- 29 Haziran 2020
- 581
- 1.077
- 28
Sonuna kadar haklısınız. Hem de hamilesiniz. Eşim eniştesi ile maskesiz görüştü. Birgün sonra eniştesi pozitif çıktı.(belirtisi olduğu halde söylememiş) Doğal olarak eşim de bir kaç gün sonra pozitif çıktı. Sonra da ben. O kadar korunup da böyle salakça hasta olduğumuz için çok üzüldüm. Görüşseniz bile çift maskeli olun. Ne oluyorsa yakın akrabadan oluyorMerhabalar,
Eşimin abisi farklı şehirden bizim bulunduğumuz şehirdeki işlerini halletmek için geleceğini eşime haber vermek için aradı. Aradığında gelince görüşmek istediğini evi ziyaret etmek istediğini falan söylemiş.
Farklı zaman olsa misafir edeyim ama pandemi bu kadar çığırından çıkmışken, ben de hamileyken böyle bir riski kendi aile üyelerim için bile almıyorum. Eşim de ben de evden çalışıyoruz şimdiye kadar kurallara hep uyduk. Ben ne kardeş ne akraba ne arkadaş görüşmüyorum.
Eşim abisini reddedemeyip kısa tutarız görüşmeyi diyebildi ancak telefonda. Ama biliyorum ki görüşülürsa laf lafı açıp saatler sürer. Evde görüşmeseler bile arabayla turlarlar en kötü. Bir yolunu bulurlar bıraksam. Ama eşim virüs kapsa ben yine tehdit altındayım.
Sizce çok mu abartıyorum bırakayım görüşsünler mi?
Yoksa haklı mıyım?
Not: abisinin bu şehirde kurulu kendi evi de var. Ve kendisi pandemide düğün yapmış biri. Yani dikkat etme anlamında güven vermiyor.
Görüşmedim kendi ailem ile evet, hatta eşim için bu abisinin düğününe katılmak zorunda kaldım.Marttan beri kendi ailenizle de görüşmediyseniz, haklısınız eşiniz sizi anlayacaktır. Kesin gelecekse maske takın bari. Ama bu hassasiyet sadece eş ailesine karşı değildir umarım
Bazı arkadaşlar ısrarla sanki eşimin ailesi diye böyle yaptığımı ima ediyor ama ben kendi kardeşimi görmemişim bir yıldır bunu da söylüyorum. Burada mantıklı bir yaklaşım görmeyi umut etmiştim.Marttan beri kendi ailenizle de görüşmediyseniz, haklısınız eşiniz sizi anlayacaktır. Kesin gelecekse maske takın bari. Ama bu hassasiyet sadece eş ailesine karşı değildir umarım
Yok şimdi de eşinin ailesi diye böyle yapıyosun diyolar bakYok sanmıyorum demez kimse. En azından buradaki insanların çoğunluğunun fikir birliğinde olduğu şeylerden biri pandemide görüşülmemesi gerektiği.
Bazı arkadaşlar ailenle de görüşüp görüşmediğini soruyor sadece . Mantıklı yaklaşım ne demek ne söylememi istersin.Bazı arkadaşlar ısrarla sanki eşimin ailesi diye böyle yaptığımı ima ediyor ama ben kendi kardeşimi görmemişim bir yıldır bunu da söylüyorum. Burada mantıklı bir yaklaşım görmeyi umut etmiştim.
Eşim hastalansa bana bulaşmayacak mı vesaire bu gibi konularda farklı bi bakış açısı beklemiştim de gerek kalmadı, yaklaşım belli.Bazı arkadaşlar ailenle de görüşüp görüşmediğini soruyor sadece . Mantıklı yaklaşım ne demek ne söylememi istersin.
Ayrıca cevremde " şu pandemi dönemi misafir olur mu ben hiç kimseye gitmem çok dikkat ediyorum" diyen insanlar var. Ama her hafta hem kendi ailesine hem eşin ailesine gidiyorlar. Çünkü mecbur gidiyormuş, çocuklar ısrar ediyormuş. Sorsan ben hiç kimseye gitmem.
Başka biri de beni eleştirmişti şu pandemide markete gidilir mi diye. Aynı kişi vakaların yoğun olduğu bir yere 2 günlük gitti. Çünkü önemli işi varmış, gitmişken de arkadaşlarıyla görüşmüş. Yoksa hiç istemiyormuş.
Ben çok dikkat ederim deyip dikkat eden hiç görmedim. Kusura bakmayın. O yüzden sordum.
Kendi ailenle bile görüşmediysen zaten esin abisine söylesin Bizim hanım çok korkuyor senin evde görüşelim vs. diye
Tabiki eşin alsa sen yine risk altında oluyorsun. Eşimle çok kavga ettim bu süreçte. O hafif geçirdi, benim öksürüğüm çok oldu. Bu işin şakası yok maalesef. İlla da görüşecekse evde kontrollu olsun derim. Çünkü eşim de yakın durmadık vs dedi ama sonuç hiç öyle değildiEşim hastalansa bana bulaşmayacak mı vesaire bu gibi konularda farklı bi bakış açısı beklemiştim de gerek kalmadı, yaklaşım belli.
Market dışında evden çıkmayan işimi de evden yapan insanım ki bunu gelip burada konu olarak açıyorum. Başka insanların neler yaptığını bana anlatmanız gereksiz.
Haklısınız ama iste oda abisi biz kadınlar gelme deriz ama erkekler nedense bırsey e hayır demekte cok zorlanıyorlar. Maskeyle oturun hic çıkarmayın oda oyle görünce zaten cok durmaz gider hemde tedbirli olmus olursunuz.Merhabalar,
Eşimin abisi farklı şehirden bizim bulunduğumuz şehirdeki işlerini halletmek için geleceğini eşime haber vermek için aradı. Aradığında gelince görüşmek istediğini evi ziyaret etmek istediğini falan söylemiş.
Farklı zaman olsa misafir edeyim ama pandemi bu kadar çığırından çıkmışken, ben de hamileyken böyle bir riski kendi aile üyelerim için bile almıyorum. Eşim de ben de evden çalışıyoruz şimdiye kadar kurallara hep uyduk. Ben ne kardeş ne akraba ne arkadaş görüşmüyorum.
Eşim abisini reddedemeyip kısa tutarız görüşmeyi diyebildi ancak telefonda. Ama biliyorum ki görüşülürsa laf lafı açıp saatler sürer. Evde görüşmeseler bile arabayla turlarlar en kötü. Bir yolunu bulurlar bıraksam. Ama eşim virüs kapsa ben yine tehdit altındayım.
Yoksa haklı mıyım?
Not: abisinin bu şehirde kurulu kendi evi de var. Ve kendisi pandemide düğün yapmış biri. Yani dikkat etme anlamında güven vermiyor.
Not2: farklı şehirdeki kendi ailemi bir senedir görmedim pandemi sebebiyle.
Çok tepki gösterdin sadece kendi ailenle görüşüp görüşmediğini sordum. Dikkat ediyorsan zaten eşin senin söylediğine uyacaktır. Annem ilk vaka görüldüğünden beri kimseyi eve almıyor. Israr eden olursa kapıyı yüzüne kapatıyor. Siz de öyle yapın bariEşim hastalansa bana bulaşmayacak mı vesaire bu gibi konularda farklı bi bakış açısı beklemiştim de
Haklısınız ama iste oda abisi biz kadınlar gelme deriz ama erkekler nedense bırsey e hayır demekte cok zorlanıyorlar. Maskeyle oturun hic çıkarmayın oda oyle görünce zaten cok durmaz gider hemde tedbirli olmus olursunuz.
Önerileriniz için çok teşekkürlerTabiki eşin alsa sen yine risk altında oluyorsun. Eşimle çok kavga ettim bu süreçte. O hafif geçirdi, benim öksürüğüm çok oldu. Bu işin şakası yok maalesef. İlla da görüşecekse evde kontrollu olsun derim. Çünkü eşim de yakın durmadık vs dedi ama sonuç hiç öyle değildi
Eşim kısa görüşmek için abisinin evine gitti maskeli şekilde oturmuş. Ama abisi beni arayıp bu gece eşin burada kalsın falan dedi gülerek. Ben de ‘ben evden çıkmıyorum dikkat ediyorum o yüzden eşimin de dikkat etmesi lazım’ dedim. Biz de dikkat ediyoruz dedi. Sonra laf arasında dün başka birinin evinde kaldığını söyledi.
Ben eşimle konuşacağım diyip kapattım.
Baya sinirlendim sanki eşim abisine benden izin aldırmak için beni aratıyor gibi geldi. Hem de adam dikkat ediyorum diyip dün başkasının evinde falan kalmış bu nasıl dikkat etmek.
Eşimi arayıp neden beni aratıyorsun seninle anlaşmadık mı kısa görüşeceğiniz konusunda dedim. Ben reddettim kalmayı o yüzden seni aradı dedi.
Şimdi yine kötü gelin kardeşimin kalmasına izin vermedi diye dedikodumu çeviriyorlardır. Ben dikkat etmek uğruna en yakınlarımı bir senedir hiç görmemişim adam eşin burada kalsın yiyelim içelim diyor.
Ay istediklerini çevirsinler, abi ben hamileyim farkındaysan bizim daha çok dikkat etmemiz lazım deseydin, eşine de iyi 1 gece orda kal sonra 14 gün daha kal karantinaya al kendini orda buraya gelemezsin ben kendimi tehlikeye atamam deseydin bak bakalım napıyo o zamanMerhabalar,
Yoksa haklı mıyım?
Not2: farklı şehirdeki kendi ailemi bir senedir görmedim pandemi sebebiyle.
Not3: eşim kısa görüşmek için abisinin evine gitti maskeli şekilde oturmuş. Ama abisi beni arayıp bu gece eşin burada kalsın falan dedi gülerek. Ben de ben evden çıkmıyorum dikkat ediyorum o yüzden eşimin de dikkat etmesi lazım dedim. Biz de dikkat ediyoruz dedi. Sonra dün başka birinin evinde kaldığını söyledi. Ben eşimle konuşacağım diyip kapattım.
Baya sinirlendim sanki eşim abisine benden izin aldırmak için beni aratıyor gibi geldi. Hem de adam dikkat ediyorum diyip dün başkasının evinde falan kalmış bu nasıl dikkat etmek.
Eşimi arayıp neden beni aratıyorsun seninle anlaşmadık mı kısa görüşeceğiniz konusunda dedim. Ben reddettim kalmayı o yüzden seni aradı dedi.
Şimdi yine kötü gelin kardeşimin kalmasına izin vermedi diye dedikodumu çeviriyorlardır.
Kalmadı eşim eve geri döndü. Otururken hep maskeli oturmuş. Bence de hiç görüşmeseydi daha iyiydi. Görüntülü konuşma var artık teknoloji ilerlediEeee
Sonuç
Sabah oldu
Eşin kaldı mı kalmadı mı
Abi ararken eşin nerede arama diyememiş mi
Ben mi garibim ülke insanı mı
Yani anne babamı 1 yıldan fazladır görmedim aynı şehirdeki kv kp i de
Kardeşleri vs zaten geçtim görmeyiversin tel ile konuşmakla görüşmek arasındaki önemli fark nerede
İşe de gitmiyorsa neden evine gitti evet soğuk vs de dışarıda olsaydı daha kısa olurdu görüşme
Aynen böyle dedim canım ben dikkat etmeliyim ediyorum da dediğim zaman abisi diyor ki biz de dikkat ediyoruz sevdiklerimiz var. Ama daha dün başka bi ailenin evinde kalmış adam rahatlığa bak.Ay istediklerini çevirsinler, abi ben hamileyim farkındaysan bizim daha çok dikkat etmemiz lazım deseydin, eşine de iyi 1 gece orda kal sonra 14 gün daha kal karantinaya al kendini orda buraya gelemezsin ben kendimi tehlikeye atamam deseydin bak bakalım napıyo o zaman
Böyle insanlar yüzünden artıyo zaten vakalarAynen böyle dedim canım ben dikkat etmeliyim ediyorum da dediğim zaman abisi diyor ki biz de dikkat ediyoruz sevdiklerimiz var. Ama daha dün başka bi ailenin evinde kalmış adam rahatlığa bak.
Eşime de dedim kalacaksan kal ama abin gittikten sonra da iki hafta kal orada eve gelme.
O da ben istemiyorum reddettim o yüzden seni aradı dedi. Ona da sinir oldum aramana gerek yok diyemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?