• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınailem umreye gidecek ne götürmek uygun olur

Gkyzu371

Üye
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2024
290
160
23
Hanımlar merhaba kayınvalidemler kasım başında nasipse umreye gidecekler. Yani şöyle ki yarım elma gönül alma bi ferace alayım diyorum yanına patik ve yazma koymayı düsünüyorum sizce uygun mu? Bide doğruyu söylemek gerekirse gelince yemek hazırlama konusunda nasıl yaparım bilmiyorum yani bekarken hep annem yaptıgı için yemekleri öyle aşırı kalabalıga tecrübem yok güzel yemek çıkarabilir miyim bilemiyorum . Gelmelerine 2 gün kala filan temizlik lerini yaparım sorun o değil ama işte yemek filan nasıl olur kafam karışıyor. başka gelinleri yok (aslında kaynanamın böyle bi talebi yok ama yapsam iyi olur içimden bişeyler yapmak geliyor) ama işte kafam karışık

Hanımlar merhaba kayınvalidemler kasım başında nasipse umreye gidecekler. Yani şöyle ki yarım elma gönül alma bi ferace alayım diyorum yanına patik ve yazma koymayı düsünüyorum sizce uygun mu? Bide doğruyu söylemek gerekirse gelince yemek hazırlama konusunda nasıl yaparım bilmiyorum yani bekarken hep annem yaptıgı için yemekleri öyle aşırı kalabalıga tecrübem yok güzel yemek çıkarabilir miyim bilemiyorum . Gelmelerine 2 gün kala filan temizlik lerini yaparım sorun o değil ama işte yemek filan nasıl olur kafam karışıyor. başka gelinleri yok (aslında kaynanamın böyle bi talebi yok ama yapsam iyi olur içimden bişeyler yapmak geliyor) ama işte kafam karışık
Güzel bir kalbiniz var,dilerim hayat karşınıza sizin gibi insanlar çıkarsın..düşünmeniz yeter,temizlik konusu size kalmış,geldikleri gün güzel bir sofra onlarıda mutlu edecektir..🥰

Açıkçası gönlünüzden geliyorsa, çok iyi anlaşıyorsanız yapın ama bana biraz fazla gibi geliyor bu. Hem temizlik,hem yemek üstüne de hediye almak. Geldiklerinde dinlenirler bir hafta kadar zaten.
Gerçekten onları çok seviyorum çünkü bir kez bana karşı yanlışlarını görmedim(maşallah ) ondan elimden ne gelir ne yapayım derdine düştüm

Ne kadar ponçiksiniz 🩵🩵🩵 Ferace ya da orda giymeleri için iyi bir terlik alabilirsiniz. Orda ihtiyaç çünkü. Bunun dışında temizlik içinizden geliyormuş siz sadece kayınailenize yemek yapın zaten diğer gelenlere hurma ikram edilir bir de eğer hazırladıysanız hediyelikler verilir.

Güzel bir kalbiniz var,dilerim hayat karşınıza sizin gibi insanlar çıkarsın..düşünmeniz yeter,temizlik konusu size kalmış,geldikleri gün güzel bir sofra onlarıda mutlu edecektir..🥰
Çok teşekkür ederim yorumunuz için 😍Sadece 1 aksamlık mı yemek yapmak uygun olur sizce? Yani çorba köfte filan sanırm uygun yanına da pilav iyi gibi dimi?

Kayınvalidenize orada giymesi için ferace ,terlik vb bir şey alabilirsiniz. Ben de umreye gittim ayakkabı çok zor oluyordu. Yemekte önemli olan niyetiniz siz en çok hangi yemeği güzel yaptığınızı düşünüyorsanız onu yapın, yaparken de çevrenizde yemek yapma konusunda iyi olan birine ölçüler için danışabilirsiniz.

Umre 1 hafta 10 gün olmuyor mu zaten,ne olacak ki bir haftada evine,temizlemeye filan gerek olur mu bilemedim geldikleri gün yemeklerini yaparsınız misafirleri için kek börek bisey yaparsınız ikram etsin diye yaranır mısınız bilmem tabi :KK48::KK48: gün gelir yapmasaydın diyebilirler çokta abartmayın yine de :KK45:

Umre 1 hafta 10 gün olmuyor mu zaten,ne olacak ki bir haftada evine,temizlemeye filan gerek olur mu bilemedim geldikleri gün yemeklerini yaparsınız misafirleri için kek börek bisey yaparsınız ikram etsin diye yaranır mısınız bilmem tabi :KK48::KK48: gün gelir yapmasaydın diyebilirler çokta abartmayın yine de :KK45:
21 gün kalacaklar nasipse. 20 yaşında kaynım var kesin evi dağıtır . Toplamak lazım diye düsünüyorum 2 yıldır evliyiz ne bayram seyran ne bi zaman gidip temizledim o da demedi gel bayram temizliği yapalım vs ama şuan yapmak istiyorum. yani inşallah yapmasaydın demezler ilerde onun garantisi yok lakin sevabı yeter diye düsünüyorum

Aranızın iyi olduğu anlaşılıyor, ihtiyacı olan bir şey var mı sorabilirsiniz aslında hediye için. Yoksa ferace, terlik, oraya uygun ayakkabı alınabilecekler arasında.
Yemeği niye aşırı kalabalığa yapıyorsunuz?
Ziyaret için gelenlere hurma ve zemzem ikram ediliyor genel olarak.

21 gün kalacaklar nasipse. 20 yaşında kaynım var kesin evi dağıtır . Toplamak lazım diye düsünüyorum 2 yıldır evliyiz ne bayram seyran ne bi zaman gidip temizledim o da demedi gel bayram temizliği yapalım vs ama şuan yapmak istiyorum. yani inşallah yapmasaydın demezler ilerde onun garantisi yok lakin sevabı yeter diye düsünüyorum

E genç adam evi dağıtabilir haklısınız ben boş ev diye düşündüm nedense, içinize nasıl sinecekse öyle yapın ben ağzım yandığından öyle takıldım ama kvniz kıymet biliyorsa :nazar: ne güzel

Aranızın iyi olduğu anlaşılıyor, ihtiyacı olan bir şey var mı sorabilirsiniz aslında hediye için. Yoksa ferace, terlik, oraya uygun ayakkabı alınabilecekler arasında.
Yemeği niye aşırı kalabalığa yapıyorsunuz?
Ziyaret için gelenlere hurma ve zemzem ikram ediliyor genel olarak.
Yakın çevremde umreye giden olmadığı için bilemiyorum bende sanıyorum ki kalabalığa yemek yapılacak 😩sadece aileye kadar yapılsa yeter yani öyle mi?

Çok teşekkür ederim yorumunuz için 😍Sadece 1 aksamlık mı yemek yapmak uygun olur sizce? Yani çorba köfte filan sanırm uygun yanına da pilav iyi gibi dimi?
Elinizden ne geliyorsa,çorba köfte pilav börek olabilir..sarma dolma olabilir,tatlı olabilir..umre dönüşü ziyarete gelenler olacaktır, ikramlık pasta kurabiye olabilir..fikir olsun diye yazdım🥰

Herkes bir afallamış. Güzel kaynana gelin modeline buralar pek alışık değil. 😀😀 gönlünden ne geçiyorsa onu yap canım. Gider evi bir siler süpürürsün fırına tepsi pilav çorba yaparsın oh mis kolayda. Sevabın bol olsun 🥰

Bence umreye gittiğinde kullanabileceği hediyeliklerden alın.
Mesela tesbih, seccade, rahat bir ayakkabı, çapraz kullanabileceği bi çanta, belki bi başörtüsü.. Bunlar geldi aklıma. Her an yanında bulunması gereken eşyalar üstelik işe de fazlasıyla yarar.
Bir de geldiklerinde kendi evlerinde mi onları karşılayacaksınız yoksa sizin evinizde mi bi ağırlama olacak ?

Back
X