kayınvaldem....

marpu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2014
183
4
33
İstanbul
artık hizmetçi gibi kullanılmaktan sıkıldım ve kaynanama yemeğe gittiğimizde yardım etmedim ve bana sokmadığı laf kalmadı yahu liseye giden kızı var ben kalkıp bide ona hizmet ediyorum bana tatlı tabağı koymadı bile sırf sinirinden çay iç tatlı ye demedi bile. Bi misafir vardı evli genç kız kalkıp bi iki kere yardım etti ve yüz kere teşekkür etti ben anlıyayım dedi kızı ay belim çok ağrıdı dedi Ay kıyamam sana bitanem çok yoruldun dedi. ve beni sinirinden dövecekti resmen.Her konuda benimle yarışıyor kocalardan mevzu açıldı tapıcak kadar sevilmez bi koca dedim ailenden daha çok seveceksin kocanı bu iş böyledir diyor asla öyle değildir bu iş dedim. Ailemi sevmemi bile istemiyor. Alllahım dayanamıyorum napıcam bilmiyorum bu kadın yüzünden biticek herşey.

normalde misafir gelirdi mutfaktan asla çıkmazdım bana otur kızım dinlen demezdi. kızının önüne ben hizmet ederdim. üstüne üstük kayınvaldem genç bir kadın . ve bana ilk kavgamızda gelip benim evimin işini yapacaksın sonra dönüp kendi işini yapacaksın demişlerdi...

Son düzenleme:
Keske bi isin ucundan da siz tutsaydiniz.. Herkes is yaparken sizin oturmaniz olmamis bence..

iyi yapmışsın kalksın kızı hizmet etsin, liseye gidiyor koca kız ayrıca okullar tatil

Keske bi isin ucundan da siz tutsaydiniz.. Herkes is yaparken sizin oturmaniz olmamis bence..

sofrayı kaldırmasına yardım ettim canım onalrın istediği şey hizmeti sadece ben yapmalıyım 1 senedir o mutfaktan hiç çıkmadım vallahi hizmetçiden farkım yoktu.

Kayınvaldenize yemeğe gidiyorunuz yardım etmiyorsunuz...
Ne var iki tabak kaldırıp koysanız.. Bence yanlış yapmışsınız...

Kayınvaldenize yemeğe gidiyorunuz yardım etmiyorsunuz...
Ne var iki tabak kaldırıp koysanız.. Bence yanlış yapmışsınız...

onlar bana geliyor ve kızı bir tabak kaldırmıyor . kayınvalidem genç bir kaıdn ve kızıda genç . bana yapmıyolar ama benden bekliyolar nasıl iş ? ayrıca sofrayı kaldırdım.

bence cok haksızsınız ...Ne varkı ıkı tabagı kaldırsaydın lıseye gıden kızı varsa ve yapmıyorsa bu onun kızını yetiştirme tarzı... yada guzellıkle gorumcene X gelırmısın sunu yapalım deseydın.. Bılemedım ya ben mısafırlıge gıtsem oturunca rahatsız olurum.. Annen de aynı seyı yaparmıydın vallahı bır acayıp dunya ya

Neden herkes kv leri ile bu kadar sorunlu? Bazen hayretler içerisinde kalıyorum
Ben de erkek arkadaşımın ailesiyle tanıştım mesela yemek yedik yemekten sonra tabakları mutfağa götürmeye yardım ettim, ablaları da etti.
2 tabağı mutfaga götürmek, 3 tane tatlı tabağı çıkarmak bu kadar zor olmamalı. Elbirliğiyle yapılmalı, o bahsettiğiniz liseye giden kız da yardım etmeli , o yeni evli bayan da, siz de.
Ne biliyim ben böyle düşünüyorum ama bir insanın ' gelin' sıfatından dolayı değil, içinden gelerek, gerek olduğu için yardım etmesi taraftarıyım.
Yoksa kimse kimsenin hizmetcisi değil, ha mesela kv size cam sildirmek, halı yıkatmak vs ister bunlara ben de karşıyım, parasını verip yardımcı bayan tutabilir, kimse kimsenin ağır işlerini yapmak zorunda değil, eğer icinizden gelmiyorsa.
ama 2 tabak taşımak, çay servisi yapmak vs. bu kadar zor olmamalı.

Galiba anlamadınız ben iki tabak taşımıycak bi insan değilim taşıdımda zaten bahsettiğim şey bulaşıkları yıkamak. Her seferinde misafir gelir ve ben bir kere oturmazdım sürekli servis bulaşık ve bana otur kızım bile demezdi.

Başka bir konuda görümcenizin 12 yaşında olduğunu yazmışsınız.
Onunla mı iş yarıştırıyorsunuz?
Mübarek Ramazan günü ,üstelik misafirleri varmış tabii ki size düşer etrafı toparlamak.
Annenizin evindede annenize mi bıarkıyorsunuz bulaşıkları?

Keşke daha önce yüz wermeseymişsin ama nerden bilecektin ya da çok gtmyeceksinki yüz göz olmayacaksın..

ayrıca senden sürekli iş beklemesin anlamı ne kendi kızına sölemesi lazım kızım kalk şunu yap bunu yap demesi lazım... sen zaten ewinde yapıyorsundur herkesin kendine göre hayatı war.. kayınvalidesinin işini yapmak zorunda deil gelnsin diyede yapmak zorunda değilsin....

ama arada bi işin ucundan tutmak da lazım bazen gerekiyor... ayrıca misafirin yanında ypmasan iyiymiş canımm...

misafr warjken yap yokken otur köşeye sofrayı kaldrsan yeter yani....

bana evimin işini yapacaksın 4 e kadar sonra dönüp kendi evinin işini yapacaksın diyen bi kayınvalideyse yapmıyorum evet. Yaşamayan bilemez işte..12 yaşındaki kız dolma sarıyor yemek yapıyor.

bence iyi yapmışsın..
hizmetçi gibi sürekli mutfakta nereye kadar...

Eğer kayınvalideye misafirliğe gidiliyorsa oturulmaz yani ben annemden böyle gördüm. Masayı kaldırdığında bulaşıklarıda yıkasaydın, o misafir kadında sana yardım etmeliydi. Gelin otururken misafirin hizmet etmesi çok abes bence.

Hayatta herşey karşılıklıdır. Samimi olmadığım birinin evine misafirliğe gitsem, orda bile yardım ederim, ama sürekli dolanmam yada sürekli mutfakta kalmam, sofrayı kaldırırım sonra giderim kocamın yanına otururum, adı üstünde misafirlik. Sizde zaten sofrayı kaldırmışsınız, daha ne istiyor kayınvalideniz anlamadım. Valla annemin evide bize çok yakın, bana pek gelmez, siz gelin der. Biz gidincede mesela mutfakta yedik yemeğimizi, hadi siz içeri geçin ben 2 dk da toplayıp gelirim der. Bir bakarım çayımızı bile getirmiş. Sen gelinsin iş yap, dolan ortalarda diye birşey yok. Basit şeyler bunlar yaa, neden insanları üzerler ki hiç anlamıyorum.

çünkü onlarda gelin hizmetçidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…