Kayın validem yüzünden cok mutsuzum

Hesabim vardı silmistim vallahi hiç mi akıl yok yordam yok bende kv yanındayım ama ben kendimi ezdirmem lafin altında hiç kalmam evimde bu cazgirligim sayesinde ayrılıyor vallahi akıllı ol kardeş sen oraya esir olmaya gitmedin aile kurmaya gittin ayrı ev açmaması zaten boşanma nedeni tek celsede boşar hakim aile birliğinin kurulamamasi nedeniyle

Ailem arkamda gibi birşey yazmıştı sanırım.
Olan aileye olacak öyleyse. :/
Bilmiyorum umarım ailesi arkasındadır benim gördüklerim hep öyle oluyor
1 çocukla bosanmasındansa kocasının yanında mutlu olsun diye uğraşıyorlar kendilerince

Kaçtığım için bana hicbisey yapmadılar ailemi de beni de salak yerine koymaya çalışıyorlar ama onların yapmasını zaten doğru bulmuyorum sanırım bir evladinyok olsa anlardin

Vallahi ev kurmak zor da kaynanayla yaşamaktansa ikinci el alıp kullansın ben beyaz eşyalarımı profilodan aldım hepsini 13 milyar tuttu fırınım ankastre olduğu için ama daha makul fiyatlara da var çamaşır makinasini 10 kiloluk alacağına 6 kiloluk alır çocuk yaparken kaçarken dusunmuyolar bunları sonra yandım Allah

Ben zaten sen istedin dedim mi? Konularının, yorumlarının hepsini okudum merak etme
Burada bana laf söyleyeceğine, sen evden gittiğinde seni 2. Kez almaya bile gelmeyen kocana laf söyle
Seni ezen kayınvalidene laf söyle.
Senin eşin ne bebeğe, ne sana, ne ailenin yollayacağı paraya hiçbirşeye layık değil.
Sen buna rağmen inatla kocama kocam bebeğim babasız mı büyüsün diye bize vicdan yaptırıyorsun.
Pardon senin kocan daha anne kuzusu ergenken gidip ondan bebek yapıyorsun?
Kocan başından beri böyleymiş, sen bile bile çocuk yapmışsın. Ne gerek vardı?
Ben senden 3 yaş büyüğüm bak 3 yaş.
4 yıl önce evlilik lafını ağzıma bile alamazdım.
22 yaşındayım, maddi durumun orta, kenarda paramda var ama hala ağzıma evlilik lafı alamıyorum. Seninki boş bi cesaretten fazlası değildi. O cesareti kaçarken gösterdiysen boşanırkende göster. Zira senin kocan olgunlaştıktan sonra bu sefer annesinin yanından hiç ayrılmak istemeyecek. 2. Kez seni evden almaya gelmemesinden belli.

Buradaki hikayeleri gorunce bazen hayret ediyorum.afedersiniz biz saf miyiz
Niye 30kusulrere kadar bekledik
Biz bilmiyor muyduk 20de evlenmeyi
Hep okulumuz bitsin isimizi alalim maddi destegimiz olsun kimseye muhtac olmayalım
Burada 30ustu bekr tonalrca kadinvar
Boyle erkenden evleniyorsunuz hic onunuzu düşünmeden hic hesab yapmadan
Erkenden cocugumda buyuusn kaynana bana baksin ekmek elden sugolden..
Simdi o sana bakan kaynana tabi iligini kemiigni somurecek
Karsiliksiz mi bakacak sandin
Bu kizlarimizda neden 18de erkek merki basliyor nerden geliyor oyasta sorumluluk almak
30kusuurmde zor karar verdim bazen kararimi sorgularım rahatimimi bozdum diye...
Ki kendime lafsoylenince karsilik verecek gucum var heryonden .
Ama evim ayrı yolum ayrı yilda sayili gunde bile cekilmeyen tonlarca kynana var
Sen surekli kalacan bu cekilir mi

Bilmiyorum umarım ailesi arkasındadır benim gördüklerim hep öyle oluyor
1 çocukla bosanmasındansa kocasının yanında mutlu olsun diye uğraşıyorlar kendilerince
Bu da ihtimal bence de.
Uğraşları kızlarının yuvası için ama ortada bir yuva yok. Sadece 3 kişilik kv kp ve damat ailesi var. Bir de o ailenin içine kaçarak gelen konu sahibi.
Hep söylerler, ev ev üstüne olmaz diye. O kadar doğru bir söz ki.

Ya ortada para yok ki? Kenarda paraları var mı bilmiyorum ama kocası ev geçindirmekten korktuğun göre paraları yok. 2. el almak isteseler bile nasıl alacaklar ki? Yok yani. Kızın ailesi vermek istiyor eşya parasını da.

19 yaş
İş yok
Hamilelik var
yuvam dağılmasın ağlaması var
Cahillik bol kepçeden var

Ee? Her denilene itiraz ediyosun. Baba evine gidip seni almayan adama ayaklarınla geri dönüyosun. Git o evden bir daha dönme de bari ailenin yardımları boşa gitmesin. Ama yok sen olmayan yuvanı kurtarma peşinde 2. Yi de yaparsın. Yaşın küçük olmasa daha ağır konuşacaktım da neyse.

o da sevilmeyi çok hakediyor çünkü.
sen anca ayrı eve çkınca ya da kaynana toprağa girince huzura erersin.
Teyzem 17 yasında evlenmiş 60 yaşına geldi hala kaynanasıyla yaşıyor, kaynana toprak olana kadar teyzem çürüdü. Her günü bin ah bin pişmanlık...

Biraz daha zorlasak içki de yoktu diyeceksiniz.
Kötülemeye ya da övmeye gerek yok, bazı şeyler zaten ortadadır.
M Msspinkie tum atalarimiza gecmisimize saygımız sevgimiz sonsuz çünkü hepimiz bu toprağın eseriyiz. Görüşünüze saygı duyarim ama size 2 uzun sayfa eşliğinde açıklama da bulundum arkadaşta link atmış bize göre var size göre hiç duymadınız...
Olabilir önemli olan saygı sevgi.Uzatmaya gerek yok fakat yine söylüyorum
Geçmişimizi doğru bilgilerle sevelim fanatizmle değil.
Konu sahibinin konusunu da daha fazla karıştırmanın luzumu yok.

Iste bunlar normal insanlarin yapacagi tavirlar ama burda ki koca profilînde bunlari gormuyorum annesine asla atmayan annemden izin alcaksin diyen bir insan annesine onun yaninda bir kelime soylese anneyi koruyacak karakterde burda kizi kocasi savunamaz savunacak bir karakter olsa bu duruma gelmezdi maalesef

Vallahi parası yoksa o adam çocuk yapmamaliydi hadi kız cahil diyelim inan çok şükür varlığımız yerinde ama 20 yaşında olmama rağmen cahillik edipte çocuk yapmadım korkuyorum yeterlimiyim evliliğim yeterli mi hem evime geçicem nasıl olacak falan diye tamam kaçarak evlenmedim kapı gibi ailem arkamda tek damla göz taşıma dünyayi ayağa kaldırırlar banada evladimada sahip çıkarlar ama benim düşüncem o çocuğa sağlıklı bir yuva veremedikten sonra ailem sahip çıksa çocuğum mutsuz büyüse kaç yazar gerçekten çocuk meselesi beni çileden çıkarıyor iyi bir yuva vermeyecekleri daha kendi düzenlerini kurmaya gücü yetmeyen insanlar bir zahmet çocuk yapmasınlar hadi evlenip bi halt yemişler de

Konu köleliliğe gelmiş neyse bende bilgi paylaşayım Osmanlıda kölelik vardı ancak bilinen kölelik değildir. Batı toplumlarında ki kölelik bizde ki kölelikle alakası yoktur. Şöyle ki gayrimüslimlerden çocuk alınırdı hatta bunları alan bir kişi vardı adını unuttum neyse ailede eğer tek erkekse asla alınmazdı eğer iki erkek varsa o kişi çocukların yüzüne bakar belli şeylerini irdeler seçerdi. Bunlar sarayda Enderunda eğitim alırlardı. Belli kademelere geldikçe hangi sınıfta olacağına karar verilirdi uzun bir süreç bu aşamalar. Askeriye yada ilim gibi vs sınıflar vardı.Eğer öğrenci bilim adamı olacak seviyede değilse o zaman asker olurdu. Yenıçeri ocağı bu çocuklardan oluşurdu. Kızlarda sarayın kısmında eğitilirdi. Haremlik halk genelinde yanlış bilinir. Burda kızlar Türkçe, dikiş nakış, sanat, adabı muaşeret daha bir çok ders alıp yetiştirilirdi. Bu çocuk alımlarında belli kurallar vardır yani önüne gelen aileden alınmazdı ve aile rızası olmadan alınmazdı. Zaten tek erkek varsa aileden çocuk alınmazdı. Ve tarihi metinleri okursanız ki bunun için eski dilleri bilmeniz gerekir önüne gelen internetten bilgi verirse yanlış olur çoğu yanlış bilgi. Çoğu aile kendi isteğiyle verirdi zira osmanlıda bu çocuklar sadrazamlığa kadar yükseldiği için kendilerini kurtarsınlar istenirdi. Yani osmanlıda ki kölelik batıda ki kölelik değildi. Bu arada pazarlarda kaçak kölelik vardı ancak devlet bunları engellicek adımlar atardı. Batı medeniyetlerinin tarihlerini okursanız çıplak şekilde kadınları satarlardı. Bizde farklıydı kısaca

Neden mecbur dönecekmişim kocama

Geçen sefer de söyledim sana ne olacağını, atarlanmıştın hatırlarsan :) bence konu açmayı bırak artık, kocan da kaynanan da değişmez sen de kendi hayatını bitirmişsin böyle yaşayıp gideceksin.

Birde evine bakabilcek yurek olsaydi zaten auri eve cikardi. Hadi babasi olmasa birlikte oturma sebebini anlicamda babasida varken birlikte oturan adama adam demem. Bakamicaksan ayri eve cikma yuregi yoksa o guc kuvvet yoksa ne diye evleniyosun.. Kuramicaksan o yuvayi ne diye baska birinin gunahina giriyosun.

Çok güzel yazmissiniz kaçarak evlenmemişsiniz,aileniz arkanızda, esinizle aranız iyi,ayrı eve de çıkıyorsunuz,hemen çocuk da yapmamışsınız bunlar çok güzel şeyler ama ekonomik özgürlüğünüz var mı?
Beni yanlış anlamayin ama lütfen ekonomik özgürlüğünüz olsun
Yada elinizde bir mesleğiniz olsun çalışın yada çalışmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…