Kayın valide sorunu

Konu sahibi 40 dk önce bakmıs en son yani biz üzüldüğümüz ile kaldık.

Disiplinli kocasını memnun etmekle uğraşıyordur.
Şuan bide hamileyim okadar üzüldüm ki, varlıkta yokluk yasayan bir çocuk var ortada. Yarın öbür gün hanım çocugum neden böyle neden beni istemiyor vs diye konu acacak. Sen kedi yavrusu gibi kenara koy sonra anayım ben beni kv istemiyor diye konu ac. Sen birileri için canından vaz gecersen, kimseden saygı göremezsin. Kv bile kac yasında ki oğluna sahip çıkıp üvey oğlundan korumaya calısıyor (SAÇMA AMA GERCEK BU) küçücük cocuk annaneye yollayıp sahip çıkamıyor bu arkadaş malesef.

Vallahi anlamıyorum. İkinci evliliklerinizi neden normal insanlarla yapmıyorsunuz? İlk evliliklerinizden hiç mi ders almıyorsunuz? Siz kv yi filan bırakın. İğrenç bir kocanız var. Annesine laf söyletmiyor ama siz, o herifin oğlunuza böyle bir muamele etmesine ses çıkaramıyorsunuz. Yazıklar olsun. Bir erkek müsveddesi için evladımı annesinden ayrı bırakacağım öyle mi? Hayır birde düşünmüyorsunuz hiç. Ben daha evladımı koruyamıyorum. Bari başka çocuk yaparak onların da günahına girmeyeyim demiyorsunuz. Hala doğuruyorsunuz. Hiç bu kadar sert yorum yazdığımı hatırlamıyorum ama siz beni çok üzdünüz bu konuyla. Hiç öyle haddinizi bilin demeye kalkmayın. Gidin sıkıyorsa kocanıza kullanın o lafları

Sanırım çocuk annesinin de yanında kalmıyor, surekli anneannesinde kalıyor, ben net vermediği cevaplardan bunu anladım.
Aynen konuyu okuyunca kalbim sizladi, koca derdine yavrusundan vazgecen anne.

Ya insan tüm varligini bir erkegin ayaklarinin altina serirse böyle olur iste. Allah razi olsun pipili bosanmis cocuklu kadini sözde kabul etmis. Ama sadece sözde, cünkü pipili baskasinin cocugunu evinde barindirmak istemez.onun odun kafali aileside cocuga baskasinin cocugu gibi davraniyor (daha sert bir ifade kullanirdim, cünkü böyle insanlarin nasil düsündügünü gayet biliyoruz, ama neyise).anne de sahip cikmiyor nasil olsa hop anneanneye...anne de bunun üstüne birde iki cocuk daha dogruyor..Allah kimseyi sasirtmasin, ben iki evladima esit davraniyim diye kahvalti tabaklarina bile herseyi esit sayida koyuyorum. Onlara esit davranmakla yükümlüyüz. Ama bu konuda bu hic yok.

. Gidin sıkıyorsa kocanıza kullanın o lafları

Ay kullanir mi hic efendim. Aman tatsizlik cikmasin diye oglunu bile harcayan biri var karsimizda...sonucta onun evli kalmasi cocuktan daha önemli. Cocuk ne ki? Verirsin birini anneanneye, yaparsin iki tane daha..ya yemin ederim böyle konularda sinir oluyorum. Bazi cocuklarin yasadiklarina sahit oluyorum is geregi, inanilir gibi degil. Hep de akilsiz ebeveynler yüzünden. O cocuklarin hic bir günahi yok halbuki. Genc yasta kendini öldürenler var aralarinda

Bence konuşmama gerek yok bidaha gitmeyeceksin gittiğinde misafir gibi davranıp kalkıp evine geleceksin

Hayır vicdanı nasıl rahat onu anlamıyorum ben. Onu nasıl susturabiliyor? Bir de durumun farkında bile değil. Hala kv şunu dedi bunu yaptı derdinde. Gerçi çocuğu eve getirse o adamın hışmından koruyacak cesareti de yok. Belki de anneannesinde kalması daha hayırlıdır. Ama konu sahibine ve kocasına Allahtan merhamet diliyorum. Çok üzgünüm

Yazıklar olsun sizin gibi anneye. Eşiniz kişiliksiz ve vicdansız bir adam. Siz de dönüp ben de senin aileni kabul etmek zorunda değilim diyemediniz mi? Gerçekten çok sinirlendim. Bir de üzülmüş gibi emoji koymuşsunuz. Rol yapmanıza gerek yok. Kocası için çocuğunu harcayan birinin çocuğu yanında yok diye üzülmesi inandırıcı değil.

Üzüldüğüm için istişare yaparken kendimle bir noktayı atladığımı fark ettim. Konu sahibi 32 yasında ve bıyuk çocuk 14 yasında yani 18 yasında çocugunu doğurmus 17 yasında evlenmiş olması lazım. Yani çocuk çocugu doğurunca böyle oluyor işte, annelik yüklenmiyor insana. Sahip olduğunun farkında bile olmuyor. E olması gereken yasta diğer çocuklara sahip oluncada onların istekleri vs kıymetli oluyor çünkü anne olduğunu anladı. Kendi büyüyememişki çocuğunu korusun. Umarım mutlu bir hayatı olur ne diyeyim

O kadar üzüldüm ve vicdanimla mücadele ettim ki bu konuyu okuyunca. Keşke denk gelmeseydim.

Size hakkımı helal etmiyorum hanımefendi. Siz benim ve burdaki herkesin vicdanını sızlattınız.

Insan caresiz kalınca Allaha sığınıyor. Sizi Allaha havale ediyorum. Merhamet etmeyene merhamet etmeyeceğini vaad eden Rabbim ... hak ettiklerimizi mutlaka karşımıza çıkaracaktır.

Bugün merhamet etmediğiniz evladınızdan merhamet dileneceğiniz günler gelecek. O günler gelince bugünleri hatırlayın. Zira çocuğunuz asla unutmayacak.

Son düzenleme:
dilerim siz de, kocanız da, kocanızın ailesi de; o anneanne evine yollayıp unuttuğunuz çocuğun merhametine muhtaç kalacak hallere düşersiniz.
ve dilerim o çocuk öyle iyi biri olur ki onun iyiliği altında ezilir, suçluluk duygusu çekerek ömrünüzü tüketirsiniz.
yazıklar olsun böyle anneliğe. böyle vicdana.

3 çocuğumla gitmedim 1. oğlum 14 yaşında ilk eşimden annanesinde kalıyor rahatsız oluyorlar diye götürmüyorum
Ha birde oğlunuzdan rahatsız oluyorlar sizde paşa paşa o çocuğu arkada bırakıp sırf havuz var diye elalemin evine yayılmaya gidiyorsunuz. Sizin oğlunuzdan rahatsızlık duyduklarını size açıkça söyleme cesaretinde bulunan insanlar, evde kalmanız konusunda az bile şey söylemişler..

Evliliğimin ilk yılları olsa ben de takardım. Zamanla değişiyorsun. Şimdi olsa inadıma orada yapar istediğim gibi de kullanırım. Lafları da hiç takmam. Benim aşamaya çabuk gelmenizi dilerim.

Ben de dehşete düştüm...bir yanda annesinin evinde yeri olmayan fazlalık görülen çocuk ..diğer yanda "kayınvalidemin havuzu başında fazlalık görülüyorum" diyen gelin..sen git çocuğun konu açsın bdv de diyesim var

gitme senin için daha iyi değil mi? istemiyorlar dersin buda bahanen olur...evin gibisi var mı yaa..

Kusura a bakmayın ama saygı hakedilir. Siz daha kendi çocuğunuza sahip çıkamazken kim size niye saygı duysun. Ben evlenmeden önce biriyle görüşmüştüm. Annesi olacak kişi 2 çocuğa bakmış; evlendiği adamın çocuğuna bakmış; diğeri yurtlarda büyümüş. Zerre de saygı duyamadım kadına. Ne dese batıyordu. Siz çocuğunuzu anneanneye bırakmış olabilirsiniz ama o travmalar geçmiyor. Ne aile ile ne de hayatlarindaki insanlarla doğru dürüst ilişki kurabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…