Kayınpederim hakkında

she86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2022
2.893
1.680
83
39
Kızlar selam ,
Bi konuda akıl destek almak istedim olayı anlatacağım ama bende bebekle bunaldım hem içimi dökmek istedim ..
kayınpederim demans hastası . Bu hastalığı biliyorum benim büyükbabamda vardı ne kadar zor ..
Görümcem kayınvalidem falan İstanbul’da oturuyorlr ben Balıkesir deyim . Kayınpeder ara ara sinir krizleri geçiyor . Geçen yıl geçirdiğinde görümcemle eşim kavga etti . Görümcem bunalmış hali ile ama bizi hiç aramadı babam şöyle abi böyle abi aradığımızda da ne kayınvalide ne görümce söylemedi eşimde köpürdü hem söylemiyorsun hem bağırıyorsın diye .. neyse kayınvalidemin malları vardı eşim satalım anne de babamı yatıralım falan dedi öneri sundu ..
kızlar mallar satıldı kayınpederimi yatıralım dedi eşim görümce kabul etmedi , dün yine babam sinir krizi geçirmiş. Görümce aradı bas bas bağırıyo tek evladı ben miyim gel al babanı . Yine dönerim seni , ağzına s…. Falan diyor hep . Ben bir şey demedim . En sonunda eşim evde 5 köpeğe bakacağına laflara bak dedi böyle davranmak için mi yatırmadın babanı dedi . Ben köpekleri karıştırma hayatım o başka dedim demez olaydım görüntülü konuşuyorduk kayınvalide falan eşim bana çıkıştı . Hanfendi 20 yıldır köpek bakıyor gece gündüz tatile gidemediğinden şikayet ediyor evine kimse gelmiyor . Tamam dedi gitsin seneye 15 gün ben gelip bakacağım babama dedi ama köpeklerini sunmayacak önüme dedi . Sanki gidemeyişinin nedeni babam da . Abul subuk konuşmasın dedi . Hanfendiye çözüm sunuyoruz bi de Abisine bağırıyor dedi . Ya tamam dedim sustum ben karışmıyorum dedim.
Eşim böyle olunca eve de yansıyor sürekli ..
böyle üzülme o zaman dedim versinler kiraya buraya gelsinler dedim burada tek bi devlet hastanesi var doktor yok . Bütün doktorları orada babamın . Ayrıca ne münasebet ya dedi para var mı var yatıracak yer var mı var . Bana gelip artistlik yapmasın dedi …
Kızlar görümceme de üzülüyorum biliyorum bu hastalığı çünkü zor . İnat desen inatta var babam da . Nasıl olacak bilmiyorum

Eşin de ya sorumluluk alacak ya da duyduğu sitemlere ses etmeyecek. Yaşlılık çok zor ya. Ama sizin adil ve sağduyulu olmanız güzel.
Ya zaten aldı o sorumluluğu . Geçen yıl kayınpeder böyle diye kayınvalidenin mallarını (Balıkesir de ) sattık ki babamı tedavisi için kullanalım . Çözüm sunmasa abisine sitem etsin ama bilmiyorum ya . Üzülüuor insan ..

Hasta bakmak çok zor , görümcenizin psikolojisi bozulmuştur. Erkek çocuğu her zamanki gibi yükü üstlenmeden üstünden atıyor. Annesine malları sattırıp , babasının derdini çözecek. Kendisine kimse dokunmayacak , bu planı kabul etmeyenlere de ne yaparsanız yapın o zaman ben çözümümü sundum diyecek.

Çok çok zor bir süreç Allah hepinizin yardımcısı olsun.
Bu hastalıkta ev de bakım gerçekten çok zor
eğer eviniz müsaitse yatılı birini alabilirsiniz destek olması için.

Hasta ve yasli bakimi gercekten cok zor gorumceniz cok hakli isyan etmekte, eger o bakiyorsa sitemlerine de esiniz katlanacak mecburen. Zaten kendisi aradaki bagi anlamadigi icin evcil hayvan sahibi kisilere 'suna bakacagina buna bak, suna sahip olacagina buna ol' diye sacma sapan konusanlardan o kadar nefret ediyorum ki esiniz o cumleden sonra benim icin hicbir sekilde hakli olmaz. Esiniz de evlenip cocuk yapacagina babasinin yaninda kalip babasina baksaydi o zaman, illa sorumluluklar one surulecekse...

Erkek çocuğu yani eşim üstünden ellerini çekmiyor İstanbul yakın ara ara gideriz torununu götürürüz . İşte ilaçlarıdır doktorudur beraber götürürler . Sadece böyle kriz anlarında oluyor her ne oluyorsa . Ona da yapacak bir şey yok eve alsam bejim de bebeğim var . Başka ne olabilir ki zaten

Çok çok zor bir süreç Allah hepinizin yardımcısı olsun.
Bu hastalıkta ev de bakım gerçekten çok zor
eğer eviniz müsaitse yatılı birini alabilirsiniz destek olması için.
Ben eve alamam para var yatılı kayınvalideye dedik . Kabul etmiyor . Babam yatılak değil tuvaletine gidiyor yemeğini yiyor

eee yatırmıyolarsa bakıcı tutsunlar o zaman
hasta bakmak kolay mı
hem uğraşıp hem size patlıyolar
İşte yatırmıyorlar eşimde ona kızıyor . Bakıcı da istemiyorlar . Kayınpeder yemeğini yiyor tuvaletine gidiyor tek arada tuvaletine girerken altını silemiyor onda da eşini çağırıyor . Kriz anlarında sorun işte .

Karışma sen.
Mallar satılmış ya bakımevine yatırılacak ya bakıcı tutulacak. İkisine de yanaşmıyorlarsa siz ne yapabilirsiniz ki?
Ayrıca ikisini de yapmayacaklarsa mallar neden satıldı?

Eşimin kızdığı nokta aslında tam olarak o değil . Kardeşi sürekli şikayet ediyor babasını öne sürerek senin yüzünden tatile gidemedim şunu yapamadım diye . Ona kızıyor babam 1 yıldır böyle sen 20 yıldır tatile gidemiyorsun köpeklerin yüzünden babam yüzünden değil diye ona söyleniyor aslında ..

Karışma sen.
Mallar satılmış ya bakımevine yatırılacak ya bakıcı tutulacak. İkisine de yanaşmıyorlarsa siz ne yapabilirsiniz ki?
Geçen yıl kayınvalide sat oğlum diye vekaletname verdi oğluna . Babanı yatırırız diye eşimde tamam sizde zorlanmayın çok zor diye sattı bu yılın başında . Ama şimdide ne yatırıyorlar ne bakıcı istiyorlar

Eşiniz elini çekmiyor diyorsunuz ama sonucta farklı şehirdesiniz. Yükünü yine gözüyle gören çekiyor. Bence eşinizin daha çok sorumluluk alması gerekiyor. Belli ki görümceniz yıpranmış. Hastaya bakana kimse üff dahi dememeli. Saçma olan da adama bir şey olduktan sonra mı paraları kullanmayı akıl edecekler. Zorla da olsa bir yere yatırılıp tedavi edilmeli iş işten geçmeden.

Karışma sen.
Yok ben ne karışıcam keşke çözülse de herkes rahat etse . Çünkü bu şekilde evde de rahatlık olmuyor . Oğlumda huzursuz oluyor

Esinle gorumce annelerini ikna edecek babayi ya yatiracak ya bakici tutacak. Bakici daha iyi. Gunduzlu tutsa bile onlara cok yardim eder. Gorumce de gitsin tatiline napiyosa yapsin. Sen hic bulasma.

Ne yapabilirizki uzaktayız yakında olsakta ne olacak . Eve alamam bebeğim var . Doktor tedavä desek iki kardeş beraber götürüyorlar eee yani sonuçta görümce de babasının evinde kalıyor ayrı evi ama aynı apartmandqlqr . Ne yapayım kalkayım İstanbul’a mı yerleşeyim ki yerleşsem ne olacak burada olmamızdan bi farkı olmayacak . Para var yatırmaya kızı ve karısı yanaşmıyor

Esinle gorumce annelerini ikna edecek babayi ya yatiracak ya bakici tutacak. Bakici daha iyi. Gunduzlu tutsa bile onlara cok yardim eder. Gorumce de gitsin tatiline napiyosa yapsin. Sen hic bulasma.
Bilmiyorum görümcem ve kayınvalide yanaşmıyor yatırmaya . Ben karışmıyorum artık cidden . Görümce babası yatsa da gitmez köpeklerini bırakıp . 5 tane olunca da kayınvalide de bakamıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…