kayınvaldem hep bunu yapıyor..

insan utanır yaa sigara parasını isterken. hem siz de maddi sıkıntıdayken. bence sizin serzenişiniz değil, onların bu yaptıkları ayıp.

anlaşılan sizde bir kayınvalidesiniz ve oğlunuza aynını yapıyorsunuz,ayrıca kayınpederim 3 paket kayınvaldem 2 paket görümcen 2 paket içiyor... asıl sizin yaptığı koca bir ayıp...

sallama allaşkına yaaa...günde 7 paket sigara hangi eve girer.
3 paket sigarayı kim içebilir?
7 paketmiş.
kocana bakkal borcu kapattığı için kızacağına sen de çalış sen de eve katkıda bulun...görümcen de kadın sen de o çalışsın diyosun sen niye çalışmıyosun?
allah allah,senin kocansa onun da oğlu,hem de taş çatlasın 300-400 tldir bakkal borcu...
allah gönlüne göre versin...
dar gönüllülere geçim sıkıntısı versin.

Esiniz cok hayirli bir evlatmis. Bence onla gurur duyun okadar duyarli oldugu icin. Hem sizin ailenizede para lazim olsa, sizinde yüzünüz olur istemeye, sonucta sizde calismiyorsunuz. Gercekten ödüyemiyecek durumda olsa zaten ödüyemezdi, demekki bir sekilde ödüyebildi.

Ama benden size tavsiye: Siz istemiyormusunuz gibi bir hava yaratmayin, ailesi anlar ve kötü gelin ilan edilirsiniz. Sizinde haberiniz oldugunu ve sizin rizanizla o para ödendiginin farkina varmalari lazim. Onlarinda elinde olsa size yardim ederlerdi herhalde, hayatta hersey karsilikli, belli olmaz kimin kime muhtac olacagi degilmi....

7 paketmiş.
kocana bakkal borcu kapattığı için kızacağına sen de çalış sen de eve katkıda bulun...görümcen de kadın sen de o çalışsın diyosun sen niye çalışmıyosun?
allah allah,senin kocansa onun da oğlu,hem de taş çatlasın 300-400 tldir bakkal borcu...

size benimle böyle konuşma hakkını kim veriyor..ayrıca çalışmadığımı nerden biliyorsunn...terbiyesizliğin lüzumu yok..

7 paketmiş.

O kaynananın ve görümcenin isteklerine yetişmek için konu sahibi arkadaşımızında çalışması şart zaten. Yeter ki görümcesi rahat etsin ;)))). 300 - 400 tl yi de nekadar azımsamışsınız, size dokunmayabilir ama ben herşeyimden kısıp evi geçindirmeye çLışıyorsam bi zahmet onlarda yan gelip sigara püfürdetmesin. Abisine güvenip yan gelip yatamaz yok öyle şey

İnsan kendi evini geçindirmekten aciz.kılı kılına yetiştiriyoruz paramızı tabi herşeyimizden kısıyoruz, kıyafetten,gezmeden ,yemeden, eşimin sigarasından, bebeğimin ihtiyacından yoksa yetiştiremiyoruz. Bu durumdaysa konu sahibi sonuna kadar haklısın. Ama sizi etkilemeyecek bir miktarsa zaruri ihtiyaçlarında ailesidir yardm edebilir

size benimle böyle konuşma hakkını kim veriyor..ayrıca çalışmadığımı nerden biliyorsunn...terbiyesizliğin lüzumu yok..

ben kendime veriyorum böyle konuşma hakkını.çalışmadığınız belli oluyor küçük hesaplar yapışınızdan...
senin kocan onun oğlu...
oh helal olsun valla,müstehaktır gözü gönlü darlara.

o kadar sigara içilir mi yaaa yazık...yiyecek-içecekten oluşan bakkal borcu ödenebilir ama bende sigaraya verilen paraya acıyorum.paraları yoksa bıraksınlar demiyorum ama azaltsınlar.birde en azından görümcenizde çalışabilir.bence eşinize bu durumu güzel güzel anlatın.o da ailesiyle konuşabilir.benim kredi borcum var yetişmiyor size yardım edemeyecem haberiniz olsun diyebilir.

Günde 7paket sigara 8 liradan= 56 tl eder
56tl*30=1680 tl
Yemesi içmesi hariç
Sadece sigara paraları yaklaşık 1700 tl mı
Yemekle beraber bu rakam 2000i gecer
Bakkal borcu böyle bir rakam mı gercekten
Boyleyse eğer kizmakta haklısınız
Bir zahmet paraları yoksa 7 paket yani aylık 1700 liralık sigara icmesinler

7 paketmiş.

benim 80 yaşındaki babaannem 2 paket sigara içiyor günde, bunu 3 le çarparsan zaten 6 paket eder, ayrıca ekstradan 1 paket daha aldırır yedek şarjörüm olsun der bende mi sallıyorum şimdi, yani abes bi durum yok ortada :ssz::ssz::ssz:

Kayınpeder, kayınvalide, görümce ve çocuğu
4 kişi yaşıyorlar
Çalışan yok, bir emekli aylığına bakmalarına rağmen günde 7 paket sigara tüketip bunu bakkala borç yazdırıyorsa

Kusura bakmasınlar ama ben çocuğumun rızkını onların sigarasına vermem

Kayınpeder ve görümce çalışabilir, ekmek elden su gölden sigara da veresiye nasılsa oğlumuz öder mantığı çok yanlış..

Sizde konut kredisi ödüyorsunuz neticede, yatlarınız katlarınız yok..

Yok böyle bir rahatlık ya evde kimse çalışmıyor ama günde 6-7 paket sigara giriyor ohh maaşallah.

Oğullarının ödeyeceklerini bildiği için bu kadar rahatlar, Hadi yiyecek, ekmek vs olsa zaten helali hoş olsun. Anne baba hakkı vardır bu yadırganamaz.

Ama öyle sigarayada eyvallahım yok yani. bu ne genişliktir böyle.

Ben suraya takildim. Kücük bir cocugun yasadige evde 3 yetiskin fosur fosur paket paket sigara iciyor! Yazik günah o yavruya. Kücük kendini ve hakkini savunamiyor ama masallah annesi en basta zehirliyor onu. Annem hamile oldugumu ögrenir ögrenmez birakmisti sigarayi. Gecen gün arkadasima gidecektim. Cocuklara yiyecek falan yapacaktik. Malzemeleri alirken sigaram bitmis alirmisin dedi. Eve girdim hemen parasini vermeye kalkti. Sacmalama aramizda ücün besin lafi mi var dedim ki hakikaten yoktur. Elimiz gönlümüz boldur ikimizin de. Bana ben bu zikkimi zevkimden iciyorum, diger herseye tamam ama sigara parasini ödettirmek bana karsimdakini enayi yerine koyuyormusum gibi hissettiriyor, utaniyorum valla dedi ve bir ara cantama ativermis.
Yiyecek icecek ekmek su ne bileyim hadi böyle seylere can feda, insan anne babasi kardesi acken ne yapar eder verir ama sigara? Eminmisiniz sadece sigara borcu olduguna?

7 paket cok fazla, bu evde kis günü her dk cam pencere de acilmaz. Kahvehane gibi dumanalti resmen.

Evde kaç kişiler hiç biri çalışmıyor sigara parası da olsa bence eşinizin kapatması çok normal.
Her koşulda ailesidir,yardım etmesi gerekir.

Yıllarca bu yükü taşımış ve hala taşımakta olan biri olarak sana cevap
vereyim canım,
Sonuna kadar haklısın, görümcen çalışabilir, kp çalışabilir, yettitemedikleri yerde
siz evlatları olarak yardımcı olmakla mükellefsiniz.
Başkasına yük olmak istemeyen insan, dışarıda çalışamıyorsa bile evde iş yapar yine yapar.
İnsanlar yükünü başkasına taşıtmaya bayılır.
Yaptığın iyilik fedakarlık zamanla görevin haline gelir.
Kötü olman için bir kere öff demen yeter.
Yinede anne - baba diyince duracaksın orada.
Arada elinizden geleni yapmaya çalışın ama evladınızın rıskını da keyfe keder
harcanmasına müsade etmeyin.
Siz bakkal borcunu ödüyorsunuz diye abartıp daha büyük borçlarla karşınıza gelmesinler.
Belki oturup ailece konuşmalı, kendi durumunuzu ortaya koyarak bir çözüm bulma yoluna gidebilirsiniz.

Burdaki herkes melek canım annesidir babasıdır tabi yardım edecek oğulları diyorlar ama siz de bir ailesiniz..Herkes kendi geçiminden sorumlu madem gelirleri de var ayaklarını yorgana göre uzatsınlar..Oğullarına güvenip de oraya buraya borç yazdırıyorlarsa tabi ki de ödemesin eşiniz.. hele hele sizin rızanız olmadan çok yanlış

Evlat olarak aillelerimizin zor gününde yanlarında olmak maddi manevi destek olmamız tabii bizim en büyük görevmiz. Fakat bende ortada bir haksızlık görüyorum. Kayınvalideniz ve kayınpederiniz yaşlı insanlar olabilirler ama görümceniz çalışabilir diye düşünüyorum. Netice çocuğunun ve kendi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmak durumunda. Herkes çalışıp elinden gelini yapıyor olsa ve ara ara yine de zorlansalar o zaman yardımcı olabilirsiniz ama sürekli olarak olmaz çünkü herkesin kendine ait bir bütçesi var.

konu sahibine hitaben söylemiyorum yanlışanlamayın..!ama bir evlat da hiç de kolay yetişmiyor kendimden örnek veriyim bende çalışıyorum çocuğum biçok şeyinden mahrum kalıyorum kendi ihtiyaçlarımdan kısıyorum kolay değil yani hepimiz biliriz ilerde ister lüks olsun ister zaruri bnm oğlumunda bnm ihtiyaçlarımı gidersin isterim.ben şahsen eşimin ailesinede kendi ailemede elimden geleni yapıyorum hatta eşim alma yeter der ben fazlasıyla alırım iki tarafada çünkü benimde hayırsız bir abim vardı. evli ne ihtiyacımızı görmek bırakın halimizi sormaya korkarlardı bişey istiycez diye ki onlardan hiç bi talebimiz olmamıştır ama kendileri bir kilo elma getirip koysalar ondan mutlu olmaya yeter di annem için bizim babamızda yoktu üstelik iki kız anneme paşalar gibi baktık çok şükür halada bakıyoruz yani bencilolmamalıyız eşimiz düşünmese biz düşünmeliyiz bnm annem sırtında kömür taşıyarak sobasını yakıp ısıttıysa abimi kusura bakmayın ama gelin hanım da gelip abimin verdiği sigara parasına karışamaz

Back
X