• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim minicik kızıma düşde geber dedi salak kız dedi çok üzüldüm....

Çocuk yetiştirmeyi bilmiyor k.pederiniz, 1,5 yaşındaki bebek dur yapma etmeden anlamaz, yapılacak tek şey yaramazlık yaptığı vakit dikkatini başka yere çekmekdir. Bir daha bu tarz bu söylemde bulunursa bu şekilde belirtmelisin. Sabrı taşınca söylemiş ama tabi ki hiç hoş değil el kadar bebeğe öyle demek zaten yavrum anlamaz ki beddua mı etti küfür mü etti. Ama uyarın, gelin bize akıl veriyor diye düşünebilir umruna olmasın yaptığı yanlış sonradan kendide pişman olmuştur bebeğini severken aklına gelmiştir bile.

bugün kayınvalideme söyledim ne var bunda neden büyütüyorsun dedi....

anlattım anlamadı bide üstüne sen böylesin herşeyi büyütüyosun o nun dilinde bizede söylüyor vs. gibi şeyler söyledi...

daha çok sinirlendim ama hiç kırıcı olmadım sabırlı davrandım...

sonra eşime anlattım eşim dediki yaptığı yanlış hata düşüncesizlik boşver hiç takmaya bile değmez dedi...

sakın üzülme bak dedi...

canlarım eşimin anne babası dindar insanlar ama kalp kırmanın ne demek olduğunu anlamamışlar....

şimdi ben az tirip yapsam ikiside benle konuşmaz hamile felan dinlemezler ..

daha fazla üzülmemi isterler...malesef arkadaşlar bi tuhafım yine içim titriyor...

çocuğuma hala sabah bağırıyo ve ben bir şey yapamıyorum...

:71:

birşey sormak istiyorum
madem o kadar küçük bir kızın var neden hamilesin? zor değil mi senin için. sadece soruyorum, istemiyosan cevap verme

kayınpederinin yaptığı çok yanlış
kınıyorum onu :63:

yok canım zor değil isteyerek kızıma kardeş gelsin diye hamile kaldım...

biz şarka gidicez kızım orda yalnız kalmasın kardeşi olsun yalnız büyümesin diye istedik...

hayırlısını istedim rabbimde aratmadı çok şükür...

ama burda kırılıyorum kendi evim değil ama ben hepsiyle baş ederim...

şuan yalnız olabilirim ama tek güvendiğim sığındığım allahım var o asla beni zor durumda bırakmaz...

herkes bir gün yaptığından utanır...

bugün kayınvalideme söyledim ne var bunda neden büyütüyorsun dedi....

anlattım anlamadı bide üstüne sen böylesin herşeyi büyütüyosun o nun dilinde bizede söylüyor vs. gibi şeyler söyledi...

daha çok sinirlendim ama hiç kırıcı olmadım sabırlı davrandım...

sonra eşime anlattım eşim dediki yaptığı yanlış hata düşüncesizlik boşver hiç takmaya bile değmez dedi...

sakın üzülme bak dedi...

canlarım eşimin anne babası dindar insanlar ama kalp kırmanın ne demek olduğunu anlamamışlar....

şimdi ben az tirip yapsam ikiside benle konuşmaz hamile felan dinlemezler ..

daha fazla üzülmemi isterler...malesef arkadaşlar bi tuhafım yine içim titriyor...

çocuğuma hala sabah bağırıyo ve ben bir şey yapamıyorum...

:71:

Eşinize kesin bir dille bu durumdan ne kadar rahatsız olduğunuzu, böyle giderse çocuğunuzun da ruh sağlığının bozulacağını, arsızlaşacağını anlatın. Çünkü bu davranışlar devam ederse çocuğunuz artık bu davranışları kanıksayacaktır.
Eşinizin rahatlığına da pes doğrusu.

Eşinize kesin bir dille bu durumdan ne kadar rahatsız olduğunuzu, böyle giderse çocuğunuzun da ruh sağlığının bozulacağını, arsızlaşacağını anlatın. Çünkü bu davranışlar devam ederse çocuğunuz artık bu davranışları kanıksayacaktır.
Eşinizin rahatlığına da pes doğrusu.

zaten arsızlaştı... buraya geldik kayınvalidem her dediğini yapıyo şimdi çocuk alıştı bir dediği olmasın hemen bağırıyo ...

öyle bi bağırıyor ki sesi kısılıyor...ama biz bizeyken düzeliyor... eşim geldi bunlarda memlekete gimişlerdi çocuk düzeldi hemen...

eşime söylüycem bu cuma geliyor oturup konuşalım bakalım...

Çocuk yetiştirmeyi bilmiyor k.pederiniz, 1,5 yaşındaki bebek dur yapma etmeden anlamaz, yapılacak tek şey yaramazlık yaptığı vakit dikkatini başka yere çekmekdir. Bir daha bu tarz bu söylemde bulunursa bu şekilde belirtmelisin. Sabrı taşınca söylemiş ama tabi ki hiç hoş değil el kadar bebeğe öyle demek zaten yavrum anlamaz ki beddua mı etti küfür mü etti. Ama uyarın, gelin bize akıl veriyor diye düşünebilir umruna olmasın yaptığı yanlış sonradan kendide pişman olmuştur bebeğini severken aklına gelmiştir bile.

yok canım nerde aklına bile gelmez kırdım mı üzdümmü çok tuhaf biri...

yapar eder hiç birşey olmamış gibi konuşur....alyayıda seviyor eminim ölmesinide istemez ama bu sözler kırıcı denmez...

heleki şuan babası yok yanında ince düşünce yok canım... aslada düzelmez...böyle gelmiş böyle gider...

zaten arsızlaştı... buraya geldik kayınvalidem her dediğini yapıyo şimdi çocuk alıştı bir dediği olmasın hemen bağırıyo ...

öyle bi bağırıyor ki sesi kısılıyor...ama biz bizeyken düzeliyor... eşim geldi bunlarda memlekete gimişlerdi çocuk düzeldi hemen...

eşime söylüycem bu cuma geliyor oturup konuşalım bakalım...

Bir tarafta çocuğu bir arafta annesi babası. Ama evlat yetiştiriyorsunuz. Ve bizim görevimiz evlatlarımızı yapabileceğimiz en iyi şekilde yetiştirmek.
Bu dönemler çocuğnuzun kişiliğinin gelişmesi için çok önemli.
Ve yapma etme diyerek aslında o davranışları çocuğa öğretmiş oluyoruz. Çok çok dikkatli olmak gerekiyor
Konu buraya gelmişken açıklamadan geçemeyeceğim.
Bakın şunu okumuştum yıllar önce. Çcuğum yoktu. Ve bunu hiçbir zaman unutmadım. Bunu anlatabilseniz keşke eşinize ve kayınpederinize:
Geçmişin tehlikesi esir olmaktı, geleceğinki ise robot” der Erich Fromm. Bir çocuğa ergenlik çağına gelene kadar ortalama 148.000 defa 'yapma', 'elleme', 'dokunma' denmektedir. Bu kelimeleri bu kadar sık duyan bir çocukta ise, gelecekte 'yapamama', 'edememe' melekeleriyle kendine güvensizlik gelişmektedir.
İnşallah çocuğunuza müdahele etmelerini eşiniz engelleyebilir

Ay şu kayınpederini bi versene elimeeee :47::47::47:
Ay minicik çocuğa söylencek lafmı yaaa...
Hem babasıda yok çocuğun yanında, baba gibi davranman gerekirkenn...
İnsan ne kadar sinirli olursa olsun, ne kadr yaşlı da olursa olsun küçücük bi yavruya söylenecek söz değil bu.
Bence eşinin haberi olmalı bundan. En azından bundan rahatsız olduğunu bilmeli.

söyledim canım eşime ... eşim yanlış diyor ama babası asla değişmez bunu hata yanlış olarakda görmez kayınvalidem bile ne var bunda diyor...

3 ay sabredicem malesef başka yolu yok...

aslında sivri dilliyimde son 2 aydır felan susuyorum konuştumda ne oldu diyorum...

anlamıyorlar ki ...onlar haklı....

söyledim canım eşime ... eşim yanlış diyor ama babası asla değişmez bunu hata yanlış olarakda görmez kayınvalidem bile ne var bunda diyor...

3 ay sabredicem malesef başka yolu yok...

aslında sivri dilliyimde son 2 aydır felan susuyorum konuştumda ne oldu diyorum...

anlamıyorlar ki ...onlar haklı....

Sij konuşmayın zaten. kötü gelin olursunuz. Eşiniz konuşsun. Nihayetinde o da baba sıfatıyla konuşacak. Çocuğunun iyiliğini düşünen bir baba bunu yapmalı zaten.
Anlarlar mı? İnşallah anlarlar.
Küserlerse de küssünler. En azından ilişmezler size bir daha.

bence o lafı ölmesini istiyorda ondan söylemiş değil cnm. kızın bağırınca oda öyle demiş geçmiş. benim yeğenimde çok inatçı tepelere tırmanır düşersin deriz anlamaz anne babasıda dahil hepimiz arasra düşte gör gününü dizin açısın kolun kırılsın ..... gibi kolun sarılı bacağın sarılı gezersin deriz. onun anlaması için bazı örnekler vermemiz gerekiyor bazen sonra çık çık dahada yukarıya deriz oda çıkmam kolum kırılır yazı yazamam felan. kırılmamaya çalış bir ardniyet yoktur.

Canım keşke kendi ailenin yanında kalsaydın
Hamileymişsin de eşin seni strese sokmazken kayınpederin saçma lafları yüzünden strese gireceksin
hem o küçücük çocuğa da sarfettiği laflar aslında yenilir yutulur laflar değil
kendisini bilse o kelimeyi etmez toruna karışmış ama hala aklı kıt demekki
inşallah hayırlısıyla kurtulursun canım

Üzülme canım ya sonuçta torunu emin ol içinde bir kötülük olmadan söylemiştir takma böyle şeyleri kafana.
Büyüklerimiz ne demiş evlat ceviz torun ceviz içi oda kıyamaz yavrusuna eminim.

İşte Yaşlılık, Ne Söylediklerini Bile Bilmez Olurlar..
Hatta Söyleyince Pişman Bile Olmuştur, Emin Ol !!

Kılına Zarar Gelse, Herkesten Çok Üzülürler..

patavatsızlık yapmış işte ayıp yaptığı küçücük çocuk ama napıcan yüzüne vursan derki lafta söledim en çok bwn seviyom torunumu der sen kötü olursun boşver

bence o lafı ölmesini istiyorda ondan söylemiş değil cnm. kızın bağırınca oda öyle demiş geçmiş. benim yeğenimde çok inatçı tepelere tırmanır düşersin deriz anlamaz anne babasıda dahil hepimiz arasra düşte gör gününü dizin açısın kolun kırılsın ..... gibi kolun sarılı bacağın sarılı gezersin deriz. onun anlaması için bazı örnekler vermemiz gerekiyor bazen sonra çık çık dahada yukarıya deriz oda çıkmam kolum kırılır yazı yazamam felan. kırılmamaya çalış bir ardniyet yoktur.

canım dediğin gibi uyarsa düşersin bak canın acır dese ki bundanda anlamaz da o diyor ki düşde geber salak kız diyo....

bu ilk değil sürek li salak alya eşşek alya böyle sözler sarf ediyor....

kızım yeni yeni konuşuyor oda öğrenecek bu çirkin sözleri...

öl deyince ölmesini isteyecek değil biliyorum dilinde ama çok çok yanlış bunları dilde bile olsa kullanmak...

patavatsızlık yapmış işte ayıp yaptığı küçücük çocuk ama napıcan yüzüne vursan derki lafta söledim en çok bwn seviyom torunumu der sen kötü olursun boşver

evet canım bağırdığında eşi uyarmış tı demiş ki o benim torunum bağırırım kime ne demiş cahil...

bir de demiş ki arada defnede kızıyor sen benle bir misin be adam...

Sij konuşmayın zaten. kötü gelin olursunuz. Eşiniz konuşsun. Nihayetinde o da baba sıfatıyla konuşacak. Çocuğunun iyiliğini düşünen bir baba bunu yapmalı zaten.
Anlarlar mı? İnşallah anlarlar.
Küserlerse de küssünler. En azından ilişmezler size bir daha.

canım kayın validem bana diyor ki akşam konuş ama sağı solu belli olmaz kötü şeyler söyler diyo...

bende dedim ki cuma eşim gelecek ya dedim eşim konuşsun oda dediki (kayınvalide) sen babayla oğlu yüzyüze nasıl getirirsin ya tartışsalar...

bende dedim ki ben tartışınca konuş diyosun bak ben hamile halimle üzülsem umrunda değil oğlun

söz konusu olunca nasıl tepki veriyorsun dedim...

herkesin kendi evladı işte...

Canım keşke kendi ailenin yanında kalsaydın
Hamileymişsin de eşin seni strese sokmazken kayınpederin saçma lafları yüzünden strese gireceksin
hem o küçücük çocuğa da sarfettiği laflar aslında yenilir yutulur laflar değil
kendisini bilse o kelimeyi etmez toruna karışmış ama hala aklı kıt demekki
inşallah hayırlısıyla kurtulursun canım

çok saol canım annemlerde kalamıyorum annem tatile gitti...

bir de evleri küçük oyun parkı yok vs... bir de annem temelli orda kalmamı istemiyor...

mesela 1 hafta kalabilirsin dedi bende hiç kalmam dedim annemle küs değilim ama

gerçekten annemin mazeretleri var anlıyorum onu...

kayınvalidemle oturdum konuştum kızlar ya kadın artık o değişmez

banada söylüyor napalım yani... felan diyor konuştuk felan....

sonra biraz eskiler açıldı morelimiz bozuldu sonra dedimki kayınvalideye

belkide siz beni üzerek düşük yapmama sebep olacaksınız yada buna uğraşıyorsunuz dedim kadını bi görün tamam sus sus

dedi çıktı odasına kapandı çıkmıyo çocuk gibi akşam altı buçuk gibi eşide gelecek ya tam o saatte çıkmış kapının önüne dışarıya bayılmış

bizim komşu getirdi elini yüzünü yıkadı öylece kaldım hakkımda konuşuyo komşusuna beni kötülüyor

indim aşağı ne oluyor dedim komşusu yazık bayılmış dedi ne olduda bayılmış dedim bak işte bu kaldıramıyor artık

ben onla tartışmadım bile üzülen benim bayılan o...şimdi cin gibi geziyo...

allahım ne numaracı insanlar var anlıycağınız gerçekten konuşulmuyor konuşsamda gidiyor ona buna ağlayıp kendini acındırıyor...

hala mecburen konuşuyorum...

Back
X