Eşini kaybetmiş olmak
Hastalık
Çocuğuna muhtaç olmak
Otorite kaybetmek
Bunların hepsi çok çok zor şeyler
Aktif bir hayat yaşayıp sonra hiç bir şeye gücünün yetmemesi insanın zor kaldırabileceği bir durum
Eşiniz için de eminin zordur aynı evi paylaşmak ama evlilikte bu da var maalesef yaşanabiliyor
Babanıza bence biraz meşgale lazım, evden çıkması, biraz insan görmesi, kendi yaşıtlarıyla vakit geçirmesi lazım, yaşlı da olsa bütün gün bir yatakta televizyon karşısında vakit tüketmek doğru değil. Doktorlar ne der bilemiyorum ama en azından arada bir yürüyüş, elini oyalayacak hobiler vs.. lazım. Günümüz dünyasında ev üzerine ev olmaz, yaşlılar gençlerle yaşamaz, anne babalar yaşlılıklarını planlasın dense de ben sanırım yaşım ve biraz eski gelenekle yaşamış olmanın sonucu yaşlıların ömürlerinin son deminde incitilmemesi taraftarıyım, bu konuda eşinizi tebrik etmek gerek kolay değil yaptığı. Annem yaşlı olmamasına rağmen hastalık sebebi ile benzer süreçler yaşadık o dönemlerde ona hala anne olduğunu, bir şey kaybetmediğini hissettirmeye çalıştım, koca kadındım yine gider yanına sorardım, anne şöyle mi yapsam böyle mi yapsam gibi, hoşuna giderdi, diyaloğunuz nasıl bilmiyorum ama belki bunu da deneyebilirsiniz.