Kayınpeder nasihati

• Konu Sahibi Konu Sahibi _x_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

_x_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
224
119
103
Merhaba kızlar,
Çok severek evlendiğim iyi yürekli bi eşim var. Evin büyük çocuğu bi dr erkek kardeşi var. Şimdiye kadar hep sen büyüksün denmiş mükemmel olması beklenmiş. O da ailesini üzmek hiç istememiş ki zaten bu devirde böyle evlada şükretmeliler. Küçük kardeş de iyi biri ama o hata yapsa küçüktür diyip hoşgörülüyo kocaman adam olmasına rağmen. Ve malesef ailesiyle de karseşiyle yakınız. Ben 3 yıllık evliyim kardeşi 1 yıllık. Aynı şekilde büyük oğlun eşi, küçük oğlun eşi olarak da aynı kaderi yaşıyoruz eşlerimizle. Kayınpederim de nasihat etmeye bayılıyo. Biz ne desek yol öle olmaz böle olsun. Yok şu olsun v.s. şimdi bi de kızımız oldu. En geç iki günde bir bizdeler. Ben gocunmuyorum da sürekli akıl vermesi yordu beni artık. Tahammül sınırlarımı aşmaya başladı. Anneliğimi hissedemiyorum. Bi akıl verin. Napmalıyım.artık çok soğuk hissetmeye başladım. nasıl davranmalıyım......

Saygı çerçevesinde gerekli tavrı koymak zorundasın. İleride çocuklarını yetiştirmekte ve onların gelişimine katkıda bulunmakta çok zorlanacaksın. Çünkü otorite problemi yaşayıp sana karşı koyacaklar. Bunun olmasını istemiyorsan mücadele etmek zorundasın. "Sizleri seviyorum ve saygım sonsuz; fakat onlar benim çocuklarım ve nasıl yetişeceklerine ben karar veririm." mesajını bir şekilde onlara vermek zorundasın anladıkları dilden.

Zaten çoğunlukla he diyip geçiyorum bildiğimi okuyorum ama artık o da bunun farkında sanırım. Bi de artık kayınpederimi görünce stres olmak istemiyorum

Önceleri tepkine sinirlenecekler. Bir süre sonra seni anlamasalar da farkında oldukları için susmaya başlayacaklar. Sadece bir süre laf sokmasını dinlemek zorunda kalabilirsin ama zamanla o da geçer bunu yapmak zorundasın. Sadece yöntemi doğru seçmen gerek.

Bi de fazlasıyla duygusal ve rahatsızlığı da var. Onu da kırmak istemiyorum ama ben de tükeniyorum. Bu hep böle gitmemeli ama nasıl çözebilirim bulamıyorum

Yöntem konusunda bi önerin var mı?

Bi erkek olarak kayinpeder neyine karisiyor? Ne haddine?Ornek verirmisin

Bu kadar duygusalsa sert bir tepki vermen doğru olmaz. Onun karışmasını değil de, onu istemediğini düşünebilir. Bence bi şeyleri anlatırken biraz daha yumuşak başlı olmalısın. Bir de direk söyleme rahatsızsa. İma etmeye başla ve ona olan saygının büyüklüğünden de söz et arada. Bu onu rahatlatır. Sonunda da yine, ihtiyacın olduğunda ilk ona danışacağını ekle.
İşte bunları toplayıp tatlı bi konuşma hazırlayabilirsin :) Böylece büyüklerimize kırmadan derdimizi anlatırız

Seni anlıyorum bizimkiler de aynı nasihati çok Seviyo benim çocuğuma ben bakamıyom onlar bakıyo tamam tecrübeliler ama o benim yavrum anneden iyi kimse bakmaz bi çocuğa bende biktim sana ne desem bilmiyorum babasıyla tatlı dille konuş eşinde n çekinmiyosan esin çok büyük tepki verirse esinle konuş bunaldigini

Bu yemeğin yanın salata değil de soğan gider'den bu bebeğin uyuturken tülbentle gözlerini kapatın'a kadar geniş bi yelpazesi var.

Ayy hic sevmem kadin isine karisan erkekleri. Oturup kendin yapaydin ozmn diyesim gelir. Babamda ben bazen mutfakta mesgulken " bu cayin alti niye acik, cop dolmus gormuyomusunuz?" Gibi seyler der.
Ben deliririm. Baba elin var ayagin var alda yap. Yapmam diyosanki git otur koltuga cik su mutfaktan ya diye hoplarim. Babam bana cabuk kizmaz karakterlerimiz yakin oldugu icin " iyi be gidiyom" der cekilir gider.

Eşim de farkında ve o da muzdarip. Ama kırılır korkusundan hayat böle geçiyo

Kendi babama çekinmem ben de sölerim ama işte kayınpeder olunca sen de "gelin" oluyosun.

He deyip geçmek en mantıklısı ama dinlemek bile sinirini bozuyor insanın "huyu böyle bana özel bişey değil" diyerek teskin etmeye çalış kendini.
Bende kayınpederin yanında error veriyorum bazen, tepkisizce mal mal suratına bakakalıyorum sonra da hadi çıkalım biz artık deyip çıkıyorum cevap veremeden. Geçen yıl kurban Bayram'ında teskin edemeyip kendimi eşimle birbirimize girmiştik ama bu sene kurbanı da memlekette değil yaşadığımız yerde keserek çözdüm sorunu.

Sen mecbur görüşcen, çok bunalırsan kırmadan baba ben böyle yapıyorum şu nedenden ötürü falan anlatabilirsin belki...

Kendi babama çekinmem ben de sölerim ama işte kayınpeder olunca sen de "gelin" oluyosun.

Bi zman snra ben dyanamazdim galiba.
Ablamin esinin babasi yani enistemin babasiyla oturuyoduk. Kadinlarda hamur acmislardi hingel yapiyorlar, bizim yoreye ait. Parmagim kesikti bi deniym yinede dedim. Enistemin babasi " sapsik58 hanim oyle degil bah bah boyle yapican" diye eliyle gosteriyor oturdugu koltuktan.
Elim kesik pek yapamiyorum amca dedim.
" kesikse nolmus, obur elin yokmu onlada yapilir"dedi.
" eh amca benim 1 elim varsa seninde 2 saglam elin var buyur kendin yap" dedim.

ayy sinir. insanın "çok biliyosan gel sen yap" diyesi geliyo böylelerine

Karakter olarak da dilli bi tip değilim ki birine bişe desem ufacık 3 gün onu dert edinirim acaba kırdım mı diye keşke herkes biraz daha anlayışlı olabilse....

Pamuk şekeri olsa ben iki günde bir evimde çekirdek ailem dışında birini görmek istemem. Seni asıl rahatsız eden bu dipdibelik mi yoksa nasihatçiliği mi? Her şekilde hoşnutsuzluğumu belli ederdim, böyle yuta yuta büyüyor sonrası çok fena oluyor hep...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…