Almislar geri öderler sorun degilde,
alirken keske sorsalarmis sanada sonucta senin altinlarin,
ama suc esinde en azindan arayip durumu bildirseydi sende almayin diye yakasina yapisacak degildin
SEVGILI HANIMLAR MERHABA. hep ıstedım suraya bı konu acayım dıye ıste sımdı nasip oldu. bılmıyorum kelımelerı cumlelerı kafamda nasıl toparlayıp buraya dokecegım. ama sızlere danışmalıyım bu durumu anlatacak baska kımse yok. hemen konuya gıreyım arkadaşlar .
ben 9 aylık evlıyım. evlendıgımızde takılan takılarla araba aldık, arabamızı sattık sattıgımız parayala tekrar altın yapıp bankamıza koyduk yatırım dıye.. 5 bılezgım vardı daha uc gun once yaptırdık yatırım dıye bankaya koyduk hanı ılerde yıne araba alabılmek için. kayın pederım ıse kendıne ev almış haberım yoktu. aynı kasada opnlarında yatırımları vardı. eşimi alıp gıttıler kasaya onların altınları yetmemeiş dıye benım bılezıklerımıde alıp bozdurmuşlar eimle ikisi. zaten telefonda demiş oğlum senınkılerıde alabılırım dıye. kuyumcuya gramlarını yazdırmış hanı oducek ya ılerde. o kartıda ben aldım eve gelnce. sımdı hanımlar sorum su olacak...
sizce bana sormaları gerekmıyormuydu alabılırmıyız altınlarını dıye. bana hıcbırsey sormadan alıp bozdurdular uc gun once yaptırdıgım yatırımlarımı. bende bıdaha aramadım sormadım. cok sınırlendım kocamla kavga ettım vs. bana sormalarıda gerekmezmıydı sizce? yoksa ben mı abartıyorum? lütfen cevaplarınızı esırgemeyın hanımlar
sen hiç abartmıyosun canımmm merak etme bunların mantıgı altınları onlar alıyo yaaa sen taksanda onlara aitt öyle görüyolar geri yaapacaklarına da ben pek ihtimal vermiyorum
SEVGILI HANIMLAR MERHABA. hep ıstedım suraya bı konu acayım dıye ıste sımdı nasip oldu. bılmıyorum kelımelerı cumlelerı kafamda nasıl toparlayıp buraya dokecegım. ama sızlere danışmalıyım bu durumu anlatacak baska kımse yok. hemen konuya gıreyım arkadaşlar .
ben 9 aylık evlıyım. evlendıgımızde takılan takılarla araba aldık, arabamızı sattık sattıgımız parayala tekrar altın yapıp bankamıza koyduk yatırım dıye.. 5 bılezgım vardı daha uc gun once yaptırdık yatırım dıye bankaya koyduk hanı ılerde yıne araba alabılmek için. kayın pederım ıse kendıne ev almış haberım yoktu. aynı kasada opnlarında yatırımları vardı. eşimi alıp gıttıler kasaya onların altınları yetmemeiş dıye benım bılezıklerımıde alıp bozdurmuşlar eimle ikisi. zaten telefonda demiş oğlum senınkılerıde alabılırım dıye. kuyumcuya gramlarını yazdırmış hanı oducek ya ılerde. o kartıda ben aldım eve gelnce. sımdı hanımlar sorum su olacak...
sizce bana sormaları gerekmıyormuydu alabılırmıyız altınlarını dıye. bana hıcbırsey sormadan alıp bozdurdular uc gun once yaptırdıgım yatırımlarımı. bende bıdaha aramadım sormadım. cok sınırlendım kocamla kavga ettım vs. bana sormalarıda gerekmezmıydı sizce? yoksa ben mı abartıyorum? lütfen cevaplarınızı esırgemeyın hanımlar
erkek milleti hiç ailem hakkız dermi
sende bekle bakalım yapmazlarsa o zaman gerekeni yap cnm ama üzüldüm
merhaba canım,yazdıklarını okudum ve kesinlikle kızmakta haklısın. en azından sormaları lazımdı.
öyle kurnazlıklar yapılıyor ki bu dünyada,henüz öğreniyorum.yaşım 22 ve 19 yaşımda evlendim.annem yok.hayatım babam,amcam,dedem ve yengemden ibaretti.eşimle birbirimizi çok sevdik ve evlendik.şimdi 1,5 yıllık evliyim.uzatmadan konuya gireyim:
düğünüm yapıldı altınlar,paralar vs toplandı vee düğün bittii. eve geleceğiz eşime dedim ki kesemizi alalım.o da şimdi düğün arabasını görürler yol keserler annemler sonra bize göndersinler daha garanti dedi.gel zaman git zaman o gün hiç gelmedi.kayınvalidemlere hiç sormadım,problem olmasın diye.eşime soruyordum o da araba alırken verecekler dedi.araba aldık bnm kolumdaki 6 bilezik gitti takılarımız gelmedi.şimdi de ev alırken verecekler diyor.arada da belki onlar onu kullanmıştır bilmiyorum diyor.
senin anlayacağın takılarım EVİMDE HUZURUM KAÇMASIN DİYE GİTTİ.Allaha hamd olsun eşimle aramız çok iyi nazar .bende problem yapmadım ama şimdiki aklım olsa bu kadar sessiz kalır mıydım bilmiyorum.resmen beni hafife aldıla,arkamda bir annem destekçim yok ya!
sen sen ol ardını ara.ama eşinle de bu konu yüzünden aranı bozma.profesyonel ol yani.sessizce ardına düş.zamanı geldiğinde hatırlat.kavgayla değil.çünkü artık olan olmuş arkadaşım
az önce konuyu actım yıne kavga ettık yıne benı bastıracak bı soz soyledı.. bana sorulmadı sorunda bu işte. ödeyecek buna mecbur borç aldı. ama bazı ıslerde boyle boylr baslar ıste bugun altınımı alır sormaz yarın benım adıma kararlar alır ıyıce nefret ettım artık. kocamla aram mafoldu. nabcam bılmıyorum
Canım kayınpederin belki sıkıldığından sana soramamıştır eşine sormuştur. Genelde bu tür konularda kpler gelinlerine açılamazlar oğullarına söylerler. Eşinde belki o an senin adına karar vermiştir. Kpin belki bu durumda suçu olmayabilir. Hem ödeyeceğim geri demiş. Araba alacağınız zamana kadar vermezse o zaman dersiniz araba alacağız diye. Ne eder yapar geri verir bence. Bu kadar sıkıntı yapıp yuvanı neden mutsuz ediyorsun ki. Altınmış, malmış, mülkmüş bunlar için bence kimseyle kötü olmaya değmez.
Bizde zamanında kredi çekmiştik taşınacağız diye, taşınamamıştık, kredi parasıda elimizde kalmıştı. Kp inde o an paraya ihtiyacı varmış. Eşime demiş bir miktarını bu ay bana verseniz bende öbür ay vereyim diye. Eşimde tamam demiş. Ben o zaman bana neden sormadı etmedi demedim ki çok sıkıştığımız bir anda kp im Allah razı olsun aldığı paranın kat be katını ödedi.
bence bu kadar dert etme. Eşinlede aranı bozmana gerek yok. Zamanı gelince elbet verirler.
Yahu bu insanların günahtan, suçtan haberleri mi yok.Senin malının senin haberin ve rızan olmadan alınmasına "hırsızlık" denir.Alan kocan bile olsa bu böyle.
Allaha havale et arkadaşım, sen altınlarını geri alabilsen bile yaptıkları yanlarına kalmaz.
Canım kayınpederin belki sıkıldığından sana soramamıştır eşine sormuştur. Genelde bu tür konularda kpler gelinlerine açılamazlar oğullarına söylerler. Eşinde belki o an senin adına karar vermiştir. Kpin belki bu durumda suçu olmayabilir. Hem ödeyeceğim geri demiş. Araba alacağınız zamana kadar vermezse o zaman dersiniz araba alacağız diye. Ne eder yapar geri verir bence. Bu kadar sıkıntı yapıp yuvanı neden mutsuz ediyorsun ki. Altınmış, malmış, mülkmüş bunlar için bence kimseyle kötü olmaya değmez.
Bizde zamanında kredi çekmiştik taşınacağız diye, taşınamamıştık, kredi parasıda elimizde kalmıştı. Kp inde o an paraya ihtiyacı varmış. Eşime demiş bir miktarını bu ay bana verseniz bende öbür ay vereyim diye. Eşimde tamam demiş. Ben o zaman bana neden sormadı etmedi demedim ki çok sıkıştığımız bir anda kp im Allah razı olsun aldığı paranın kat be katını ödedi.
bence bu kadar dert etme. Eşinlede aranı bozmana gerek yok. Zamanı gelince elbet verirler.
bana sorulmadı işte. bugun oraya gıttık babasına hayırlı olsun dedım anneside dedıkı babanıza hayırlı olsun dıyosunuzda bana neden hayırlı olsun demıyosunuz dedı. tam lafı verdı agzıma ama soylemedım bişey. Allah kahretsın dedım içimden. bende hayırlı olsun dedım. bu cok zor bır durum.. sayılmamak...
"Benim altınlarım alınırken bile bana bir şey denmedi kocama haber verildi ben neden sana hayırlı olsun diyeyim, kocana dedim ya" deseydin keşke, hiç olmazsa içinde kalmazmış...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?