- 22 Temmuz 2019
- 760
- 500
- 53
- Konu Sahibi Sultan Gezer
-
Kayınbabam gili dava mi edeyim ?Altinlar kanunen de gelinin hakki her turlu hukiki yola basvurabilirsiniz
Kayinbabanizgile nasil davranacaginiza siz karar verinKayınbabam gili dava mi edeyim ?
Merhaba arkadaşlar benimde kayınbaba derdi var bakdım bi kaç kişi feryat yandı bende içimi dökeyim dedim..
Geçen sene evlendim eşimle Hollanda’da doğdum büyüdüm eşim ise Türkiye’den.
Kayınbabam maddi anlamda zorluk var düğünü 2 sene erteleyelim dedi kabul etdim. Düğünü herşeyi mükemmel şekilde yapdı fakat Hollanda’ya altınları getiremiceğim içşn uçaksa yakalanma korkusundan dolayı orada bırakdım.. kayınbabam düğğnden hemen sonra bi bağ evi yapmak istedi daha düğğn borcu olduğu halde. Eşim Hollanda’ya gelir gelmez işe girdi ve babası hemen para yolamasını istedi eşim elimde şuan yok nasıl yolim baba dese bile kayınbabam çocuk gibi küsdü naz yapdı konuşması bizimle. Benimde birikimim vardı yardımım olsun diye 4.500€ yoladım. Ama sonrasında eşim işsiz kaldı herşey bana kaldı zorluk çekdik.Bu yaz Türkiye gittiğimde öğreniyorum ki altınlarımı satmış. Duyduğum an yıkıldım ağladım gizlice kaynanama görümceme kızdım bana hak verdiler hatta biz kavga etik bizi dinlemedi dedi.. hatta bunlar bizim düğğne gelen görenleri benim altından alıp gitmişler,bende ozaman bizimkilerde gitti babam para takdı bizde verelim ozaman babama altından paradan dedim sustular. Kayınbabam çok hayal kırıklığına uğrattı benii hergün arıyor konuşuyor bide benimle karı gibi sanki kankam atlatmadıgımız gün yok. Zoruma gidiyor arkadaşlar altınlar hiç biri vermedi bana geri hastalık olsa canım feda ama bi bağ evi bi lüks için ne bilim ya ..
Kendi hesabınıza koysaydınız ya.Merhaba arkadaşlar benimde kayınbaba derdi var bakdım bi kaç kişi feryat yandı bende içimi dökeyim dedim..
Geçen sene evlendim eşimle Hollanda’da doğdum büyüdüm eşim ise Türkiye’den.
Kayınbabam maddi anlamda zorluk var düğünü 2 sene erteleyelim dedi kabul etdim. Düğünü herşeyi mükemmel şekilde yapdı fakat Hollanda’ya altınları getiremiceğim içşn uçaksa yakalanma korkusundan dolayı orada bırakdım.. kayınbabam düğğnden hemen sonra bi bağ evi yapmak istedi daha düğğn borcu olduğu halde. Eşim Hollanda’ya gelir gelmez işe girdi ve babası hemen para yolamasını istedi eşim elimde şuan yok nasıl yolim baba dese bile kayınbabam çocuk gibi küsdü naz yapdı konuşması bizimle. Benimde birikimim vardı yardımım olsun diye 4.500€ yoladım. Ama sonrasında eşim işsiz kaldı herşey bana kaldı zorluk çekdik.Bu yaz Türkiye gittiğimde öğreniyorum ki altınlarımı satmış. Duyduğum an yıkıldım ağladım gizlice kaynanama görümceme kızdım bana hak verdiler hatta biz kavga etik bizi dinlemedi dedi.. hatta bunlar bizim düğğne gelen görenleri benim altından alıp gitmişler,bende ozaman bizimkilerde gitti babam para takdı bizde verelim ozaman babama altından paradan dedim sustular. Kayınbabam çok hayal kırıklığına uğrattı benii hergün arıyor konuşuyor bide benimle karı gibi sanki kankam atlatmadıgımız gün yok. Zoruma gidiyor arkadaşlar altınlar hiç biri vermedi bana geri hastalık olsa canım feda ama bi bağ evi bi lüks için ne bilim ya ..
Bidahaki gelişimde getiririm yanımda diyordum o niyetle bırakdık orda. Bende asla güvenmeyeceğimi öğrendim asla saf gibi cidden güveniyordum..Keşkw bozdurup hesabınıza yatırsaydınız ne kayın babası babama güvenmem para altın söz konusu olunca.. Siz de üzülmeyin umarım borcunuz kalmamıştır düğünden
3 setim 10 bileziğim 30 çeyrek ve 10 cumhuriyet bilezikler de gitti. Sözde hepsini ödicekmiş nasıl ödicekse bunların hepsini merak ediyorum yağdığı evde sözde benimmiş ama tapu yok. Ev Yani benim sayemde olmuş oluyorKayinbabaniz tekrar ödemeyi düşünmüyor mu sizem çok muydu takiniz?
Sözde olmaz tapusunu versin o zaman.3 setim 10 bileziğim 30 çeyrek ve 10 cumhuriyet bilezikler de gitti. Sözde hepsini ödicekmiş nasıl ödicekse bunların hepsini merak ediyorum yağdığı evde sözde benimmiş ama tapu yok. Ev Yani benim sayemde olmuş oluyor
Cokmus ya3 setim 10 bileziğim 30 çeyrek ve 10 cumhuriyet bilezikler de gitti. Sözde hepsini ödicekmiş nasıl ödicekse bunların hepsini merak ediyorum yağdığı evde sözde benimmiş ama tapu yok. Ev Yani benim sayemde olmuş oluyor
Sözde benimmiş o ev ama evi isteğine göre yapdılı yok eşim öyle yapma şöyle yapma dediği halde burnunun dikine gidiyor isteğine kafasına göre yapıyor benimse bana göre yapsın demi. Çok bilmişlik taşlıyor herzaman ve herşeye meraklı biri bizi asla yanlız bırakmaz merakından yani bu yaptıklarıyla bu huyları acayıp gıcık ediyor beni babam ağır başlı ama kendisi böyle karı inanilmaz çıldırtıyor beni soğuttu kendisini . Eşim de ha bire babam baba olsa beni bu duruma sokmazdı diyor sonra ona üzülüyorumCan sıkıcı bi durum. Resmen üstüne konmuş, ne büyük ayıp. Hem de izin bile almadan. Ya borcunu ödesin ya da evi sizin üstüne yapsın bence
Hukuki yola başvurabilirsin dediğin için sordum sen öyle mi yapardın, ben yapamam.Kayınbabam gili dava mi edeyim ?
İşte ben öyle düşünemedim hiç bana akıl verende olmadı. Evet oda öyle diyor bizim ordada öyle ama zoruma giden benim emeklerim çok o evde ben kendi öz babama para yardımı yapmamazken ona yapdıgım halde arkamdan iş çevirip hepsini satıyor düşünmüşkü onlar gelene kadar alır geri yerine koyarım 1 sene içşnde nasıl alıp koymayı düşünmüş acaba ya kendi halamın çocuğuna bile benim çeyrekden alıp takmış delirdim resmen böyle zihniyetli insanlar bunlar. Normalmış altınlar oğlana kalırmış. Görümceme dedim ver ozaman sende kayınbabana satsın, asla dedi. Sus ozaman dövmim seni dedimBence dava etmek ortalığı kizistirir yani bizim buralar da baba malı oğlanın geleceği gibi bakılır belki kayinbabaniz böyle düşünmüştür ama tabi yin3de yaptığı çok ayıp en azından arayıp size danisarak sorunlarınızı isteyebilirdi açıkça konuşup kizdiginizi kirildigunizi söyleyin üstelik bağ evi için kendinizden parada yollamissiniz şahsen ben düğünden sonra altınlarını bozdurup hesabıma para olarak atarım para falanda yollamazdim
Eşimle çok kavgalar etmişdik zaten aylarca ama oda babam baba olsa bana bunu yapmazdı dedi ne diyin altınlardan onunda haberi yokdu ama para yolamamıoda istedi.Yuhh adamin ar damari catlamis. Siz neden birikiminizi ginderdiniz cok mu muhtacti? Arayip para istemesini gectim esinizin tavri da degisik. Ne munasebet sizin birikmisinizi gonderiyor bir aile oldugunuzun evlendiginizin bilincinde degil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?