramış kızını fişfitlemiş, yüz verme her ay gelmesin falan diye. Sidiklilere bak ya, bi sandık çeyizle kız çıkardılar, o evi toptan teyzem düzdü. Kendi evinde hala annanemin çeyizine koyduğu kıl çul serili, gelin istedi diye ona oyma halı aldı. Sonradan görünce böyle oluyor demek ki.

Allah bilir o ev evlenmeden önce eşiniz uzerine veya kayinpeder uzerinedir ki bosanmayla kadina hak kalmasin. Burada bunu çok gorüyorum. Altınlarda bozdurulunca alınacak arsa, uzun vadede gelir getirebilir evet ama yazımınızdan anladığım kadarıyla bosanırsanız size destek olacak bir cevreniz, veya gecinebileceğiniz bir mesleğiniz yok, dolayısıyla ben olsam o altınları özgürlük güvencesi olarak saklardım. Ha ben 2 kere evlendim, ne altın alindı, ne düğün oldu ne de ailelerden bir kuruş geçti. Süper premium deluxe ucuz giden biri olarak çok da konusmayayım :)))

Kp durduk yere size neden arsa için para veriyor?
Kaz gelecek yerden tavuk esirgemiyor olmasin.
Size ömrünüz boyunca iyilik yapan biri hiç olmadı mı ? Hiç mi sevilmediniz? Adam çocuğu için yatırım yapmak istemiş olamaz mı? Ne kadar fesat düşünceleriniz var öyle.

Back
X