- 26 Kasım 2017
- 69
- 29
- 3
- 31
- Konu Sahibi Nhrdml8894
-
Umarım çocuğunuz hamileliğiniz yok.Evlilikte güven çok önemli üzgünüm ki sizinki yalanla başlamış.Çalışmak bir kadın için şart bence siz bu durumda eşiniz ve kayınpederinizin söylemi üzerine değil kendi geleceğinizi güvenceye almak için mutlaka çalışmalısınız.Çalışmam ben artık kandırıldım sevmediğim işi ne diye yapayım düşüncelerini bırakıp (artık malesef olan olmuş keşke olmasaymış)kendi geleceğiniz için mutlaka çalışın eminim başka severek yapacağınız bir iş bulursunuz.Bu yalanlarla yaralanmış bir evliliğin çatırdama olasılığı çok yüksekSelam arkadaşlar dertlesicek kimse olmayinca etrafra artik bende buraya yazayim dedim.. 1 yıllık evliyim.. eşim ilk basta evi oldgunu bankada parasi oldugunu kisacasi durumunun iyi oldugunu gostermisti bana.. ayni isyerinde tanistik evlilik zamanindada işten ciktim bana ihtiyacimin olmadgni dert etmicegmi soyleyerek o psikolojiye soktu. Evlendikten 3 ay sonra ben herseyi ogrendim guvensizlil olustu. Sonucta ben ona evin varsa evlenicem demedim herseyi kendi soyledi. En azindan sevdgim işten olmazdim.. bu tabi belli etmemek icin durumunun kötü oldgunu hep borc yapmis. Altinlarimda bu sekilde bozuldu ve borclara gitti.. gecen gun kayinpeder cekti beni kenari calismak zorunda oldgumu soyledi biz nereye kadar destek olucaz dedi. Cok zoruma gitti.. madem bi bogaza bakamicaktiniz ne diye bu islere kalkistiniz. Dusunmekten o kadar bunaldimki bu durumdada inadimdan calsmak istemiorum istedigim işede tekrar geri almadlar ayni soyadli kisileri calistiramioruz diye. Bu yalanlarin bedelini neden baska sevmedigim bi iste calisarak ben cekeyim ki ...
Evet bi bogaza bakmak zorunda degil kimse. Ben calismadigim icin evde ne sobayi calistiriorum ne gezmeye gidiorum masraf yapmamk icin cabaliyorum zaten. Sorun illa bana bakicaklar dusuncesi degil. Bu tarz yaklasimlari. Ben kimseden destekte beklemedim bikaç aydir sadece kiraya yardimci oldular bunun yuzume vurulmasi beni uzen. Ben kendim zaten yavas yavas is bakiyodum acele etmiyordum bu baski sadece beni biseylerden soguttu. Farkli acidan baktiniz sanirm duruma..Olayın güvensizlik boyutunu ayrı bir yere koymak gerek...
Bu ayrı bir ele alınması gereken konu..
Diğerine gelince bir boğaza bakmak zor mu kısmına burada yanlış bir durum göremiyorum kimse size bakmak zorunda değil..Yetişkin bir bireysiniz.Siz seçimlerinizin sonuçlarını cekiyorsunuz maalesef.
Tesekkur ederim sadece bu olaylardan dolayi tabiki dusuncem simdi kursa baslayip bi sertifika falan almayi dusunuyorum bunun masrafinida anneannem karsilicak zaten kimseye yuk olmadan biraz daha calismicagim aylar olucak. Cok sukur cocuk falan yok. Nasihat icin tekrar tesekkur ederimUmarım çocuğunuz hamileliğiniz yok.Evlilikte güven çok önemli üzgünüm ki sizinki yalanla başlamış.Çalışmak bir kadın için şart bence siz bu durumda eşiniz ve kayınpederinizin söylemi üzerine değil kendi geleceğinizi güvenceye almak için mutlaka çalışmalısınız.Çalışmam ben artık kandırıldım sevmediğim işi ne diye yapayım düşüncelerini bırakıp (artık malesef olan olmuş keşke olmasaymış)kendi geleceğiniz için mutlaka çalışın eminim başka severek yapacağınız bir iş bulursunuz.Bu yalanlarla yaralanmış bir evliliğin çatırdama olasılığı çok yüksek
Ben sizin bana bakmak zorundalar modunda oldugunuzu dusunmuyorum. Ayrica baktiklari, yardim ettikleri siz degilsiniz eşiniz. Ogullarina da ister yardim ederler ister etmezler. Bunun sonuclarina ogullari katlanir. Size gelip de ise gir diyene kadar ogullari yalanlarini kapatmak icin ek işe girseymis.Evet bi bogaza bakmak zorunda degil kimse. Ben calismadigim icin evde ne sobayi calistiriorum ne gezmeye gidiorum masraf yapmamk icin cabaliyorum zaten. Sorun illa bana bakicaklar dusuncesi degil. Bu tarz yaklasimlari. Ben kimseden destekte beklemedim bikaç aydir sadece kiraya yardimci oldular bunun yuzume vurulmasi beni uzen. Ben kendim zaten yavas yavas is bakiyodum acele etmiyordum bu baski sadece beni biseylerden soguttu. Farkli acidan baktiniz sanirm duruma..
Yok yakinda oturuyoruz. Maasimi elimden almak gibi dusunceleri yok Allah var sadece eşimin yetemedigi icin onlarda yardimci olmak istemedikleri icin bunu soylediler. Cok sukur borcumuz yok altinlarla kapattik zaten borclari. Benim kizginligim sadece en basta keske durust olunsaydida ben işimden olmasaydim. Babamlar bile hala evi falan var saniyorlar soyleyemiorum yalan oldgunu kimseye. Calismam lazim ki zaten yazin işe girip calismistim memnun olmadigim icin ciktim cunku esim vardiyali oldugu icin biz birbrmizi goremiyorduk. 4 aydir evdeyim calsmam lazm biliorum ama yaklasmlari oldu beni üzenUmarim birlik oturmuyorsunuzdur. Seni calistirip maasini almak icin mi evlendirmisler. Olay kocanda biter. O konusmali.
Ama şu da var. Kp'inle birlikte oturmuyorsan ve borclar kocaninsa calisip yardim etmek zorundasin.
Acele etmiyorsun yavaş yavaş bakiyorsun. Iyi sen böyle devam et. Öğrendin madem biran önce iş bul çalış para kazan. Zengin diye isten çıkmanda ayrı komik. Evet kimse sana bakmak zorunda degil. Şunu yapamıyorum bunu yapamiyorum diyeceğine git calis. Inadimdam istemiyorum diyorsun buda ayrı komikEvet bi bogaza bakmak zorunda degil kimse. Ben calismadigim icin evde ne sobayi calistiriorum ne gezmeye gidiorum masraf yapmamk icin cabaliyorum zaten. Sorun illa bana bakicaklar dusuncesi degil. Bu tarz yaklasimlari. Ben kimseden destekte beklemedim bikaç aydir sadece kiraya yardimci oldular bunun yuzume vurulmasi beni uzen. Ben kendim zaten yavas yavas is bakiyodum acele etmiyordum bu baski sadece beni biseylerden soguttu. Farkli acidan baktiniz sanirm duruma..
O modda olmadigimi anladiginiz icin tesekkur ederim. Eşime de dedim asgari ucretle calisiyor. Sen daha iyi bi iş arastir en azindan bende geri işime gireyim dedim ben asgari ucretle calissamda olur her sekilde katkida bulunup birikimde yapabilirim. Ama arastirmiyor yeni bi iş.Ben sizin bana bakmak zorundalar modunda oldugunuzu dusunmuyorum. Ayrica baktiklari, yardim ettikleri siz degilsiniz eşiniz. Ogullarina da ister yardim ederler ister etmezler. Bunun sonuclarina ogullari katlanir. Size gelip de ise gir diyene kadar ogullari yalanlarini kapatmak icin ek işe girseymis.
Bence hic sallamayin onlarin sizi bu sejilde etki altina almalarina da izin vermeyin.
Evet kandirmislar seni ama buna bir caren yok ki.Yok yakinda oturuyoruz. Maasimi elimden almak gibi dusunceleri yok Allah var sadece eşimin yetemedigi icin onlarda yardimci olmak istemedikleri icin bunu soylediler. Cok sukur borcumuz yok altinlarla kapattik zaten borclari. Benim kizginligim sadece en basta keske durust olunsaydida ben işimden olmasaydim. Babamlar bile hala evi falan var saniyorlar soyleyemiorum yalan oldgunu kimseye. Calismam lazim ki zaten yazin işe girip calismistim memnun olmadigim icin ciktim cunku esim vardiyali oldugu icin biz birbrmizi goremiyorduk. 4 aydir evdeyim calsmam lazm biliorum ama yaklasmlari oldu beni üzen
Aynen tam da ben diyecektim madem ayni soyisimli kisiler calisamiyor esiniz gitsin kendine yeni bi is bulsun.O modda olmadigimi anladiginiz icin tesekkur ederim. Eşime de dedim asgari ucretle calisiyor. Sen daha iyi bi iş arastir en azindan bende geri işime gireyim dedim ben asgari ucretle calissamda olur her sekilde katkida bulunup birikimde yapabilirim. Ama arastirmiyor yeni bi iş.
Zengin diye cikmadim ben isten. Sadece kira odemicegmiz icin sevinmistim. Zengin olmak bi evi olmasi degildir. Isten cikarkende daha iyi bi iş bakarim istedigim zaman girerim düşüncesi vardi. Kendide ilk zamanlar esimin calismasini istemiyorum diyodu aileme. Komik olan bisey yok evet hala acele etmiyorum 2 gun once iş buldum bulasikcilik yapicaktim bulasikcilik yap diye evlenmedim sennle izin vermiorum dedi. Onemli olan para getirmem degilmi katkida bulunmam degilmi ozaman niye iş ayrimi yapiliyor ?Acele etmiyorsun yavaş yavaş bakiyorsun. Iyi sen böyle devam et. Öğrendin madem biran önce iş bul çalış para kazan. Zengin diye isten çıkmanda ayrı komik. Evet kimse sana bakmak zorunda degil. Şunu yapamıyorum bunu yapamiyorum diyeceğine git calis. Inadimdam istemiyorum diyorsun buda ayrı komik
Ama sende guzelim isini birakmasaydin. Kolay is bulunmuyor iste. Esin icin değil geleceğiniz ve çocuklarınız icin işini bırakmamaliydin. Baska bitane bulana kadar devam etseydin. Kp benim kiramı ödemesini asla istemem. Inatda etmem. Kimseyi düşünmüyorsan kendini düşün. Istemiyormusun kendine kıyafet almak biyere gidip bi yemek yemek. Gidip çalışacaksın kimse önüne durmaz gidemezsin demez. Eşin senden saklamış onca şeyi evet karışmaya hakkı yok. Onlarin bulduğu isleri begenmiyormusun. Vardiyalida olsa hazir isi birakmamalisin. Az görüşün ama huzurunuz olsunZengin diye cikmadim ben isten. Sadece kira odemicegmiz icin sevinmistim. Zengin olmak bi evi olmasi degildir. Isten cikarkende daha iyi bi iş bakarim istedigim zaman girerim düşüncesi vardi. Kendide ilk zamanlar esimin calismasini istemiyorum diyodu aileme. Komik olan bisey yok evet hala acele etmiyorum 2 gun once iş buldum bulasikcilik yapicaktim bulasikcilik yap diye evlenmedim sennle izin vermiorum dedi. Onemli olan para getirmem degilmi katkida bulunmam degilmi ozaman niye iş ayrimi yapiliyor ?
Ama sende guzelim isini birakmasaydin. Kolay is bulunmuyor iste. Esin icin değil geleceğiniz ve çocuklarınız icin işini bırakmamaliydin. Baska bitane bulana kadar devam etseydin. Kp benim kiramı ödemesini asla istemem. Inatda etmem. Kimseyi düşünmüyorsan kendini düşün. Istemiyormusun kendine kıyafet almak biyere gidip bi yemek yemek. Gidip çalışacaksın kimse önüne durmaz gidemezsin demez. Eşin senden saklamış onca şeyi evet karışmaya hakkı yok. Onlarin bulduğu isleri begenmiyormusun. Vardiyalida olsa hazir isi birakmamalisin. Az görüşün ama huzurunuz olsun
Boşver ne iş olsa yap. Muhasebe bulasikciliktan kötü degildir. En azindan oturduğun yerden çalışırsın biraz kafan yorulur zamanla öğrenirsinNeden direkt onyargi olustugunu anliyorum cunku detaylar bilinmiyor. Evet isimden ciktigim icin okadar pismanimki. En cok bu konuda kendime kiziyorum. Cahilce davrandim. Kac kez iş buldum. Esim 2 vardiyali. Ben 3 vardiyali is buldum istemedi. Dedgm gibi artik bulasikcilik yapayim kafam rahat olsun baski olmasin dedim istemedi. Markette calisayim dedim sektreterlik yapayim dedim izin vermedi. Bi tutturdular muhasebe işi tanidik var. Ben daha once calistim muhasebede beceremedgim bi iş benim nasil zorlayabilirim ki. O tanidikta demezmi sizin gelin beceremio bu isi diye rezil olmaktan korktum gitmedim istemedim. Ben yorulcagim bi iş olsun ama yapabilcgm bi is olsun istiyorum ayrim yapmiyorum. Iş secme hakkimin olmamasida beni sogutuyor.
Sadece yapamazsam tanidiklari oldgu icin mahcup olmaktan korktum. Yine arastircam son care orasi olucak artik.Boşver ne iş olsa yap. Muhasebe bulasikciliktan kötü degildir. En azindan oturduğun yerden çalışırsın biraz kafan yorulur zamanla öğrenirsin
Evet bir boğaza bakmak zorunda eşin erkeklerin gorevi sonucta bu.Evet bi bogaza bakmak zorunda degil kimse. Ben calismadigim icin evde ne sobayi calistiriorum ne gezmeye gidiorum masraf yapmamk icin cabaliyorum zaten. Sorun illa bana bakicaklar dusuncesi degil. Bu tarz yaklasimlari. Ben kimseden destekte beklemedim bikaç aydir sadece kiraya yardimci oldular bunun yuzume vurulmasi beni uzen. Ben kendim zaten yavas yavas is bakiyodum acele etmiyordum bu baski sadece beni biseylerden soguttu. Farkli acidan baktiniz sanirm duruma..
Evet bir boğaza bakmak zorunda eşin erkeklerin gorevi sınıfta bu.
Şimdi kadinlar calismak zorunda vs vs şeyler çıktı evin bütün yükü kadınlara bindi.
Kadin elbette isterse çalışır ama kendi için kayinbaban çok ayıp etmis keşke oglunuz bana bakmak zorunda deseydiniz sinir oldum ya baskasi kendi kizina dese ne hissederdi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?