Kayınaile ve para ilişkileri, düğün sonrası altınlar, eşimin bağlanmış basireti

Hayir normal değil. Su altınları ailenin almasını normallestirmeyin. Onlar yeni hayat kuran gelin ve damadindir

Merhaba bu yaşanan olaylardan sonra kendi altınlarını en azından farklı yere koymayı isteyebilirsin ya da eşinle beraber banka da kasaya koymaya ikna edebilirsin. Sana yarın öbür gün ben bu altınları kendi maaşımdan kısarak biriktirdim diyebilir ters düştüğünüz herhangi bir zaman diliminde. Bırak her şeyi kendi maaşıyla ödesin sen de kendi maaşınla birikim yap kocalığını bilsin ayrıca öncelikle araba alalım biriktirdiğimiz parayla daha sonra zaten değeri yükselir ev aldığımız zaman satar ev alırız dersin öncelikle araba alırsınız ama dediğin gibi anne veya babasının üstüne kesinlikle kabul etmezsin hatta öyle bir şey teklif ettiğini düşündüğün an çingene ol. Bu arada şöyle şimdi ben kasa ücretinin mesela örneğini atacağım bu bedeli ödüyorsun bir de bu bedel kadar depozito ödüyorsun bildiğim tek seferde ve bu bir yıllık bir bedel mesela altı ay kullandığın kasayı sonra altınlarını almak istedin bankanın kasasında kalan altı ayın kirası ve ödediğin depozitonun tamamını geri alıyorsun bildiğim kadarıyla benim şu an kasam var yani yıllık ücretini ödedim bu sene sadece. Yani ücretini aya böldüğün zaman bir elektrik faturası kadar bir şeye tekabül ediyor

Eklentiler

• IMG_1247.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 46
Ben de evlendigimin ertesi gunu gidip hemen kasa tuttmustum. Gecen sene banka kasasini degistirip annemlere yakin bir yere tasidim. Hemen hemen ayni miktari ben de yillik olarak oduyorum.
Evlendim, ertesi sabah balayi yerine altinlarla bankaya gittim. Benden baska kimse de altinlari bilmez. Ne munasebet ya, altinlari almak ne demek. Hele kayinvalideme asla ama asla vermem.
Evlenmeden once de benim ailem bu kadar takacak siz de ayni takin esit olsun bile dedim. Sonuc olarak sokaga atilan para degil. o zamandan bu zamana kadar da dunyanin parasini kazandim. Esimin ailesi altin istedim diye benimle dalga gectiler. Koylu altini cok sever dediler. 5 sene sonra annesi gelip bir tane bilezik ver de koluma takayim dedi. Ben de hani koyluydum ben niye simdi bilezik istiyorsunuz dedim. Hayir veremem onlar benim kasadan cikartamam dedim konuyu kapadim.
Simdi de bizim birikimimiz annesinin ustune gecmisti bir sureligine kur korumali yuzunden. Bir olay cikardim evin icinde, benim parami benden mi kaciriyorsunuz diye. Simdi o da gelecek benim ustume yatacak.
Demek istedigim, bu durumlarda arsiz olacak insan azicik. Yuz verdigin an astarini istiyorlar. Baslarda iyi davransalardi, anlayisli olsalardi ben 1 degil 2 bilezik alirdim (yine kendiminkilei vermem). Ama degiller, hakettikleri davranisi goruyorlar o yuzden.
Siz de azicik hakkinizi savunun. Kavgaysa kavga, cikarsin getirsin altinlari kocaniz. Getirmiyorsa, eve gelmeye de zahmet etmesin

Oladar sayfa yazilmis konu sahibi evet konusacagim alacagim altinlari diyememis ya bukadarmi pasif ve korkaksiniz harekete gecin oturup uzulup hayir ama ben naifim bisey yapamam kocam kizar bagirir corkeflesir demeyin sinirim bpzuluyor

Kocanizda bu kafa oldukca daha cok cekersiniz dikkat edinde simdi biriktirdikleride ailesine gidiyor olmasin yerinizde olsam vermem 5 kurus boyle saca boyle tarak derim okumus etmis mesleginizi elinize almis kadinsiniz hakkinizi neden yediriyorsunuz bugun sizden alinanlarla yeni geline size yapilmayanlar yapilir oturur izlersiniz sizde

Oladar sayfa yazilmis konu sahibi evet konusacagim alacagim altinlari diyememis ya bukadarmi pasif ve korkaksiniz harekete gecin oturup uzulup hayir ama ben naifim bisey yapamam kocam kizar bagirir corkeflesir demeyin sinirim bpzuluyor
ne konuşması boşuyorum adamı

ne konuşması boşuyorum adamı
Bakın ülkenin her köşesinden, her görüşten, her inançtan, her kültürden kadın tek bir şey yazıyor size. Hepimiz yanılıyor veya kötü niyetli olamayız. Hadi altını parayı birikimi geç, sizi sömürme üzerine bir düzen kurmuşlar. Kardeş nerede bu ödemelerin masrafların faturaları belgeleri? Her şeyi elden mi ödemişler, düğün yeri için bile kapora verip karşılığında mutlaka bir belge almışlardır. Hiç mi birini bile görmediniz? O kadar altını gasp etmemişler gibi her ay altın alıp ekleyeceksiniz diyorlar. Sakın hemen boşanmaya kalkmayın. Gizlice bir avukata danışın, ödemeyi de nakit yapın.

Bir de basiretsiz kocam yazmışsınız başlığa. Kocanız gayet basiretli planlı ve hedefli biri. Kesin annesi demiştir söylemiştir yapmıştır... bunlarla avunmayın. Ailenizin sessizliği muhatap olmayalım demesi bile işlerini kolaylaştırmış. Ailece kolay av olmuşsunuz bunlara. Yazık emeğinize alın terinize. Altınlarımı verin kavgasını hiç başlatmayın çünkü büyük ihtimalle alamayacaksınız. En başta kocanız kükreyecek vermeyecek çünkü içten içe annesinin sizden daha çok hakettiğini düşünüyor. Derhal ev ilanlarına bakmaya başlayın ev arayın. Biraz daha biriksin az taksit ödeyelim tufasına gelmeyin kabul etmeyin. Sizinki karşılıklı fedakarlık yapılan normal evlilik değil. Çakallarla dans resmen. Ailemin alın teri emeğiymiş, sizin ailenizin emeği yok muymuş? Alamayacağınız evleri bile listeleyin ve her fırsatta üşenmeden kocanıza gönderin. Şu nasıl bu nasıl diye gösterip o altınların mutlaka geri alınacağını yerleştirin kafasına. Kusura bakmayın ama çok iğrenç bir adamla evlisiniz. Başınıza bir iş gelse ağır hastalansanız uzun süre bakıma muhtaç kalsanız anında toz olur bu herif çünkü annesi istemez oğluşu eziyet çeksin.

geçen bi toplu konut projesinden bahsetmişti o zaman bu tarz şeyler için girişim yapmakta ısrarcı olabilirim belki. ya çok güzel çok mantıklı bir yol bahsettiğiniz ama şu an kendisine karşı negatif duygularım o kadar yoğun ve sıcak ki adamın suratına bakasım gelmiyor. 1 aydır zaten epey mesafeliydim dün hiç konuşmadım bile ne kadar böyle gider bilmiyorum boğmak istiyorum onu

Öfkeyle kalkıp zararla oturmayın, durumu lehinize çevirmek için sakin kalmanız gerekiyor. O kadar facia bir durumda değilsiniz daha. Kendi aklıyla hareket edemeyen kocanızı sizin aklınızla hareket ettirmeye başlayın. Ben evliliğimde maddiyat kaynaklı hiç bir sorun yaşamadım, eşim o konularda beni benden çok düşünür. O yüzden kesin şunu yapın bunu uygulayın diyemem. Sadece avukata danışma, yasal yolları öğrenme tavsiyesi verebilirim ama tecrübesi olanlar taktik verenler olacaktır. Boşanma ihtimali de dünyanın sonu değil bu arada. Kimse arkasını dönemeyeceği, şüpheyle endişeyle yaşayacağı biriyle evli kalmak zorunda değil. Bu adamla var olmadınız siz.

Siz boyle yaparsaniz adam altinlari korumaya alir iyice. Oturun konusun. Ya ev alalim ya araba alalim gibi bir yatirima yonlendirin ya da kasa tutup oraya koyuyoruz diye diretin. Yoksa sizi altinlarla diger kardese dugun yapilacak

Siz boyle yaparsaniz adam altinlari korumaya alir iyice. Oturun konusun. Ya ev alalim ya araba alalim gibi bir yatirima yonlendirin ya da kasa tutup oraya koyuyoruz diye diretin. Yoksa sizi altinlarla diger kardese dugun yapilacak
haklısınız...

evet arkadaş ne güzel yazmış ev araba bişey alalım diyin
heee tripleniyor mu kavgadan sakın korkmayın onlar sizi sessiz bulmuş alışmışlar susturmaya
neden öflüyor tripleniyorsun hep bu konu açılınca pardon.. diyin bizim altınlarımız tabiki soracağım vs diye söylenin arayın hakkınızı

ve "altınları biz alabiliriz herkesin gelini altınını kendi muhafaza ediyor.. Sen böyle triplendikçe huylanmaya başladım. Altınları alalım banka kasasına koyalım" diyin
bakın bakalım ne oluyor
kayınvalidenize gıcık kapma nedeniniz bu birikmiş olaylar

eşim biraz uyanık olsa
Eşiniz okadar uyanık ki, keşke siz de biraz uyanık olabilseydiniz...

ben altının a'sını açmaya kalksam agresifleşiyor sebebi nedir bilmiyorum.

ama sürekli ah anamın babamın alınteri ah anamın babamın emekleri diye duygusala bağlıyor. bunun da sebebini anlayamıyorum.
Hâlâ bu sebepleri anlayamayışınızı da ben anlayamadım kusura bakmayın. Anlamayacak ne var, sizin de hakkınız olan altınları resmen çalmışlar, eşiniz de farkında o yüzden bu şekilde davranıyor, sizi susturuyor.

Hele durun, yeni gelin "şunu istiyorum, bunu yapın, onu alın" deyip de, kayın aile de yapınca daha da bi aydınlanacaksınız...

Evlenmeden önce ailenin durumu bellidir ,düğün yapacağız dediklerinde eşiniz bunun karşılığında altınları alacaklar demedi mi size? Ya da siz hiç sormadınız konuşmadınız mı nasıl olacak diye? Sizden saklamışlar bu benim için dolandırıcılıktır,ne münasebet yani millete hava atacaz diye ben altınlarımı vereyim,üstelik biz yaptık diye gezsinler.Sade bi nikah yapardınız belki bilseydiniz.Ben de herşeyimi eşimle yaptım ,k.aile hiçbir şeye karışmadı,böyle birşey denilse asla kabul etmezdim,takı sonrası keseyi anneme vermiştim annem kayınvalidende dursun dedi sakın sana emanet dedim.Benim eşim takılar senin hakkın ben karışmam dedi ne yapacağımı sormadı bile.Kendi takılarını falan nasıl takamaz insan ya,bi düğünde ,özel bişeyde kullanmak istersin yani,bunun için izin almak falan nedir onlar zaten size ne oluyor nasıl diyemezsiniz aklım almıyor

Eşin hiç sormuyor mu neyin var, neden konuşmuyorsun diye?

Ev için biriktirdiğinizi mi sanıyorsunuz? Size bir sır vereyim, eşiniz kardeşinin düğün masraflarını karşılamak için yapıyor o birikimi. 3 kuruş kimseye faydası olmayan adam nasıl düğün yapıp evlenecek başka türlü? Her ay biriken o altınlar yine kayın aile kasasında birikmiyordur umarım...

Eşin hiç sormuyor mu neyin var, neden konuşmuyorsun diye?
evet elbette sordu konuştuk birkaç gün önce. bir hafta olmamıştır.
ben ona söyledim işte anlattım sana güvenmiyorum sen her an beni dımdızlak ortada bırakabilecek birisin senden her şeyi bekliyorum evlilik güven üzerine kurulur ama benim sana güvenim yok dedim.
baya bişeyler söyledim aslında yine başta bastıracaktı da ısrarcı oldum dinletmeyi başardım kendimi. anlattım işte durumu, bu muameleyi hak etmiyorum sana da güvenmiyorum diye. millet kendi annesinde bile bir iğnesini bırakmıyorken ben bir yıldır altınlarımı kayınvalidemde bırakıyorum sorgulayınca ben kötü oluyorum sen kimin altınını kimden sakınıyorsun hayırdır falan dedim.
benim tavrım çok sorgulayıcı ve güvensiz gelmiş ona, ondan sinirlenmiş öyle agresifleşiyormuş güya. yine de doğru değil özür dilerim altınlar senin, senin kabul ettiğin ölçüde bizim ona bi lafım yok ama sen anne babama şüpheyle yaklaştığın için benim zoruma gitti falan dedi. sonra işte şey dedi benim her şeyim senin ben ne yapıyosam ikimiz için yapıyorum, bu hayatta her şeyi kaybedebilirim kaybedemeyeceğim tek şey sensin. paramı işimi gücümü ailemi bile kaybederim ama seni kaybetmek istemem dedi.
yersen

ya onun altınları hazır bile. bizim altınların haricinde zaten onun için ayrıca altın yapıyorlar onun masraflarına. kayınpederimin üç farklı yerden geliri var. yemesi içmesi bile tickettır şudur budur bedavaya geliyor. hiçbir harcamaları yok o kardeşin şımarık harcamaları sayesinde. yemiyor içmiyor altın yapıyorlar. muhtemelen bizde olanlan daha fazla altınları kenarılarında var zaten.

Öyle bir kese, haliyle de altın olmadığı için çıkmış olmasın o kavga? Siz gözünüzle gördünüz mü keseyi, altınları???

Öyle bir kese, haliyle de altın olmadığı için çıkmış olmasın o kavga? Siz gözünüzle gördünüz mü keseyi, altınları???
yok yok gördüm. tek tek açıp baktım, saydım. zaten kaydediyoruz hepsini hangi tarihte ne kadara aldık kaç gram aldık vs. hepsi tamdı onda sorun yok da işte ben o gün düğün sürecinde eşimin burslarıyla biriktirdiği 100 gramı annesine verdiğini öğrendim. annesi de 50 gramı düğün için harcamış kalan 50 gramı bilezik yapıp "ayrı yere" koymuş. benim bu olaydan haberim bile yoktu. ben ona sinirlendim ama düğün öncesi kendi parası isteyerek kendi rızasıyla vermiş ne diyebilirim ki dedim ama canımı sıktı benden habersiz iş yapması. kaynanamın da o 50 gramı bizim altınlarımızın olduğu keseye koymaması canımı sıktı. bunu sordum o an, burada değilse nerede, neden burada değil dedim. eşim de ona sinirlendi sen anneme ne demek istiyosun diye anası batsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…