• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpeder sorunu

Konu cok net anlaşılmıyor, anlatim cok kötü. Digerlerinin yaptığını da savunmuyorum. Ama her seyden bagimsiz olarak sizin cok huysuz surekli her seye soylenen, herkese cemkiren biri oldugunuzu düşündüm anlattiklarinizdan. Cidden örtü kayboldu diye misafirlikte bi rahat vermeyip herkese soylenmeye deger miydi?
Mevzu örtüden çıkıp herşeye benim kosturmam ne eksik varmı yok mu diye bakmamasi

Bir çanta sürekli hazırda olsun yedeklerle. en son ek gıda ve suyu koy ,çık. hayatı bu kadar zorlastirmayin.
Çanta hasır bezi kıyafeti
Tek biberon tek sülük var. Zaten onlar konacakkaldiki çoğu zaman şu dışında hersyi koyuyorum önceden ama çocuğu giydri kendini giydir su sıcak olacagi için sona kalıyor su içinde yapacağı kettle düğmesine basmak.bunun için 10adim atması lazım yorgun

Ara ne olacak en fazla 1 dk konuşacaksın. Elin adamı işini yapıyor senin sesine mi kaldim bir örtü için ortalığı ayağa kaldırmaya değer mi ? Kp haklı başlarım örtüye alınır. Birikmiissiniz de böyle ufak şeylere parlıyor gibisiniz
Ben ailemden böyle gormedimben bugün babama elin adamını ben aradım desem kiyameti koparır. Birikmisim haklısınız.

Çok yorgunsunuz. Normal zamanda aman neyse denenilecek şeylere muhtemelen bu yorgunluğunuz yüzünden katlanamıyorsunuz. Eşinizden destek bekliyorsunuz ama olmuyor. Kayınvalide kayınpederin gelmeside tuz biber olmuş. Ama madem geldiler keşke daha çok yormak yerine yükünüzü hafifletmiş olsalardı. Gelip geçici bir dönem gibi düşünün bebeğinize odaklanın 🌸 negatiflere takıldıkça dahada negatifliğe boğulursunuz içinden çıkılmaz bir hal alır. Yıpratmayın kendinizi 🌸
Çok teşekkürler beni cidden anladınız. Yorgun uykusuz um.yanlizim sıkıldım bu ulkeden. Arkadaşım yok. annemler varken yemek bulaşık temizlik yoktu çamaşırını vbile katlardi KV de sağolsun yapıyor birşeyle ben beklemiyorumda ondan sadece benim işim varken o yaninxa dursun bazen tuvalete bilegitmek çok zor.

Ben sizi haklı buldum. gezmeye eğlenmeye gelmediler sanırım. Mümkünse burunlarını sokmasinlar. O ne demek biz yokken neler diyorsundur. Eee duyarsa ne yapacakmış. Evi b.k göturuyormus kalkıp temizlesinler. Ailenize anlatmayın. Ogrencin misiniz siz velileriniz gelsin kapissin .Mesafeli ve sakin davranın cevabınızı esirgemeyin.

Birçok seyii 6 aydır diyorum. Bazılarını evlendiğimizden beri.
Saygıda ilgide kusur etmemeyw çalışıyorum tartıştığını oldu doğru ama düzelttik daha iyi olduk ama bu farklı artık kaç kere dedim bak yoeuluyorum çocuk hareketli durmuyor belim sakat çocuk ağır kaç kere bez için yer değiştiriyorum. Gün boyu çocuk canım sıkılıyor bir arkadasimda yok yabancı ülke akşam gelince sen ilgilen ben de bir çay dizi keyfi yapayim 2 gün tamam 3. Gün alıyor oynuyor ben yoruldum al. Aile yanında olmaması iyi tabi ama oda birşey isteyince ben tüm gün oturmusum gibi yorgunum ben diyince sinirler tavanm gün boyu bilgisayarda telefondaain masa başı is.

Encokta babasının sen calismiyorsun yapacaksın lafına bozuldum şimdi köleyim ya ben yaparım diyorum.ki kaldıki kendisi çocukları ağlayınca kizip al bu cocugu nerde sustursan sustur diyen bir baba imiş. Belki benim oturup ilgilenmem rahatsız ediyor.
Haklisin tabi. Çocuk buyutmek zaten yeterince stresli ve yorucu bir iş bir de anlayiş olmayinca daha fazla sarpa sariyor. Yazdiginiz ve uzuldugunuz şrylere katiliyorum. Ama işte burda sadece size tavsiye vermek size yorum yapmak gucumuz var. O yuzden daha da 'evet haklisin' diyerek durumu sizin açinizdan kötuletmiş olucaz. Bu durumlarda tatli dil bazen işe yariyor. Ama bazilarina o da yaramiyor işte. Siz elinizden geleni yapin yine de. Bazilarina 10 kere demesen kafasindan içeriye girmiyor.

Kayinpederin cok gıcık bence ,esin de sorumsuz.Ben seni haklı buldum acıkçasi bulasigi lavaboya yıgan eş ailesine de diyecek söz kalmamis.Örtü kaybolsa evet ben de ararım.Bekar kalıp ana babasiyla takılsaymis ama kendilerine hizmet edecek kadın lazim olmuş da evlenmiş gibi.

İşte yoruluyorum
Zaten gün boyu telefonla konuşuyorum aramak istemiyorum

Haklısın ozAman dışardan söyleyelim (iyi de zaten 3 kuruş para biriksin diye geldik niye dışardan yiyelim hergun hergun olur mu)

Eve temizlikçi çağıralım aynı durum 3 kuruş biriksin diye ve bizdeki gibi temizlik yapmıyorlar yeri supur sil dip temizlik yok

Ama baş başa iken böyle değil çay koyar temizliğe yardım eder tamam hemen deyince yapmaz ama aynı gün yapılır. Anne babası gelince yapmıyor

KV kp ne kadar kalacak yaninizda.

Esin ve sen (bebekden önce) ne Isle mesgulsunuz?

Ben sizin neye dolduğunuzu, neden bu kadar küçük şeylere böyle büyük tepkiler verdiğinizi anladım ve kesinlikle haklısınız.
Bizde de durum böyleydi. Dışarı çıkcaz ben çocukları hazırlarım, küçüğün mamasını suyunu bezini ek gıdasını ayarlarım, büyüğe meyve su alırım, kendim elime ne geçerse giyer çıkarım. Bi ara çanta hazırlamayı eşime devrettim yarım yamalak yapıp geçti artık çocuklardan birini hazırlamayı ona bıraktım. Veriyorum kıyafetleri eline al giydir diyorum, küçüğü veriyorsam bezini de değiştir diye ekliyorum, büyüğü veriyorsam saçlarını tara topla diyorum.
Çocukların çantası da sürekli hazır artık. İçinde bez, ıslak mendil, yedek kıyafetler, iki tane kaşık ve bir tane hazır kavanoz mama hep duruyor. Çıkarken sadece su, biberon ve meyve koyup çıkıyorum. Kullandıkça yeniliyorum çantayı.

Ben ailemden böyle gormedimben bugün babama elin adamını ben aradım desem kiyameti koparır. Birikmisim haklısınız.
Ya neden kıyameti koparsin ki. Ölum var, kalım var , hastalık var. Kocanız her daim yanınızda mi olacak ? Bu tabuyu aşmanız gerekiyor. Yok asmam diyorsanız da bir musluk için 2 hafta kocanizin aramasını beklerken laf etmeye hakkınız yok.

Haklisin tabi. Çocuk buyutmek zaten yeterince stresli ve yorucu bir iş bir de anlayiş olmayinca daha fazla sarpa sariyor. Yazdiginiz ve uzuldugunuz şrylere katiliyorum. Ama işte burda sadece size tavsiye vermek size yorum yapmak gucumuz var. O yuzden daha da 'evet haklisin' diyerek durumu sizin açinizdan kötuletmiş olucaz. Bu durumlarda tatli dil bazen işe yariyor. Ama bazilarina o da yaramiyor işte. Siz elinizden geleni yapin yine de. Bazilarina 10 kere demesen kafasindan içeriye girmiyor.
Teşekkürler

canım istedi yaaa

İşte onu biz yapıyoruz buna alışın eksikleri kontrol kadının işidir çocuğa da yardım eder ama yine de kontrol sizde olmalı
İşte o sırada kontrol ederken battaniye dedim örtü sonraxan hayır bana 10dk örtü sordu hangi örtü diye anlatıyorum anlamıyor. 8-9aydir aynı örtü ilw çıkıyoruz hiç mi dikkat etmez insan

Hem destek hemde ailelere değişiklik olsun diye. Bebek küçük ben acemi
Herkes bakıyor kendi çocuğuna, herkes acemi.
Sırayla gelip aylarca kalmalarına ne gerek var?
Küçücük bebekli halinizle kimseye değişiklik yaşatmak zorunda da değilsiniz uzun uzun.
Fazla telaşlısiniz, biraz rahatlamaniz lazım.

Back
X