Kayınvalde mi? Bakıcı mı???

lilywater

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2008
89
0
86
Antalya
Kızlar ben daha ıse baslamadım basladıgım zaman bebegıme kım bakacak dıye cok dusunuyorum kayınvalıdemı yoksa bakıcımı bız Antlya da yasyoruz burda kımsemız yok kayınvaldede ben bakaarım dıyo o Ankarada yasıyo bakacak olursa aynı evde yasıyacagız.aslında bı sorunum yok ıyı bı kadın ama aynı evde uzun sure nasıl olur bılmıyorum,bakıcıya guvenmekte cok zor ne yaıyım bı fıkrınız varmı sızınkılere kım bakıyo ? cok tesekurler

bence sakın öle bi hata yapma
bul helal süt emmiş bir bakıcı sonuçta günümüzde bir çok bebeğe bakıcı bakıyor
kayınvaliden şimdi iyi labilir ama emin ol ki beraber oturmaya başlayınca işler mutlaka değişecek
insan aynı evde belli bi süre sonra kendi annesine bile katlanamazken kaldı ki kayınvalide
ben cesaret edemezdim valla
yine de karar senin
ben eylülde işe başlicam
4-5 ay kayınvalidem 4-5 ay annem bakıcak 2 sene bu şekilde idare etsinler sonra 3,5 yaşında kreşe vericem öğretmen olduğum için yarım gün versem yetiyor
ama ne annemi ne de kayınvalidemin evimde bakkmasını istemiyorum
ben götürücem her sabah onnara

Allah yardımcınız olsun. zor vala çalışan anne olmak....

benim de ammen bakıyor her sabah bize geliyor her akşam dönüyor ona rağmen bazen kızıyorum sıkılıyorum ama bakıcıdansa anneme daha çok güveniyorum ama kayınvalidem olsaydı hele de aynı evde bilemiyorum aramız iyi ama aynı evde kalınca da öle olur mu bilmiyorum. ammenler bile akşam gidince rahat bir nefes alıyoruz :smiley-cool:

benim böyle bi durumum yok,çalışmıyorum ama ben asla bakıcıya güvenemezdim.
neler duyuyoruz Allah korusun.
k.valideyle aynı evde yaşamak tabiki kolay değil,ama söz konusu çocuğumsa mecburen katlanırdım.

bende bakiciya güvenemem anne yada kayinvalide daha iyi bakar nede olsa canindan kanindan oldugu icin bisey olsa önce kendi cani yanar
ama surasi kötü iste sizin eve yerlesmesi ama sende huyunu bilirsin kaynananin huyunu beyeniyorsan bence olabilir

canım allah kolaylık versin ikiside zor, ben oğlum 3 aylıkken çalışmaya başladım kayınvalidem bakıyor ama aynı evde değiliz bu durumdan çok memnunum, bakıcıya bırakıp gitmek çok daha zor olurdu, ama senin durumun farklı aynı evde yaşayacak olmanız çok zor bir durum en iyi kararı eşinle birlikte herşeyi konuşarak verebilirsin

ıçin nasıl rahat edecek önemli olan o her ikisininde artıları ve eksileri var.
Kayınvaliden elbette çocuğunu güvenerek teslim edeceğin bütün gün için rahat iş yapman için doğru seçim olur ama çocuğunun eğitimine müdahale edecek ve beraber yaşadığınız için şimdi ki mesafe gidecek yüz göz olacaksınız.
Bakıcı ise senin istediğin her şekilde çocuğu şımartmadan bakacaktır.Ama çok araştırma yapacaksın her saniye çocuğunu düşüneceksin.ınsanın canını hiç tanımadığı birine teslim etmesi zor olsa gerek.Birde elbette para vereceksin ona vereceğin parayı çocuğunu sigorta yapıp geleceğine yatırım için düşünebilirsin.
Çok detaycıyımdır.Yazıdan da görüldüğü üzere...

canım bence konuşun önden kayınvalidenle..bir süreliğine gel ben de bakıcı arayacağım dersin...baktın çok sorun yok ve gözün arkada kalmmıyor bir süre isade erdesin..bebeğin biraz büyüsün...sonuçya torun yaa bakıcıdan kötü olmaz..baktın iyi değilsiniz hemen ararsın bir bakıcı..naçizane fikrim..

benim kayınvalidem gelirse kayınpederim de gelmek zorunda..tekk olsa o baksın isterdim bir süre...o arada iyi bir bakıcı bulurdum..sonuçta ortada bir bebek varr..umarım haldersin canım

c hiçbiri :delphin:

şaka bi yana da biraz önce kayınvalidem geldi ; çocuk hasta ve o da bunu biliyor ,keyfi yok zaten ,çocuğu attı tuttu iki dakkada haşatını çıkardı ,çocuk ağlamaktan heba oldu ,birde diyoki ağlasın ciğerleri açılır bişey olmaz ....şimdi bu olaydan sonra bi kez daha düşündüm de kayınvalideme 1 saatliğine dahi bırakmam ..ama çevremde bazı arkadaşlarımın çocuklarına kayınvalideleri bakıyor ,çok memnunlar,yani bu kişi ile alakalı ,seninki çocuk bakmaktan anlıyorsa onu üzmeyecekse ,keyfini kaçırmayacaksa katlan biraz bence, ama o biraz ne kadar olur bilemem 2 yıl mı? 3 yıl mı? eğer bu kadar sabrın varsa olur ,bakıcı ya da asla güvenemem ,ancak yakınımdan ,akrabamdan biri olacak ki öyle ..işin zor arkadaşım allah kolaylık versin ..

lilywater canım benimde annem ve kayınvalidem istanbulda değil biz iş dolayısıyla buraya geldik, ve bende düşünüyorum bazen annem ve kayınvalidem dönüşümlü bakacaklar bebeğime ben çalışmaya başlayınca, 2şer hafta arayla gibi düşünüyoruz, ama hakikaten zor olucak sonuçta yalnızken olduğu gibi hareket edemez insan ama yinede bakıcıdan iyidir, ben yavrularımız için daha iyi olacağını düşünüyorum kimseye güvenemez ki insan, bence kayınvaliden de bakarım diyorsa bi müddet idare etmeye çalış, arkadaşlarında dediği gibi baktın olmuyor bakıcı araştırırsın, yada annenle dönüşümlü gelsinler, ama sonuçta sadece bize değil onlarada zor kendi düzenini bırakmak, ben sırf bebeğim için memlekete dönmek istiyorum o zman ne güzel olur sabah gelirler akşam giderler hem onların hemde bizim düzenimiz bozulmaz, hepimiz için hayırlısı.

kayınvalideye göre değişir.en iyi kararı kendin verirsin bence.onu tanıyan sensin.kim bakacaksa ona yapmasını ya da yapmamasını istediğin şeyleri rahat söyleyebilmeislin.babaanneler torunları çok severler,bunun için hata da yapsa görmemezden gelirler,hep savunurlar.bu konudada uyarı yapabilmelisin.ben kayınvaldeme diyemem,çünkü kaldırabilecek yapıda değil.ince bir konu,rabbim yardımcımız olsun.kim bakacak sıkıntısı bendede var.okul sezonu açılınca nolcak bakalım.

Kayınvaliden bakarım diyor ve sen hala düşünüy orsun.
bence sen öncelikle bir bakıcı tut.
birkaç hafta bakıcıyla uğraş bakalım, ondan sonra yana yakıla kayınvalideni çağırırsın.
ben bebeğime kendim bakıyorum ama arkadaşlarım hep bu sorunu yaşıyor.
inan en kötü babanne, en mükemmel bakıcıdan daha iyi bakar bebeğe.
ama sen yinede bir bakıcı deneyimi yaşa ki, aradaki farkı anla ve kayınvalidene karşı daha sabırlı olabilesin.
Kolay gelsin.

canım ben bakıcıya baktırıyorum , kayınvalidem yanliz bir bayan , baska sehirde tek basina yasiyo ve cok hevesli yani gel bak desem aninda gelecek ama ben hayatta yapamam , esimle de konustum uzun uzun , esim kendisi burda degilken bile annesinin gelmesini istemiyo cunku bebegimizin huzursuz ortamda olmasini istemiyo :delphin:
haa diyecen bakıcın cok mu iyi ,beni tanıyan arkadaşlar bilir , işe başlayalı 3 ay oldu şu anda 3.bakıcıdayım , her ay bakıcı değiştirdim , çok çektim ama bu bile benim kayınvalidemden iyidir , sen yine kendin düşün karar ver , kayınvaldeni en iyi sen tanıyosun..

canım çokzor bir karar benim bebeğime kayınvalidem bakıyor hatta benden bile daha ii bakıyor öyle anlar geliyorki ben bile sinirleniyorum,bakıcı nasıl daynasın ama kayınvalidemin daha gık dediğini duymadım öyle benimsemişki o onun canının parçası ben şahsen bakıcıya güvenemem benimde kayınvalidemle evim altlı üstlü am aynı evde yaşasak da ben bebğim içinkayınvalidemi seçerdim az çok bilirsin huyunu suyunu ,kendi bile demiş gelip de bakayaım diye Allah yardımcın olsun canım

valla arkadaşım. ben dogum a yakın başka bi semte taşındım . kayınvalidem ataköyde bende ordaydım dogumdan 1 hafta sonra bahçeşehire taşındım. benim yazılarımı okuduysan ben kayınvalidemle çok iyi anlaşır ve severim. ki benimki çok titiz düzenli kokoş ve am bir osmanlı kadınıdır. zordur. ama kendine:) bizi kasmaz. ne olursa olsun k. valideyle yaşamak zor. ve ben kendi işimiz oldugu ve zor dönemde oldugumuz için 1. ay işe başladım düşün artık. kayınvalidemi yanıma alırken o güzel muhabbetimiz bozulur diye düşündüm. k.pederim yok. kadın annesiyle kendi evinde yaşıyor ve bir hayatı var. onada diretemem dedim hp. neyse çocuk dogdu taşındık ve el mecbur k. validemi yanıma aldım. not: ben annemi çok severim(kayınvalidem) ama bozulur aramız diye korktum. nitekim bende hassas dönemdeyim. ve çok farklıyız.6 ay birlikte kaldık allah razı olsunnn 1 gün bozulmadık birbirimize. 6 ay sonra evine döndü. ben sabah bıraktım akşam aldım. şu an onun yakınında bende ataköydeyim. zor oluodu git gel. bazı akşamlar kaldı bile. bizim toplantılarımız işimiz oldugunda. öyle çok faydasını gördümki. kızıma hala o bakıyor. 2.5 yaşında. bir gün bile kreş düşünmedim. 10 sene birlikte yaşasakta asla bir başkasına emanet etmem. aslaaaaa yapmam bunu. ama ben kayınvalidemden memnunum. aranız nasıl anlaşabiliyomusun o önemli. çok iyi oluyor. hem sanada ses olur. işini hafifletir zor bir dönem olcak unutma. ben 10 ane daha dogursam gene k. validem derim. allah onu başımızdan eksik emesin

Kızlar bu konu gerçekten cok kafamı yoruyo
A-- Bakıcı bakarsa ,bencellık yapıp kendımı dusunmus olacagım bırıyle daha beraber yasamak zorunda kalmıyacagım,ben suraya gıdıyorum buraya gıdıyorum dıyecegım bırı olmayacak,bakıcınında kızıma nasıl baktıgını bılmeyecegım ıcım huzursuz olacak sadece usuttugu zaman anlıyacagım ,cok aglatacakmı ,kızacakmı ,korkutacakmı bılemeyecegım,üfff ya düşünmesi bile cok kotu calısan anneler bakıcıya guvenınce ıcım rahat edecekmı bu nasıl bı duygu ?? güvenebiliyomusunuz?maasımın yarısı da gıdecek,
B-- Kayınvalidem bakarsa,eminimki benden cok daha ıyı bakacak,aslında ıyı bı kadın fazla karısmaz ne dersem onu yapar ama bıraz meraklı tabı ,bızde en fazla 2 ay kaldı bı sorunumuz olmadı ama uzun bı surede ne olur bılmıyorum sıkılınca kadına gıt ben bakıcı bulcam da dıyemem aynı evde aynı odada oturcaz ayrı bı oda yapsamda ona yıne oturma odasında hep beraber olcaz üfff, basında karar vermek zorundayım ama işteyken kafam rahat olcak .
Temizligide yapar eve geldıgımde ev temız olacak ,yemek yapılmıs olacak bu bı artımıdır calısınca bu ok onemlı oluyomu ?????
Eve geldıgımde kızımla ılgılenmekten onu gozum gormeyecek mı?????

Tecrübelerinizi ve fikirlerinizi merakla bekliyorum lütfen yazın TEŞEKKÜRLER

bak cnm ne güzel yazmışsın. k validenle 2 ayda kalmışsın. evet çalışınca bi kere aklın bakıcıda kalcak kesin kalcak emin ol yani. 2. si madem sana bu kadar destek olcak kesinlikle süperr. inan işten yorgun geldiğinde allah razı olsun dicen. ayrıca ne güzel sende onun bu iyiliğini görünce ufak tefek yanlışlar olur mutlaka ama kızamıcaksın bile. o sana bu kadar destek olcak sonuçta. emin ol kendi canından başkası öle bakamaz çocuguna. benim kaç arkadaşlarım bakıcılarla neler yaşadı bir bilsen. parana zamanına en önemlisi vicdan azabına yazık.

Çok Teşekürederim sende kayınvalidenle yaşamışsın ,benım kayınvaldemde Ankarada yalnız yaşıyo Antalya ya gel cocuguma bak desem zevkle gelir ben geliyim ben bakıyım dıyo banada nebiliyim en az 3 yıl sürklide olunca nasıl olur dıye korkuyorum benım korkum onunla aramızın bozulması deıl aslında.benım korkum baba anne cocuk uclusune ucuncu bı kısının gırmesı sıkacakmı bılmıyorum suan sıkar mesala cunlku ucretsız ızındeyım evdeyım 24 saat beraber olmus olacagız ,ama işe gidince sıkmaz heralde dımı

Back
X