• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kayinperder konusunda haksız mıyım?

Bu insanlar o kadar beraber kalıyor, “hiçbir”katkıları olmaması imkânsız. En azından emeğinizin karşılığı olarak fındığınız, köy ürünleriniz geliyordur onlardan. Bunları köyden getireni olmayanlar şehirde dünyanın parasını vermek zorunda kalıyorlar. Başka ne bekliyorsunuz ki maaşsız insanlardan? Ben Karadenizliyim, fındık ağası değilse öyle çok para edecek bir şeyleri yoktur, bizde de çay var yok parasına gidiyor mesela, yaşlı aylığı da zaten doğru dürüst para bile değil. Yaptıkları da gözünüze gelmiyor muhtemelen, beraber kalınan yiyip içilen bir ortamda katkıları vardır, fındık köy ürünü boldur torunlarına marketten bir şeyler alıyordur. Fazlası da beklenmemeli zaten. Sizin beklentiniz sanırım paralarını elimize saysın beklentisi de inanın o para hayatlarını zor döndürür.

Bir yandan böyle bir hayat istemiyorsanız neden evlendiniz, sizin eşiniz zaten bunları yapacak ev hanımı kendi ayarında eş ister, köyde fındığı olan insanlar hayat tarzları ortada. Ne bekliyordunuz? Suya sabuna dokunmayayım, ben şehirde beş çayımı içeyim, eşim paramı versin alışveriş merkezi gezeyim diyorsanız, kızmayın ama ona göre bir evlilik yapacaktınız. İstemiyorsanız eşinize söyleyin gitmeyin. Orası sizin eşinizle aranızda çözmeniz gereken bir şey. Hayır demeyi öğrenmelisiniz.

Yardım etmeme ihtimali yoksa şikayet etmesi boşuna ki. Söz hakkı olmayan kadın başkalarına durumu hakkında şikayet etse ne fayda?
Yani ben o parayı bana harcayacak gibi bir mecburiyet görmüyorum. Siz kendi açınızdan bakmışsınız. Ben de kendi açımdan bakınca kışı benim evimde geçirmelerini istemiyorsam kabul etmem, fındığa yardıma gitmek istemiyorsam gitmem, yardıma gidince parasını almak istiyorsam baba gelir çalışırım ama çalışanlar ne alıyorsa alırım ben de hakkımı diyebilirim. Söz hakkım yoksa şikayet etmem biraz garip olur. Ki söz hakkım yoksa kocam da o hakkı bana vermiyordur ona da üzülmem yani yetiştiremiyor diye.
Valla dediğiniz her cümleye katılıyorum ama bazı kadınların bence sonradan başına geliyor sanki konuda öyle olmuş gibi

Ben kendimi aşk evliliği yapmış ..gözü aşktan kararmış sanırdım.Kayınvalide ve kayınpederle beraber yaşayacağını,yazları da kayınpedere bedava işgücü olacağını bile bile evlenmeyi kabul edecek kadar aşktan gözü kararmış arkadaşın🙄
Bence aşktan gözü kararmak değil de başta yapmak zorunda gibi gelmiş şimdi şimdi aklı başına geliyor

Adamın emekli maaşı bile yok,alt tarafı bir fındık geliri varmış,onu da bir sene kullanacak,şu durumdaki birinden maddi destek istemeniz kadar garip olan çok az şey vardır hayatta emin olabilirsiniz.

Konum kayınpederimle alakalı kızlar kısaca derdimi anlayabilmeniz için ozet geceyim 8 senelik evliyim bn 2cocugum var yazları fındık için yardıma köye geliyorum su anda da köydeyim kayınpederim maddi olarak evlinirkende 8sene içinde zerre yardımda bulunmamıştı bu senede gene aynısı oluyor findigi oluyor allah daha çok bereket versin ama biz maddi acıdan zorluk çekerken hep başka masraflar çıkarıyor her sene köye gelmemi istiyor böyle olunca soğuyorum herşeyden ne oğlunu ne torunlarini düşünmüyor şuan zoraki kalıyorum kv rahatsız yardım ediyorum ev işlerinde birde biz beraber yaşıyoruz kışları aynı ev içinde borularımızın olduğunu bile bile hep kendi menfaatini düşünüyor borç dediğim eşimi işyeri açtı onun borcu ev giderleri kira filan derken az çok tahmin edersiniz zaten herşey ateş pahası olmuşken kv ve kp emeklilikleri yok zoruma gidiyor bize destek olmaması hiç bir zaman olmadi
E gitmeyin sizde. Fındık toplamak kolay iş değil şu an günlükleri 450tl den başlıyor. Fındıktan pay bile vermese çalıştığınızı talep edin

Anladığım kadarıyla fındık gelirinden pay bekliyorsunuz ve bence haklısınız. nihayetinde kışın birlikte yaşıyorsunuz o evin giderleri var e yazın da birlikte çalışıyorsunuz. paraya gelince neden bi hakkınız olmasın. ayrıca fındık iyi para eder
Fındık gelirinden pay bekleyemez ancak çalıştığı günlüğü talep edebilir. O fındıklar kendi başına büyümüyor bir sürü gideri var. Gel fındık topla al payını olmaz

Konum kayınpederimle alakalı kızlar kısaca derdimi anlayabilmeniz için ozet geceyim 8 senelik evliyim bn 2cocugum var yazları fındık için yardıma köye geliyorum su anda da köydeyim kayınpederim maddi olarak evlinirkende 8sene içinde zerre yardımda bulunmamıştı bu senede gene aynısı oluyor findigi oluyor allah daha çok bereket versin ama biz maddi acıdan zorluk çekerken hep başka masraflar çıkarıyor her sene köye gelmemi istiyor böyle olunca soğuyorum herşeyden ne oğlunu ne torunlarini düşünmüyor şuan zoraki kalıyorum kv rahatsız yardım ediyorum ev işlerinde birde biz beraber yaşıyoruz kışları aynı ev içinde borularımızın olduğunu bile bile hep kendi menfaatini düşünüyor borç dediğim eşimi işyeri açtı onun borcu ev giderleri kira filan derken az çok tahmin edersiniz zaten herşey ateş pahası olmuşken kv ve kp emeklilikleri yok zoruma gidiyor bize destek olmaması hiç bir zaman olmadi

Akraba evliliği mi yaptınız ? Kayınvalideniz de kayınpederiniz de emekli değillermiş , bu durumda size tam olarak nasıl bir yardım yapabileceklerini düşünüyorsunuz ?

Kayınvalide ve kayınpederinizin adlarına Tarım Bağkuru başlangıcı ve ödemesi veya Sgk prim ödemesi yapılmış mı hiç ? En azından kayınpederinizin, bir süre sonra emekli olabilme ihtimali var mı ?

Seneye sizin olur dedi fındık bizim olsun olmasin konu o değil dedim bizi dusunmemesi dedim eşim bakıyor zaten evine ocağına sadece bu sene bari olsun yardım etseydi dedim arabamiz vardı sattık yeni onu bari satmazdık dedim süs bus oldular tain etmediler böyle dusundugumu anne sana kiyamasam bu sene gelemicektim dedim acik açık konuştum az once
Yerinizde olsam yazın gitmem fındığa. 1 yaşında bebeğiniz varmış kayınvalideyi dusuneceginize onu düşünün.
Ayrıca size para verseler bunun adı yardım olmaz.Evinizde kalıyorlar, sizi işçi gibi çalıştırıyorlar...Onlara hizmet etmek yerine bir işe girseniz elinize para geçer. Kendinizi kullandırmayın.

Bunu belirtmedigi icin bilemiyoruz,konu sahibinin tam anlatmasi lazim.
Beraber yaşıyorlarmış sadece belirli dönemde köye gidiyorlarmış

Arkadaşlar merhaba esimin ailsiyle birlikte yaşıyorum bn 7 senedir önceki konularimdan bahsetmisimdir sorun şu 3 ay oldu bm doğum yapalı 4 yaşında da bir oğlum var kv kp yasin köyde kalıyorlar dogumum yaza rant gelmişti bu arada sezaryen oldu dogumum 4 gün çok zorlandım kayinvaldem köyde iş var diye gelemedi doğumumda kız kardeşim gelip gitti bi kaç gün neyse asıl asıl sorun köyde iş güç bitmesine rağmen kayinvaldem bebek oldu olalı 2 kere geldi bir gün durup gitti şuan kp haftanın hergünü burda onunla birlikte bile gelmiyor insan bi gelinim doğum yaptı iki çocukla zorlanir diye düşünmüyor birde büyük oğlum 10 gün ishal kusma yaşadı çok zorlandım bunu bilmesine rağmen gene gelmedi bi kaç gunlugune de olsa yanlış mı düşünüyorum bana faydası çok olmaz ama genede düşünse daha çok mutlu olurdum yapamasa bile yardimi gene dokunurdu kuruntumu yapıyorum bilemiyorum bu konuda

bende geçen seene bir hafta sonu eşimin halasının zeytinliğine gitmiştim zeytin toplamaya sadece 2 gün topladım 25 litre yağ göndermişler bana bende halasının kızını baya severim sohbet muhabbet diye gitmiştim baya karlı olmuştu :D bu sene gitmediğim halde 20 litre gönderdiler birde kusura bakma bu sene zeytin az oldu diyor yaaa yerim aklıma geldi minnoşlar

E gitmeyin sizde. Fındık toplamak kolay iş değil şu an günlükleri 450tl den başlıyor. Fındıktan pay bile vermese çalıştığınızı talep edin
Anladığım kadarıyla konu sahibi fındık toplamıyor. Evi temizleyip işçilerin yemeğini yapıyor.

Anlattıklarınızda hep şurası eksik kalmış kv-kp sizin evde yaşıyor yılın çoğu vaktinde ama emekliliği yok tek geliri fındık onu da nereye harcadıklarını bilmediğinizden mi isyanınız?

Onu geçtim zaten hicbir yardım yapmamasina alıştık biz beklentimiz yok inanın ama bu sene bakıyorum hem yardım et hem iki.cocugum var 1 yaşında daha küçüğüm hem iana bak hem işçilere yemek yap temizlik yap kendimdende fedakarlık yapiyo4um ama kp bakıyorum değer bilmiyor en azından ogluna acıyabilir oda yok
Rabbım acınacak duruma düşürmesin umarım bir an önce düze çıkarsınız. Şuan kv hasta ama ben yardım etmek istemiyorum ya da zor durumdalar 5 krş vermek istemiyorum yazsaydınız burada "yardım etmek zorunda değil"ciler bu kez de "nasıl yardım etmezsin" diye ortaya düşeceklerdi. Gayette haklısınız destek beklemekte evinizde agirliyorsunuz ,daimi amele,hemşire,aşçı olarak her alanda kullaniliyorsunuz ama destek bekleyince tü kaka🤦‍♀️ eşinizle konuşun bize de yetmiyor 5 krs da vermiyorlar başka birinin fındığını toplayalım diye. Yani insan anne/babasına ya da çocuklarına yardım etmeyecekse, zordayken yardım beklemeyecekse aile olmanın ne anlamı kalıyor ki?

Normalde bende herkes kendi yaginda kavrulsun diyenlerdenim (sahsen özel hayatimda maddi konulara kimseyi katistirmamaya gayret ederim), ama sizde durumlar biraz farkli. Uzun zaman beraber kaliniyorsa bir yerde beraber yasanmis sayiliyor. O durumda eve bakan kisi zora düserken digeri izleyemez..elinden gelen ufak da olsa destegi olmali. Esiniz de anladigim kadariyla devamli destek isteyen bekleyen bir evlat da degil. Sahsen findik toplamaya yardima gitmem cünkü fiziksel olarak bir gün en fazla kaldirabilirim galiba. O konuda pek dayanikli degilim saglik acidan 🙈 Yardim etmek istemiyorsaniz etmeyin.
Ve kayinpederi en azindan emekli etme sansiniz yok mu? Bir ara "emekli olmak haram" diyenler vardir onlardan mi yoksa?

Anladığım kadarıyla konu sahibi fındık toplamıyor. Evi temizleyip işçilerin yemeğini yapıyor.
Ona da para veriyorlar. Fındığın her şeyi para. ama böyle ailede birileri yapıyorsa onlara vermezler talep etmediği sürece. Sonuçta o yemeği konu sahibi yapmasa bir aşçı tutmaları gerekecek. Fındıkta çünkü yemek de bahçe sahibine ait

Fındık gelirinden pay bekleyemez ancak çalıştığı günlüğü talep edebilir. O fındıklar kendi başına büyümüyor bir sürü gideri var. Gel fındık topla al payını olmaz
her nasıl olursa işte ama bence beklentide olmak yanlış değil. ayrıca kış boyu aynı evde kalıyorlarmış. ülkenin durumu ve maddi koşullar ortada. ben haksız bulmadım konu sahibini açıkçası

Hem öyle hemde eşim bu sene gerçekten zor durumda bu senede de yardım etmeyince artık ben nefret ettim insan acır biraz diyorum önceden bu kadar takmiyo4dum eşim den allah razı olsun muhtaç etmiyor onlara ama esimin bunaldigini sağdan soldan borç istediginj gördükçe üzülüyorum

Onu geçtim zaten hicbir yardım yapmamasina alıştık biz beklentimiz yok inanın ama bu sene bakıyorum hem yardım et hem iki.cocugum var 1 yaşında daha küçüğüm hem iana bak hem işçilere yemek yap temizlik yap kendimdende fedakarlık yapiyo4um ama kp bakıyorum değer bilmiyor en azından ogluna acıyabilir oda yok
valla kişisel olarak her zaman iki taraflı düşünmeye çalışırım. hem tüm kış sizle yaşayacaklar ki şu şartlarda 2 kişiye yemek yapmakla 4 kişiye yapmak aynı şey değil. bunun elektriği suyu vs var hem gidip yardım edeceksiniz üstüne ihtiyacınız var kıtkanaat geçiniyorsunuz eee hiçbir faydasını da görmeyeceksiniz. herkes kendinize bakmalısınız adamın maaşı yok falan demiş de siz ayrıca onlara bakıp bedava işçi
oluyorsunuz. burayı anlamıyorum zaten. bazen cidden çoğu insanın canı gereksiz duyar kasıp karşıdakini linç etmek istiyor dalar bence bu konu öyle değil

Tabi gitmek zorunda değilim ama kayinvalidem rahatsız ona kıyamadım bn kayinlederimden maddi olarak destek hep yapsın demiyorum zaten yapmıyor alıştık biz duruma sadece bu sene halimizi gördüğü halde gene başka masraflar yapmasına kızıyorum

Bence eşiniz şikayetçi değilse maddi konuyu kafaya takmayın ya da eşinizle bu rahatsızlığınızı paylaşın. Sonuçta onun ailesi

Back
X