- 15 Haziran 2016
- 7.898
- En iyi cevaplar
- 1
- 21.022
- 348
- 39
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Benim çocuğumda alerjik bir çocuk hiç bu yüzden ağlamadıHanımlar,ben zaten böyle düsünerek anlayıssızlık mi ediyorum diye düsünüp bi fikrimden rahatsız oldum da açtim konuyu.Tabii ki vicdansız değilim böyle düsünmek rahatsiz etti kendimi sorguladim sizlerin de fikirlerini almak istedim yoksa lincleyin beni diye keyfine konu acmam herhalde.Kızım 16 aylık ama alerjik hala kolik bir cocuk burada da cocugum hakkında defalarca konu actım tuvalete gitmem bile onun icin sinir krizi gecirme sebebi ev sobali tek odada varken cocugu orada bırakiyorum aglıyor sadece tuvalete gitmek degil ki odun almaya iniyorum ne bileyim soba külü bosaltmaya iniyorum arkamdan agliyor aglamak ki ne aglamak yine drama queen diyecekler vardır ama basina alerjik bir cocuk gelmeyen anlamaz normal bir huysuzluk degil.Haliyle de basedemez hale geldim.Ben kayinvalidemlere gidip kayinbabamin da halini hatrini soruyorum merak etmeyin.Onlarin da evi sobali adam oturma odasinda yatiyor kaburga kirıgı akcigere zarar verdigi icin surekli balgam cikartmaya calisiyor adam normalde titiz bir adam zaten benim yanimda rahat edemiyor üstü degisecek atleti degisecek cekiniyor öyle kalabilecegim bir ortam yok kayinvalidemle aram iyi olsa dahi.Tabii ki aynisi benim babamin basina gelebilirdi,tabii ki esim gidecek ben gitmesin demiyorum benim görümcem de var sadece esim degil cocuklari ama sürekli x gelemez x in evi var duzeni var x in osu var busu var kocasi var birakip gelemez tarzi konusuluyor.Ha diyeceksiniz ki lavabo icin erkek gucu lazim gorumcen nasil yapsin tabii o da dogru ben kendimi sorguladiktan sonra boyle dusundugum icin uzuldum cok bunaldigim bir ana denk geldi.Gece uyku yok gundüz uyku yok surekli bir aglama var cocukta 16 aydir her dk aglayan bir cocukla bende de psikoloji kalmadi emin olun empati yetenegimi kaybettim artik sabretmekten.Linclemekte de haklisiniz belki baskasi konu acsa ben de aynisini diyecektim ne diyeyim insan bazen yanlis dusuncelere kapilabiliyor
Benim de belim tutuldu, duştan çıktıktan sonra bildiğin felçli gibi yığıldım kaldım. Eşim taşıdı yatağa, giydirdi sağolsun ama sağdan sola dönemedim kilitlendim. Akşama kadar geçmeyince doktor geldi eve iğne yaptı. Mecbur gece hasta bezi kullandım ama tek korkum ya düzelmezsem oldu. Ertesi sabah zar zor yardımla tutunarak kalkıp banyoya gidebildim ama yataktan doğrulup sırf banyo kapısına gitmem 10 dk sürdü. Üç gün kendime gelemedim.banyoda ayağım kaydı düştüm kuyruk sokumu kemiğim kaymış 2 buçuk hafta oldu hala düzelemedim şaftım kaydı resmen
adam balkondan düşmüş büyük tehlike atlatmış siz neler düşünüyorsunuz
zaten yakın oturuyorsunuz kalsın babasına baksın işte !!!
size birşey olursa çocuğunuzun eşi yardıma göndermezse sorarım size
kasap döner sap döner gün gelir hesap döner.
Kolik dediğiniz şey 4. veya 5. ayda biter. Yaşına girmiş dişleri çıkmış normal yemek yiyebilen bir çocuk kolik olmaz. Huysuz bebek sizinkisi. Benim kızım da huysuz mızmız bebekti, ama ben her gün kar kış soğuk hava demez sıkı giydirip çıkartırdım. Sokakta da bazen ağlar bazen susardı ama yorulurdu da. Öğlen yemeğini yer ağlamaya gücü kalmadan uyurdu. Akşam üstü bir kez daha arabasına koyar çıkar yürürdüm. Arada çaktırmadan kontrol ederdim ama sus demezdim. Ağlar zırlar susardı nihayetinde.Hanımlar,ben zaten böyle düsünerek anlayıssızlık mi ediyorum diye düsünüp bi fikrimden rahatsız oldum da açtim konuyu.Tabii ki vicdansız değilim böyle düsünmek rahatsiz etti kendimi sorguladim sizlerin de fikirlerini almak istedim yoksa lincleyin beni diye keyfine konu acmam herhalde.Kızım 16 aylık ama alerjik hala kolik bir cocuk burada da cocugum hakkında defalarca konu actım tuvalete gitmem bile onun icin sinir krizi gecirme sebebi ev sobali tek odada varken cocugu orada bırakiyorum aglıyor sadece tuvalete gitmek degil ki odun almaya iniyorum ne bileyim soba külü bosaltmaya iniyorum arkamdan agliyor aglamak ki ne aglamak yine drama queen diyecekler vardır ama basina alerjik bir cocuk gelmeyen anlamaz normal bir huysuzluk degil.Haliyle de basedemez hale geldim.Ben kayinvalidemlere gidip kayinbabamin da halini hatrini soruyorum merak etmeyin.Onlarin da evi sobali adam oturma odasinda yatiyor kaburga kirıgı akcigere zarar verdigi icin surekli balgam cikartmaya calisiyor adam normalde titiz bir adam zaten benim yanimda rahat edemiyor üstü degisecek atleti degisecek cekiniyor öyle kalabilecegim bir ortam yok kayinvalidemle aram iyi olsa dahi.Tabii ki aynisi benim babamin basina gelebilirdi,tabii ki esim gidecek ben gitmesin demiyorum benim görümcem de var sadece esim degil cocuklari ama sürekli x gelemez x in evi var duzeni var x in osu var busu var kocasi var birakip gelemez tarzi konusuluyor.Ha diyeceksiniz ki lavabo icin erkek gucu lazim gorumcen nasil yapsin tabii o da dogru ben kendimi sorguladiktan sonra boyle dusundugum icin uzuldum cok bunaldigim bir ana denk geldi.Gece uyku yok gundüz uyku yok surekli bir aglama var cocukta 16 aydir her dk aglayan bir cocukla bende de psikoloji kalmadi emin olun empati yetenegimi kaybettim artik sabretmekten.Linclemekte de haklisiniz belki baskasi konu acsa ben de aynisini diyecektim ne diyeyim insan bazen yanlis dusuncelere kapilabiliyor
Bu ağlamaların alerji ile bir ilgisi yok..ya çok huysuz bir çocuk ya da farklı bir problemi var.Yediği ,içtiği bağırsakta emilemiyor ..ondan sürekli sancı içinde diyorsan bu da çok ciddi bir sorun.Öbür yandan eşinle konuş madem evler arası bu kadar kısa mesafeli o zaman gündüz şu saatte 1 /2 saatliğine gel de.Eşin çocuğu ile vakit geçirirken sen işlerini yaparsın.Yoksa soba külü boşaltırken el kadar çocukla cidden riskli şeyler yaşanabilir.Hanımlar,ben zaten böyle düsünerek anlayıssızlık mi ediyorum diye düsünüp bi fikrimden rahatsız oldum da açtim konuyu.Tabii ki vicdansız değilim böyle düsünmek rahatsiz etti kendimi sorguladim sizlerin de fikirlerini almak istedim yoksa lincleyin beni diye keyfine konu acmam herhalde.Kızım 16 aylık ama alerjik hala kolik bir cocuk burada da cocugum hakkında defalarca konu actım tuvalete gitmem bile onun icin sinir krizi gecirme sebebi ev sobali tek odada varken cocugu orada bırakiyorum aglıyor sadece tuvalete gitmek degil ki odun almaya iniyorum ne bileyim soba külü bosaltmaya iniyorum arkamdan agliyor aglamak ki ne aglamak yine drama queen diyecekler vardır ama basina alerjik bir cocuk gelmeyen anlamaz normal bir huysuzluk degil.Haliyle de basedemez hale geldim.Ben kayinvalidemlere gidip kayinbabamin da halini hatrini soruyorum merak etmeyin.Onlarin da evi sobali adam oturma odasinda yatiyor kaburga kirıgı akcigere zarar verdigi icin surekli balgam cikartmaya calisiyor adam normalde titiz bir adam zaten benim yanimda rahat edemiyor üstü degisecek atleti degisecek cekiniyor öyle kalabilecegim bir ortam yok kayinvalidemle aram iyi olsa dahi.Tabii ki aynisi benim babamin basina gelebilirdi,tabii ki esim gidecek ben gitmesin demiyorum benim görümcem de var sadece esim degil cocuklari ama sürekli x gelemez x in evi var duzeni var x in osu var busu var kocasi var birakip gelemez tarzi konusuluyor.Ha diyeceksiniz ki lavabo icin erkek gucu lazim gorumcen nasil yapsin tabii o da dogru ben kendimi sorguladiktan sonra boyle dusundugum icin uzuldum cok bunaldigim bir ana denk geldi.Gece uyku yok gundüz uyku yok surekli bir aglama var cocukta 16 aydir her dk aglayan bir cocukla bende de psikoloji kalmadi emin olun empati yetenegimi kaybettim artik sabretmekten.Linclemekte de haklisiniz belki baskasi konu acsa ben de aynisini diyecektim ne diyeyim insan bazen yanlis dusuncelere kapilabiliyor
Kolik dediğiniz şey 4. veya 5. ayda biter. Yaşına girmiş dişleri çıkmış normal yemek yiyebilen bir çocuk kolik olmaz. Huysuz bebek sizinkisi. Benim kızım da huysuz mızmız bebekti, ama ben her gün kar kış soğuk hava demez sıkı giydirip çıkartırdım. Sokakta da bazen ağlar bazen susardı ama yorulurdu da. Öğlen yemeğini yer ağlamaya gücü kalmadan uyurdu. Akşam üstü bir kez daha arabasına koyar çıkar yürürdüm. Arada çaktırmadan kontrol ederdim ama sus demezdim. Ağlar zırlar susardı nihayetinde.
Siz de mesela alışverişinizi günlük yapın. Önce yürüyüş yapın, parkta salıncağa falan bindirin sonra da market alış verişinizi yapın. Hem çocuk her gün evde sıkılmaz değişiklik olur hem de bedeni yorulur daha uzun uyur. Kocanızı sık boğaz etmeyin. Bakın demin de yazdım düşmanımın başına gelmesin böyle yatağa mahkum olmak, birisi taşımadan tuvalete gidememek. Adam sorumluluk sahibi biri, şu anda babasının durumu sizinkinden çok daha önemli. Bırakın her şey yoluna girsin önce.
Sabirli olun. Sadece biraz daha evde zaman geçirmesini isteye bilirsiniz. Kayin pederiniz uyurken, uzanikken, yani eşinize ihtiyaci yokken 1-2 saat evde dursun sonra gitsin. Ama babasinin zor durumunda yaninda olmasina izin verin.11 gün önce benim kayınpederim 2.kattan düştü 10 tane kaburga kemigi kırıldı akciğeri yırtıldı 3 gün yogun bakımda 5 gün normal serviste kaldı hayati tehlikesi yok Allaha şükür p.tesi günü eve çıktı doktor demiş ki belinde omurilikte bir sıkıntı yok yavaş yavas gitmek kaydıyla destekle lavabo ihtiyacına gidebilir bezlemenize gerek yok.K.validem sadece kendisi götüremiyor korse olmasina ragmen kayinpederim kendini toplayamıyor cok canı yanıyor bu yüzden eşimin de koluna girip yardım etmesi gerekiyor ikisi zor götürüyorlar diyebilirim.Esim bana bir süre annemlerde kalalım dedi ben de kabul etmedim kayınvalidemle anlaşamıyoruz çünkü eşime söyledim sonra tamam o zaman ben orada kalayım dedi.Orada kalıyor arada eve geliyor kızımızi seviyor gidiyor ayni sokaktayız zaten ama sürekli bir seylerle tek basıma bas etmekten yoruldum kızım zor bir bebek zaten ev aldi basinı gidiyor yapamiyorum bir iş. 4 duvar arasında kaldik kar da yagdi ya eve tıkıldık canımız sıkıldı ben de daha yeni göz ameliyatı oldum anca toparladım esime gel artık akşamları bari kal desem anlayışsızlik mı etmis olurum ? Ya gitmesin demiyorum ama günde 10 dk esimi görmek de istemiyorum Cünkü bu süreç 10 15 gun degil aylar sürecek kolay iyilesmeyecek
Sabirli olun. Sadece biraz daha evde zaman geçirmesini isteye bilirsiniz. Kayin pederiniz uyurken, uzanikken, yani eşinize ihtiyaci yokken 1-2 saat evde dursun sonra gitsin. Ama babasinin zor durumunda yaninda olmasina izin verin.
Hanımlar,ben zaten böyle düsünerek anlayıssızlık mi ediyorum diye düsünüp bi fikrimden rahatsız oldum da açtim konuyu.Tabii ki vicdansız değilim böyle düsünmek rahatsiz etti kendimi sorguladim sizlerin de fikirlerini almak istedim yoksa lincleyin beni diye keyfine konu acmam herhalde.Kızım 16 aylık ama alerjik hala kolik bir cocuk burada da cocugum hakkında defalarca konu actım tuvalete gitmem bile onun icin sinir krizi gecirme sebebi ev sobali tek odada varken cocugu orada bırakiyorum aglıyor sadece tuvalete gitmek degil ki odun almaya iniyorum ne bileyim soba külü bosaltmaya iniyorum arkamdan agliyor aglamak ki ne aglamak yine drama queen diyecekler vardır ama basina alerjik bir cocuk gelmeyen anlamaz normal bir huysuzluk degil.Haliyle de basedemez hale geldim.Ben kayinvalidemlere gidip kayinbabamin da halini hatrini soruyorum merak etmeyin.Onlarin da evi sobali adam oturma odasinda yatiyor kaburga kirıgı akcigere zarar verdigi icin surekli balgam cikartmaya calisiyor adam normalde titiz bir adam zaten benim yanimda rahat edemiyor üstü degisecek atleti degisecek cekiniyor öyle kalabilecegim bir ortam yok kayinvalidemle aram iyi olsa dahi.Tabii ki aynisi benim babamin basina gelebilirdi,tabii ki esim gidecek ben gitmesin demiyorum benim görümcem de var sadece esim degil cocuklari ama sürekli x gelemez x in evi var duzeni var x in osu var busu var kocasi var birakip gelemez tarzi konusuluyor.Ha diyeceksiniz ki lavabo icin erkek gucu lazim gorumcen nasil yapsin tabii o da dogru ben kendimi sorguladiktan sonra boyle dusundugum icin uzuldum cok bunaldigim bir ana denk geldi.Gece uyku yok gundüz uyku yok surekli bir aglama var cocukta 16 aydir her dk aglayan bir cocukla bende de psikoloji kalmadi emin olun empati yetenegimi kaybettim artik sabretmekten.Linclemekte de haklisiniz belki baskasi konu acsa ben de aynisini diyecektim ne diyeyim insan bazen yanlis dusuncelere kapilabiliyor
Tam da anlattiginiz gibi arkami dönsem bakin sadece arkamı donsem diyorum kendini yerlere atip aglayan bir cocuk bende de psikoloji kalmadi artik esim calisirken de cok yardim edemezdi ama en azindan soba derdiyle ugrasmazdim o hallederdi pazar gunleri cocugu disari cikarir hava aldirir ben de o arada temizligimi yapardim.Babasinin yanina gitmesine bir lafim yok zaten boyle dusundugum icin uzuldum bile ama bu konuyu cok bunaldigim bir anda actim yanlis anlattim ya da yanlis dusundum diyeyim
Merhaba; buradaki en zor durumu eşiniz yaşıyor ama. Sizinle ilgilenmiş, pandemide gidememiş ve şimdi de babası böyle olmuş; sonunda işinden olmuş. Tabi ki de eşinize haksızlık yapmış olursunuz. Siz kayınvalidenizle anlaşamıyorsunuz diye adam sizinle ailesi arasında mekik mi dokusun. Lütfen biraz empati kurun. Adam işinden olmuş. Ona daha çok destek vermeniz gerekirken hala ilgi beklemeniz çok bencilce benceSoracak olanlara yazayım eşim ben ameliyat olunca izin amışti ondan önce de karantina dolayısıyla gidememişti babasi kaza gecirip yine izin alınca isten cikardilar biraz da şu an issiz olmasından dolayı orada isi yok nasil olsa gelsin diye bakiyorlar demek ki yoksa illa ki biri ayarlanırdi bir üst katta kayinbabamin kardeşi yasiyor
Hala haklı değilsiniz
Izin verin demek izin veriyorum sana demek anlaminda soylenmiyorki. Mesela kalip vardir ya izin verin hayatimi yaşayayim diye. Burda izin istemiyor kimse. benim yazdigimda o anlamda. Anlata bildim mi bilmiyorum. Zaten konuyu okuyunca bana da şimariklik geldi. Içimden geçenleri yazsam banlanirim her haldeİzin verin ney ya yani yanlış anlamayın konuyu evirip çevirip tekrar okuyup yine sinirleniyorum. Neyine izin alacak izin verecek anne babamiz hastalanınca eşten izin mi alacagiz bakmak için. Yaptığı simarikliktan başka birşey değil ama keser döner sap döner derler kendi evladida büyüyecek birgün.
Biz de böyle iyimser şeyler söyledik fikirler verdik ama yanlış okumadıysam kayınvalide için "ölüyorum dese bir bardak su vermem o derece nefret ediyorum" yazmıştı.1 çocukla 3 günde bu kadar perişan olmanıza anlam veremedim. çocuğunuz çok ağlıyor ise; hangi odayı temizleyecek iseniz alır yanınızda o odaya götürür eline de bir oyuncak verirsiniz o oyuncağı ile oynarken ortalığı toparlarsınız. illa ki bir uyku saati vardır, uyuduğunda ocağa yemek koyar, wc, banyo temizliğini yaparsınız.
Kp'nizin durumuna gelince Allah şifa versin adama çok büyük kaza atlatmış, sizin de aslında orada olmanız gerekir diye düşünüyorum ne kadar kv deniz ile anlaşamasanız da günde 2-3 saat gidebilir bir işin ucundan tutarsınız. şu anda illa ki geçmiş olsuna gelenler vardır bir poğaca, kek yapıp yanına bir bardak çay koysanız eşinizin de ailesinin de bu durum hoşuna gider nasıl ki bizim aile fertlerimizden birinin bir ihtiyacı olduğunda eşlerimiz den getir götür yapmasını bekliyor ve durum karşısında mutlu oluyorsak eş ailelerimize de küçük de olsa bir faydamız olmalı diye düşünüyorum.
eşinize gelince adam hem işsiz kalmış evin geçimi, çocuğun masrafı derken bir de üstüne babasının hastalığı eklenmiş eşi olarak adamın yanında olmak yerine evde canım sıkılıyor triplerine girmişsiniz yazık gerçekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?