- 19 Kasım 2021
- 121
- 42
- 18
- 36
- Konu Sahibi Biranolsun
Evin tek çocuğun eşim eşim.firinciEşiniz ne iş yapıyor başka çocuğu yokmu tek sizmi köyde hizmet ediyorsunuz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evin tek çocuğun eşim eşim.firinciEşiniz ne iş yapıyor başka çocuğu yokmu tek sizmi köyde hizmet ediyorsunuz
Yok fındık parası nereye gidiyor anlamadan bitti diyor eşim bakıyor eveYazın birlikteler,kışın da bir süre birlikteler.herhalde ev masraflari fındık parasından karsilaniyordur![]()
Hem öyle hemde eşim bu sene gerçekten zor durumda bu senede de yardım etmeyince artık ben nefret ettim insan acır biraz diyorum önceden bu kadar takmiyo4dum eşim den allah razı olsun muhtaç etmiyor onlara ama esimin bunaldigini sağdan soldan borç istediginj gördükçe üzülüyorumAnladığım kadarıyla fındık gelirinden pay bekliyorsunuz ve bence haklısınız. nihayetinde kışın birlikte yaşıyorsunuz o evin giderleri var e yazın da birlikte çalışıyorsunuz. paraya gelince neden bi hakkınız olmasın. ayrıca fındık iyi para eder
Ben öyle düşünüyorum, yardım etmek zorunda değiller. Konu sahibi de yardım etmek zorunda değil. İstemiyorsa söylesin, biz bu yaz başkasına paralı çalışacağız paraya ihtiyacımız var desin gitsin başkasına çalışsın.Yahu konu açılır acilmaz klasik cevap olarak kayınpeder size yardım etmek zorunda değil kalıp mesajı neden yazılıyor içerik de okunmuyor sanırımbenim kp de emekli maaşı almıyor ihtiyacı da yok tarla işleriyle uğraşıyor fındıktan adam iyi kazanıyorsa durumları gayet iyidir . Ayrıca kışın ogullarinda kalıyorsa yazında ırgat olarak gelini çalıştiriyorsa bir yıl neye harcıyor bu parayı ? Siz açık ve net kullanıyorsunuz başkasının fındığını toplamaya gitseniz asgari ücretten fazla para kazanırsınız kış yaz bedava işçi gibi kullanıyorlar. Kendilerine bir ev açsınlar yaşasınlar bedava hayat işlerine gelmis
Valla ben kendim için öyle düşünüyorum kayınbabam ne kazanmış ne yapmış beni ilgilendirmez çünkü adam kendi emeğiyle kazanıyor kazandıklarını da kendileri yiyorlar ama benim evimde kışın yaşayıp yazında benim emeğimle ki bence fındık toplamak çok zor iş beni çalıştırıyorlarsa o parayı mecbur bana harcayacak . Resmen kadını bedava işçi ,köle gibi görüyorlar ben şahsen ne paralarını isterim ne yardım eder böyle bir hayatı kabul ederim ama bakalım konu sahibinin yardım etmeme ihtimali var mı?Ben öyle düşünüyorum, yardım etmek zorunda değiller. Konu sahibi de yardım etmek zorunda değil. İstemiyorsa söylesin, biz bu yaz başkasına paralı çalışacağız paraya ihtiyacımız var desin gitsin başkasına çalışsın.
Yardım etmeme ihtimali yoksa şikayet etmesi boşuna ki. Söz hakkı olmayan kadın başkalarına durumu hakkında şikayet etse ne fayda?Valla ben kendim için öyle düşünüyorum kayınbabam ne kazanmış ne yapmış beni ilgilendirmez çünkü adam kendi emeğiyle kazanıyor kazandıklarını da kendileri yiyorlar ama benim evimde kışın yaşayıp yazında benim emeğimle ki bence fındık toplamak çok zor iş beni çalıştırıyorlarsa o parayı mecbur bana harcayacak . Resmen kadını bedava işçi ,köle gibi görüyorlar ben şahsen ne paralarını isterim ne yardım eder böyle bir hayatı kabul ederim ama bakalım konu sahibinin yardım etmeme ihtimali var mı?
Kisin köy soğuk oluyor diye yanımıza geliyorlar ayrı eve çıkmak istemiyorlar aslında fındık geliri yaşlılık aylığı yeter onlara simdi yaslandilar zaten çıkamazlar ayrı eve kimin ne olacağı belli olmaz ama hastalandiklarinda gene bn bakacağım8 senedir yeni mi isyan ediyorsunuz.Cocuklar yapilmiş, belli bir düzen kurulmuş. En baştan başlasaniz daha kolay olurdu.
Niye beraber yasiyorsunuz mesela? Ayri eve ciktiklarinda kendilerine yetemeyeceklerse siz bu insanlardan ne yardimi bekliyorsunuz ki?
Tabi gitmek zorunda değilim ama kayinvalidem rahatsız ona kıyamadım bn kayinlederimden maddi olarak destek hep yapsın demiyorum zaten yapmıyor alıştık biz duruma sadece bu sene halimizi gördüğü halde gene başka masraflar yapmasına kızıyorumYani anne baba bile olsa kimse kimseye yardım etmek zorunda değil ki
Siz de gitmek istemiyorsanız bu konuyu eşinizle çözmelisiniz. Sizin de bir mecburiyetiniz yok sonuçta. Her diyorsanız kışın evin mutfak masrafı vs herhangi bir şey için 3 kuruş bile olsa harcama yapıyor o zaman şikayet edeceğiniz bir durum yok
Neden söylemiyorsunuz?Tabi gitmek zorunda değilim ama kayinvalidem rahatsız ona kıyamadım bn kayinlederimden maddi olarak destek hep yapsın demiyorum zaten yapmıyor alıştık biz duruma sadece bu sene halimizi gördüğü halde gene başka masraflar yapmasına kızıyorum
Konustum zaten böyle böyle fazla durmak istemiyorum dedimNeden söylemiyorsunuz?
Kisin biz bakiyoruz zaten yaşlılık aylığı alıyor ikiside karismayiz paralarina zamanknda kabul etmiştim bir yasamayı o konuda haklisiniz çok yanlı ve yanlış yaptimEmekliliği bile olmayan insanlardan destek beklemen garip. Karı koca bir işte çalışsaydınız da kendinize ayrı bir ev açsaydınız böyle ördek ailesi gibi yaşamazdınız.
Zorunuza gidecek bir şey yok kendi çizdiğiniz yolu yaşıyorsunuz
Anladığım kadarıyla fındık gelirinden pay bekliyorsunuz ve bence haklısınız. nihayetinde kışın birlikte yaşıyorsunuz o evin giderleri var e yazın da birlikte çalışıyorsunuz. paraya gelince neden bi hakkınız olmasın. ayrıca fındık iyi para eder
Yani ben de çalışıyorum hakkım olan parayı istiyorum ya da sekiz senedir gelip çalışıyoruz bize hiç destek olmuyorsunuz dediniz mi? Yoksa çocuklarla yapamıyorum eve döneceğim kısa sürede mi dediniz? Tepkileri ne oldu? Size para mı verecekler yoksa artık yardım mı beklemeyecekler? Açık açık konuştunuz mu yani?Konustum zaten böyle böyle fazla durmak istemiyorum dedim
Yani ben de çalışıyorum hakkım olan parayı istiyorum ya da sekiz senedir gelip çalışıyoruz bize hiç destek olmuyorsunuz dediniz mi? Yoksa çocuklarla yapamıyorum eve döneceğim kısa sürede mi dediniz? Tepkileri ne oldu? Size para mı verecekler yoksa artık yardım mı beklemeyecekler? Açık açık konuştunuz mu yani?
Gerçi açık açık konuşsanız sorun bir yere bağlanırdı o zaman da bu konuyu açmazdınız. Konuşmak istemiyorsanız yeter yoruldum kadın tutun deyip eve de dönebilirsiniz.
Gayet iyi oldu bakın konuşmanız. Artık bir çözüme kavuşur bu durum. Ya istediğiniz gibi yardım ederler ya da artık gitmek zorunda kalmazsınız.Seneye sizin olur dedi fındık bizim olsun olmasin konu o değil dedim bizi dusunmemesi dedim eşim bakıyor zaten evine ocağına sadece bu sene bari olsun yardım etseydi dedim arabamiz vardı sattık yeni onu bari satmazdık dedim süs bus oldular tain etmediler böyle dusundugumu anne sana kiyamasam bu sene gelemicektim dedim acik açık konuştum az once
Valla ben kendim için öyle düşünüyorum kayınbabam ne kazanmış ne yapmış beni ilgilendirmez çünkü adam kendi emeğiyle kazanıyor kazandıklarını da kendileri yiyorlar ama benim evimde kışın yaşayıp yazında benim emeğimle ki bence fındık toplamak çok zor iş beni çalıştırıyorlarsa o parayı mecbur bana harcayacak . Resmen kadını bedava işçi ,köle gibi görüyorlar ben şahsen ne paralarını isterim ne yardım eder böyle bir hayatı kabul ederim ama bakalım konu sahibinin yardım etmeme ihtimali var mı?