kayınvaldem oğlum ben

kuzey2706

Guru
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2013
83
28
288
merhaba kızlar
ben kayınvaldemle aynı binada oturuyorum doğum yapana kadar onu tanımadığımı anladım. oğlum olana kadar bir sorunumuz yoktu ama lohusalığımda 40 gün bende kaldılar kahvaltıdan yatana kadar hepsi bendeydi sonra kayınvaldem bizde kalıodu diğerleri yukarı çıkıyordu ama ev leş gibi oluyodu sezeryanla doğum yaptığım için pek iyi değildim ilk çocuk tecrübesizliği dışa dönük biriyken sessizliğe bürünmüştüm sütüm olmadı onun tantanası her gelene keçimiz sütsüz çıktı demeleri neler neler neyse çok uzatmayım velasıl işe başladım şimdi kışın bende bakıyor kendi evi soğuk die yazın kendi evinde .. ama evimi berbat ediyolar ben temizliyorum onlar pisletiyor artık yoruldum işten çıksam bu sefer maddi zorluklar başlayacak kredi borçlarımız var sabretmeye çalışıyorum ama gücüm kalmadı sanırım şimdi kış gelicek benm psikolojim yerlerde dün evi temizledim sabah hemen pineklemiş işten eve gitçem gene pis gene pis kendi evinde bakarken titizleniyo çocuk dökse hemen temizliyo ama bizim evde gavur gibi davranıyo hepsi birbirinden dağınık annemde uzakta o bakamaz ... çocuğuna bakıo sus diyorum kendime ama öyle dağınıklığı ve pisliği görünce çıldırıyorum geçen kış oğlumun yatağından yeşil mercimek temizledim düşünün artık gerisini napıcam ben

Oturun güzelce anlatın, yorulduğunuzu yetişemediğinizi söyleyin. Baktınız anlamıyor, haftada bir ücretini de belirterek yardımcı tutacağınızı söyleyin. Belki oğlunun parasına kıyamaz... Böyledir ya bazı insanlar. Oğlunun cebinden beş kuruş para çıkmasın diye maymuna dönerler...

40 gun neden herkes sizdeydi ? Neden kv sizde yatti ayni apartmanda olmaniza ragmen?
Bazrn gercekten nutkum tutuluyor bdv de okuduklarimla

lohusa kadın yalnız bırakılmazmış gecede bebeğini ağlamasını duymazmışım o bahaneyle yıllardır evime el uzatamıyodu resmen acısını çıkardı herşeyimi kullandı banada bi suskunluk geldi kendimi yalnız besleme gibi hissediyodum hiçbişey yapamadım engel olamadım sonra toparladım eski halime döndüm ama fırsatı kaçırmadılar sömürmeyide severler hep çocuklar alsın getirsin bunlar kullansın yesinler bıktım hepsinden

Sanirim lohusalik psikolojisinden sesinizi cikaramadiniz , lohusa kadin gayet da kalir yanliz , bebegini de duyar ne sacma seyler yaa
Bakici tutma sansiniz yok mu? Cekilir kahir degil ki hayat boyle

Çocuğum yok ama olursa ne kayinvalideme ne anneme baktirirdim yüz göz olmaya mahkemenin içinde olmalarına gerek yok ya bakıcıya veririm ayda krese

Çocuğunuzla nasıl vakit geçirdiğini gerçekten merak ettim...

Lohusalık cinneti diye birsey var, ben daha basit seylerden geçirmiştim, o kadar garip bir dönem ki, adam öldürsen ceza almıyorsun diyolla. Ama böyle zalak akrabalarım olsa bi kaçını şişlemesem de hastanelik ederdim.....

Kamu spotu, normalde şiddete karşıyım, kamu spotu....

Yani bu dönemde elini kana bulamadıysan bence çağın mevlanası olabilirsin.

Bence kapının anahtarını değistir ve bakıcı tut. Böyle duyarsız insanların yetistirecegi çocuğa yazık...

Eğer anlayışlı bir kadınsa uygun bi dille söyleyin işten yorulduğunuzu ve yetişemediğinizi. Ayrıca iyi dayanmışsınız 40 gün

Eşinin bu konudaki fikrini çok merak ettim çünkü senden çok onun tutumu önemli .

İlk önce Eşinle konuş. Durumu ona anlat .
Çalışan bir anne olduğunu çocugunla kısıtlı vakit geçirdiğini ama bu sürede temizlik yapmak zorunda olduğunu söyle mesela . Sana yapılan haksızlıkları anlat . Sakince dök içini .Sonra yine sakince söz konusu olan senin annen buyur çözümü sen bul de...

Bakıcı tutun. Şartlarınızı söyler anlaşırsınız,sorun olduğunda konuşup çözersiniz. Ama kayınvalideye birşey diyemezsiniz. Çocuğa bakıyorum,40 gün sana baktım,emek veriyorum vs vs der birde üste çıkar.

O da birşeymi benim kv 60 gün kaldı ben lohudayken.
Çıkmadı evine.sobalı evde aynı odada 60 gün yattık.
Sinirlerim bozulmuştu artık.
Ve üstelik kp de kvde bizde diye yemeğe bize geliyor du.
Yemekler bulaşıklar hepsi bende.doğalgaz yok,mutfak buz.
Bulaşıkları elde yıkardım,birde odaya gelirdim ki soba geçmiş kalkıp kömür atmamış hatun.
En sonunda artık sen evine çıksan anne demiştim, 2 ay çok çok zordu ama.
Bak gene geldi hatırıma 7 sene önceki günler....

Sinir basıyor.

Bakıcı tutman tek çare canım, yoksa çooook çekersin
Ya da doğalgaz ı yoksa siz döşetin veya varsa faturasını ödeyin.
Başkada çözüm bulamadım.

Eksik anlatmissiniz konuyu.

Kvnizin evi neden soğuk? kombili ise doğalgaz parasını ödemeyi teklif edin butceniz yetiyorsa atıyorum işte normalde bin lira oduyorsa kış boyu siz bin lira daha verin adam.gibi yaksın ısınsın evi orda baksın. Kafanızı rahat olur en azından.

Açıkça KV nize söylediniz mi hiç evi çok dagitiyorsunuz işten gelip bir de batirdiklarinizi temizlemekle uğraşiyorum diye? En azından kendi evindeki kadar düzenli olsan yeter deyin mesela.

Kvye para veriyor musunuz cocuga bakması karşılığında?

Eşiniz ne diyor bu duruma? Görmüyor mu yapılanları ya da klasik anneci kocalar gibi annem ne derse cevap verme çocuğa bakıyor zaten mi diyor?

En temizi aslında iyi bir bakıcı bulmak. Butceniz karşılar mı bilmiyorum ama KV ile ugrasmazsin en azından.

katlananamıyacaksan bakıcı tut sen herşeyin mükemmel olması çabasındasın yok öyle bir dünya
herkesin kötü bir huyu var insana batan insan eti insana ağır gelir o par harcamalar herkes yapıyor sadece sizde öyle olduğunu düşünmeyin çok rahatını
düşkünsen çocuk yapmayacaktın geniş ol geniş

ben herşeyin mükemmel olması çabasında değilim sadece olabilicek bişey varken neden bu acımasızlık onun derdindeyim sonuçta bende onun kızı sayılırım oğluyla evliyim ben ona kapı baca silsin demiyorum sadece bu kadar ellerinin ayarsız olmasına anlam veremiyorum yatak odasındaki çocuk yatağında bulgur yeşil mercimeğin ne işi var bunlara anlam veremiyorum harcamada filnda değilim her ay sigortasını ödüyoruz ayrıca evlendiğimden beri çocuk yap masrafı bakımı herşeyi bana ait diyodu 4 yıl ebynimi yediler bi bez almadılar daha ben almalarınıda beklemiyorum zaten evde çalışmayan bi kadın sadece torununa bakıcak bu kadar biz masrafını karşılıyoruz zaten ben sadece kendi evinde özenliyken bnm evimde bu kadar rahat davranmasına üzülüyorum acımasızlık bu çalışıyorum oğluna katkıda bulunuyorum ne gelinler var görüyoruz. bnm annem hem torun baktı hemde akşamları ev temizledi onun canı yokmuydu

kızlar eşim anneci değildir ona bu dertleri söylediğimde bel fıtığı olmasına rağmen çocuğa bakıyo buna şükredelim boşver bende yardım ederim sana sıkıntı yapma diyo ama daha bi yardımını görmedim bakıcı tutarsam hem karşı çıkarlar hemde aldığım maaş elimden gider bide bu gazetede haberlerde görüyoruz bakıcı olaylarını bende pek taraftar değilim sanırım ayda 1 de olsa masraflarımdan kısıp kadın tutucam başka çarem yok gibi kendi evide büyük çok soğuk oluyo doğalgaz yaksanda fayda etmiyo ölüyü koysan kokmaz yani benm ev 1+1 sıcak oluyo çocuğum için katlanıcam dayanabildiğim kadar

Keçinin sütü bol deseler bu kadar kafayı takmazdınız
Aman sallayın gitsin ya yerel bir söyleyiş. Bu değil de sürekli kendilerini ağırlatma modundalarsa o daha büyük sıkıntı.
Bu arada hem ev temiz olsun hem çocuğa bakılsın hem etraf derli toplu olsun. Başka isteğin var mı çocuğa bakmak çok zor çocuk uykuya daldığında da kv dinlenir benim de evim dağılıyor ama kvye sen sadece çocukla ilgilen başka hiçbirşey beklemiyorum dedim. Allah korusun çocuğu 2 an gözünün önünden ayırsa başına iş gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…