Kayınpederin et meraki

şu yaşadıklarınızın hepsi çok çirkin ama en çirkini o poşetlerdeki çer-çöp'ü dağıtmanız olmuş.. keşke hiç vermeseydiniz ama onları da bir çöp kutusuna atsaydınız..

Dusunsenize poseti bi aciyolar kuyruk, ayak, yag.
Bari tekrar o kapilara et verselermis
Ben kesemedigimiz zamanlarda ( cok zorda oldugumuz zamanlarda ) et getirdiklerinde nasil sevinir ve rahatlardim annem bize et almayi brz dusunmez diye, cok yemek istemezdimki uzun sure gitsin.

Bizde adak kestik kurban kestik.
Adağa zaten el sürülmüyor.
Kurbanda da eşimin bir tek sırt bölgesini istediğini biliyorum. Bir de kayınvalidem sağolsun kemik kısmını ayırmış. O kadar.

Fakir fukara karnı doysun evine et girsin.
Mahrum kalmasın diye yapılır bu ama kayınpeder maşallah dini ritüelleri yıkmış geçmiş.

Bu arada eti ihtiyacı olana vermediyseniz adak sayılmaz herhalde o.
Yenilemekte fayda var diye düşünüyorum.

Hanımlar eşim tutuklanip şükür temize çıktığı için Adak adamistim eşim çıkar çıkmaz Adak kesecektim çok şükür kestim çok bişeye gücüm yetmesede 750 liralık bi koyun kestik Allah kabul etsin ama eder mi bilemiyorum töbe ya rabbim eşimin çıktığı gün ailemin hepsi kardeşlerim annem falan bizde ydi kayın Peder gaza gelip hafta sonu gelin mangal yakalım dedi bizimkiler de kabul etti buraya kadar herşey iyi dün gittik adagimizi kestik kayinbabada geldi bizle kestirdik parçalattik dagiticaktik eve bi geldik kayinbaba ben pay ederim dedi bide ne göreyim 3 tane bacak ve kaburgalarin yarısını kayinpederim bi tepsiye koymuş bunu hafta sonu mangal yapıcam 3 aile gelicek buraya ben onları nasıl doyurucam dedi ben şok dedim baba bu benim adagim dağıtılması lazım neyse bide ne göreyim poşetlere hep yağ koymuş birine sadece kuyruk koymuş komple yağ digerine hayvanın ayaklarını koymuş 4 tane poşet yapmış bunlarda toplasan 1 kilo etmez ve hepsi yağ kemik zaten koyun bu ne eti olur ki koy hepsini dagiticam dedim bide benimle tartıştı ben bunları mangal yapıcam diye bana dagittirmadi esimde sesini cikaramadi neyse 4 poşeti utanma sıkıla verdim millete ama vermesem daha iyidi internetten baktı eşim şimdi adaylık kurbanın etini bizim ve ailelerimizin yememesi gerek yazıyor eşim şimdi hem sabah namazına gitti hemde Camii hocasına danisip gidip etleri alıp dagiticak kayinbabamin bu yaptığı çok sinirimi bozdu sizce de çok ayıp değil mi bu gerek ki onun demesi lazım oğlum kurtuldu sadakamiz olsun dağıtalim diye çok sinirim bozuk sizler olsanız ne yapardiniz bu durumda ayrıca akşam bi gittik ki bi kısmını pisirtip yemiş
cok cok ayip yaptigi ama haftasonu gelin mangal yapalim deyince anlamaliydiniz zaten sizin keseceginiz adakla mangal yapacagini ben anlardim sahsen o an kabul etmezdim..kpeder bedavaci bu belli dediginiz gibide etcil.benim esimin aileside adak kesilince mevlut yapar akrabanarini cagirir herkes yer dagitmazlar ama kendileride yer.bence adak ihtiyac sahiplerine dagitilmali her zaman yiyenlere degil.

Back
X