Kabul etseler ok . Eşim uzun dönüşlerinde gider her zaman hastane randevuları vs ..Balımevine yatırın demek kolay ,ben de olsam bu durumda kendim ilgilenirim ,evden uzaklaştırmam.Bu tarz hastaların gönderilmesinin hastalığın seyrini daha da hızlandırdığını dinleniştim.Eve yardımcı bakıcı çok iyi olur.Eşinizin de her hafta sonu gidip en azından yüklerini hafifletmesi lazım.
Her kriz anında babam 1 o 2 patlar abisine . Abisi defalarca konuştu ama söylediği bit şey yok bende dertleşmek için konuşmuştum ama kendisi bir şey söylemiyorGörümceyle daha sakin konuşmakta fayda var. Beklentisi tam olarak neymiş ? İçine atıp atıp patlamış gibi bir hali var
Elbette kolay değil . Yaşlı bakım hizmeti eve bakıcı bir çok seçenek var kabul etsinlerAna ya da babayi bakımevine yatırmak o kadar kolay mı?İstememelerini anlıyorum ama eve bakıcı alınabilir. Sorumlulugu azalır bir nebze görümcenin de
Mal mülk boş isterse alsın parayı kendi yesin .. gidiyor zaten eşim de ama gitse de değişen bir şey yok . Ne bakıcıyı kabul ediyorlar ne bakım hizmetiniGörümceniz malların satılıp babanızın kliniğe yatırılmasını maddi sebeplerden istemiyorsa o payını alırken eşimizde alacak kimse ona sen çok baktın daha çok al demez. Eşinizde yıl içinde en az 1 hafta gidip babasına baksın bir zahmet öyle uzaktan dinlemeyle yada anlamayla olmuyor malesef, kadın ister tatile gider ister köpekleri ile evde durur ama biraz nefes almak onunda hakkı.
Krizi yatistiran bi ilac var onu esine soylede ablasina iletsin, doktoru zaten biliyordur adini benim şimdi burda soylemem dogru olmaz.Bakın ne güzel olmuş elbette zor ama yaşayan tek biz değiliz . Evet bağırıyo çağırıyor susmuyor inatta var . Kaç defa söyledik yaşlı bakım kısmını bende sundum . Görümcem bana ben bakıyorum annem var ne yapmaya çalışıyorsun dedi bana geçen yıl ki kriz anında . Sonra mallar satıldı yatıralım diye öyle istediler bu seferde ben eşimi babamı yatıramam ya vicdan yaptılar ..
açıkçası ben pek konuşmuyorum karışmıyorum yani . Zaten fırsatımda olmuyor bebeğimden
O ilaçtan kullandı sanırım yani biliyorlar . Özelden yazman olur mu sıkıntı bilmiyorumKrizi yatistiran bi ilac var onu esine soylede ablasina iletsin, doktoru zaten biliyordur adini benim şimdi burda soylemem dogru olmaz.
Inat konusunda ananemde akli yerindeykende hepimizden fenaydı zaten, bu hastalıkla birlikte daha da inat oldu, kufur kiyamet neler diyor hepimize ama en azindan artik bagirmiyor.
Hiç birsey olmayacak babam yeni rahmetli oldu kizkardesim evli çocuklu o daha çok ilgilenebildi ben uzaktayım. ilk zamanlar ayda 4 gün gidebildim sonra daha sık. Kemoterapi görürken yazık devamlı yanındaydı herseyi anlattı bana kardeşim, bağırdı çağırdı sinirini boşalttı eşim de sana kardeşin neden bagiriyor demedi. Oturdum ağladım sakinleştirdi çünkü sinirleri çok bozuldu alttan aldım. Eve yansıyacak tabi. Siz de alttan alacaksınız 1 evdeki hasta bizde kac evi etkiledi doğal olan bu. Alttan alacak hem eşiniz hem siz. Uzaktan moral vereceksinizKızlar selam ,
Bi konuda akıl destek almak istedim olayı anlatacağım ama bende bebekle bunaldım hem içimi dökmek istedim ..
kayınpederim demans hastası . Bu hastalığı biliyorum benim büyükbabamda vardı ne kadar zor..
Görümcem kayınvalidem falan İstanbul’da oturuyorlr ben Balıkesir deyim . Kayınpeder ara ara sinir krizleri geçiyor . Geçen yıl geçirdiğinde görümcemle eşim kavga etti . Görümcem bunalmış hali ile ama bizi hiç aramadı babam şöyle abi böyle abi aradığımızda da ne kayınvalide ne görümce söylemedi eşimde köpürdü hem söylemiyorsun hem bağırıyorsın diye .. neyse kayınvalidemin malları vardı eşim satalım anne de babamı yatıralım falan dedi öneri sundu ..
kızlar mallar satıldı kayınpederimi yatıralım dedi eşim görümce kabul etmedi , dün yine babam sinir krizi geçirmiş. Görümce aradı bas bas bağırıyo tek evladı ben miyim gel al babanı . Yine dönerim seni , ağzına s…. Falan diyor hep . Ben bir şey demedim . En sonunda eşim evde 5 köpeğe bakacağına laflara bak dedi böyle davranmak için mi yatırmadın babanı dedi . Ben köpekleri karıştırma hayatım o başka dedim demez olaydımgörüntülü konuşuyorduk kayınvalide falan eşim bana çıkıştı . Hanfendi 20 yıldır köpek bakıyor gece gündüz tatile gidemediğinden şikayet ediyor evine kimse gelmiyor . Tamam dedi gitsin seneye 15 gün ben gelip bakacağım babama dedi ama köpeklerini sunmayacak önüme dedi . Sanki gidemeyişinin nedeni babam da . Abul subuk konuşmasın dedi . Hanfendiye çözüm sunuyoruz bi de Abisine bağırıyor dedi . Ya tamam dedim sustum ben karışmıyorum dedim.
Eşim böyle olunca eve de yansıyor sürekli ..
böyle üzülme o zaman dedim versinler kiraya buraya gelsinler dedim burada tek bi devlet hastanesi var doktor yok . Bütün doktorları orada babamın . Ayrıca ne münasebet ya dedi para var mı var yatıracak yer var mı var . Bana gelip artistlik yapmasın dedi …
Kızlar görümceme de üzülüyorum biliyorum bu hastalığı çünkü zor . İnat desen inatta var babam da . Nasıl olacak bilmiyorum
O ilaçtan kullandı sanırım yani biliyorlar . Özelden yazman olur mu sıkıntı bilmiyorum. Süper olur yazarsanız . Demans hastası kayınpeder belki işe yarar doktoruna sorarlar
Kadın da bunalmış bir tatile gitmek istiyor demek anlaşılan. Köpek bakmakla demans hastasına bakmak bir mi? 20 sene köpek yüzünden tatile gitmediyse bu onun seçimi ama demans hastası yüzünden tatile gidememek onun seçimi değil ve bu durum çok bunaltıcı gerçekten. Görümcenizi çok iyi anlıyorum. Kusuruma bakmayın ama eşinizle ilgili yorumlara katılıyorum. Tüm yük kardeşinde. Arada bir gidip doktora götürmek, ilaç almak, uzaktan da gazel okumakla yükü falan paylaşmış olmuyor. Malları satıp huzur evine yatırsınlar bana ne diyor. Elini taşın altına koymayan klasik bencil ve anlayışsız kardeş modeli: Görümcenize çok üzüldüm ama size de üzüldüğüm için, eşiniz yapması gerekeni yapsın, arada kendi de alsın evine, ya da arada gitsin kalsın kendi de baksın babasına, görsün anyayı konyayı, görümceniz de bir nefes alsın, diyemiyorum, demiyorum, sizin bir günahınız yok. Siz eve alsanız, yine eşinizin değil bu sefer sizin üzerinizde olacak tüm yük, hem bebeğinizle birlikte, eşinize değil size olur olanlar, (bu böyledir, bakın kafayı yersiniz). En fazla ne olabilir? Bu sene siz feragat edersiniz tatilinizden, eşiniz yıllık izninde gitsin babasının evine (size bebeğinizle, 5 köpekli ve demans hastalı eve gidin demiyorum, eşiniz kendi gitsin) biraz baksın babasına, şu kızcağız da bir tatil yapsın. Eşiniz de görsün bakalım demans hastası ile yaşamak neymiş ondan sonra otursunlar konuşsunlar eve yatılı bakıcı mı tutuyorlar ne yapıyorlar yapsınlar bir şeyler. Tek başına 7-24 bir demans hastasına bakmak gerçekten çok zor, çok zor. Allah yardımcınız olsun.Eşimin kızdığı nokta aslında tam olarak o değil . Kardeşi sürekli şikayet ediyor babasını öne sürerek senin yüzünden tatile gidemedim şunu yapamadım diye . Ona kızıyor babam 1 yıldır böyle sen 20 yıldır tatile gidemiyorsun köpeklerin yüzünden babam yüzünden değil diye ona söyleniyor aslında ..
Öyle olıyor zaten . Eşimde bir şey demiyor zaten . Hakaret edince kızdı sadece . Kendisi yardım da istemiyor ki babamı ben ve annem anlarız diyor abisini istemeyen o .Hiç birsey olmayacak babam yeni rahmetli oldu kizkardesim evli çocuklu o daha çok ilgilenebildi ben uzaktayım. ilk zamanlar ayda 4 gün gidebildim sonra daha sık. Kemoterapi görürken yazık devamlı yanındaydı herseyi anlattı bana kardeşim, bağırdı çağırdı sinirini boşalttı eşim de sana kardeşin neden bagiriyor demedi. Oturdum ağladım sakinleştirdi çünkü sinirleri çok bozuldu alttan aldım. Eve yansıyacak tabi. Siz de alttan alacaksınız 1 evdeki hasta bizde kac evi etkiledi doğal olan bu. Alttan alacak hem eşiniz hem siz. Uzaktan moral vereceksiniz
Kaç defa gitti eşim kaldı ama yine değişen bir şey olmadı . Bende biliyorum benim büyükbabam öyleydi ki daha ileri seviyeydi . Ama biz destek ve yardım almıştık . Görümcem hiç bir şekilde istemiyor . Eşim de hem istemiyorsun hem şikayet ediyorsun diyor . Eşim gider kalır zaten . Yatırmayı geçtim bakıcı da istemiyorlar . Yaşlı bakım hizmeti var onu kabul etseler bari . Geçen yıl para dan dolayıydı sorun öyle dediler eee şimdi para da var . Tatil kısmı kimseye ilgilendirmez . Ama 1 yıldır babam böyle bu yüzden babamı öne süremez tatil için . Köpeklerle alakalı değil durum yani eşim bunu öne sürmesine kızıyor. Yoksa kime ne ? Düğüne gitmiş sesi kısılmış görümcemin babasına bağırıyor senin yüzünden hasta oldum diye adama küfür ediyor mesela bu normal değil kendi üşütmüş düğünde sesi kısılmış bunu da babasına bağlayamaz mesela sorun bu . Adamı itip kakıyo küfür ediyor . Tamam psikolojisi bozuldu ama yardımları kabul etmesi gerek başka ne yapabiliriz ki eşim orada olsa değişen bir şey olmayacak ki ..Kadın da bunalmış bir tatile gitmek istiyor demek anlaşılan. Köpek bakmakla demans hastasına bakmak bir mi? 20 sene köpek yüzünden tatile gitmediyse bu onun seçimi ama demans hastası yüzünden tatile gidememek onun seçimi değil ve bu durum çok bunaltıcı gerçekten. Görümcenizi çok iyi anlıyorum. Kusuruma bakmayın ama eşinizle ilgili yorumlara katılıyorum. Tüm yük kardeşinde. Arada bir gidip doktora götürmek, ilaç almak, uzaktan da gazel okumakla yükü falan paylaşmış olmuyor. Malları satıp huzur evine yatırsınlar bana ne diyor. Elini taşın altına koymayan klasik bencil ve anlayışsız kardeş modeli: Görümcenize çok üzüldüm ama size de üzüldüğüm için, eşiniz yapması gerekeni yapsın, arada kendi de alsın evine, ya da arada gitsin kalsın kendi de baksın babasına, görsün anyayı konyayı, görümceniz de bir nefes alsın, diyemiyorum, demiyorum, sizin bir günahınız yok. Siz eve alsanız, yine eşinizin değil bu sefer sizin üzerinizde olacak tüm yük, hem bebeğinizle birlikte, eşinize değil size olur olanlar, (bu böyledir, bakın kafayı yersiniz). En fazla ne olabilir? Bu sene siz feragat edersiniz tatilinizden, eşiniz yıllık izninde gitsin babasının evine (size bebeğinizle, 5 köpekli ve demans hastalı eve gidin demiyorum, eşiniz kendi gitsin) biraz baksın babasına, şu kızcağız da bir tatil yapsın. Eşiniz de görsün bakalım demans hastası ile yaşamak neymiş ondan sonra otursunlar konuşsunlar eve yatılı bakıcı mı tutuyorlar ne yapıyorlar yapsınlar bir şeyler. Tek başına 7-24 bir demans hastasına bakmak gerçekten çok zor, çok zor. Allah yardımcınız olsun.
Evet görümcenizin yardımları kabul etmesi gerekiyor. Peki tam olarak ne istiyor o zaman söylüyor mu?Kaç defa gitti eşim kaldı ama yine değişen bir şey olmadı . Bende biliyorum benim büyükbabam öyleydi ki daha ileri seviyeydi . Ama biz destek ve yardım almıştık . Görümcem hiç bir şekilde istemiyor . Eşim de hem istemiyorsun hem şikayet ediyorsun diyor . Eşim gider kalır zaten . Yatırmayı geçtim bakıcı da istemiyorlar . Yaşlı bakım hizmeti var onu kabul etseler bari . Geçen yıl para dan dolayıydı sorun öyle dediler eee şimdi para da var . Tatil kısmı kimseye ilgilendirmez . Ama 1 yıldır babam böyle bu yüzden babamı öne süremez tatil için . Köpeklerle alakalı değil durum yani eşim bunu öne sürmesine kızıyor. Yoksa kime ne ? Düğüne gitmiş sesi kısılmış görümcemin babasına bağırıyor senin yüzünden hasta oldum diye adama küfür ediyor mesela bu normal değil kendi üşütmüş düğünde sesi kısılmış bunu da babasına bağlayamaz mesela sorun bu . Adamı itip kakıyo küfür ediyor . Tamam psikolojisi bozuldu ama yardımları kabul etmesi gerek başka ne yapabiliriz ki eşim orada olsa değişen bir şey olmayacak ki ..
Hayır söylediği tek şey babamı kimse kabul etmiyor siz anlamazsınız . Eşimde ne alaka diyor ya merkezler ver bakım merkezleri var belediyeler bile destek veriyor diyor . Sonra adama istemsizce kötü davranıyorsun bak diyor . Annemde hasta sende hasta olma destek alalım diyor . Eşimde gidiyor ama nereye kadar .. Ben çok karışma taraftarı değilim . Görümcemle ve kayınvalidem ile geçen yıl konuştum . Ya tamam da bağırıyorsun tamam haklısın ama yardım da kabul etmiyorsun babamı hastanelere götürüyorsun insan süreci arat söyler abi der she der böyle böyle oldu sen söylemiyorsun da bizde bi yerleri arayalım araştıralım vs . Biz arıyoruz ne annem ne sen her şey yolunda diyip kapatıyorsunuz dedim .. eee sonra abini arayıp bağırıyoaun hakaretler ediyorsun dedim kbakma bu istediğin sitemi edebilirsin ama hakaret edemezsin . Yardımı kabul etmen gerek istemen gerek söylemen gerek destek alman gerek dedim . Her şeyi tek başına göğüs germek olmaz . Abin burada mı kalsın istiyorsun dedim kalır ama öyle temelli olamaz bizim de orada düzenimiz var bu durum burada olsakta olamaz dedim . Farzet ki sen başka yerde oturuyorsun o zaman mecbur bakıcı alacaktık şuan da alalım sende işine git annem de rahatsız destek olsun en azından doktor işlerinde dedim . Tamam diyor yüzüme sonrası yok .. babamı cimciklemiş adamın kolu morarmış .. beni ilgilendirmiyor köpekleri ama görünen köpeklerine verdiği kadar değer vermiyor babasınaEvet görümcenizin yardımları kabul etmesi gerekiyor. Peki tam olarak ne istiyor o zaman söylüyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?