Kayın validem yüzünden cok mutsuzum

Nasıl da uyduruyorsunuz yok diye
Ha ben prof. olmuş adamdan daha iyi biliyorum diyorsanız ayrı

osmanlıda kölelik vardı
Siz her prof. İnanıyorsanız vah vah... Aşıya hayır diyen proflara ne yapalım ????
Ben sosyal bilgiler öğretmeniyim ve hiç böyle bir bilgi bulamadım duymadım. Türk ve İslam devletlerinde böyle şeyler bulunmazdı ama devleti aliyi kötülemek içinse bunlar sanırım esirlerden kastiniz ya da devsirmemi desem????

Bunları araştırın bakalım Osmanlı tebaasinda bunlar nasıldı???

Mutsuz olmanın nedeni kv değil.
Ayrı ev açmayı beceremeyen kocan, annesine o benim karım diyemeyen kocan.
İşi gücü olmadan evlenen sen. Bu ortamda çocuk yapan siz.
Kv edepsiz o ayrı. Ama evin ayrı olsaydı yada kocan koca olsaydı yada mesleğin olsaydı bunlar olma ihtimali düşerdi.

Çunki kaçarak evlendim malesef boşanmak istemiyorum ben hamileyim çocuğum babasız mi büyüsün birde eşim ilk başta 3 ay oturucaz dediği için kabul ettim ama 1 yıl oldu hala bişey yok
Çocuğum babasız mı büyüsün derken?
Pardon da bu hayatı sen seçmişsin.
Aile seni istememiş ki.
Sen kaçmışsın.
Ee o zaman?
Ya seni doğuran anne babanın lafını dinlemeyip emeklerini çöpe atarak koştur koştur 18 yaşında kocaya kaçmışsın
Sonra vay efendim kayınvalidem yüzünden çok mutsuzum
Kendi anne babasını dinlemeyen insanın kayınvalidesini dinlemesi de ayrı bi absürtlük ona hiç değinmiyorum bile.
Israrla yorumlarıma cevap vermiyorsun ama bu böyle.
Aynı evdeyken çifter çifter korunman gerekirken hamile kalan biz miyiz?
Çocuk yaşta kaçıyorsunuz, daha ayrı evi bile açamayan kocan ne diye kaçırıyor seni?
Kocanla aynı yaştayım, senden 3 yaş büyük genç bir kadınım. 3 yıl önce kaçmayı bırak evliliği nişanı aklımın ucundan geçirmezdim. Hayretler içerisindeyim ya.

Valla ben ortada bir dert ya da mağduriyet görmüyorum, her şeyi kendi isteğinle yapmışsın. Malın tekiyle 18 yaşında kaçmışsın, ailesiyle oturmayı kabul etmişsin, kendi aileni silip atmışsın, 2 kere bırakıp gitmişsin birinde adam seni sallamamış bile yine geri dönmüşsün, üstüne hamile kalmışsın. Ne tavsiyesi istiyorsun ?

Çunki kaçarak evlendim malesef boşanmak istemiyorum ben hamileyim çocuğum babasız mi büyüsün birde eşim ilk başta 3 ay oturucaz dediği için kabul ettim ama 1 yıl oldu hala bişey yok

Ah kızım ah. Hata üstüne hata yapıyorsun. Tabi ki çocuğun babasız büyümesin, ama neden daha evin yok barkın yok hemen hamile kaldın? Hani olan olmuş ama bunu ikinci üçüncüsu de gelir sonra. Eşini taşınmaya ikna etmekten başka caren yok o zaman. Cünkü kayınvalideni asla değiştiremezsin. Eşin kaç yaşında? Mesleği var mi?

22 çalışıyor eşim maaşı da ıyi kötü değil 3000 tl masi var

Burda magduriyet yok zaten. Tercih sonucu yaşananlar var. Evlilik değil evcilik oynar gibi. Babası gene akıllı adam olacakları görmüş ama ne fayda. Daha bunlar güzel günler bu günleri de arayacak. Damat 22 yaşındaymış. Bu adam gözü açılacak, arkadaş çevresi görecek. Evde kavga dinleyeceğime arkadaşlarımla takılırım bana karışma diyecek. Ooo daha çok yaşanacak olay var

Burda magduriyet yok zaten.
Bende onu anlatmaya çalışıyorum.
Kendisi kayınvalidesinin dolayı mutsuz, mağdur olduğunu dile getiriyor.
Kayınvalidesi 2 yüzlüymüş, kocasının yanında iyi yokken kötü davranıyorum falan.
Kadının evine kaçarak gidip tam olarak ne bekliyordu? El üstünde tutmalarını falan mı?
Zerre üzülmüyorum.

O annenin sebebi? Esinizin sebebi ne? Sonuçta yetişkin adam, sizi "kaçırmış". Ayrı ev istemek en doğal hakkıniz. Ama esiniz neden bunu yapmıyor
Kıra ödemeye sorumluluk almaya korkuyor sanırım gecinemeyiz diye düşünüyor galiba burda 5 kişiye bakıyor ama bi bana bakamiycak galiba

Kaçarak zaten o eve değersiz olarak girmiş oldu. Ayrıca 2. Sefer almaya bile gelmemiş. Cherly diyorum ya daha damadın gözü açılmadı. Yakında o da açılır.

22 çalışıyor eşim maaşı da ıyi kötü değil 3000 tl masi var

3000 TL mi iyi maaş? Siz çalışmıyorsunuz muhtemelen bebek doğduktan sonra da çalışmazsınız. Biri bebek üç kişinin masrafı, kira, faturalar vb ihtiyaçlar. Bebek masraflarından haberiniz var mı mama aldım geçen yeğenime 125 lira, bez 70 lira. Daha bir sürü ıvır zıvır alınması lazım bebek arabası vs bir dünya para. Muhtemelen kenarda birikmişsiniz de yoktur. Yarın eşinizi işten çıkartsalar ne yapacaksınız? 3000 lira asgari ücretle kıyaslayınca iyi evet ama genele baktığınız zaman hiçte öyle değil.

Kaçarak zaten o eve değersiz olarak girmiş oldu. Ayrıca 2. Sefer almaya bile gelmemiş. Cherly diyorum ya daha damadın gözü açılmadı. Yakında o da açılır.
Asıl olaylar o zaman olucak.
Açılınca hiç gitmez bence. Neden bedavadan kira versin ki?

Aynı eve gelin gelirken ne bekliyordun ki ben onu anlamadım kusura bakma kırıcı olacak ama bir de hamilesiniz sanki her şey çok güllük gülistanlık gibi ne sandınız ki sorun kv de değil bireysel olup ayrı bir eve bile çıkamayacak kocanda artı böyle hala asalak gibi ana bana sırtında yaşayan adamı hem koca hem baba yapan sende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…