- 10 Kasım 2020
- 8.191
- 67.004
- 498
- Konu Sahibi Biranolsun
Bu insanlar o kadar beraber kalıyor, “hiçbir”katkıları olmaması imkânsız. En azından emeğinizin karşılığı olarak fındığınız, köy ürünleriniz geliyordur onlardan. Bunları köyden getireni olmayanlar şehirde dünyanın parasını vermek zorunda kalıyorlar. Başka ne bekliyorsunuz ki maaşsız insanlardan? Ben Karadenizliyim, fındık ağası değilse öyle çok para edecek bir şeyleri yoktur, bizde de çay var yok parasına gidiyor mesela, yaşlı aylığı da zaten doğru dürüst para bile değil. Yaptıkları da gözünüze gelmiyor muhtemelen, beraber kalınan yiyip içilen bir ortamda katkıları vardır, fındık köy ürünü boldur torunlarına marketten bir şeyler alıyordur. Fazlası da beklenmemeli zaten. Sizin beklentiniz sanırım paralarını elimize saysın beklentisi de inanın o para hayatlarını zor döndürür.
Bir yandan böyle bir hayat istemiyorsanız neden evlendiniz, sizin eşiniz zaten bunları yapacak ev hanımı kendi ayarında eş ister, köyde fındığı olan insanlar hayat tarzları ortada. Ne bekliyordunuz? Suya sabuna dokunmayayım, ben şehirde beş çayımı içeyim, eşim paramı versin alışveriş merkezi gezeyim diyorsanız, kızmayın ama ona göre bir evlilik yapacaktınız. İstemiyorsanız eşinize söyleyin gitmeyin. Orası sizin eşinizle aranızda çözmeniz gereken bir şey. Hayır demeyi öğrenmelisiniz.
Bir yandan böyle bir hayat istemiyorsanız neden evlendiniz, sizin eşiniz zaten bunları yapacak ev hanımı kendi ayarında eş ister, köyde fındığı olan insanlar hayat tarzları ortada. Ne bekliyordunuz? Suya sabuna dokunmayayım, ben şehirde beş çayımı içeyim, eşim paramı versin alışveriş merkezi gezeyim diyorsanız, kızmayın ama ona göre bir evlilik yapacaktınız. İstemiyorsanız eşinize söyleyin gitmeyin. Orası sizin eşinizle aranızda çözmeniz gereken bir şey. Hayır demeyi öğrenmelisiniz.