kayınvaldem hep bunu yapıyor..

bişe diyimmi bence o bir gunluk sigara alısverişi degil ama yazdırmalarının sebebide ogullarının ödeyecegini düşünmeleri zaten..
oparanan yuz katına yiyecek alsa ben aferin iyi etmiş derimde,sigara olunca cok keyfi

Bir anne ve baba kimseye muhtac olunmadigini hala bilmiyorsa ben o anne babaya, saygi gösteremem.
Hic kimse kimseye yük olamaz, herkes kendi caresine bakmayi bilecek.
Caisacak, emekli olacak, yatirimini akilli yapacak...
Tabiki cok büyük hastaliklari saymiyorum.

evet hayat o kadar mükemmel ki,maaşlar o kadar yüksek ki, aileler çocukları büyütürken,dersaneye okula gönderip evlatlarının ve evinin ihtiyaçlarını karşılayıp bir de birikim yapabiliyorlar.haklısınız çocuklarını okutup iş sahibi yapmış insanların evlatlarından yardım istemeye hiç hakları yok:50:

aileler de evlatlarına yaptıkları masraflara biriktirseler eminim yaşlandıklarında evlatlarına muhtaç olmazlardı:34:

evet hayat o kadar mükemmel ki,maaşlar o kadar yüksek ki, aileler çocukları büyütürken,dersaneye okula gönderip evlatlarının ve evinin ihtiyaçlarını karşılayıp bir de birikim yapabiliyorlar.haklısınız çocuklarını okutup iş sahibi yapmış insanların evlatlarından yardım istemeye hiç hakları yok:50:

aileler de evlatlarına yaptıkları masraflara biriktirseler eminim yaşlandıklarında evlatlarına muhtaç olmazlardı:34:

ağzına sağlık arkadaşımm..

yorumların çoğunu okumadım.....konu sahibi şöyle haklı

görümce çalışabilir ,çocuğu anne çocuğu olsa bile bizler çocuklarımızı annemize ,kayınvalidemize,kreşe vs. bırakıp işe gidiyoruz...

neden ailemize katmız olsun ,çocuklarımıza iyi gelecek olsun vs. gibisinden .....

sonra görümcen illa çocuk için nafakada alıyordur....almıyorsa bile dediğim gibi çalışacak..

kayınpedeer kaç yaşında bilmiyorum ama...benim babam 54 yaşında ağır şeker hastası ve astım hastası bir pazar dahi bilmem ki babam 11 de çıksın hergün çalışır dişini tırnağına takar....

ama müsfriflikleri çok ben çok kızarım...ama kendisi emekli,annemide emekli yaptı......

eğer çok zordalarsa eşimde yardımcı olur...ama borçlarını ödemez.......gidip evin ihtiyaclarını temel gıdayı alır......damatları olduğu halde....

sizde kredi ödüyorsunuz....bence bir iki olabilir ama süreklilikse ödemesin...

hiç kimse kusura bakmasın kredi borcu çocuk vs.vs. bir ailenin gideri çok....

ben annesini babasını atsın bakmasın demiyorum....gerekirse yanınada alır bakar.......................ama şartları imkanları varsa herkes çalışsın .....

hayat şartları kimse için mükemmel değil. çok acil ihtiyaçlar dışında insan konut kredisi ödeyen oğlundan bir de kendi sigara keyfi için para isteyebiliyorsa o insanların vicdanından şüphe duyarım.

o görümce de eğer çok sigara keyfi yapmak istiyorsa bir zahmet bir işe girip çalışacak. Abisine asalaklık yapmayacak ya da sigarayı bırakacak.

Benim babam da hala calisiyor. Gorumce de calisabilir.

Anneye babaya elbette bakilir ama cocugu ileride bize baksn amaciyla mi yaptilar? Ayrica cocuga sorulmadi ki dunyaya gelmek ister misin diye, kendileri yapmis bakmak zorundalar tabi ki.

Konu sahibinin sinirlenmesine hak verdim, ogullarinin yardimina guvenip savurmamalari lazim

Ileride bana bakar diye cocuk yapanlar yapmasin, bireysel emeklilik yaptirsinlar ;)

Gelinler sinirlenebiliyor sonra

Son düzenleme:
Benim babam da hala calisiyor. Gorumce de calisabilir.

Anneye babaya elbette bakilir ama cocugu ileride bize baksn amaciyla mi yaptilar? Ayrica cocuga sorulmadi ki dunyaya gelmek ister misin diye, kendileri yapmis bakmak zorundalar tabi ki.

Konu sahibinin sinirlenmesine hak verdim, ogullarinin yardimina guvenip savurmamalari lazim

Ileride bana bakar diye cocuk yapanlar yapmasin, bireysel emeklilik yaptirsinlar ;)

Gelinler sinirlenebiliyor sonra

Aslında yardım etmekten kimse sinirlenmez. Gerektiğinde Somali'deki çocuklara yardım ediyoruz sonuçta onlar bizim canımız. Ama aptal yerine konulmaktan kimse hoşlanmaz. Çünkü öyle tipler de maalesef azınlıkta değil. Para akarken çocuğunu/gelinni yolup para bitince yüzüne bile bakmayan. Ki bu a
ilenin istediği yardım tamamen kişisel zevkler için. Bir paket sigaranın 5 tl olduğu ülkemizde günlük 7x5=35 tl bir insan bu 35 lirayı başkasının zevki için harcayacağına neden ayda bir .oluğuyla çocuğuyla sinemaya falan gidip kendini mutlu etmek istemesin ki?

Annesidir evlatlik yapmak istemis.ama diger calismayip yayilanlara olumlu bakmiyorum tabi.40 yilda bi olur ama surekli yardim olmaz.ev borcu odeyen evlattanda tutun borcu vs parasi istenmez o da ayri bir mevzu tabi.

zaten böyle tiplere bir kere elinii kaptırınca kolunu alamıyorsun. isterler de isterler. bir kere vermeyince ya da veremeyince de senden kötüsü olmaz.

peki siz eşinden ayrılan ve bir çocuğuyla baba evine sığınan o görümce olsaydınızda abinizin hanımı bu konuda laf etseydi, tepki gösterseydi ne düşünürdünüz?

bir işe girer, çalışırdım evde oturup annemin ihtiyaçlarımı karşılamasını ,beklemezdim .kendim kazanırdım..
. böylelikle kimse laf edemezdi.....

kızlar bu konu kafamı kurcalıyor, sizinle paylaşmak istedim..
eşim, kayın validemin bakkal borcunu kapatmış tabi ben tepkimi gösterdim,
kayın validem kirada ama aylığı var, birde bekar görümcem var çalışmıyor evde eşinden ayrıldı bir kızı var,
sizce eşimin hala yardım etmesi ne kadar doğru ayrıca eşim ev kredisi de ödüyor..

zor bir durum aynı dert bende de var. eşim ailesine kıyamaz ve sonunda hep biz açıkta kalırız. bu raddeye gelmediği ve devamlı olmadığı sürece bir sıkıntı yok.

bir işe girer, çalışırdım evde oturup annemin ihtiyaçlarımı karşılamasını ,beklemezdim .kendim kazanırdım..
. böylelikle kimse laf edemezdi.....

şimdi git çalış o zaman...senin kocansa sana bakmak zorundaysa,annesine haydi haydi bakmak zorunda...
bir evlat kolay yetiştirilmiyor,her sıkıştığı anında annesinin yanında olmalı...
oh valla inşallah daha da aldırırlar ihtiyaçlarını "oğullarına"...
egemin dediği gibi,oğullarını besleyip büyüteceklerine birikim yapsalardı şimdi "elkızı"ndan bu lafı işitmeyeceklerdi.
dar gönüllüsün işte...rızkının bollaşmasını bekleme...

zaten böyle tiplere bir kere elinii kaptırınca kolunu alamıyorsun. isterler de isterler. bir kere vermeyince ya da veremeyince de senden kötüsü olmaz.

böyle tipler dediği kişiler parayı ödeyen adamın annesi ve kardeşi<<<asıl evlenince kendisini kocasının "anası" sananlara eli kolu kaptırmamak lazım...

şimdi git çalış o zaman...senin kocansa sana bakmak zorundaysa,annesine haydi haydi bakmak zorunda...
bir evlat kolay yetiştirilmiyor,her sıkıştığı anında annesinin yanında olmalı...
egemin dediği gibi,oğullarını besleyip büyüteceklerine birikim yapsalardı şimdi "elkızı"ndan bu lafı işitmeyeceklerdi.

hasta ruhlu arkadaşım artık konuma mesaj yazmayı bıraksan diyorum konuyu anlamamkta ısrar ediyorsun...

Son düzenleme:
Saçma sapan keyfi harcamalara kızarım.Sigaraya verilen para keyfidir,paran varsa içersin.Sigara gibi keyfi harcamalar için bir başkasının rızkına engel olanlara çok kızıyorum.Eğer ekmek falan gibi şeyler alsalar tabiiki ödeyecek oğlu/ağabeysi falan diyebilirdim.Ben eşimin heleki ev kredisi ödüyorken bu tür keyfi borçları ödemesini istemezdim.

İnsanlar evlatlarını kendilerine baksınlar,kendilerine kul köle olsunlar diye yetiştirmiyor.Elkızı dediğiniz kişi ise o evladın hayatını paylaştığı bir ömür geçirmek için evet dediği kişi.Evlatlar evlendiği zaman artık başka bir aile kurmuş olur.Ben sigara içiyim keyfi harcamalar yapayim oğlum ev borcu varken kendi ailesine yetemiyorken birde ben onun,karısının ve evlatlarının rızkını çalayim.Nasıl bir zihniyet bu böyle:44:

Son düzenleme:
siz ev kredisi ödeyen anladığım kadarıyla orta karar gelire sahip bir ailesiniz.... evlatlar tabii ki ailesine yardım etmeli ama bu yardım da süistimal edilmemelidir. bizde ailecek çok zor günler yaşadık ama ne bakkala borç yaptık ne de biri borcumuzu kapatsın istedik! bazı durumlarda yardım yapılabilir ama her zaman olmamalı ve görümceniz kendi parasını kazanıp ailesine yardımcı olmalıdır... sizin tepkinizi anlıyorum ve dediğim gibi süistimal edildiğini düşünüyorsanız hakta veriyorum.....

Ben aileme canımı bile veririm beni ozel okullarda okuttular 18 yasına girdiğim gun arabamı aldılar hicbiseyde gözüm kalmadı. Aileler cocuklarına bakmak zorundadırlar ve bakabileceklerini düşündükleri icin cocuk yaparlar. Ama benim
Ailem mecburi olmayan bi suru şey yaptı benim icin cunku durumları musaitti, cok paraları vardı. Simdi düşünüyorum nişanlımın cok iyi bi ısı var ama annemin emekli maaşı kadar degil maaşı(Annem üst düzey yoneticiydi) Ayrıca bende suan işsizim. İlerde isim olur mu bilmiyorum ama asla annem ve babam kadar zengin olamiycaz biz biliyorum. Ne cocuklarımı kolejde okutabilicem nede araba alabilicem. Hatta uzun yıllar kredi ödemeden bi ev sahibi bile olamiycaz. Ben bu durumdayken ailemin cok zaruri bi ihtiyacı olmadıgı sürece aileme nasıl yardım edebilirim? Ayrıca artık benim evim benim cocuklarım ailemden de ileri gelir. Yani kesinlikle anne babanın cocuğuna bakmasiyla cocuğun anne babasına bakması aynı şey degil. Tabiki gerekirse yardım edicez ama asla anne babalarımızın sorumluluklarını tamamen üzerimize almamıza gerek yok. Once esimize cocuğumuza yetelim. Cunku esimizle evlenmeyi biz sectik bi cocuk dünyaya getirmeyi biz sectik once onlar!

Back
X