Kayınpeder nasihati

• Konu Sahibi Konu Sahibi _x_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ayy hic sevmem kadin isine karisan erkekleri. Oturup kendin yapaydin ozmn diyesim gelir. Babamda ben bazen mutfakta mesgulken " bu cayin alti niye acik, cop dolmus gormuyomusunuz?" Gibi seyler der.
Ben deliririm. Baba elin var ayagin var alda yap. Yapmam diyosanki git otur koltuga cik su mutfaktan ya diye hoplarim. Babam bana cabuk kizmaz karakterlerimiz yakin oldugu icin " iyi be gidiyom" der cekilir gider.
ömrünce su almak için bile mutfağa gitmeyen kayınpederim bana çorba tarifi vermeye kalkınca, "baba yarın çorba senden o Zaman " dedim herkes bir dumur oldu:KK57: bikaç saniye sessizlikten sonra kv " sen kaşındın kıza yemek tarifi verirsen o da sana kalk da yap der böyle" dedi gülüştük falan ortam yumuşadı

Bu yemeğin yanın salata değil de soğan gider'den bu bebeğin uyuturken tülbentle gözlerini kapatın'a kadar geniş bi yelpazesi var.

Bence senin kp konuşmayı seviyo bende de var bu modelden yakında kurtuluyorum inşallah.

Alttan aldıkça saygı gösterdikçe iş büyür temizliğine dahi karışır çünkü gırsat vermiş oluyosun.

çok muhabbete girmezsen yırtarsın gibi duruyo

On yargılı davranma burdan knusmak klay ama ölç tart sana dedıklerıne hemen kınlenme sonucta senın esını onlar yetstrmıs ve anladıgım kadaryla sen cok memnunsun eşinden onların ynlendrmesyle ortaya az cok eşin gıbı bı evlat cıkar bu acıdan bak derım dertlenme zaten her dedıklerını yapmak zrunda deglsın

Pamuk şekeri olsa ben iki günde bir evimde çekirdek ailem dışında birini görmek istemem. Seni asıl rahatsız eden bu dipdibelik mi yoksa nasihatçiliği mi? Her şekilde hoşnutsuzluğumu belli ederdim, böyle yuta yuta büyüyor sonrası çok fena oluyor hep...

Yani aslında tabi ki insan her gün görüşünce de yüz göz oluyo ama bu kadar karışmasa katlanabilirim.

Bence senin kp konuşmayı seviyo bende de var bu modelden yakında kurtuluyorum inşallah.

Alttan aldıkça saygı gösterdikçe iş büyür temizliğine dahi karışır çünkü gırsat vermiş oluyosun.

çok muhabbete girmezsen yırtarsın gibi duruyo

On yargılı davranma burdan knusmak klay ama ölç tart sana dedıklerıne hemen kınlenme sonucta senın esını onlar yetstrmıs ve anladıgım kadaryla sen cok memnunsun eşinden onların ynlendrmesyle ortaya az cok eşin gıbı bı evlat cıkar bu acıdan bak derım dertlenme zaten her dedıklerını yapmak zrunda deglsın

Çocuk olana kadar bu kadar büyütmüyodum içimde. Ama artık kendimi yetersiz bi anne gibi hissettiriyor! Eşimden tabi memnunum sağolsunlar ama onu da büyüten teyzesi olmuş, anneannesi olmuş. Tecrübelerine de açığım eyvallah. Hatta mantıklı bulduklarımı uyguluyorum da gocunmuyorum. Ama neden çocuğun boynunu örtmedin, böyle yapmayın, siz tecrübelerimizi önemsemiyosunuz gibi yargılayıcı cümleler ağırıma gidiyo. Kendi ailemden de bu kadarına alışık değilim. Çok zorlanıyorum. Kendi babam bu kadar konuşsa al o zaman sen bak beni de çağırma ağlayınca derim. O da anlar bi daha demez yani. Ne zor insanlarla geçinebilmek!

Yani aslında tabi ki insan her gün görüşünce de yüz göz oluyo ama bu kadar karışmasa katlanabilirim.

Çocuk olana kadar bu kadar büyütmüyodum içimde. Ama artık kendimi yetersiz bi anne gibi hissettiriyor! Eşimden tabi memnunum sağolsunlar ama onu da büyüten teyzesi olmuş, anneannesi olmuş. Tecrübelerine de açığım eyvallah. Hatta mantıklı bulduklarımı uyguluyorum da gocunmuyorum. Ama neden çocuğun boynunu örtmedin, böyle yapmayın, siz tecrübelerimizi önemsemiyosunuz gibi yargılayıcı cümleler ağırıma gidiyo. Kendi ailemden de bu kadarına alışık değilim. Çok zorlanıyorum. Kendi babam bu kadar konuşsa al o zaman sen bak beni de çağırma ağlayınca derim. O da anlar bi daha demez yani. Ne zor insanlarla geçinebilmek!

Ağladığında kucağına ver, yada yanına koy sürekli bişeyler söyle sende.

2 günde 1 gelmelerini kessen bukadar zorlanmazsın bence

• Beğen
Reactions: _x_
Eşim de farkında ve o da muzdarip. Ama kırılır korkusundan hayat böle geçiyo
bence hayat böyle geçmeli. biliyorum konuşması kolay diceksin ancak adam için çok duygusal kırılgan diyorsun. zaten üstüne yaşlı bir adam.
sizi çok seviyor demek ki üzerine titriyor. bu durumda ters bişey söylemen çok ama çok yanlış olur. ne var yani, duymamazlıktan gelmek çok mu zor. hakaret mi ediyor? kötülüğünüze mi çalışıyor? yani

bence hayat böyle geçmeli. biliyorum konuşması kolay diceksin ancak adam için çok duygusal kırılgan diyorsun. zaten üstüne yaşlı bir adam.
sizi çok seviyor demek ki üzerine titriyor. bu durumda ters bişey söylemen çok ama çok yanlış olur. ne var yani, duymamazlıktan gelmek çok mu zor. hakaret mi ediyor? kötülüğünüze mi çalışıyor? yani
Kendisi hakkında kötü bişe sölemedim ztn. Ama bazen duymamazlıktan geldiğimizin de farkında ve buna bile kırılabiliyo. Ama benim de duygularım var ve biri bana çocuğuma bakmayı beceremediğim muamelesi yapınca ben de kırılıyorum. Zaten farkındaysanız onu da kırmadan ama beni de yormicak bi çözüm arayışındayım. Yoksa her geldiğinde kötü davranıp bi laf soksam o da her gün gelmez herhalde di mi?

Merhaba kızlar,
Çok severek evlendiğim iyi yürekli bi eşim var. Evin büyük çocuğu bi dr erkek kardeşi var. Şimdiye kadar hep sen büyüksün denmiş mükemmel olması beklenmiş. O da ailesini üzmek hiç istememiş ki zaten bu devirde böyle evlada şükretmeliler. Küçük kardeş de iyi biri ama o hata yapsa küçüktür diyip hoşgörülüyo kocaman adam olmasına rağmen. Ve malesef ailesiyle de karseşiyle yakınız. Ben 3 yıllık evliyim kardeşi 1 yıllık. Aynı şekilde büyük oğlun eşi, küçük oğlun eşi olarak da aynı kaderi yaşıyoruz eşlerimizle. Kayınpederim de nasihat etmeye bayılıyo. Biz ne desek yol öle olmaz böle olsun. Yok şu olsun v.s. şimdi bi de kızımız oldu. En geç iki günde bir bizdeler. Ben gocunmuyorum da sürekli akıl vermesi yordu beni artık. Tahammül sınırlarımı aşmaya başladı. Anneliğimi hissedemiyorum. Bi akıl verin. Napmalıyım.artık çok soğuk hissetmeye başladım. :KK43: nasıl davranmalıyım......

Hafiften tavır koymaya başla. Çocukta olmuş, eşinle görüş rahatsizligini dile getir o belki konusur. Sen He deyip geçersen bu tavrı aynen devam eder. Ufaktan karşı çıkmaya başla bakalım.

Torun sevmeye geliyordu, kardesi de çocuk yaparsa kurtulursun

Merhaba kızlar,
Çok severek evlendiğim iyi yürekli bi eşim var. Evin büyük çocuğu bi dr erkek kardeşi var. Şimdiye kadar hep sen büyüksün denmiş mükemmel olması beklenmiş. O da ailesini üzmek hiç istememiş ki zaten bu devirde böyle evlada şükretmeliler. Küçük kardeş de iyi biri ama o hata yapsa küçüktür diyip hoşgörülüyo kocaman adam olmasına rağmen. Ve malesef ailesiyle de karseşiyle yakınız. Ben 3 yıllık evliyim kardeşi 1 yıllık. Aynı şekilde büyük oğlun eşi, küçük oğlun eşi olarak da aynı kaderi yaşıyoruz eşlerimizle. Kayınpederim de nasihat etmeye bayılıyo. Biz ne desek yol öle olmaz böle olsun. Yok şu olsun v.s. şimdi bi de kızımız oldu. En geç iki günde bir bizdeler. Ben gocunmuyorum da sürekli akıl vermesi yordu beni artık. Tahammül sınırlarımı aşmaya başladı. Anneliğimi hissedemiyorum. Bi akıl verin. Napmalıyım.artık çok soğuk hissetmeye başladım. :KK43: nasıl davranmalıyım......
Bence saygı çerçevesinde çocuk üzerine nasihat veriyorsa babacim siz iki tane buyutmussunuz bende kendi çocuğumu kendi dogrularimla büyütmek istiyorum diye bilirsiniz keza ben Kv ne boyle yaptim

Çocuk olana kadar bu kadar büyütmüyodum içimde. Ama artık kendimi yetersiz bi anne gibi hissettiriyor! Eşimden tabi memnunum sağolsunlar ama onu da büyüten teyzesi olmuş, anneannesi olmuş. Tecrübelerine de açığım eyvallah. Hatta mantıklı bulduklarımı uyguluyorum da gocunmuyorum. Ama neden çocuğun boynunu örtmedin, böyle yapmayın, siz tecrübelerimizi önemsemiyosunuz gibi yargılayıcı cümleler ağırıma gidiyo. Kendi ailemden de bu kadarına alışık değilim. Çok zorlanıyorum. Kendi babam bu kadar konuşsa al o zaman sen bak beni de çağırma ağlayınca derim. O da anlar bi daha demez yani. Ne zor insanlarla geçinebilmek![/QUOTE]

Haklısın bazen ınsan kendı annesıne babasına tahsmmul etmıyr ama ne kadar sınır olsada kaynanasına kayınpederıne ses etmıyor şahsen ben byle durumlarda kahrolyorm snradan cok pişmn olyorm öz annecıgımı babacıgımı uzupte elaleme bişey demıyrum dıye bu acıdan bakınca senı anlayabilyrum bu knuyu eşnle knuş annesyle babasıyla knuşsun halletsın sen bişi dersen gelın ktu derler

Bu yemeğin yanın salata değil de soğan gider'den bu bebeğin uyuturken tülbentle gözlerini kapatın'a kadar geniş bi yelpazesi var.
Aaa öyle mi babacigim, aaaa olabilir bak bi dahaki sefere yapiyim, aaa bi de onu deneyim deyip yine kendi bildiginizi yapmaya devam edin :)

Yaşlı insanların tipik özelliğidir bu. Kayınpederimden çok babam yapar bana böyle. Ama gücendirmek istemem. Kötü niyetle yapmıyorsa güzellikle geçiştirmek bana göre en güzeli. İnsanlara biraz tahammül etmekte fayda var.

Büyüklerin yaptığı en büyük hata! bir musubet bin nasihatten iyidiiir. Deneyerek öğreniliyor çünkü yaşamadan bilinmiyor..

Zamane kayinpederleri kaynanaya tas ciksrmays basladi anam. Vallla kayinpederi tanimiyorum hic . ayrilar kaynanayla . oturdughum sehirde de ne esimin ne benm hic kimsemiz yok. İlk bas cok uzuluyodum sonra iyiki dedim. Evi ksyinpedere uzak bi yere mi tasisaniz surekli gelemese.

bu tipler son anda cinsiyeti belirlenmiş olsa gerek töbe töbe............ne kadar çok seviyor bizim erkeklerimiz, kadın işine karışmayı....böyle zamanlarda bir kez daha rahmetle anıyorum babamı......erkek gibi erkekti vesselam....

teyzem nasihati çok sever, he haklısın da demem. hatta hiç bir şey demem, mantığıma ne uygunsa onu yapmaya devam ederim. çok bunalırsam pat diye konuyu değiştirir, ters köşe yaparım. o da ne diyeceğini çoğunlukla unutur. unutmazsa da en azından nefes almış olurum. sen de öyle yap. hem polemik olmuyor, hem de kırgınlık.

Back
X