Kayın validenin yanında kendi evin mi, yoksa uzakta kira mı? Sizce?

kiraya cik yavrum kesin. hatta uzakta otur. sakin kanma sozlunun sozlerine. hem kiz olan sensin. o senin gonlunu yapmak zorunda. sen de git ve onunla bak evlere.

tabikide kira diycem,benim kendi evim 11 yıl oldu hala kurtulamadım
aklı olan aynı binayı bırak,aynı sokakta hatta mümkünse aynı şehirde bile oturmasın

kızlar galiba ben çok şanslıyım kayınvalidemle kendi isteğimle oturmaya karar verdim ve en doğru kararı vermişim :) sağolsun ne ev işi yapıyorum ne akşam geldiğimde bişi elletiyor tek yaptığım iş arada bi makineye bulaşık dizmek :))) eşimle yaptığmıza karışmaz hatta kendi bişi yaparken bize sorar :) neyse nazar değmeyim kendi kendime Allah herkese böyle kaynana nasip etsin

Bırak aynı apartmanı yakın oturmak bile berbat ki aynı apartmanı düşünemiyorum!!!
sürekli hesap verme durumu..niye gelmiyosunuz niye gitmiyosunuz..misafir geldi niye çağırmadın,ona misafir gelse hadi gelin..
ev işine yardım etmek zorunda kalırsın..özelin olmaz yani say say bitmez söyliyim..
ayrıca kiralık ev bulmak zor birşey değil ki her yer kiralık ev dolu..eğer bulamazsa siz bakın ve ben buldum deyin..itiraz edemez böylelikle..artık internetten kiralık ev bulmak çok kolay en azında eleme şansınız olur..
KABUL ETMEYİN UZAK OLUN HUZURUNUZ OLSUN..

ben istemedim karşı daire boştu nişanlım tutalım dedi yok dedim
biz rahat edmeyiz rahat bırakmazlar ama gene aynı mahalle gibi oldu yakın ama karşısında olmaktan iyidir

Konu eski ama yazayım yine de.Ben yakın oturuyorum evler birbirini görüyor satın aldık emin olun çok sorun oluyor misafirim geliyor niye çağırmadın,pazar günü perde hiç açılmadı nerdesiniz diye aramalar,akşam yemeğine ne yaptın kontrolleri oğlunu aç bırakacam ya:) cocuğu bakıyor diye evimin düzenine karışmalar,durmadan eskilerini benim evime taşımalar ve benim karşı çıkmamla bana sinir yapmalar,her anımızı her günümüzü sorgulamalar, evime sevmediğim komşu çağırmalar,bir yere gittiysek neden beni çağırmadınız lafları,arabanızı görmedim merak ettim nerdesiNiz aramaları son bomba:) gece geç vakit ışığınız yanıyordu birşey mi oldu çocuk mu hastalandı diye sormalar,...daha çok örnek var..tüm bunlara neden mi katlanıyorum çocuk için çocuğuma bakıyor ben işteyken.Ama tüm bunlar sebebiyle ona karşı çok asabi ve sert bir tutum içindeyim çoğu kez azarlıyorum ama değişmez o.Eşim de benle aynı fikirde çok kızıyor annesine ama değişen birşey yok çocuk büyüsün durmam bu evde.

Bencede mutlaka ayrı oturmalısınız ne kadar iyi olurlarsa olsunlar zamanla mutlaka sorun çıkar , mesafe her ilişkide yidir hiç olmadı istediğinizde siz ziyaret edersiniz.

tabikide kira diycem,benim kendi evim 11 yıl oldu hala kurtulamadım
aklı olan aynı binayı bırak,aynı sokakta hatta mümkünse aynı şehirde bile oturmasın

Kısacası KAÇ KAÇABİLDİĞİN KADAR...

bu cevaplar çok hoşuma gitti hatta bayıldım kısa ve öz ama bende şunu söyleyim gerekirse 1+0 bi evde otur ama uzak olsun mümkünse arada akarsu göl deniz hatta okyanus olsun

ben kaynanamın annesinin yani annanenin en alt katında oturuyorum 4 katlı bi bina annane dede dayıları yengeleri.kaynanam bi kaç ev üstümüzde aynı sokaktayız.evlenirken kira vermiceniz dediler diye aşim kandı laflarına kaynanam bi güzel doldurmuş.biz zaten düğünü kendimiz yaptık herşeyi kendimiz yaptık üstüne üstlük bi de kendi evimiz olcak diye o eski evi baştan aşağı 0 dan yaptırdık üstüne kira veriyoruz 5 senelik evliyim.bu kadar maddi zarara ragmen bi de üstüne kaynanam tam bi hasta.gına getirdi bana panik atak oldum.eşim evden cıkmıyo offf off keske 5 sene once burda uye olsaydım da bende danıssaydım.belki bu kadar salak olmazdım.şimdiki aklım olsa ya başka ev ya ben der kestirip atardım konuyu (

valla canım bizde aynı şekilde kandırıldık ev alalım para biriktirelim diye kayınvalidemin ve onun kayınvalidesinin evine taşındık aynı apartmanda oturuyoruz ablamla ben (bu rada ablamla eltiyiz)2,5 sene oldu evleneli bir kuruş kenara atmış değiliz.kayınpeder inadımıza gitti karşı binamızdan kiralık ev buldu kayınvalidem istemesede şimdi onların evinde biz oturuyoruz diye kiralarını biz ödüyoruz ablamla ortaklaşa birde ayrıyeten ihtiyaçları oluyor para veriyoruz.e bu şekilde ne parası biriktirip ev alacağız.birde düğünümüz oldu onların evlerine taşındık ev tamamen tadilata girdi bir kuruş yardımları olmadı eşimle çalışıyoruz hala borcumuzu bitiremedik.şimdi 14 haftalık hamiyeim ve tüp bebek yaptık bitmeyen borcumuza bu masrafıda ekledik ama yine bizden para istiyor.ben riskli bir gebelik geçiriyorum yinede borcumuz var diye çalışıyorum ama adamın umrunda diil.herkes kayınvalideden çeker bizim sorunumuz kayınpeder.birde bize 4 kişi çalışıyosunuz(ablamlarla birlikte 4)nasıl geçinemiyosunuz der paramızın da hesabını tutar yani kendisi 2 emekli maaşı alır kira derdi yok ama yinede geçinemez.bir de bunlar yetmezmiş gibi her akşam gelin şunu yapın diye hayatımıza yön vermeler.çok şükür ki eşlerimiz de babalarının farkında da rahatız.kayınvalidem de tam aksi bizden uzak oturmak istedi her akşam yemek yapar gelin alın evinizde yiyin der kayınpedere kızar rahat bırak diye çocukları.şimdide kayınpederin çat kapı gelmeleri başladı.ev yakın olunca.o yüzden sakın sakın yakın olmayın.ben şimdi bi imkanım olsada kaçsam diye bakıyorum ama maddiyat işte belimi büküyor=(ben de amma dertliymişim yahu=)

cnm ben 5 sene oldu evleneli daha cocuk yapmayı deneyemedik..çok büyük aşkla başlayan evliliğimiz sayelerinde sık sık bitme noktasına geliyor cünkü...tam iyiyiz diyorum hoop başka bi bomba.tabi eşimde anasının kuzusu oldu 30 undan sonra..bekarken ayrı evde takılıyodu ailesiyle birlikte değildi 15 günde bir giderdi.evlendik ordan cıkmayalım hatta cıkmayım istiyor!!! yetti canıma artık kahrını tavırlarını hakaretlerini kaldıramıyorum o kadının..bu yüzden hep erteledik cocuk işini.eşim cok istiyor ama anlamayıyorum benim için bizim için bişey yapmıyor ki..her lafı annem bahsederken bizim ev der sinir oluyorum.kaç kere dedim orası annenin evi bizim demen gereken ev burası diye..daha yeni çok büyük kavgamız oldu kv yüzünden bosanma esşiğinden döndük...offff offff çok dertliyim kendimden sıkıldım yeminlen ((

Ben ailemden ayri kalsam uzulurum dyen bir erkek cok itici bence. Sirf bu cumle uzak oturma sebebi.

Uzakta olun, yeni evlenecekler ne kendi ailenize yakın olun nede eşinizin ailesine, uzakta kıymetli oluyor.

kesinlikle ve kesinlikle uzakta oturun.

malesef kayinaileler yada kendi ailen hayatina cok fazla mudahil olabiliyorlar. Onlari kirmadan ozgur yasamak istiyorsan uzakta oturucaksin baska care yok.

Birçok kişi haklı olabilir.ama sen paraya slklstlglnda burda yorum yazanlar senin kiranı ödemeyecek.mantikli duşun.otur demiyorum.kural koyabilirsen otur diyorum.baskalarinin kaderine ortak oluyorsun bu önyargıları dinleyip uygulayarak.

tecrübeli olarak söylüyorum ne kadar uzak o kadar iyi marketten ne aldığıma bakıyorlar 1.s senedir aşşağıda 11e kadar eşimi beklemek zorunda kalıyorum ve ayrıca bende çalışıyorum yukarı çıkınca erken surat asıyorlar zor bi durum tabi sen nasıl anlaşabiliyorsun ailenin eşiyle o da önemli

asla asla asla.birlikteyken yasanan gerginlikler yalnizken olan gecim sikintisindan beter olur yipranma acisindan

Bende ayni durumdaydim.. Esimin babasinin apartmasini vardi iki tane, bize "siz diger apartmanda oturun kira derdiyle ugrasmayin araba alirsiniz cocuk icin birikim yaparsiniz" vs dediler.. o diger evde esimin ailesine 4 bina fln uzaklikta ama esimin baba tarafi hep o muhitteydi.. luks bi semtti ama tercih etmedik.. simdi oyle gzl olmayan bi yerdeyiz kira oduyoruz ama olsun karisanimiz edenimiz yok:)
Ev ev ustune kurulmaz, evliligin tadini cikarin bence.. kira odeyin ama icice olmayin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…