Kayın validenin yanında kendi evin mi, yoksa uzakta kira mı? Sizce?

Sonucta sende ailenden ayrılıyorsun evlenince.. Bu erkekler niye bu kadar bencil yaa?! Kendileri ailelerinden ayrılmak zor geliyor, ailem üzülyor falan diyor.. Biz kadınlar ne diyelim, sanki bizim aile anne-baba değil!!
Eğer eşini ikna edebiliyorsan kiralık evde oturmanızı tavsiye ederim..

tabiiki uzakta kira..
hattta mümkünse şehirler bile farklı olsun : D
(çok büyük konuştum sanki )
ama bu yüzden ayrılan bir kaç arkadaşım var kızlar..
kaynanaları hiç boş durmadı...

ne gerek var ya..
sürekli kasar hem insan..

Son düzenleme:
uzaklık tatlılıktır..
orda oturursan her gün kv.lerde yemek yersiniz..uyumaya eve inersiniz..
gelenin gidenin göze batar..biyere çıksan hesap vermek zorunda olursun..
bir gün geç uyansan hesap sorulur..
daha bir sürü şeyy..
nişanlına kesin ve net bir şekilde hayır de yoksa burda eşim ve ilesi diye çokk konu açarsın

Konuyu bastan sona okudum ve....herkes kira demis!:)Bende evliligimizin ilk 2 yili kv ayni evde yasamis biri olarak sana tavsiyem gitme olacak.Uzaaaakkk dur!Simdi aklima gelince inanamiyorum kendime.nasil gidebildim,sanki buyulenmis gibi hic dusunemedim ama coooooook pisman oldum.Ne cuval inciryse ki kurtuldum.Baska sehir den ev almaya ikna oldu esim ama evliligimiz cok yiprandi.Kredi odemek zor da huzurun fiyati yok!Kv nin evi,istedigi zaman gelir,gelme diyemezsin.Asil cocuk olunca ne sorunlar yasaniyor bilsen....kizim hastalansa laf sokmalar fln.Suan ayri olmamiza ragmen gene yok cocuk zayif bilmem ne.Eeee,ac birakiyoruz.Offf...Offff daha neler neler.Bekar kizlara simdi hep soyluyorum kafanizi calistirin evlenmeden nazinizi gecirin diye.Sevgi,ask tmm.da araya ucuncu kisiler girince bi cuval incir b..oldu!Simdi esimin eskiden yaptiklarini dusununce bagazina yapismak geliyor icimden.Dolduruslara nasil geliyorduuuu Hayvan!

katiyen uzakta bir yer

elini veren kolunu kaptırır çünkü

en güzel günlerin yeni evliliğini yaşayamazsın

senın annen benım babama döner ilişkiniz

bak ben 7,5 aylık evliyim evli gibide sayılmam o kadar rahatım huzurluyum ki, neden?
çünkü aileler Ankarada biz Batmandayız 1100 km var arada, eltimle bana kv yorumu yaptırsan eltimin anlatacakları harry potter serisi gibi uzar gider, neden?
çünkü karşı karşıya apartmanlarda oturuyolar ve maddi yardım alıyolar

bende kayınvalidem ile alt üst oturuyorum,ev kirasını onlar ödüyorlar bundan dolayı da dilleri binbir karış uzun..sözleriyle sürekli zehirleme,iğneleme peşinde..evime eşya alacak olsam dır dır vır vır,malum kirayı biz ödemiyoruz ya !.şimdi psikoloğa gitmeye başladım vallahi verdikleri kira parası kadar aylık 4-5 seans psikolog ücreti veriyorum ..bunlardan uzaklaşana kadar da vermeye devam..ha bana sorarsan eşinin ailesinin yanında altın kaplamalı sarayda mı,onlardan uzakta yamalı çadırda mı yaşamak istersin diye;tüm samimyetimle söylüyorum yamalı çadırı tercih ederim.baba ocağında her konuda çok rahat yetişmiş bir insanım,'annem babam saçıma toz konduramazken elin bilmem neyi gelipte huzuruma çomak sokamaz' görüşünü savunduğum için imtihanımı kaybediyorum..eğer ki sabrına güveniyorsan birlikte otur derim..tercih senin arkadaşım ..

Benimde evlenmeyi düşündüğüm insanın kendi evi var, 4 yıl önce kendi parasıyla almış ancak annesiyle aynı sitede aynı apartman içinde. Şu var ki oturdukları yer merkeze 20 dk mesafede buranın bir beldesi İstanbul/ Fatih gibi. Bana ister burda oturalım istersen burdaki kirayla merkezde oturalım dedi. Ki bende aynı yerde olsun istemem istemiyordumda zaten kaynanayla aynı yerde oturmak eskiden beridir. Nitekim burda şimdilik oranın kirasıyla kira tutmayı düşünüyorum,ileride de satıp üstüne biraz daha koyup güzel bir ev almayı düşünüyorum.. Bence kira ver ama yakın olma, burda neler okudum yaşamadım ama okuduklarımdan ailesine bile aşık olanlar sonradan düşman olabiliyorlar, şimdi öyle geliyor bence evlenip büyü gittikten sonra ak koyun kara koyun ortaya çıkar ister istemez uyumsuzluk çıkar ufakta olsa.. Uzak olsun herkesin yeri ayrı olsun..

Ben de ikna çabalarına girdim sözlümü, eğer anne babalarımızdan ayrılamayacaksak evlenmemizin bi anlamı yok dedim evlenmeyelim o zaman dedim. Üstelik durumun da yoksa beklerim ben evlenmeye acelem yok benim dedim. O da şuan da kira fikrine alıştı ama şimdi de o evin kirasını yeni evin kirasına veririz demişti baştan, böylece para biriktiririz demişti. Şimdide ben babamdan o evin kirasını isteyemem dio eğer orda otursaydık o ev bizim olucaktı ama şimdi ben gidip de kirasını bana ver diyemem diyo. Nasıl olacak bilmiyorum kızlar çok dertliymiş bu işler, sevgiliyken herşey güllük gülistanlık geliodu.

Bu arada burdaki konuları okumaktan paranoyak oldum galiba, dün akşam sözlümün bi yalanını yakalamıştım yoğun araştırmalarım sonucu ama yüzüne vurmayı bekliyodum ki bugün ortaya çıktı herşey ve ben ona ne kadar güvenmem gerektiğini bir kez daha anladım. Meğer bana süpriz hazırlamış ben yüzüne vurmadan ortaya çıktı neyseki rezil olmaktan kurtuldum ama süprizini boşa çıkarmış oldum çünkü çağırdığı yere de gitmedim. Offff bazen çok paranoya da yapmamak gerekiyormuş bunu anladım.

Şuan bana kırgın çünkü 2. kez süpriz hazırladı ve ben gitmedim bi daha yapmaz heralde kendimi nasıl affettiricem bilmiyorum.

ay canım ya eşini ev alma konusunda nasıl ikna ettin söyler misin ?.eşimin borç konusunda kendine özgüveni yok,alttan giriyorum üstten çıkıyorum mantıklı bir şekilde bak bu böyle şu şöyle diyorum yookkk,bak senden boşanıcam sebebi annen baban ablan biliyorsun değilmi diyorum biliyorum diyor ama gene tık yoookk.neymiş efendim kendisi işçi ya,işten çıkarsa kredi borcunu nasıl ödermişde bilmem ne bir sürü terane ..allah inandırsın eşimin ailesi sadece kiramı ödüyor,açmışım,hastaymışım,borcum varmış umruna değil 5 kuruşuna kıymıyorlar..kiramıda ödemezler de çevrelerine onlara biz bakıyoruz desinler diye ödüyorlar .. yani fazla işe yarıyorlarmış gibi gösteriyorlar kendilerini,sırf desinler için.. ​

Gerekirse 5 sene sonra ev sahibi olun ama uzak olmanızı tavsiye ederim. heleki çalışıyormuşşun, kaynanan yemek yapsa bile akşam senden çay meyve servisi beklerler. belkı evdede kocana yapacaksın bunları ama daha rahat olursun.

uzakta kirada oturmanı tavsiye ederim talı dille iyilikle nişanlını ikna et canım
yakın oturulunca mutlaka sorunlar çıkıyor biraz uzak olun tatlı kalın

İşin ucu dönüp dolaşıp ekonomiye dayanıyor . Kirayı verecek gücünüz varsa hiç düşünme küçük müçük gerekiyorsa 1+1 kiraya çık ama hiç kira vermeyecek durumda iseniz evlilik işini biraz erteleein para filan biriktirin maaşlarınızın artmasını bekleyin. Genelde böle oturup da sonradan başka yerde bir ev satın alıp da çıkan çift sayısı çok azdır bile bile lades demeyin.

niye oturmak istemiyorum diyemiyosunuz ben sevgiliyken demiştim buzamana kadar kimseyi yakında oturup mutlu görmedim can ciğer olsanız bile. zatn çoğu erkekte farkında bunun aslında sonuçta birlikte yaşicaksınız kararlarınızı birlikte alın saklamayın sonra söleseniz sorun olmicakmı

bu msjdan çıkarılan ''ben nişanlıma hayır diyemem.burada okuduklarım doğru çıkmıyor''mu bir tek ben mi böyle anladım:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…