- 22 Temmuz 2019
- 760
- 500
- 53
- Konu Sahibi Sultan Gezer
-
yok ben duyunca tavrimi koydum esime hesap sordum oda benden duydu. benim tavir koydugum zamanlar surat asdigim zamanlar o cok iyi biliyordur sebebini ama konuyu hic acmadi bize ve bana hergün noldu neden darginsin diyip duruyordu. kaynanama hepsini söyledim herseyi aglaya aglaya ama oda oturdu agladi benimleValla kusura bakmayın ama bana çok sakin geldi tavırlarınız. Ceyrek cumhuriyet altınları bir
şekilde telafi edilir de set bozdurulur mu? Nasıl bu kadar sakin kaldınız, ortalığı yıkıp acilen ya benim altınlarımı verin yada o bağ evini satın paramı ödeyin yoksa hırsızlıktan mahkemeye veriyorum sizi demeniz lazımdı, hala da deme şansınız var. Şimdi böyle susarsanız tepki kıymazsanız ülkenize dönünce de eşinizi bir güzel yolacak babası, eşiniz ailesine para gönderir sizde evi geçindirirsiniz artık. Bu kadar pasif olmayın tepkinizi koyun, ailenize de söyleyin rezil edin kp nizi.
Çocuklarının altınını sormadan bozdurmak nedir yani, hırsızlıktan hiçbir farkı yok benim gözümde. Yerine koyacağını düşünmesi de tamamen yalandan ibaret. Türkiyedeki insan bir çeyreği zor alıyor artık, kolay mı o kadar altını hemen yapması. Kp ne kesinlikle taviz verme ,surat asıp güvenini kırdığını ve yaptığının çok yanlış olduğunu, o setlerin altınların ailenizin taktıklarının manevi değeri olduğunu söyle, içinde tutma.
yani esimin sergiledigi tavrina bakilirsaa büyük sok yasadibilmiyordu gercekden izin de vermedzi eminim. babasina demiski benim orda calismadigim dönemler oldu biz darda zordaydik bize lagzim iken sen neden bos lüks keyfgine bozuyorsun. adam ama size yapiyorum ben kime yapiyorum diye cvplar vermis yahu banane evden banane bana yapiyorsa bana göre yapsin niye kendi istegine göre yapiyor. ben cok tavir koydum telefonda da öyle eskisi gibi degilim zaten ögrendigimden belli..bak güzelim buraya konuyu acmakla iyi etmissin en azindan burdakiler birazcik olsada gözünü acar. avrupada yetisen türkler biraz saf oluyor yoksa olay bu raddeye gelmezdi. belki esininde haberi vardi. sonucta ailesinin nasil biri oldugunu o bilir. belirli bi miktar ucakta yaninda tabi getire bilirsin en azindan o demeliydi bir miktar alalim yanimiza yada bankaya kasaya koyalim diye. bunlar oglumuz kapagi saglam yere atsin da nolursa olsun demisler simdi sen esinin dil egitimi doktoru cocuk gibi pesinde kos dur. ailenden kimse bu konu hakkinda birsey demiyor mu? orda durdugun hata dön gel resti cek altinlarini alana kadar kimseyle konusma yoluncak tavuk olmadigini anlasinlar.
bende mutluyum hemde cok. ailesini savunan biri degil ailem ailem diye tuturmuyor hata yapdigini dile getiriyor babasininVarsen.neden bana cevap vermiyorsunki ablacigim
evet düügünden balayina gittik ondan sonra hemen geldik hollanadaya ama getiremezdim..annem gecen sene havalimaninda yakalanmisdi set almisdi hem ceza hem vergi ödedi bizimkilr getirmemi de istemedi kasaya koymak da kimse söylemedi benimde salak beynim basmadi kasaya koymak.. koysam da bize güvenmiyormusun ayip olurmu öyle sey diye ayip diye algilaniyor bizim orda maalsef bu düsüncedeler var ..of of .
Bende fransada yasiyorum gerci esimde fransadan ama etrafimda turkiyeden evlenenler mutlu var yanibende mutluyum hemde cok. ailesini savunan biri degil ailem ailem diye tuturmuyor hata yapdigini dile getiriyor babasinin
olabilir bendekide artik bi can tak etdi..Kari gibi lafini yakistiramadim hic hos degil...
ailem para meseleyi bilmiyor bilseler benimle büyük kavga ederler para olayi benim apdaligimdan olduKoca kisisi napıyor buarada?
Baban altınlarını satmıs gelinin bi zahmet yap yani yerine
Bide ablacım hic mi uyaran olmadı 4500 eur verirken
Hic mi kızım verme demediler ailenizdsn falan
Saglık haric hic vermem valla.
Borc da olsa borcu yapan ödesin.
Ben olsam kpderrle arama mesafe koyarım,sorarlarsa altınları benden habersiz nasıl sattınız derim.
iste bunu dusunmedi hic adam. dil kursu diploma cevirileri basya yerlerden ödemeler oluyordu ah ah ne günlerdi kafami duvarlara vuruyordum duvarlara..Bence o altinlarin üstüne bir soguk bardak su iç.
Asil düsünmen gerken sey, issiz ve hollandaca bilmeyen es ile nasil geçineceksin? Hem maddi, hem manevi olarak.
iste bunu dusunmedi hic adam. dil kursu diploma cevirileri basya yerlerden ödemeler oluyordu ah ah ne günlerdi kafami duvarlara vuruyordum duvarlara..
biz öyle degiliz canim uzun yillardan beri tanisiyoruz. cirkin apdal veya evde kalmis biride degilim ki bu yüzden tr den evlenmis olayim. biz baslarda türkiyede yasiyacakdik ben son anda vazgecdim yapamam orda diye yoksa kendisi mimar okudu oda baslarda gelmek istemedi ama deneyelim dedik. hala eger olmazsa türkiye yerlesecegiz herkesi bi kefene koyamazsin herkes senin o düsüncede oldugun gibi degil. kisi kendinden bilirmis diye söz var nerden biliyorsun bukadar ayrintilari ?Kusura bakma ama adam zaten pasport ve issizlik maasi almak için avrupaya geldi. Kimse bu taraflara kendini gelistirmeye, düzgün bir iste çalismak için gelmiyor. Ve kadinlar bunu aslinda içten içe biliyorlar fakat razi oluyor. Senin durumunu bilmiyorum fakat birçok kadin "eve kaldim" korkusu ile Türkiyeden biri ile evleniyorlar. Iki kisininde karsilikli çikarlari var, ama evlilik bu sekilde yürümüyor iste.
Kadin istedigi sevgi ve sevkati bulamiyor ve erkek ise istedigi rahat hayati yasayamiyor. Zira Avrupa artik eski avrupa degil. Issizlik maasi öyle kolay verilmiyor artik. Sonra iki yetiskin kendini mutsuz bir evlilikte buluyor iste. Avrupada dil/dis bilmeyen, kendini gelistirmek istemeyen birini bonus olarak kazaniyor.
Yani biraz kamu spotu olsun, avrupada yasayan kizlarimiz, lütfen Türkiyeden biri ile evlenmeyin.
biz öyle degiliz canim uzun yillardan beri tanisiyoruz. cirkin apdal veya evde kalmis biride degilim ki bu yüzden tr den evlenmis olayim. biz baslarda türkiyede yasiyacakdik ben son anda vazgecdim yapamam orda diye yoksa kendisi mimar okudu oda baslarda gelmek istemedi ama deneyelim dedik. hala eger olmazsa türkiye yerlesecegiz herkesi bi kefene koyamazsin herkes senin o düsüncede oldugun gibi degil. kisi kendinden bilirmis diye söz var nerden biliyorsun bukadar ayrintilari ?
esimi secerken size mi soracakdim? ben esimle ilgili acmadim burda bu konuyu konu bambaska siz gelmis burda evlilik secimimden bahsediyorsunuz. ben mutluyum! yazdan yazada da degil burda siye ispat edecek degilim. demek eskielrden yasamissin bisiler yoksa nasil bukadar emin konusabiliyorsun herkes adina ? cocuk da degilim bana burda evlilik secim hakkinda akil vermeyin.Hii tanisiyordunuz, yazdan yaza en fazla görüsme olmustur. Ne kadar taniyabilirsin ki? Adam istese dili söküp kendine mimarlik bürosu açardi öyleyse. Yapmadi. Demek ki oda aslinda bastan raziydi Hollandaya gitmeye.
Ancak sirf pasport istegi o kadar belli olmasin diye öyle diyorlar artik "ben Türkiyede kalmak istiyorum" diye. Adam Türkiyedede çalismamis çünkü.
Onu geçtim, gelir gelmez hemen babasina para yolladi. Bu altin meselesini kesin biliyordur yada tahmin etmistir babasinin yapacagini. Yeni evlenmis oglundan bag evi için para isteyen baba, tabiki altinlarida alir.
Ha bu arada bende avrupada yasiyorum ve hayir esim Türkiyeden degil.
İnternet sitelerinde yazıyor hangi banka hangi gün altın alıyor diyetürkiyede naisl olur hangi banka olur ben nerden bileyim? aklima ne geldi ne diyen oldu ama koysam da karsi gelirlerdi ben gercekden güvenmisdimm aklimin ucundan gecmezdi
daha neler ya valla adam net tavrini kymus gerisi sizde.. kullandirmayin kendinizi. yaparsiniz yaparsiniz bir kere yapmayinca kotu olursunuz boyle tiplere.benim emekliye kadar calismami istiyor bide ben cocugum olursa cikarim dedigimde olurmu öyle sey aman ha emekli olun bilmem ne diyip duruyor.. görümceminde ayligini aliyormus kizcagiz nisanli.. hatta kayinbabam bacinizin dugununu de yaparsiniz dediginde delirdim yüksek bi tonla ben daha ne yapayim dedigimde susdu..
O düşünceler zaten bizi perişan eden ne ayibiysa yöne yani siz güvenmissnz birakmssnz ama o konuşanlar keşke gelinin altınlarını bozdurmus ev yapms ayıp ona kadar düşmüş mu diyede konuşsa keşke umarm hallolur o altnlar kanunende vicdanen de sizin hakkınız belki sizin çocuklarınızn garantisi hayatta herşey başa geliyorevet düügünden balayina gittik ondan sonra hemen geldik hollanadaya ama getiremezdim..annem gecen sene havalimaninda yakalanmisdi set almisdi hem ceza hem vergi ödedi bizimkilr getirmemi de istemedi kasaya koymak da kimse söylemedi benimde salak beynim basmadi kasaya koymak.. koysam da bize güvenmiyormusun ayip olurmu öyle sey diye ayip diye algilaniyor bizim orda maalsef bu düsüncedeler var ..of of .
ay ne itici ya ne o öyle allah askina ben ablamla hergün telefinda konusmuyorum kalkmis adam beni hergüüüüün ariyor ya hergüüün artik bana bayginlik geliyor 1 günün aksami mesela oglunu ariyor ben cikmayinca bana ordan bugun konusmadik haaa unuttun ha biyi diye laflar ediyor atik bi görev haline gwelmis hergün arayip konuscaz ama ne konusacaz ya neee ? bizim dialog bu
nasilsin, sagliziniz nasil? bi sikinti varmi ? anenn baban kardeslerin nasil? dün siz kimdeydiniz o ne is yapiyor peki amcan nasil dün dedeni aradim cikmadi, yegenlerin napiyor gelmiceklermi size ablan ariyormu seni yani daha neler neler soruyor ...bu tip konusmalar .... bazen kendimi cimcikliyorum sinirden telefdonda konusurken inannir misin. ve üstelik ben calisan birisisim hem is hem ev hem misafir hemde o adama illa vakit ayirmaliyim misafir olsa bile onlarin yaninda mutlaka arar konusuruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?