Kayınbaba

yok ben duyunca tavrimi koydum esime hesap sordum oda benden duydu. benim tavir koydugum zamanlar surat asdigim zamanlar o cok iyi biliyordur sebebini ama konuyu hic acmadi bize ve bana hergün noldu neden darginsin diyip duruyordu. kaynanama hepsini söyledim herseyi aglaya aglaya ama oda oturdu agladi benimle

yani esimin sergiledigi tavrina bakilirsaa büyük sok yasadibilmiyordu gercekden izin de vermedzi eminim. babasina demiski benim orda calismadigim dönemler oldu biz darda zordaydik bize lagzim iken sen neden bos lüks keyfgine bozuyorsun. adam ama size yapiyorum ben kime yapiyorum diye cvplar vermis yahu banane evden banane bana yapiyorsa bana göre yapsin niye kendi istegine göre yapiyor. ben cok tavir koydum telefonda da öyle eskisi gibi degilim zaten ögrendigimden belli..

Gümrük te vergisini ödeyip hollandaya getirseydiniz zarariniz daha az olurdu. Çoğu kişi gizli getirmeye çalışırken zaten yakalanıp çok para ödüyor. Sadece vergisi o kadarda cok olmuyor. Esiniz altınları alamazsa yasal yollara başvurun. Ama buda aileyi allak bullak edecektir. Esiniz de zor razı gelir buna

ailem para meseleyi bilmiyor bilseler benimle büyük kavga ederler para olayi benim apdaligimdan oldu oysa neler nelere lagzimdi dil kursuna kagit kürek isleri diploma ceviri ne zor zamanlar gecirdik. bankada eksideydik hep ozamanlar baban isemeseydi küsmeseydi suan böyle olmaz diyip esime diyordum.

Bence o altinlarin üstüne bir soguk bardak su iç.

Asil düsünmen gerken sey, issiz ve hollandaca bilmeyen es ile nasil geçineceksin? Hem maddi, hem manevi olarak.
iste bunu dusunmedi hic adam. dil kursu diploma cevirileri basya yerlerden ödemeler oluyordu ah ah ne günlerdi kafami duvarlara vuruyordum duvarlara..

iste bunu dusunmedi hic adam. dil kursu diploma cevirileri basya yerlerden ödemeler oluyordu ah ah ne günlerdi kafami duvarlara vuruyordum duvarlara..

Kusura bakma ama adam zaten pasport ve issizlik maasi almak için avrupaya geldi. Kimse bu taraflara kendini gelistirmeye, düzgün bir iste çalismak için gelmiyor. Ve kadinlar bunu aslinda içten içe biliyorlar fakat razi oluyor. Senin durumunu bilmiyorum fakat birçok kadin "eve kaldim" korkusu ile Türkiyeden biri ile evleniyorlar. Iki kisininde karsilikli çikarlari var, ama evlilik bu sekilde yürümüyor iste.

Kadin istedigi sevgi ve sevkati bulamiyor ve erkek ise istedigi rahat hayati yasayamiyor. Zira Avrupa artik eski avrupa degil. Issizlik maasi öyle kolay verilmiyor artik. Sonra iki yetiskin kendini mutsuz bir evlilikte buluyor iste. Avrupada dil/dis bilmeyen, kendini gelistirmek istemeyen birini bonus olarak kazaniyor.

Yani biraz kamu spotu olsun, avrupada yasayan kizlarimiz, lütfen Türkiyeden biri ile evlenmeyin.

biz öyle degiliz canim uzun yillardan beri tanisiyoruz. cirkin apdal veya evde kalmis biride degilim ki bu yüzden tr den evlenmis olayim. biz baslarda türkiyede yasiyacakdik ben son anda vazgecdim yapamam orda diye yoksa kendisi mimar okudu oda baslarda gelmek istemedi ama deneyelim dedik. hala eger olmazsa türkiye yerlesecegiz herkesi bi kefene koyamazsin herkes senin o düsüncede oldugun gibi degil. kisi kendinden bilirmis diye söz var nerden biliyorsun bukadar ayrintilari ?

Hii tanisiyordunuz, yazdan yaza en fazla görüsme olmustur. Ne kadar taniyabilirsin ki? Adam istese dili söküp kendine mimarlik bürosu açardi öyleyse. Yapmadi. Demek ki oda aslinda bastan raziydi Hollandaya gitmeye.

Ancak sirf pasport istegi o kadar belli olmasin diye öyle diyorlar artik "ben Türkiyede kalmak istiyorum" diye. Adam Türkiyedede çalismamis çünkü.

Onu geçtim, gelir gelmez hemen babasina para yolladi. Bu altin meselesini kesin biliyordur yada tahmin etmistir babasinin yapacagini. Yeni evlenmis oglundan bag evi için para isteyen baba, tabiki altinlarida alir.

Ha bu arada bende avrupada yasiyorum ve hayir esim Türkiyeden degil.

esimi secerken size mi soracakdim? ben esimle ilgili acmadim burda bu konuyu konu bambaska siz gelmis burda evlilik secimimden bahsediyorsunuz. ben mutluyum! yazdan yazada da degil burda siye ispat edecek degilim. demek eskielrden yasamissin bisiler yoksa nasil bukadar emin konusabiliyorsun herkes adina ? cocuk da degilim bana burda evlilik secim hakkinda akil vermeyin.

Neden onlara bıraktınız ki evde başka bişey olabilirdi çalınabilirdi ben olsam Türkiye'de bir bankada kasa kiralar bırakırdım kendi adına olunca kimse gidip açtıramıyor ya da bozdurup hesap açardım yani olan olmuş kendinde pay görmüş düğüne karşılık bence geri ödemeli diretin bu konuda

türkiyede naisl olur hangi banka olur ben nerden bileyim? aklima ne geldi ne diyen oldu ama koysam da karsi gelirlerdi ben gercekden güvenmisdimm aklimin ucundan gecmezdi
İnternet sitelerinde yazıyor hangi banka hangi gün altın alıyor diye

bir sure taniyin o sure icerisinde odemezse dava açın

daha neler ya valla adam net tavrini kymus gerisi sizde.. kullandirmayin kendinizi. yaparsiniz yaparsiniz bir kere yapmayinca kotu olursunuz boyle tiplere.

O düşünceler zaten bizi perişan eden ne ayibiysa yöne yani siz güvenmissnz birakmssnz ama o konuşanlar keşke gelinin altınlarını bozdurmus ev yapms ayıp ona kadar düşmüş mu diyede konuşsa keşke umarm hallolur o altnlar kanunende vicdanen de sizin hakkınız belki sizin çocuklarınızn garantisi hayatta herşey başa geliyor

Benim hayatimda tam bu anlattiklarin gibi olacakti. Ama direkten dondum.
Kabus gibiiiii.
Keske o altinlardan sonra bahane edip konusmasaydin. Kii konusmasan cooookk hakliydin tabiki.
Bence kocanla konus, belki telefonlarina cikmadiginda sorun gormez. Sende feraha erersin. Calisiyorum diyosun, yok yok can dayanmaz her gun her gun her gun buna.

Para konusunda babama bile güvenmiyorum. Düğünüm bitince takıları topladım yanımda getirdim.
Sizin tanımadığınız insanlara o kadar altını bırakmanız hata olmuş.
Eşinizin tavrı nedir bu durumda? Kayınpederinize ev alıcaz verin diyin. Vermezse de ne yaptığını sorun. Sattım derse ne hakla yaptığını sorun.
Baktınız vermeye niyeti yok. Bankadan gönderdiğiniz 4500 euronun da dekontu vardır verin mahkemeye takı gelinin hakkı öbür parayıda alın terbiyesiz adamdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…