Kayınpederimin durumu

Benim çocuğumda alerjik bir çocuk hiç bu yüzden ağlamadı
Alerjisiyle ağlamasının ne ilgisi var?

Ayni durumu yasayan babaniz olsaydi ve esiniz ya ben seni 10 dakika gornek istemiyorum, hem ev dagildi, cocukla da bunaldim deseydi ne hissedersiniz. Aylarca ayni yogunlukta gitneyecek tabinki ama en azindan bir kac hafta idare edin cok ciddi bir durum var ortada. Aksi turlusu esinizle aranizda cok ciddi kopmalara sebep olabilir

Biraz empati ama.. ayni seyi babaniz yasasaydi?? ben aylardir kayinvalidemle konusmuyorum. Kayinpederle de sadece merhaba merhaba. Ama böyle bir sey yasansa kosa kosa giderim. Saglik ve insan hayati söz konusuysa küslük olmaz. Hele ki ailede.

bence yanlış düşünüyorsunuz. adam hasta ve bakıma muhtaç ve bu kişi yedi yabancı değil babası. tabiki bakacak babasına . biraz empati lütfen kendinizi koyun eşinizin yerine. sizin babanız olsaydı eşiniz bu tarz bir tutum sergileseydi hoşunuza gidermiydi. henüz olay çok yeni aradan onbeş yirmi gün geçsin herşey rayına oturur.

çok geçmiş olsun

Benim de belim tutuldu, duştan çıktıktan sonra bildiğin felçli gibi yığıldım kaldım. Eşim taşıdı yatağa, giydirdi sağolsun ama sağdan sola dönemedim kilitlendim. Akşama kadar geçmeyince doktor geldi eve iğne yaptı. Mecbur gece hasta bezi kullandım ama tek korkum ya düzelmezsem oldu. Ertesi sabah zar zor yardımla tutunarak kalkıp banyoya gidebildim ama yataktan doğrulup sırf banyo kapısına gitmem 10 dk sürdü. Üç gün kendime gelemedim.

Bence bir insanın yaşayabileceği en kötü şey, hareket edebilmek için birine muhtaç olmak. Düşmanımın bile başına gelsin istemem. Adamın yaşlı başlı babası bebek gibi bezleniyor, annesi tuvalete taşıyor, kemikleri kırılmış ki kaburga kırığı kendi kendine zamanla iyileşir, derin nefes alsan çok canın yanar. Konu sahibinin kocası babasına karşı evlatlık görevini yapıyor, kadın tutturmuş kar yağdı hep sıkıldık ben kocamı göremiycek miyim. Hiç bir evlat annesini ya da babasını kimseye muhtaç etmemeli.

konu sahibi destek alın. birisi gelsin sizde kalsın son mesajlarınızı okudum size de üzüldüm

Son düzenleme:
Kolik dediğiniz şey 4. veya 5. ayda biter. Yaşına girmiş dişleri çıkmış normal yemek yiyebilen bir çocuk kolik olmaz. Huysuz bebek sizinkisi. Benim kızım da huysuz mızmız bebekti, ama ben her gün kar kış soğuk hava demez sıkı giydirip çıkartırdım. Sokakta da bazen ağlar bazen susardı ama yorulurdu da. Öğlen yemeğini yer ağlamaya gücü kalmadan uyurdu. Akşam üstü bir kez daha arabasına koyar çıkar yürürdüm. Arada çaktırmadan kontrol ederdim ama sus demezdim. Ağlar zırlar susardı nihayetinde.

Siz de mesela alışverişinizi günlük yapın. Önce yürüyüş yapın, parkta salıncağa falan bindirin sonra da market alış verişinizi yapın. Hem çocuk her gün evde sıkılmaz değişiklik olur hem de bedeni yorulur daha uzun uyur. Kocanızı sık boğaz etmeyin. Bakın demin de yazdım düşmanımın başına gelmesin böyle yatağa mahkum olmak, birisi taşımadan tuvalete gidememek. Adam sorumluluk sahibi biri, şu anda babasının durumu sizinkinden çok daha önemli. Bırakın her şey yoluna girsin önce.

bu arada bir sey söyleyecegim gerçekten hiç evden çıkmadıgınız bi gün oluyormu? yani benim aklım pek bunu almıyor günde 15 dk dahi olsa çıkın hem siz hava alın hem bebekler. bu çocukları eve mahkum ederek, doğaya salmayarak, hiç arkadaş akran görmeden mutlu huzurlu bi şekilde yaşamasını beklemek bence bencillik. sobalı evde yaşadığınızı söylemişsiniz aşağı kül dökmeye iniyorum gibi şeyler yazmışsınız sanıyorum ki ilçe/köy gibi bi yerdesiniz. çok güzel değilmi işte şehir araba egzoz insanlar yok. alın çıkın dolaşın geri gelin emin olun hem size hem ona iyi gelecek.
benim kızım da şuan 2.5 yaşında yeni yeni benden ayrışıyor ancak bu yaşına kadar ben ve babası dışında kimsede durmayan biriydi. her işimi onunla yapmayı öğrendim mesela kül dökmek mi atın üstüne bi hırka mont birlikte dökün çıkın. henüz küçük yani çocuk kül dökmeyi çöp dökmeyi bilmiyor ki görmedi. belki de kapıdan çıktıgınızda sizi dünyanın öbür ucuna gidecek sanıyor. ve sürekli konuşun anlatın. yaptıgınız işleri vs gün içinde sürekli konuşun onunla dil gelişimine de çok faydası olur. kendini anlatan çocuk daha az huysuz olur

E yuh adam ölümden dönmüş siz tek sıkılıyorum diyorsunuz. Bu gün bakmayacak evladı da ne zaman yanlarında olacak az vicdan yahu. Kendiniz göz ameliyatı olunca izin aldirmasini biliyorsunuz adam kaburgaların kırmış ölümden dönmüş tuvalete tek gitmesini bekliyorsunuz

Kolik bebek alışkanlıkları sürmeye devam eder, huysuzluk da ondandır çoğu zaman.
Bebeklikte, her ağlamasında büründüğünüz psikoloji, eğer kendinizi fark edip düzeltemez ya da destek almazsanız size ezber, aynı davranışları sergiletmeye devam ediyor. O dinamikte anne ve bebek arasındaki ilişki, çok yapışık ve sağlıksız hale gelmeye meyilli. Bir de bunu düzeltmeye gidiyor zaman.

Sabirli olun. Sadece biraz daha evde zaman geçirmesini isteye bilirsiniz. Kayin pederiniz uyurken, uzanikken, yani eşinize ihtiyaci yokken 1-2 saat evde dursun sonra gitsin. Ama babasinin zor durumunda yaninda olmasina izin verin.

Sabirli olun. Sadece biraz daha evde zaman geçirmesini isteye bilirsiniz. Kayin pederiniz uyurken, uzanikken, yani eşinize ihtiyaci yokken 1-2 saat evde dursun sonra gitsin. Ama babasinin zor durumunda yaninda olmasina izin verin.

İzin verin ney ya yani yanlış anlamayın konuyu evirip çevirip tekrar okuyup yine sinirleniyorum. Neyine izin alacak izin verecek anne babamiz hastalanınca eşten izin mi alacagiz bakmak için. Yaptığı simarikliktan başka birşey değil ama keser döner sap döner derler kendi evladida büyüyecek birgün.

1 çocukla 3 günde bu kadar perişan olmanıza anlam veremedim. çocuğunuz çok ağlıyor ise; hangi odayı temizleyecek iseniz alır yanınızda o odaya götürür eline de bir oyuncak verirsiniz o oyuncağı ile oynarken ortalığı toparlarsınız. illa ki bir uyku saati vardır, uyuduğunda ocağa yemek koyar, wc, banyo temizliğini yaparsınız.

Kp'nizin durumuna gelince Allah şifa versin adama çok büyük kaza atlatmış, sizin de aslında orada olmanız gerekir diye düşünüyorum ne kadar kv deniz ile anlaşamasanız da günde 2-3 saat gidebilir bir işin ucundan tutarsınız. şu anda illa ki geçmiş olsuna gelenler vardır bir poğaca, kek yapıp yanına bir bardak çay koysanız eşinizin de ailesinin de bu durum hoşuna gider nasıl ki bizim aile fertlerimizden birinin bir ihtiyacı olduğunda eşlerimiz den getir götür yapmasını bekliyor ve durum karşısında mutlu oluyorsak eş ailelerimize de küçük de olsa bir faydamız olmalı diye düşünüyorum.

eşinize gelince adam hem işsiz kalmış evin geçimi, çocuğun masrafı derken bir de üstüne babasının hastalığı eklenmiş eşi olarak adamın yanında olmak yerine evde canım sıkılıyor triplerine girmişsiniz yazık gerçekten.

Hala haklı değilsiniz

Merhaba; buradaki en zor durumu eşiniz yaşıyor ama. Sizinle ilgilenmiş, pandemide gidememiş ve şimdi de babası böyle olmuş; sonunda işinden olmuş. Tabi ki de eşinize haksızlık yapmış olursunuz. Siz kayınvalidenizle anlaşamıyorsunuz diye adam sizinle ailesi arasında mekik mi dokusun. Lütfen biraz empati kurun. Adam işinden olmuş. Ona daha çok destek vermeniz gerekirken hala ilgi beklemeniz çok bencilce bence

Hala haklı değilsiniz

Nasıl haklı olsun ki?
"Gitme demedim ki" diyor ikidir. :)
Hayır bi de gitme diyeydin ağzınla dilinle.

Kendi aileni çağır ya da yanlarına git, anlıyorum zor çocukla zorlanmışsındır olabilir diye; ailesi bir hafta kardeş yanındaymış onlar da gelemezmiş. Madem bu kadar yıkık bir psikoloji, bu kadar bir aciliyet hissi (Ki 3 günde hasıl oluyor ha bu his de), "Ziyaretinizi kısa kesebilir misiniz anne, sana ihtiyacım var" de bari, olmadı çık git yanlarına kardeşine, onu da mı diyesin yok, takıl git kocanın peşinde ne yapacak yani kv evden mi kovacak. Ben anlamadım nasıl bi tahtta oturduğunu arkadaşın. Kocayı eve getiresi var gibi illa.

Izin verin demek izin veriyorum sana demek anlaminda soylenmiyorki. Mesela kalip vardir ya izin verin hayatimi yaşayayim diye. Burda izin istemiyor kimse. benim yazdigimda o anlamda. Anlata bildim mi bilmiyorum. Zaten konuyu okuyunca bana da şimariklik geldi. Içimden geçenleri yazsam banlanirim her halde

Biz de böyle iyimser şeyler söyledik fikirler verdik ama yanlış okumadıysam kayınvalide için "ölüyorum dese bir bardak su vermem o derece nefret ediyorum" yazmıştı.

eşinizin babasının yanından eve gelip gelmemesini dert edeceğinize, buraya "eşim babasının yanında olduğu için tek kalıyorum zorlanıyorum, bebeğimin huysuzluğunu nasıl geçirebilirim?" diye konu açmanız gerekmiyor muydu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…