• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayınpederim !

Aileme anlatmak istemiyorum. Eşim iyice kötü olacak zaten iyi değil bu konu yüzünden. Huzurumuz kaçsın istemiyorum.
Ama o paraya da ihtiyacımız var.
Tamamen çıkmaza girmişsiniz Ewt aileye yansıtılmadan atlatılsa daha iyi ama sizin durum yardımsız aşılacak gibi değil bu arada krediyi niye siz çektiniz evlilik öncesi bunu istemekte büyük cesaret eşinizde hatası var maddi olarak hazır olmadan evlenmeseydi

Çok rahat bir adam. Ben çıldırdım zaten düğün stresi vardı.
Dayanamadım artık çektim yani o an başka birşey düşünemedim
Ben bir ay ödediğine şaştım desem çok mu moralinizi bozarım bilmem ama onu da ilk diye ödemiş sanırım zar zor
Bu kredi üstünüze kalır gibi
Tamam size harcandı zaten ama keşke şu kadar verecem gibi bi söz vermeseydi
O zaman sizde belki ona göre bi salon hatta belki nikah yapardınız

Eşin çalışıyo mu şimdi

altınlar sizde mi bari?
madem paranız yok satacaksınız altınları.

yani bu noktada kandırılmışsınız tamam da, ben olsam eşime destek olurdum. Onun suçu değil sonuçta.
Aileden biri tarafından kandırılmak hiç hoş değildir elbette ama evliliğinize daha fazla zarar vermesin bence.
Borçlar bana kaldı demişsiniz ama, gün olur devran döner, siz işsiz kalırsınız o zaman da evi eşiniz geçindirir.

Tabi tüm bu yorumları eşinizin tembel biri olmadığını varsayarak yapıyorum.

Ben bir ay ödediğine şaştım desem çok mu moralinizi bozarım bilmem ama onu da ilk diye ödemiş sanırım zar zor
Bu kredi üstünüze kalır gibi
Tamam size harcandı zaten ama keşke şu kadar verecem gibi bi söz vermeseydi
O zaman sizde belki ona göre bi salon hatta belki nikah yapardınız

Eşin çalışıyo mu şimdi
Evet sanırım kalacak..
Eşim 2 hafta oldu işe gireli. Diğer ay bi sıkıntımız olmaz ama bu ay çok kötü oldu bizim için.
Yine de ben kendimden kısıyorum. Birşey alacağım alamıyorum mesela. Moralim çok bozuluyor

altınlar sizde mi bari?
madem paranız yok satacaksınız altınları.

yani bu noktada kandırılmışsınız tamam da, ben olsam eşime destek olurdum. Onun suçu değil sonuçta.
Aileden biri tarafından kandırılmak hiç hoş değildir elbette ama evliliğinize daha fazla zarar vermesin bence.
Borçlar bana kaldı demişsiniz ama, gün olur devran döner, siz işsiz kalırsınız o zaman da evi eşiniz geçindirir.

Tabi tüm bu yorumları eşinizin tembel biri olmadığını varsayarak yapıyorum.
Eşimle ilgili tek bir sıkıntım yok.
O elinden geleni yapıyor. Oturup konuyu açmıyoruz zaten çok huzurlu bi evimiz var. Tadımız kaçmasın diye.
Hayallerimiz vardı, araba fln. Gezilecek çok yer..
Sanırım uzun bir süre daha olmayacak. Mecbur bozacağız altınları.

Ailelerine gelin alıyorlar baştan onu bunu yaparız diye ortaya atılıyorlar ,altın çok önemli oluyor bu ailelerde genellikle ama onuda sana aldırıyorlar gerçekten pes.
Ben olsam bana takacakları altın için asla kredi çekmezdim. Benim öderken canım çıkacak onlar millete hava atacak.

Evet sanırım kalacak..
Eşim 2 hafta oldu işe gireli. Diğer ay bi sıkıntımız olmaz ama bu ay çok kötü oldu bizim için.
Yine de ben kendimden kısıyorum. Birşey alacağım alamıyorum mesela. Moralim çok bozuluyor
Çok şükür iş bulmuş bari
1 ay diş sıkılabilir hep böyle yaşayanlar var maalesef, Allah onlara da yardım etsin. Maddi sıkıntı zor
Bir ay müddetle bi arkaşından borç alamaz mı eşin, eşin diyorum çünkü her sıkıştığınızda sen çözüm bulma sorumluluk alsın. 1 ay müddet uzun bir süre değil
Ailenden yardım iste diyenlere katılmıyorum, ailene yansıtma şu an ve para lazımsa bi zahmet eşin bulsun bu kez

Ailelerine gelin alıyorlar baştan onu bunu yaparız diye ortaya atılıyorlar ,altın çok önemli oluyor bu ailelerde genellikle ama onuda sana aldırıyorlar gerçekten pes.
Ben olsam bana takacakları altın için asla kredi çekmezdim. Benim öderken canım çıkacak onlar millete hava atacak.
Sırf altın değildi. Düğün salonu bir servis dolusu insanla geldiler onların masrafları vs.

Çok şükür iş bulmuş bari
1 ay diş sıkılabilir hep böyle yaşayanlar var maalesef, Allah onlara da yardım etsin. Maddi sıkıntı zor
Bir ay müddetle bi arkaşından borç alamaz mı eşin, eşin diyorum çünkü her sıkıştığınızda sen çözüm bulma sorumluluk alsın. 1 ay müddet uzun bir süre değil
Ailenden yardım iste diyenlere katılmıyorum, ailene yansıtma şu an ve para lazımsa bi zahmet eşin bulsun bu kez
Ben birşey demek istemiyorum. Durumun farkında zaten. Bakalım yarın ne yapacağız..
Aileme söylemem üzülürler gerçekten.

Eşine yüklenme kesinlikle bu konuyla ilgili evinizin huzuru bozulmasın. 15 gün olmuş işe gireli avans veremezler mi bir miktar.

Eşine yüklenme kesinlikle bu konuyla ilgili evinizin huzuru bozulmasın. 15 gün olmuş işe gireli avans veremezler mi bir miktar.
Bu ayı atlatırız ek hesap var onu kullanırız fln ama. Ben sadece üzüldüm.
3 lirayla işe gelmem zoruma gitti. Birde kayınpederimin hallederiz davranışları..

ama dikkatinizi çekerim, düğünden bir kaç gün önce çekmek zorunda kalmış. yoksa düğünü maf olacakmış anladığım kadarıyla.
artık çok da düşünemez insan o durumda. ben de olsam atlatayım şu düğünü derdim, 17 bin yok diye eşimden de vazgeçmezdim, düğünümü de rezil etmezdim.

elbette ödemeyeceklerini bilse düğün masrafları kısılabilirdi.

ama dikkatinizi çekerim, düğünden bir kaç gün önce çekmek zorunda kalmış. yoksa düğünü maf olacakmış anladığım kadarıyla.
artık çok da düşünemez insan o durumda. ben de olsam atlatayım şu düğünü derdim, 17 bin yok diye eşimden de vazgeçmezdim, düğünümü de rezil etmezdim.

Evet, kınamdan bir gün önce çektim. Başka bir çaremiz kalmamıştı.
Bilsem o kadar salom tutmazdım tabi ki. Bizimde planlarımız vardı şimdi hepsi askıda. Güvenipte birşey alamaz bi yere gidemez olduk.

Kayınpederinize neden güvenip iş yapıyorsunuz ki ayrıca 17 binlik ne salonu takısı anlamadım yani nerede yapıldı bu düğün millete gösteriş olsun ay ne takılar takmışlar desinler diye kredi çekip borca mı giriyorsunuz Allah aşkına. Evlenirken eşinizle konuşsaydınız ortada olmayan parayla salon mu tutulur daha makul bir yer baksaydınız iptal edip. Şimdi kredi ödüyorum diye şikayet etmezdiniz kp yapmıyorsa eşiniz yapacak verdi vermedi muhabbetleri hiç hoş değil. Millet düğün görsün diye zora girmişsiniz.

Evet, kınamdan bir gün önce çektim. Başka bir çaremiz kalmamıştı.
Bilsem o kadar salom tutmazdım tabi ki. Bizimde planlarımız vardı şimdi hepsi askıda. Güvenipte birşey alamaz bi yere gidemez olduk.

KP'den ahkkınızı arayın diyeceğim de stres olduğunuzla kalacaksınız. O adam ödemeyecek.
O yüzden yavaş yavaş bu konunun üstünü kapatın.

Kayınpederinize neden güvenip iş yapıyorsunuz ki ayrıca 17 binlik ne salonu takısı anlamadım yani nerede yapıldı bu düğün millete gösteriş olsun ay ne takılar takmışlar desinler diye kredi çekip borca mı giriyorsunuz Allah aşkına. Evlenirken eşinizle konuşsaydınız ortada olmayan parayla salon mu tutulur daha makul bir yer baksaydınız iptal edip. Şimdi kredi ödüyorum diye şikayet etmezdiniz kp yapmıyorsa eşiniz yapacak verdi vermedi muhabbetleri hiç hoş değil. Millet düğün görsün diye zora girmişsiniz.
Siz anlamamışsınız sanırım. Benim ailem zaten elinden geleni yaptı. Karadenizli altın ve düğün meraklısı olan kayınpederim ve sülalesi.
Salonu tam 1 sene önce tuttum ve ailem 5 bin verdi. 1 sene önceden bugün olacakları göremezdim. Ve iptal etsem 5 bin liramız yanacaktı.
Ben altın istemedim. Onlar rezil olmamak için bana rica ettiler. Lütfen kalp kırmayın. Çaresizlik içinde yazdım, birde sizin hesap sormanıza üzülmek istemem.

Bu ne ya...Kv ile koxan o adami animiyor mu? Biraksaydin iptal olsaydi.Valla utansin.Surekli arkasini sen mi toplicaksin.Hep sana guvenecek.Boyle alacaksan kocayi, çooook.Ven evkwnirken buyuk eve geçtim 4 oda.Her beyaz eşya, perde, hali, mobilya vs aldim. Hiçbir şey almadilar.Dedim ki kusura bakmayin salonu da duzemem.Alsaniz şerefiniz; almasaniz da sizin ayibiniz.Evime gelen beni kinamaz.Almadilar 6 ay tek hali vardi yerde

KP'den ahkkınızı arayın diyeceğim de stres olduğunuzla kalacaksınız. O adam ödemeyecek.
O yüzden yavaş yavaş bu konunun üstünü kapatın.
Valla eşim artık ağzına geleni sayıyor. Ama işte yüzsüz her zaman yüzsüz. Geçen ay sevgilisine ıphone 6 almış. Onda da yoktan değil yani. Bana kalacak nasıl olsa garanti para.
Bizde kendimiz ödeyip bir daha görüşmeyelim diyoruz ama inadına ödemesini istiyorum.

Bu ne ya...Kv ile koxan o adami animiyor mu? Biraksaydin iptal olsaydi.Valla utansin.Surekli arkasini sen mi toplicaksin.Hep sana guvenecek.Boyle alacaksan kocayi, çooook.Ven evkwnirken buyuk eve geçtim 4 oda.Her beyaz eşya, perde, hali, mobilya vs aldim. Hiçbir şey almadilar.Dedim ki kusura bakmayin salonu da duzemem.Alsaniz şerefiniz; almasaniz da sizin ayibiniz.Evime gelen beni kinamaz.Almadilar 6 ay tek hali vardi yerde
Düğünden bir gün önce iptal olsun diyemezdim. Ayrıca eşimde suç bulmuyorum.

Benim anlamadığım kız istemeye falan geldiklerinde aileler konuşup anlaşmıyorlar mı yani herkes yapıp yapamayacaklarını söylemiyor mu karşılıklı olarak? Yani karşı taraf nasıl verdiği sözden dönüyor çok üzücü en güzel günlerini borç ödeyerek geçiriyorlar.
Konu sahibi eminim ki ödemeyeceklerini bilseydi bu kadar kredi çekmezdi yada çeker kendim yaparım düğünümü nasılsa ben ödeyeceğim derdi.

Back
X